Μεταθέσεις στο στρατό - γενικές πληροφορίες
Όταν παρουσιάστηκα μου είχαν δώσει ένα χαρτί για να επιλέξω περιοχή για πιθανή μετάθεση και για ποίο λόγο. Σε εσάς δεν εδωσαν κάτι παρόμοιο;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 56
Ναι τους έλεγες 3 νησιά και σε στέλνανε στον Έβρο 

-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Δεν έχω παρουσιαστεί ακόμα
Στις 28 του μηνα μπαίνω, με το καλό πάνω από όλα. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση πάντως. Τώρα ξέρω πως αν δηλώσω Έβρο θα με στείλουν σε νησί. Χαχαχα.

Τώρα πλέον δηλώνεις 3 νομούς που θες να σε στείλουν, αν το λαμβάνουν υποψιν θα το ξέρω αύριο.
Εξαρτάτε και από τα μόρια που έχεις, με ανάπηρους γονείς- αδέρφια, ορφανοί πάνε κοντά στο σπίτι τους
Εξαρτάτε και από τα μόρια που έχεις, με ανάπηρους γονείς- αδέρφια, ορφανοί πάνε κοντά στο σπίτι τους
Greek_Army έγραψε:Ναι τους έλεγες 3 νησιά και σε στέλνανε στον Έβρο
Και όμως 2 σειρές μου δήλωσαν Ρόδο επειδή έχουν συγγενείς εκεί και πήγαν χωρίς βύσμα.
Καλησπέρα παιδιά. Αν δεν κάνω λάθος μέσα στο καλοκαίρι είχε βγει απόφαση ότι όσοι κάνουν τη θητεία τους σε Έβρο, Λήμνο, Καστελόριζο και σε κάτι άλλα απομακρυσμένα νησιά, θα παίρνουν μετάθεση κοντά στον τόπο διαμονής τους σε 6 μηνες από την ημέρα κατάταξής τους. Αυτό τελικά εφραμόστηκε; Γιατί μπαίνω Οκτώβρη και αν αυτό ισχύει θέλω να δηλώσω να πάω σε κάποια από αυτές τις περιοχές.Mη πάω, για παράδειγμα, Λήμνο και τελικά κάτσω 8 μήνες εκεί.
Για να καταλαβω. Εμενα που μου λενε να παω πεζικο μετα μπορω να παρω μεταθεση οπου θελω ή μονο σε στρατοπεδα που εχουν πεζικο;
Θα σε στείλουν σε μονάδα Πεζικού αναλόγως τόπου κατοικίας, ειδικότητας, αριθμό ατόμων που χρειάζονται κλπ.
Αν έχει βέβαια καλό "βύσμα" μπορεί να πάς σε πιο "χαλαρή" μονάδα, Πεζικό πάντα.
Αν έχει βέβαια καλό "βύσμα" μπορεί να πάς σε πιο "χαλαρή" μονάδα, Πεζικό πάντα.
Καλησπέρα. Ισχύει ότι πλέον αν κάποιος που υπηρετεί σε Λήμνο, Καστελόριζο συν κάποια άλλα νησια (έχει παρθεί μια σχετική απόφαση αλλά δε ξέρω αν εχει εφαρμοστεί) , μπορεί να πάρει μετάθεση κοντά στον τόπο διαμονής του σε 6 μήνες μετά από Την ημερομηνία κατάταξης; Ή για να γίνει αυτό θα πρέπει να ζητήσει κατ' εξαίρεση μετάθεση;
-
- Στρατηγός
Νίκος έγραψε:Καλησπέρα. Ισχύει ότι πλέον αν κάποιος που υπηρετεί σε Λήμνο, Καστελόριζο συν κάποια άλλα νησια (έχει παρθεί μια σχετική απόφαση αλλά δε ξέρω αν εχει εφαρμοστεί) , μπορεί να πάρει μετάθεση κοντά στον τόπο διαμονής του σε 6 μήνες μετά από Την ημερομηνία κατάταξης; Ή για να γίνει αυτό θα πρέπει να ζητήσει κατ' εξαίρεση μετάθεση;
http://news247.gr/ellada/amyna/epektash_toy_dikaiwmatos_metatheshs_sto_strato.1179604.html
Οι 6 μήνες θα μετρήσουν από τότε που θα πάρεις μετάθεση στην παραμεθόριο
Η κατ'εξαίρεση είναι εντελώς άλλο πράγμα
Ευχαριστώ κατ' αρχήν Για την απάντηση. Εδω http://www.mod.gr/el/enimerosi/anakoinosis-typou/4552-topothetiseis-metatheseis-strateymenon-sx.html λεει 6 μήνες από την ημερομηνία κατάταξης. Αλλα ετσι κι αλλιως δε με καιει αυτο. Απλά ειχα ακουσει οτι ακοημη και μετα απο τη στιγμη που παρθηκε αυτη η αποφαση, δεν ειναι σιγουρο πως μπορει καποιος να παρει μεταθεση. Επίσης, αν πάω σε μια από αυτές τις περιοχές και πάρω μετάθεση, θα με στείλουν σίγουρα εντός Αττικής ή παίζει να με στείλουν πιο μακριά;
-
- Στρατηγός
Nίκος έγραψε:Ευχαριστώ κατ' αρχήν Για την απάντηση. Εδω http://www.mod.gr/el/enimerosi/anakoinosis-typou/4552-topothetiseis-metatheseis-strateymenon-sx.html λεει 6 μήνες από την ημερομηνία κατάταξης. Αλλα ετσι κι αλλιως δε με καιει αυτο. Απλά ειχα ακουσει οτι ακοημη και μετα απο τη στιγμη που παρθηκε αυτη η αποφαση, δεν ειναι σιγουρο πως μπορει καποιος να παρει μεταθεση. Επίσης, αν πάω σε μια από αυτές τις περιοχές και πάρω μετάθεση, θα με στείλουν σίγουρα εντός Αττικής ή παίζει να με στείλουν πιο μακριά;
Πρώτη φορά το διαβάζω αυτό... Από την "ημερομηνία κατάταξης" ας πούμε κάποιος που κάνει 8μηνο για να πάρει μετάθεση θα πρέπει να συμπληρώσει 4 μήνες στην παραμεθόριο! Για να το γράφουνε πάντως λογικά θα ισχύει, μετά από 6μήνες θητείας θα πάρεις μετάθεση
Σύμφωνα με το άρθρο που σου έδωσα θα επιστρέφουν στο τόπο καταγωγή τους
- AccountSaver
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 1
- Ενδιαφέροντα: Υπολογιστες
- Επάγγελμα: Φοιτητης
Οπως εγραψα και αλλου.
Πηρα κατ'εξαιρεση μεταθεση σαλονικα, απο καστορια, τωρα ειμαι για σπεν σε αλλη μοναδα.16 δεκεμβριου γυρναω...
Θα παρω μετα απο μηνες μεταθεση για αλλου ;
(στο χαρτι οταν πρωτο ρκιστηκα και μαθαμε που πηγαιναμε εμενα εγραφε μονο 1 μοναδα, ενω σε αλλα παιδια διπλα ειχαν και αλλες μοναδες για επειτα μεταθεση)
τι παιζει;
Πηρα κατ'εξαιρεση μεταθεση σαλονικα, απο καστορια, τωρα ειμαι για σπεν σε αλλη μοναδα.16 δεκεμβριου γυρναω...
Θα παρω μετα απο μηνες μεταθεση για αλλου ;
(στο χαρτι οταν πρωτο ρκιστηκα και μαθαμε που πηγαιναμε εμενα εγραφε μονο 1 μοναδα, ενω σε αλλα παιδια διπλα ειχαν και αλλες μοναδες για επειτα μεταθεση)
τι παιζει;
-
- Στρατηγός
Οι 9μηνοι είναι αμετάθετοι.
- Palioseira
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 9
Greek_Army έγραψε:Οι 9μηνοι είναι αμετάθετοι.
Αρα και οι 8μηνοι ;
Κανεις στο Σταρτο ξηρας δεν παιρνει μεταθεση
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης