Στολές Υπηρεσίας και διακριτικά των ΔΕΑ
Περνεις την 8 δηλαδη παντελονι πουκαμισο χειμερινο και θερινο περνεις ενα μπουφαν αυτο με το δεσιμο κατω και το σακακι με τα κουμπια αυτα τιποτα παραπανω τιποτα λιγοτερο.
Μια σημείωση πάνω στα σχέδια που παρατέθηκαν αρχικά στο παρόν νήμα. Έχω την εντύπωση ότι η 8άρα δεν συνοδεύεται από πηλήκιο, αλλά από τον μπερέ, όπως και οι υπόλοιπες και ότι γενικότερα δεν δίδεται πηλήκιο. Ίσως κάνω λάθος, ας με διαψεύσουν ή επιβεβαιώσουν οι έχοντες ιδία εμπειρία...
Χωρις να ειμαι σιγουρος, νομιζω οτι εχει να κανει με το που εισαι ΔΕΑ. Για παραδειγμα αν εισαι ΔΕΑ στα τεθωρακισμενα εχεις μονο μπερε και οχι πηληκιο.Κωνσταντίνος έγραψε:Μια σημείωση πάνω στα σχέδια που παρατέθηκαν αρχικά στο παρόν νήμα.Έχω την εντύπωση ότι η 8άρα δεν συνοδεύεται από πηλήκιο, αλλά από τον μπερέ, όπως και οι υπόλοιπες και ότι γενικότερα δεν δίδεται πηλήκιο. Ίσως κάνω λάθος, ας με διαψεύσουν ή επιβεβαιώσουν οι έχοντες ιδία εμπειρία...
Πηλικιο πλεον δεν περνεις ουτε πεζικου, ουτε τεθ, ουτε παντου, για καθαρα οικονομικους λογους πιστευω.
Τουλαχιστον αυτο ισχυει μεχρι και σημερα...
Ειναι ντροπη αν το κανουν για οικονομικους λογους. Θα μπορουσαν τουλαχιστον να λενε στον ΔΕΑ να το πληρωσει ο ιδιος το πηληκιο, αν θελει να το εχει.Stauros έγραψε:Πηλικιο πλεον δεν περνεις ουτε πεζικου, ουτε τεθ, ουτε παντου, για καθαρα οικονομικους λογους πιστευω.
Guest έγραψε:Ειναι ντροπη αν το κανουν για οικονομικους λογους. Θα μπορουσαν τουλαχιστον να λενε στον ΔΕΑ να το πληρωσει ο ιδιος το πηληκιο, αν θελει να το εχει.Stauros έγραψε:Πηλικιο πλεον δεν περνεις ουτε πεζικου, ουτε τεθ, ουτε παντου, για καθαρα οικονομικους λογους πιστευω.
Αν ειναι ετσι μπορεις να πας να το αγορασεις απο ενα στρατιωτικο πρατηριο.
Προσωπικα εγω που ημουν δεα και την 8αρα που πηρα μια φορα την εβαλα οταν παρουσιαστικα στην μοναδα, ουτε καν στη απολυση μου δεν Την εβαλα
Λοιπον ειμαι τωρα δοκιμος ΠΒ, μας δωσανε 8αρες,4 πουκαμισα και 3 παντελονια και τα σακακια εννοειται... Πηλικιο οχι, μονο το δαφνοσημο για το μπερε... Αλλο θελω να ρωτησω εγω... Ενας συναδελφος ειναι σε νησι και με ρωταει... Στην 8γ -κοντομανικο πουκαμισο δηλαδη- ραβουνε τα διακριτικα της εφνοφυλακης;
Τα διακριτικά τα ράβει ο ίδιος και ο δόκιμος (και ο στρατιώτης αντίστοιχα) ή είναι έτοιμα;
Καλησπέρα, υπάρχει φώτο κάποιου ΔΕΑ στην στρατονομία; Είμαι πολύ περίεργος να δω την στολή του.
- georg
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 1
Σε μας εκτος από 8ρες μας ειχαν δωσει και μια χακι που τη λεγαμε σαφαρι καλοκαιρινη στολη που όμως δεν εβαλα ποτε!
ΕΦ ΛΟΧΑΓΟΣ ΠΒ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Chris B. και 3 επισκέπτες