Ακούστηκε από το ΥΕΘΑ 1. Ότι από το 2012 και μετά θα είναι υποχρεωτική η στράτευση στα 18 χρόνια μόλις δηλαδή οι νέοι έχουν τελειώσει με τις υποχρεώσεις τους στο λύκειο και έχουν δώσει πανελλαδικές για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και 2. Ότι η διάρκεια της θητείας από 9 θα γίνει 12 μήνες Το υπουργείο εθνικής αμύνης δήλωσε πως μόνο έτσι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις αναβολές επ'αόριστον καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι δεν παρουσιάζονται ποτέ για κατάταξη.
Όποιος θέλει μπορεί να δώσει την γνώμη του για το παραπάνω καθώς και αν αληθεύει μία τέτοια περίπτωση... Πράγματι θα βοηθήσει αυτό στην λειτουργία των ένοπλων δυνάμεων;
Πιο αναλυτικά:
Αύξηση θητείας προωθεί το ΥΕΘΑ
Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας εξετάζει το υπουργείο Αμύνης για να καλύψει τα κενά που διαπιστώνονται στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ενδεχόμενο αυτό το οποίο μέχρι πρότινος διεψεύδετο από το Πεντάγωνο το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός Αμύνης κ. Πάνος Μπεγλίτης σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ. Ο ίδιος, μάλιστα, άφησε ανοιχτή και την πιθανότητα της υποχρεωτικής στράτευσης των νέων στα 18 χρόνια, σενάριο το οποίο έχει ουκ ολίγες φορές εξεταστεί στο παρελθόν αλλά ουδέποτε έχει εφαρμοστεί.
Οπως υποστήριξε ο κ. Μπεγλίτης, η τελευταία κυβέρνηση της Ν. Δ. Είχε μειώσει τον χρόνο της θητείας στους 9 μήνες χωρίς να προηγηθεί η απαραίτητη μελέτη. Με συνέπεια σήμερα να καταγράφονται ελλείψεις σε προσωπικό που δεν μπορούν να καλυφθούν από τους μόνιμους αξιωματικούς. Και λύσεις στο πρόβλημα αυτό, όπως είπε, αναζητεί μια ειδική επιτροπή που συστάθηκε με εντολή του και θα του παραδώσει σύντομα τις προτάσεις της. Από αυτές, όπως εξήγησε, θα εξαρτηθεί και η πιθανότητα να αναθεωρηθεί το σημερινό καθεστώς για τις αναβολές στράτευσης, που σημαίνει ότι ουδόλως αποκλείεται να επανέλθει ως λύση η υποχρεωτική θητεία στα 18 έτη.
... Ενώ για το θέμα της αύξησης της θητείας - όπου αναμένονται αποφάσεις - αποκλείει κατηγορηματικά για τους φοιτητές το ενδεχόμενο στράτευσης στα 18. Ταυτόχρονα αναγγέλλει συγχωνεύσεις στρατοπέδων και κατάργηση ενδιάμεσων επιπέδων διοίκησης, παρά τις συντεχνιακές και τοπικές αντιδράσεις.
...
Τέλος, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν τίθεται θέμα στράτευσης στα 18 για την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
Εσύ yandr βλέπω είσαι συνέχεια υπέρ της θητείας... Μήπως είσαι στρατιωτικός και δεν θέλεις να σου κόψουν το ειδικό μισθολόγιο; Α ξέχασα... Είναι και η κονόμα από τις διαφημίσεις της ιστοσελίδας.
3 μήνες και πολύ σας είναι η θητεία... Να δουλέψουν και οι στρατιωτικοί λιγάκι. Όχι όλο στην ξάπλα και έχουμε τα κορόιδα τους φαντάρους για καθαρίστριες μας... Έχουμε και να συμβάλλουμε στα οικονομικά της οικογένειας για να μην μείνουμε στο δρόμο... Δεν θα τους παρατήσουμε για το φανταριλίκι.
Η θητεία πρέπει να γίνει 3 μήνες... Να κλείσουν στρατόπεδα και να μείνουν μόνο όσα βρίσκονται στα σύνορα... Και 1-2 στις μεγάλες πόλεις... Οι στρατιωτικοί να πάνε όλοι στα σύνορα και να φυλάνε και αυτοί σκοπιές... Για αυτό σας πληρώνουμε. Όχι για να κάθεστε και να βάζετε τους φαντάρους να κάνουν τη δουλειά σας, ενώ εσείς μόνο δουλειά γραφείου και άδειες.
bodybuilder625 έγραψε:Εδώ λένε πως θα κατατεθεί πρόταση να γίνει υποχρεωτική η θητεία στα 18 δηλαδή κατάργηση αναβολών.
μακάρι να γινόταν...
Η στράτευση σε όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία είναι μέθοδος που σε όλη την πάροδο της ιστορίας χρησιμοποιήθηκε από απολυταρχικά καθεστώτα με σκοπό την πλύση εγκεφάλου των νέων και αυτό έχει ψυχολογική βάση. Μάλιστα σε καθεστώτα όπως η Χιτλερική Γερμανία ή η ΕΣΣΔ στρατολογούσαν τα παιδιά από όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Δεν σε τιμά που επικροτείς τέτοιες πρακτικές.
bodybuilder625 έγραψε:Εδώ λένε πως θα κατατεθεί πρόταση να γίνει υποχρεωτική η θητεία στα 18 δηλαδή κατάργηση αναβολών.
μακάρι να γινόταν...
Η στράτευση σε όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία είναι μέθοδος που σε όλη την πάροδο της ιστορίας χρησιμοποιήθηκε από απολυταρχικά καθεστώτα με σκοπό την πλύση εγκεφάλου των νέων και αυτό έχει ψυχολογική βάση. Μάλιστα σε καθεστώτα όπως η Χιτλερική Γερμανία ή η ΕΣΣΔ στρατολογούσαν τα παιδιά από όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Δεν σε τιμά που επικροτείς τέτοιες πρακτικές.
Αδερφέ δεν έχεις άδικο αλλά είναι πρόβλημα για τον στρατευσιμο η θητεία, πρόβλημα που λύνεται με δύο τρόπους. Είτε καταργείται η θητεία είτε οι στρατεύσιμοι πάνε πριν αρχίσουν τις σπουδές τους ώστε να μην τους κόψει μετά στο ενδιάμεσο.
Είναι μεγάλη πίκρα να έχεις τελειώσει να είσαι φρέσκος και ζεστός για μια δουλειά ώστε να χαλαρώσει λίγο οικονομηκά και το σπίτι σου και να πας φαντάρος. Το ίδιο πίκρα είναι να σε κόψει ανάμεσα στις σπουδές και να πρέπει μετά να δώσεις χρόνο για να θυμηθείς αυτά που ήξερες.
Εφόσων προοπτηκή να καταργηθεί η θητεία δεν υπάρχεια ας πηγαίνουν μετά το σχολείο καθαρά για δικό τους καλό, πρωσοπικά χτυπάω το κεφάλι μου στο τοίχο που πρέπει να πάω τώρα φαντάρος, μόνο η σκέψη ότι παρατάω στρωμένη δουλείά για ένα χρόνο και ποιός ξέρει τι θα βρω όταν γυρίσω πίσω μου φτάνει.
Έτερον εκάτερον, συγκρίνεις δύο τελείως διαφορετικά θέματα. Αν εσύ μετάνιωσες για την οποιαδήποτε επιλογή σου δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υιοθετήσουμε οπισθοδρομικά μέτρα που παραπέμπουν σε απολυταρχικά καθεστώτα τα οποία είδαμε που οδηγήθηκαν και που οδηγούν τους λαούς τους και σήμερα όπου εφαρμοζονται.