φίλε Παναγιώτη μιλάς πάρα πολύ σωστα και μπράβο σου. Συμφωνώ σε όλα μαζί σου... Να σαι καλά φίλε μου.Παναγιώτης Α. έγραψε: Παιδιά, εγώ αν είχα δικαίωμα επιλογής θα διάλεγα χαλαρά Πυροσβεστική. Για πολλούς και διάφορους λόγους:
1) Είναι πιο ακίνδυνα στην Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύεις να φάς καμιά σφαίρα και δεν έχεις να ασχοληθείς με όλη την βρωμιά που κυκλοφορεί (αλλοδαπούς, ναρκομανής κτλ)
2) Έχεις περισσότερα περιθώρια για βαθμολογική εξέλιξη, μπορείς να γίνεις Αξιωματικός σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα (νομίζω 5ετια) και να φτάσεις και πολύ ψηλά στην κλίμακα, σε σχέση με τους Ε. Φ. Που στα 8 χρόνια γίνεσαι μόλις Αστυφύλακας
3) Παίρνεις μετάθεση να πας στο σπίτι σου πιο εύκολα και πιο γρήγορα, στην Αστυνομία για να πάρεις μετάθεση θα περάσουν πολλά έτη, ο ξαδερφός μου είναι ήδη 11 χρόνια στην Αθήνα και ακόμα δεν τα 'χει καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα μόρια για να φύγει, παίρνει μισθό 1000 ευρώ με 11 έτη προυπηρεσίας και ίσα ίσα που βγαίνει οικονομιακα και ζει μονος του, εαν ειχε και οικογενεια...
4) Καμία σχέση η υπηρεσία στην Πυροσβεστική με αυτή στην Αστυνομία (Ε. Φ.) Στην Πυροσβεστική ξέρεις τι δουλεύεις από σήμερα μέχρι και δεν ξέρω και εγώ πότε, μπαίνεις υπηρεσία 2 μέρες και τις υπόλοιπες 2 είσαι σπίτι σου. Στους Ε. Φ. Δουλεύεις σήμερα και κάθε μέρα σε αλλάζουν και βάρδια και πρέπει να πάρεις τηλ για να δεις τι δουλευεις, μία πρωι, μια βραδυ, μια μεσημέρι και αν δεν έχουν και άτομα δουλεύεις και δεν παίρνεις και ρεπό.
5) Τα λεφτά είναι πάνω κάτω τα ίδια και στα δύο σώματα με την κλίμακα να γέρνει υπερ της Πυροσβεστικής και πάλι. Αρχικά μεν είναι λίγο πολύ τα ίδια, αλλά όσο παιρνούν τα χρόνια δε οι βαθμοί είναι αυτοί που σου δίνουν και περισσότερα κατά βάση. Στην Πυροσβεστική στα 8 χρόνια θα χεις ήδη ανέβει 2 βαθμούς ενώ στους Ε. Φ. Στα 8 χρόνια θα χεις γίνει Αστυφύλακας, δηλαδή θα παίρνεις τα ίδια λεφτά που έπαιρνες ως Ε. Φ. Απλά θα χεις πλέον και ανακριτικά καθήκοντα και που και που ίσως σε βάζουν να κάνεις υπηρεσία γραφείου (αν και βάζουν κοπέλες πιο πολύ)
Και κάτι άλλο που άκουσα για τα αγωνίσματα, για να έχετε περάσει και στους Ε. Φ. Και στην Πυροσβεστική πάει να πεί πως περάσατε επιτυχώς τα αγωνίσματα των Ε. Φ. Τα αγωνίσματα της Πυροσβεστικής λιγο πολύ τα ίδια είναι, δεν θα 'χετε κανένα πρόβλημα. Όσον αφορά για την δοκό ισοροπίας που φοβάστε... Δεν νομίζω να πέσετε, χωράνε σχεδον 2 πατούσες πάνω! Κάνετε και 3 στάσεις κιολλας κατα την διαδρομη, αυτο βοηθάει την ισορροπια!
Μακάρι να πέρναγα και Πυροσβεστική (αν και κατεθεσα χαρτια), εκεί θα διάλεγα να πάω χωρις συζητηση! Τώρα θα βαράω "σκοπετάκι" στους Ε. Φ. Και οι Πυροσβεστες θα παιζουν "ταβλι" Στο γραφειο
Είναι το επάγγελμα που θα κάνετε όλη σας την ζωή, επιλέξτε το καλύτερο για εσάς, όσοι περνάτε και Ε. Φ. Και Πυροσβέστες, σκεφτείτε τι θελετε, ειναι επιλογη ζωης...
Ποιο σώμα ασφαλείας προτιμάτε;
- handballer
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 1
-
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 3
handballer έγραψε:φίλε παναγιώτη μιλάς πάρα πολύ σωστα και μπράβο σου. συμφωνώ σε όλα μαζί σου... να σαι καλά φίλε μου.
παιδια κουλαρετε λιγο γιατι ετσι οπως κανατε τους ειδικους φρουρους φενετε σαν το χειροτερο επαγγελμα ολων των εποχων. ημαρτον... παραιτηθειτε αν ειναι ετσι... εγω μακαρι να μπορουσα να παω ειδικος αντι πυροσβεστης και πιο πολυ γουσταρω την φαση της αστυνομιας απο ολη την νοοτροπια και τον ρουχισμο κτλ αλλα εχω τατουαζ. μην λετε μπουρδες αν ειναι να μπειτε μονο για να ξυνεστε καταλαβα οι πολιτικοι μας φταινε μετα boys... ακουτε τι λετε... κανετε συγκριση με το που θα ξυνεστε καλυτερα. ε λ ε ο ς
Παιδια ειπα απλα την γνωμη μου! Αν αυτη δεν αρεσει σε ολους λυπαμαι αλλα δεν μπορω να κανω κατι γι αυτο! Δεν ειναι θεμα ξυσιματος, απλα αλλη η φυση της μια υπηρεσιας και αλλη της αλλης, εχουν διαφορετικο αντικειμενο οπως και να το κανουμε! Ειναι καλο πριν ξεκινησεις μια δουλεια την οποια ενδεχομενως θα κανεις σε ολη σου την ζωη να ξερεις καποια πραγματα, γιατι πολλοι ειναι αυτοι που μπαινουν και μετα μετανοιωνουν, αλλα δεν μπορουν να φυγουν αν δεν κλεισουν το ελαχιστο χρονικο διαστημα που απαιτειται! Εγω ξερω που παω και τι θα αντιμετωπισω μπροστα μου και εχω συμφιλιωθει με αυτο μη μπορωντας να κανω κατι αλλο. Απλα οσοι εχουν περιθωριο να διαλεξουν αναμεσα στα δυο σωματα, ας σκεφτουν και καποια πραγματακια που ισως να μην τα χαν ακουσει η σκεφτει πιο πριν ετσι ωστε να εχουν μια πιο ορθη κριση στην επιλογη τους, παντως οποιος εχει πιστη στις δυνατοτητες του και ξερει που μπορει να φτασει, μια χαρα θα τα καταφερει και στα αγωνισματα της Πυροσβεστικης...
-
- Επιλοχίας
Άποψή σου, σεβαστή, αλλά υπάρχουν κάποιες ανακρίβειες που σαν εκτός Σώματος λογικό είναι να μην τα ξέρεις:
1) Είναι πιο ακίνδυνα στην Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύεις να φάς καμιά σφαίρα και δεν έχεις να ασχοληθείς με όλη την βρωμιά που κυκλοφορεί (αλλοδαπούς, ναρκομανής κτλ)
Δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο αναφοράς. Επικίνδυνο και το ένα, επικίνδυνο και το άλλο, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Μόνο το συμβάν με το κλοφέν πριν 10 χρόνια στο εγοστάσιο της ΔΕΗ αρκεί για να καταλάβεις. Όσο για την (κυριολεκτική) βρωμιά: Υπάρχουν φορές που γυρνάς και δε σε πλησιάζει ούτε ο σκύλος σου. Εκείνη την ώρα τα πρεζάκια σου μοιάζουν με το καζολίν.
Παναγιώτης Α. έγραψε: 2) Έχεις περισσότερα περιθώρια για βαθμολογική εξέλιξη, μπορείς να γίνεις Αξιωματικός σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα (νομίζω 5ετια) και να φτάσεις και πολύ ψηλά στην κλίμακα, σε σχέση με τους Ε. Φ. Που στα 8 χρόνια γίνεσαι μόλις Αστυφύλακας
Σωστό. Το θέμα είναι κατά πόσο το θέλεις, όταν δεις τη δουλειά από μέσα.
Παναγιώτης Α. έγραψε: 3) Παίρνεις μετάθεση να πας στο σπίτι σου πιο εύκολα και πιο γρήγορα, στην Αστυνομία για να πάρεις μετάθεση θα περάσουν πολλά έτη, ο ξαδερφός μου είναι ήδη 11 χρόνια στην Αθήνα και ακόμα δεν τα 'χει καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα μόρια για να φύγει, παίρνει μισθό 1000 ευρώ με 11 έτη προυπηρεσίας και ίσα ίσα που βγαίνει οικονομιακα και ζει μονος του, εαν ειχε και οικογενεια...
Δεν έχει να κάνει τόσο με το Σώμα όσο με τον τόπο σου. Για παράδειγμα, πιο εύκολα γυρνάει πίσω Κρητικός αστυνομικός παρά Λαρισέος πυροσβέστης.
Παναγιώτης Α. έγραψε: 4) Καμία σχέση η υπηρεσία στην Πυροσβεστική με αυτή στην Αστυνομία (Ε. Φ.) Στην Πυροσβεστική ξέρεις τι δουλεύεις από σήμερα μέχρι και δεν ξέρω και εγώ πότε, μπαίνεις υπηρεσία 2 μέρες και τις υπόλοιπες 2 είσαι σπίτι σου. Στους Ε. Φ. Δουλεύεις σήμερα και κάθε μέρα σε αλλάζουν και βάρδια και πρέπει να πάρεις τηλ για να δεις τι δουλευεις, μία πρωι, μια βραδυ, μια μεσημέρι και αν δεν έχουν και άτομα δουλεύεις και δεν παίρνεις και ρεπό.
2 υπηρεσίες 2 ρεπό;6-2 είναι. Και επιπλέον, ανάλογα με την επάνδρωση του σταθμού, υπάρχουν και οι επιφυλακές. Στο σταθμό μου για παράδειγμα σε συμβάν διάρκειας άνω της 1 ώρας συνήθως καλούνται άμεσα μέσα 3-4 άτομα της επόμενης βάρδιας (από τους 5-6). Σε δασική πυρκαγιά τα 40ωρα στο βουνό είναι για την πλάκα. Σε γενικές γραμμές όμως είμαστε καλύτερα όσον αφορά τον προγραμματισμό.
Πάνω κάτω και στα 2 σώματα σαν κατώτερος τα ίδια θα πάρεις. Ο αρχιπυροσβέστης έχει 30 ευρώ νομίζω διαφορά από αντίστοιχο αρχιπυροσβέστη. Και υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν να γίνουν καν αρχιπυροσβέστες.Παναγιώτης Α. έγραψε: 5) Τα λεφτά είναι πάνω κάτω τα ίδια και στα δύο σώματα με την κλίμακα να γέρνει υπερ της Πυροσβεστικής και πάλι. Αρχικά μεν είναι λίγο πολύ τα ίδια, αλλά όσο παιρνούν τα χρόνια δε οι βαθμοί είναι αυτοί που σου δίνουν και περισσότερα κατά βάση. Στην Πυροσβεστική στα 8 χρόνια θα χεις ήδη ανέβει 2 βαθμούς ενώ στους Ε. Φ. Στα 8 χρόνια θα χεις γίνει Αστυφύλακας, δηλαδή θα παίρνεις τα ίδια λεφτά που έπαιρνες ως Ε. Φ. Απλά θα χεις πλέον και ανακριτικά καθήκοντα και που και που ίσως σε βάζουν να κάνεις υπηρεσία γραφείου (αν και βάζουν κοπέλες πιο πολύ)
Οι 3 στάσεις είναι για να το δυσκολέψουν. Όντως όμως είναι από τα εύκολα.Παναγιώτης Α. έγραψε: Και κάτι άλλο που άκουσα για τα αγωνίσματα, για να έχετε περάσει και στους Ε. Φ. Και στην Πυροσβεστική πάει να πεί πως περάσατε επιτυχώς τα αγωνίσματα των Ε. Φ. Τα αγωνίσματα της Πυροσβεστικής λιγο πολύ τα ίδια είναι, δεν θα 'χετε κανένα πρόβλημα. Όσον αφορά για την δοκό ισοροπίας που φοβάστε... Δεν νομίζω να πέσετε, χωράνε σχεδον 2 πατούσες πάνω ! Κάνετε και 3 στάσεις κιολλας κατα την διαδρομη, αυτο βοηθάει την ισορροπια!
Παναγιώτης Α. έγραψε: Μακάρι να πέρναγα και Πυροσβεστική (αν και κατεθεσα χαρτια), εκεί θα διάλεγα να πάω χωρις συζητηση! Τώρα θα βαράω "σκοπετάκι" στους Ε. Φ. Και οι Πυροσβεστες (... συνεχίζεται ...)
-
- Επιλοχίας
Οι 3 στάσεις είναι για να το δυσκολέψουν. Όντως όμως είναι από τα εύκολα.
Παναγιώτης Α. έγραψε: Μακάρι να πέρναγα και Πυροσβεστική (αν και κατεθεσα χαρτια), εκεί θα διάλεγα να πάω χωρις συζητηση! Τώρα θα βαράω "σκοπετάκι" στους Ε. Φ. Και οι Πυροσβεστες θα παιζουν "ταβλι" Στο γραφειο![]()
Κάθε δουλειά, αν δεν τη δεις από μέσα, δεν ξέρεις. Φίλος αστυνομικός μου έλεγε τα ίδια, μέχρι που με είδε μετά από φωτιά. Ε, από τότε δε μου ξανάπε τίποτα.
Παναγιώτης Α. έγραψε: Είναι το επάγγελμα που θα κάνετε όλη σας την ζωή, επιλέξτε το καλύτερο για εσάς, όσοι περνάτε και Ε. Φ. Και Πυροσβέστες, σκεφτείτε τι θελετε, ειναι επιλογη ζωης...
Σωστός, δεν υπάρχει καλύτερα και χειρότερα, μόνο το τι θέλει ο καθένας...
ΡΕ ξεκολλάτε δε υπάρχει εύκολο και δύσκολο το θέμα είναι τη θεωρεί ο καθένας ότι μπορεί να κάνει και να αισθάνεται όμορφα με τη πάρτη του...
εμένα δε με νοιάζει να πάω σε πυρκαγιά (όχι Ότι Δε φοβάμαι) γουστάρω ότι μπορεί να σώσω κανέναν ή να προστατέψω το δάσος το περιβάλλον... Αυτά Που μας δίνουν ζωή και τις μέρες μας τα έχουμε σα κάτι δευτερεύον.
απ τη άλλη αισθάνομαι χάλια Κουρέλι Άν είναι να δώσω κλήση σε μιά γριούλα ακίνδυνη εντελώς.
εμένα δε με νοιάζει να πάω σε πυρκαγιά (όχι Ότι Δε φοβάμαι) γουστάρω ότι μπορεί να σώσω κανέναν ή να προστατέψω το δάσος το περιβάλλον... Αυτά Που μας δίνουν ζωή και τις μέρες μας τα έχουμε σα κάτι δευτερεύον.
απ τη άλλη αισθάνομαι χάλια Κουρέλι Άν είναι να δώσω κλήση σε μιά γριούλα ακίνδυνη εντελώς.
1) Σαφεστατα ειναι και τα δυο επικινδυνα και η στραβη μπορει να σου "κατσει" ειτε εισαι πυροσβεστης ειτε εισαι αστυνομικος, αλλα το θεμα ειναι που ειναι πιο επικινδυνα και που εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να παθεις κακο γιατι μιλαμε για σωματα ασφαλειας! Νομιζω πως την μαχη σε αυτο την κερδιζει η αστυνομια. Οσον αφορα την βρωμια, ειναι αλλο πραγμα να βρωμας (δυσωδια, ιδρωτας κτλ) και να μην σε πλησιαζει ο σκυλος σου και αλλο πραγμα η βρωμια των αλλοδαπων, των ναρκομανων, δεν εννοω την δυσωδια τοσο, οσο εννοω τις αρρωστιες που εχουν πανω τους.
2) Οσο ανεβαινεις βαθμο τοσο ανεβαινουν και οι ευθυνες σου και οι υποχρεωσεις σου, αυτο ειναι γενικο ομως και αφορα ολους τους τομεις, και τον γενικοτερο δημοσιο τομεα αλλα και τον ιδιωτικο τομεα. Αυτο δεν σημαινει ομως πως ειναι λογος να αρνηθεις μια βαθμολογικη εξελιξη και να παραμεινεις στασιμος εφοσον μπορεις και εχεις τα προσοντα να ανεβεις και σου δινεται αυτη η δυνατοτητα, εξαλλου και οι χαμηλοβαθμοι εχουν εξισου μεγαλη ευθυνη και οι ΕΔΕ υπαρχουν για ολα τα σωματα ασφαλειας και Ε. Δ. Ανεξαρτητως βαθμου. Υπευθυνοτητα και σοβαροτητα χρειαζεται. Τωρα αν χρειαζεσαι και πολιτικο βυσμα για να ανεβεις, αυτο πιστευω ειναι για μεγαλους μεγαλους βαθμους...
3) Λες πως "Δεν έχει να κάνει τόσο με το Σώμα όσο με τον τόπο σου. Για παράδειγμα, πιο εύκολα γυρνάει πίσω Κρητικός αστυνομικός παρά Λαρισέος πυροσβέστης. " Αυτο ισως να ειναι σωστο, αλλα τι γινεται οταν υπαρχει ενας Κρητικος ειδικος φρουρος και ενας Κρητικος πυροσβεστης; Ή οταν ειναι ενας Λαρισαιος ειδικος φρουρος και ενας Λαρισαιος πυροσβεστης; Ποιος εχει περισσοτερες πιθανοτητες να παρει μεταθεση; Νομιζω πως ο πυροσβεστης την παιρνει φιλε μου.(Αν στην Λαρισα ειναι πχ 50 πυροσβεστες, Ε. Φ. Ειναι ενας και αν ειναι και ενας, ποιος Ε. Φ. Θα πρωτοπαει στην Λαρισα ως Ε. Φ.) Εξαλλου μην ξεχνας πως πυροσβεστες ειναι σε ολα τα μερη της Ελλαδας αρα μπορεις να παρεις μεταθεση παντου εαν εχεις φυσικα τα μορια, τι γινεται ομως με τους ειδικους φρουρους που ειναι μεμονωμενα σε Αθηνα οι περισσοτεροι, καποιοι στην Θεσσαλονικη, καποιοι στην Κρητη και καποιοι αλλοι μετρημενοι στα δαχτυλα διακορπισμενοι στην Ελλαδα; Εκει τα πραγματα για τα παιδια απο την επαρχια ειναι σκουρα, πολυ σκουρα. Φετος ανοιξαν ορισμενες θεσεις και σε αλλους νομους, αλλα μεχρι να πανε αρκετοι Ε. Φ. Σε ολη την Ελλαδα θα χουμε γερασει μεχρι να γυρισουμε σπιτια μας. Μεταθεση για επαρχια μετα την 8ετια οταν γινουμε αστυφυλακες και αν γινει μεταθεση και τοτε, ετσι ειναι τα πραγματα.
4) Πολυ καλα εκανες και το επισημανες για τα ωραρια γιατι δεν το γνωριζα επακριβως, παντως τα ρεπο σας σε φυσιολογικες καταστασεις ειναι δυο, οι Ε. Φ. Παιρνουν ενα/εβδομαδα και εκεινο αν το παρουν επειδη το τμημα δεν εχει ατομα, υπαρχουν ατομα που εχουν να παρουν ρεπο βδομαδες, αυτο ειναι αναλογα βεβαια με το τμημα που θα τοποθετηθεις, εαν υπαρχει ελλειψη Προσωπικου κτλ, αλλους τους παει καλα απ οτι ξερω και αλλους τους παει.
5) συμφωνουμε για τις χρηματικες απολαβες, σαν κατωτεροι τα ιδια παιρνουν, αλλα το γεγονος να μην θελει καποιος να προαχθει και να παρει παραπανω λεφτα ειναι καθαρα δικο του προβλημα. Το γεγονος ειναι πως αν καποιος κοιταει και την καριερα του, τοτε περισσοτερες πιθανοτητες να κανει καριερα ξεκινωντας απο πυροσβεστης παρα απο ειδικος φρουρος, ως ειδικος φρουρος αντε να φτασει καποιος εως και αρχιφυλακας, δεν νομιζω να μπορει να παει παραπανω. Ως πυροσβεστης μεχρι που μπορει να φτασει μπορεις να μου πεις;
6) Την δοκο την θεωρω πολυ ευκολο αγωνισμα, την καναμε στον στρατο στο στιβο μαχης συνεχεια, δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο,8 εκατοστα πλατος ειναι υπεραρκετα και οι 3 στασεις προσωπικα θα με επωφελουσαν να ξαναβρω την ισοροπια μου σε περιπτωση που την εχανα, αλλα αυτο ειναι αναλογα με το ατομο, αυτο που θα με αγχωνε στην πυροσβεστικη στα αθληματα ειναι η σκαλα που ανεβαινεις και κατεβαινεις, μονο αυτο το θεωρω καπως δυσκολο, ολα τα αλλα πιστευω βγαινουν...
2) Οσο ανεβαινεις βαθμο τοσο ανεβαινουν και οι ευθυνες σου και οι υποχρεωσεις σου, αυτο ειναι γενικο ομως και αφορα ολους τους τομεις, και τον γενικοτερο δημοσιο τομεα αλλα και τον ιδιωτικο τομεα. Αυτο δεν σημαινει ομως πως ειναι λογος να αρνηθεις μια βαθμολογικη εξελιξη και να παραμεινεις στασιμος εφοσον μπορεις και εχεις τα προσοντα να ανεβεις και σου δινεται αυτη η δυνατοτητα, εξαλλου και οι χαμηλοβαθμοι εχουν εξισου μεγαλη ευθυνη και οι ΕΔΕ υπαρχουν για ολα τα σωματα ασφαλειας και Ε. Δ. Ανεξαρτητως βαθμου. Υπευθυνοτητα και σοβαροτητα χρειαζεται. Τωρα αν χρειαζεσαι και πολιτικο βυσμα για να ανεβεις, αυτο πιστευω ειναι για μεγαλους μεγαλους βαθμους...
3) Λες πως "Δεν έχει να κάνει τόσο με το Σώμα όσο με τον τόπο σου. Για παράδειγμα, πιο εύκολα γυρνάει πίσω Κρητικός αστυνομικός παρά Λαρισέος πυροσβέστης. " Αυτο ισως να ειναι σωστο, αλλα τι γινεται οταν υπαρχει ενας Κρητικος ειδικος φρουρος και ενας Κρητικος πυροσβεστης; Ή οταν ειναι ενας Λαρισαιος ειδικος φρουρος και ενας Λαρισαιος πυροσβεστης; Ποιος εχει περισσοτερες πιθανοτητες να παρει μεταθεση; Νομιζω πως ο πυροσβεστης την παιρνει φιλε μου.(Αν στην Λαρισα ειναι πχ 50 πυροσβεστες, Ε. Φ. Ειναι ενας και αν ειναι και ενας, ποιος Ε. Φ. Θα πρωτοπαει στην Λαρισα ως Ε. Φ.) Εξαλλου μην ξεχνας πως πυροσβεστες ειναι σε ολα τα μερη της Ελλαδας αρα μπορεις να παρεις μεταθεση παντου εαν εχεις φυσικα τα μορια, τι γινεται ομως με τους ειδικους φρουρους που ειναι μεμονωμενα σε Αθηνα οι περισσοτεροι, καποιοι στην Θεσσαλονικη, καποιοι στην Κρητη και καποιοι αλλοι μετρημενοι στα δαχτυλα διακορπισμενοι στην Ελλαδα; Εκει τα πραγματα για τα παιδια απο την επαρχια ειναι σκουρα, πολυ σκουρα. Φετος ανοιξαν ορισμενες θεσεις και σε αλλους νομους, αλλα μεχρι να πανε αρκετοι Ε. Φ. Σε ολη την Ελλαδα θα χουμε γερασει μεχρι να γυρισουμε σπιτια μας. Μεταθεση για επαρχια μετα την 8ετια οταν γινουμε αστυφυλακες και αν γινει μεταθεση και τοτε, ετσι ειναι τα πραγματα.
4) Πολυ καλα εκανες και το επισημανες για τα ωραρια γιατι δεν το γνωριζα επακριβως, παντως τα ρεπο σας σε φυσιολογικες καταστασεις ειναι δυο, οι Ε. Φ. Παιρνουν ενα/εβδομαδα και εκεινο αν το παρουν επειδη το τμημα δεν εχει ατομα, υπαρχουν ατομα που εχουν να παρουν ρεπο βδομαδες, αυτο ειναι αναλογα βεβαια με το τμημα που θα τοποθετηθεις, εαν υπαρχει ελλειψη Προσωπικου κτλ, αλλους τους παει καλα απ οτι ξερω και αλλους τους παει.
5) συμφωνουμε για τις χρηματικες απολαβες, σαν κατωτεροι τα ιδια παιρνουν, αλλα το γεγονος να μην θελει καποιος να προαχθει και να παρει παραπανω λεφτα ειναι καθαρα δικο του προβλημα. Το γεγονος ειναι πως αν καποιος κοιταει και την καριερα του, τοτε περισσοτερες πιθανοτητες να κανει καριερα ξεκινωντας απο πυροσβεστης παρα απο ειδικος φρουρος, ως ειδικος φρουρος αντε να φτασει καποιος εως και αρχιφυλακας, δεν νομιζω να μπορει να παει παραπανω. Ως πυροσβεστης μεχρι που μπορει να φτασει μπορεις να μου πεις;
6) Την δοκο την θεωρω πολυ ευκολο αγωνισμα, την καναμε στον στρατο στο στιβο μαχης συνεχεια, δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο,8 εκατοστα πλατος ειναι υπεραρκετα και οι 3 στασεις προσωπικα θα με επωφελουσαν να ξαναβρω την ισοροπια μου σε περιπτωση που την εχανα, αλλα αυτο ειναι αναλογα με το ατομο, αυτο που θα με αγχωνε στην πυροσβεστικη στα αθληματα ειναι η σκαλα που ανεβαινεις και κατεβαινεις, μονο αυτο το θεωρω καπως δυσκολο, ολα τα αλλα πιστευω βγαινουν...
-
- Επιλοχίας
1) Επαναλαμβάνω: Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Αν θες σύγκριση, μπορεί να γίνει μόνο σε αριθμούς: Είμαστε περίπου το 1/8 της αστυνομίας. Οι σοβαρά τραυματίες-νεκροί είναι περισσότεροι ή λιγότεροι από το 1/8;
2) Προσωπικά, από επιλογή μου δεν πήγα ανθυποπυραγών. Κι εγώ με πτυχίο μπήκα και πριν μπω έλεγα τα ίδια με σένα. Από μέσα τα πράγματα αλλάζουν (για κάποιους). Δεν έμεινα κατώτερος από ευθυνοφοβία, αλλά γιατί τα έβαλα κάτω, έχοντας γνώση του τι συνεπάγεται η μία επιλογή και τι η άλλη, και αποφάσισα ότι απλά δε με ενδιαφέρει.
3) Αυτή τη στιγμή είμαι σε πόλη εκτός τόπου συμφερόντων. Αν ήμουν αστυνομικός, σε 2-3-βαριά 4 χρόνια θα επέστρεφα. Με το ρυθμό που τραβάει πυροσβέστες στην πόλη μου, υπολογίζω στην καλύτερη 7-8 χρόνια. Χωρίς να υπολογίζω τους 5ετείς από εποχικούς που θα τοποθετηθούν όλοι εκεί και θα μου κλείσουν οργανικές...
4) Στις ώρες κάπου μπερδεύεσαι: Όλοι 37,5 ώρες/εβδομάδα + τα 5ήμερα δουλεύουμε. Το πώς προγραμματίζονται Είναι άλλη ιστορία...
5) Ότι έγραψα και στο (2). Μπες, δες κι αποφασίζεις. Ήδη ξέρω αρκετούς αξιωματικούς που το μετανιώσαν. Προσωπικά, η μόνη περίπτωση να το ξανασκεφτώ είναι να περάσει στο μισθολόγιο η κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών που δέχτηκε ο στρατός, οπότε η ψαλίδα αξ/κων-κατωτέρων σε όλα τα ΣΑ θα είναι μεγαλύτερη.
2) Προσωπικά, από επιλογή μου δεν πήγα ανθυποπυραγών. Κι εγώ με πτυχίο μπήκα και πριν μπω έλεγα τα ίδια με σένα. Από μέσα τα πράγματα αλλάζουν (για κάποιους). Δεν έμεινα κατώτερος από ευθυνοφοβία, αλλά γιατί τα έβαλα κάτω, έχοντας γνώση του τι συνεπάγεται η μία επιλογή και τι η άλλη, και αποφάσισα ότι απλά δε με ενδιαφέρει.
3) Αυτή τη στιγμή είμαι σε πόλη εκτός τόπου συμφερόντων. Αν ήμουν αστυνομικός, σε 2-3-βαριά 4 χρόνια θα επέστρεφα. Με το ρυθμό που τραβάει πυροσβέστες στην πόλη μου, υπολογίζω στην καλύτερη 7-8 χρόνια. Χωρίς να υπολογίζω τους 5ετείς από εποχικούς που θα τοποθετηθούν όλοι εκεί και θα μου κλείσουν οργανικές...
4) Στις ώρες κάπου μπερδεύεσαι: Όλοι 37,5 ώρες/εβδομάδα + τα 5ήμερα δουλεύουμε. Το πώς προγραμματίζονται Είναι άλλη ιστορία...
5) Ότι έγραψα και στο (2). Μπες, δες κι αποφασίζεις. Ήδη ξέρω αρκετούς αξιωματικούς που το μετανιώσαν. Προσωπικά, η μόνη περίπτωση να το ξανασκεφτώ είναι να περάσει στο μισθολόγιο η κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών που δέχτηκε ο στρατός, οπότε η ψαλίδα αξ/κων-κατωτέρων σε όλα τα ΣΑ θα είναι μεγαλύτερη.
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Αστυνομια... Ενα ονειρο ζωης εγινε πραγματικοτητα...
Θα σε ελευθερωσουμε πενταδαχτηλε η θα μας παρει ο ΧΑΡΟΣ... ΕΛΛΑΔΑ εισαι ΜΙΑ στον κοσμο αλλη καμια η ΚΥΠΡΟΣ ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ και η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ..
Ηρθε η ώρα να αναστήσω το θέμα..
Για το λιμενικό ούτε λόγος βλέπω..
Τι έγινε ρε παιδιά, πώς κι έτσι; Εγώ απ' ότι ξέρω οι περισσότεροι σκίζουν τα ιματια τους για να μπουν στο λιμενικό που θεωρείται το πιο "χαλαρό" και λιγοτερο επικίνδυνο.
Μου κάνει εντύπωση γι' αυτό το ανέφερα, μην κραξετε..

Τι έγινε ρε παιδιά, πώς κι έτσι; Εγώ απ' ότι ξέρω οι περισσότεροι σκίζουν τα ιματια τους για να μπουν στο λιμενικό που θεωρείται το πιο "χαλαρό" και λιγοτερο επικίνδυνο.
Μου κάνει εντύπωση γι' αυτό το ανέφερα, μην κραξετε..

Πυροσβεστική!
Αν είστε ταβλαδόρος και... Τεμπέλης : Πυροσβεστική
Αν γουστάρεις να σε... Βρίζουν : Αστυνομία
Αν θες να εισαι Κύριος και του Σαλονιού αλλά και του Λιμανιού : Λιμενικό
Επειδή δεν είμαι μαζόχας ! ΦΥΣΙΚΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟ !

Αν γουστάρεις να σε... Βρίζουν : Αστυνομία
Αν θες να εισαι Κύριος και του Σαλονιού αλλά και του Λιμανιού : Λιμενικό
Επειδή δεν είμαι μαζόχας ! ΦΥΣΙΚΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟ !

- expedition
- Υπολοχαγός
Λ. ς. φυσικά!
-
- Αντισυνταγματάρχης
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες