Μεταθέσεις στο στρατό - γενικές πληροφορίες

Πληροφορίες για μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις και πως επηρεάζονται από τη μειωμένη θητεία
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 16
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όταν παρουσιάστηκα μου είχαν δώσει ένα χαρτί για να επιλέξω περιοχή για πιθανή μετάθεση και για ποίο λόγο. Σε εσάς δεν εδωσαν κάτι παρόμοιο;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 56

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ναι τους έλεγες 3 νησιά και σε στέλνανε στον Έβρο Εικόνα
Vasileious
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Vasileious »

Δεν έχω παρουσιαστεί ακόμα Εικόνα Στις 28 του μηνα μπαίνω, με το καλό πάνω από όλα. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση πάντως. Τώρα ξέρω πως αν δηλώσω Έβρο θα με στείλουν σε νησί. Χαχαχα.
kostas

Δημοσίευση από kostas »

Τώρα πλέον δηλώνεις 3 νομούς που θες να σε στείλουν, αν το λαμβάνουν υποψιν θα το ξέρω αύριο.

Εξαρτάτε και από τα μόρια που έχεις, με ανάπηρους γονείς- αδέρφια, ορφανοί πάνε κοντά στο σπίτι τους

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Greek_Army έγραψε:Ναι τους έλεγες 3 νησιά και σε στέλνανε στον Έβρο Εικόνα

Και όμως 2 σειρές μου δήλωσαν Ρόδο επειδή έχουν συγγενείς εκεί και πήγαν χωρίς βύσμα.
Δημήτρης

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Καλησπέρα παιδιά. Αν δεν κάνω λάθος μέσα στο καλοκαίρι είχε βγει απόφαση ότι όσοι κάνουν τη θητεία τους σε Έβρο, Λήμνο, Καστελόριζο και σε κάτι άλλα απομακρυσμένα νησιά, θα παίρνουν μετάθεση κοντά στον τόπο διαμονής τους σε 6 μηνες από την ημέρα κατάταξής τους. Αυτό τελικά εφραμόστηκε; Γιατί μπαίνω Οκτώβρη και αν αυτό ισχύει θέλω να δηλώσω να πάω σε κάποια από αυτές τις περιοχές.Mη πάω, για παράδειγμα, Λήμνο και τελικά κάτσω 8 μήνες εκεί.
κωστας

Δημοσίευση από κωστας »

Για να καταλαβω. Εμενα που μου λενε να παω πεζικο μετα μπορω να παρω μεταθεση οπου θελω ή μονο σε στρατοπεδα που εχουν πεζικο;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Θα σε στείλουν σε μονάδα Πεζικού αναλόγως τόπου κατοικίας, ειδικότητας, αριθμό ατόμων που χρειάζονται κλπ.

Αν έχει βέβαια καλό "βύσμα" μπορεί να πάς σε πιο "χαλαρή" μονάδα, Πεζικό πάντα.
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Καλησπέρα. Ισχύει ότι πλέον αν κάποιος που υπηρετεί σε Λήμνο, Καστελόριζο συν κάποια άλλα νησια (έχει παρθεί μια σχετική απόφαση αλλά δε ξέρω αν εχει εφαρμοστεί) , μπορεί να πάρει μετάθεση κοντά στον τόπο διαμονής του σε 6 μήνες μετά από Την ημερομηνία κατάταξης; Ή για να γίνει αυτό θα πρέπει να ζητήσει κατ' εξαίρεση μετάθεση;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Νίκος έγραψε:Καλησπέρα. Ισχύει ότι πλέον αν κάποιος που υπηρετεί σε Λήμνο, Καστελόριζο συν κάποια άλλα νησια (έχει παρθεί μια σχετική απόφαση αλλά δε ξέρω αν εχει εφαρμοστεί) , μπορεί να πάρει μετάθεση κοντά στον τόπο διαμονής του σε 6 μήνες μετά από Την ημερομηνία κατάταξης; Ή για να γίνει αυτό θα πρέπει να ζητήσει κατ' εξαίρεση μετάθεση;

http://news247.gr/ellada/amyna/epektash_toy_dikaiwmatos_metatheshs_sto_strato.1179604.html

Οι 6 μήνες θα μετρήσουν από τότε που θα πάρεις μετάθεση στην παραμεθόριο

Η κατ'εξαίρεση είναι εντελώς άλλο πράγμα

Nίκος

Δημοσίευση από Nίκος »

Ευχαριστώ κατ' αρχήν Για την απάντηση. Εδω http://www.mod.gr/el/enimerosi/anakoinosis-typou/4552-topothetiseis-metatheseis-strateymenon-sx.html λεει 6 μήνες από την ημερομηνία κατάταξης. Αλλα ετσι κι αλλιως δε με καιει αυτο. Απλά ειχα ακουσει οτι ακοημη και μετα απο τη στιγμη που παρθηκε αυτη η αποφαση, δεν ειναι σιγουρο πως μπορει καποιος να παρει μεταθεση. Επίσης, αν πάω σε μια από αυτές τις περιοχές και πάρω μετάθεση, θα με στείλουν σίγουρα εντός Αττικής ή παίζει να με στείλουν πιο μακριά;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Nίκος έγραψε:Ευχαριστώ κατ' αρχήν Για την απάντηση. Εδω http://www.mod.gr/el/enimerosi/anakoinosis-typou/4552-topothetiseis-metatheseis-strateymenon-sx.html λεει 6 μήνες από την ημερομηνία κατάταξης. Αλλα ετσι κι αλλιως δε με καιει αυτο. Απλά ειχα ακουσει οτι ακοημη και μετα απο τη στιγμη που παρθηκε αυτη η αποφαση, δεν ειναι σιγουρο πως μπορει καποιος να παρει μεταθεση. Επίσης, αν πάω σε μια από αυτές τις περιοχές και πάρω μετάθεση, θα με στείλουν σίγουρα εντός Αττικής ή παίζει να με στείλουν πιο μακριά;

Πρώτη φορά το διαβάζω αυτό... Από την "ημερομηνία κατάταξης" ας πούμε κάποιος που κάνει 8μηνο για να πάρει μετάθεση θα πρέπει να συμπληρώσει 4 μήνες στην παραμεθόριο! Για να το γράφουνε πάντως λογικά θα ισχύει, μετά από 6μήνες θητείας θα πάρεις μετάθεση

Σύμφωνα με το άρθρο που σου έδωσα θα επιστρέφουν στο τόπο καταγωγή τους

Άβαταρ μέλους
AccountSaver
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Υπολογιστες
Επάγγελμα: Φοιτητης

Δημοσίευση από AccountSaver »

Οπως εγραψα και αλλου.

Πηρα κατ'εξαιρεση μεταθεση σαλονικα, απο καστορια, τωρα ειμαι για σπεν σε αλλη μοναδα.16 δεκεμβριου γυρναω...

Θα παρω μετα απο μηνες μεταθεση για αλλου ;

(στο χαρτι οταν πρωτο ρκιστηκα και μαθαμε που πηγαιναμε εμενα εγραφε μονο 1 μοναδα, ενω σε αλλα παιδια διπλα ειχαν και αλλες μοναδες για επειτα μεταθεση)

τι παιζει;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Οι 9μηνοι είναι αμετάθετοι.
Άβαταρ μέλους
Palioseira
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Palioseira »

Greek_Army έγραψε:Οι 9μηνοι είναι αμετάθετοι.

Αρα και οι 8μηνοι ;

Κανεις στο Σταρτο ξηρας δεν παιρνει μεταθεση
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες