Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 152

Δημοσίευση από greko_27 »

sea_bandit έγραψε:Θα ηθελα να ρωτησω κατι... Ακραιο αλλα ισως εφικτο (λεμε τωραΕικόνα)
τι θα χρειαζοταν για να δουλεψεις ειτε ως μηχανικος ειτε ως πλοιαρχος σε ενα κρουαζιεροπλοιο; Βλεπε Oasis Of The Seas;

Αριστη γνωση αγγλικων και βυσμα μεσα απο την ναυτιλιακη εταιρεια
lawrel

Δημοσίευση από lawrel »

Γεια και χαρά σε όλους.

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το δικαίωμα των απόφοιτων μηχανικών Ε. Μ. Π. Να ξεκινήσουν ως δόκιμοι και μετά την 6μηνη πρακτική να πάρουν το βαθμό του τρίτου μηχανικού. Το δικαίωμα αυτό το έχουν μόνο οι απόφοιτοι μηχανολόγοι και ναυπηγοί του Πολυτεχνείου ή και άλλες ειδικότητες, όπως αυτή του τοπογράφου ή πολιτικόυ μηχανικού;
TOLIS

Δημοσίευση από TOLIS »

Καλησπέρα.

Είμαι απο την επαρχία και φέτος τελείωσα επαλ ομάδα Α Πληροφορική.
Το ερώτημα είναι το εξής : ΑΕΝ ή TEI Πληροφορικής;

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ανέβει ποτέ σε πλοίο και δεν ξέρω κατά πόσο
θα μου αρέσει το επάγγελμα του πλοιάρχου. Το σχέδιό μου είναι βγάλω όσα
λεφτά μπορέσω (αντέξω) και αργότερα να τα επενδύσω με τέτοιο τρόπο ώστε
να μου δώσουν λεφτά για το μέλλον. (π. Χ κάποια επιχείρηση)

Θα ήθελα όσο το δυνατόν περισσότερες γνώμες-απόψεις μέχρι αύριο που θα
οριστηκοποιήσω το μηχανογραφικό.

Ευχαριστώ Εικόνα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 6
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Αν είναι να πάς για τα λεφτά, ξέχασε το Εμπορικό Ναυτικό.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

lawrel έγραψε:Γεια και χαρά σε όλους.

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το δικαίωμα των απόφοιτων μηχανικών Ε. Μ. Π. Να ξεκινήσουν ως δόκιμοι και μετά την 6μηνη πρακτική να πάρουν το βαθμό του τρίτου μηχανικού. Το δικαίωμα αυτό το έχουν μόνο οι απόφοιτοι μηχανολόγοι και ναυπηγοί του Πολυτεχνείου ή και άλλες ειδικότητες, όπως αυτή του τοπογράφου ή πολιτικόυ μηχανικού;

Το δικαιωμα αυτο το εχουν ολοι οι αποφοιτοι των ΑΕΙ-Πολυτεχνικων σχολων (και ΕΜΠ) ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΟΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ-ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ. Με 6 μηνες θαλασσια υπηρεσια + ΚΕΠ 1 και 2 παιρνουν το διπλωμα του Γ' Μηχανικου.
Οι αποτοιτοι των ΤΕΙ-ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΟΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ-ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ χρειαζονται 12 μηνες θαλασσια υπηρεσια + ΚΕΠ 1 και 2 για να παρουν το διπλωμα του γ' μηχανικου
lawrel

Δημοσίευση από lawrel »

Αρα εμεις οι υπολοιποι αποφοιτοι πολυτεχνειου αλλης ειδικοτητας απο του μηχανολογου που κοντευουμε τα 30 ξεχναμε γενικα την οποια αναμιξη με την αποκτηση καποιου πτυχιου καπετανιου η μηχανικου για το εμπορικο ναυτικο. Ωραιο...

Αληθεια αυτο το οριο για τη φοιτηση στις αεν για ποιο λογο υπαρχει; Δηλαδη το 27 θεωρειτε Δεκτο και το 29 η 30 μη δεκτο για να φοιτησει στη σχολη; Δεν μπορω να το καταλαβω...

katalanikooneiro

Δημοσίευση από katalanikooneiro »

Προς το greko και αν ξερει και καποιος αλλος θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα. Επειδη με ενδιαφερει να περασω σε καποια αεν με σκοπο ομως μετα να ταξιδεψω μονο σε κρουαζιεροπλοια και ξεροντας οτι προσλαμβανουν δυσκολα, θελω να ρωτησω τι πιθανοτητες υπαρχουν να με παρουν απο τη στιγμη που τωρα δεν εχω ουτε γνωστους ουτε φιλους σε καποια εταιρεια κρουαζιεροπλοιων ουτε εχω καμια σχεση μαζι τους αλλα εαν πιστευεις εστω οτι στην πορεια μπορει καποιος να αποκτησει γνωστους, διασυνδεσεις ή οτι χρειαζεται για να τον παρουν εκει ή ειναι εχεις καποιον απο πριν ή δεν εχεις. Γιατι και η σχολη 4 χρονια ειναι και ολο καποιους θα γνωρισεις, καποιες διασυνδεσεις μπορεις να κανεις φανταζομαι. Δεν θελω απαντηση οτι μπορει να βρεθει ή δεν μπορει να βρεθει καποιος αλλα εστω αν υπαρχουν πιθανοτητες στην πορεια να γινει κατι. Επισης αν σε στειλει καποιος απο εξω και πας συστημενος αυτο μπορει να κανει κατι; Αυτα θελω να ρωτησω βασικα και αν περαν αυτων αν παιρνουν ατομα με αλλους πλαγιους τροπους εκτος της γνωριμιας. Για τα κρουαζιεροπλοια αυτα οχι για εμπορικα ή επιβατικα. Γιατι θα με ενδιεφερε πραγματικα να μπω σε καποια αεν αλλα μετα αν δεν ταξιδεψω σε κρουαζιεροπλοιο δεν θα ειχε νοημα

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

lawrel έγραψε:
Αληθεια αυτο το οριο για τη φοιτηση στις αεν για ποιο λογο υπαρχει; Δηλαδη το 27 θεωρειτε Δεκτο και το 29 η 30 μη δεκτο για να φοιτησει στη σχολη; Δεν μπορω να το καταλαβω...

εγω στα 27 + Ειχα παρει το διπλωμα του β' μηχανικου... Αλλοι στα 30 με 31 ειναι καπετανιοι και Α' μηχανικοι... Και το 27 υπερβολικο το βρικω ωςοριο ηλικιας... Οταν εδωσα εγω 24 ηταν... Δηλαδη εαν στη σχολη εμπαιναν 30ρηδες ο αλλος ποτε θα γινοταν καπετανιος ή α μηχανικος; Στα 40 και εαν...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

lawrel έγραψε:Αρα εμεις οι υπολοιποι αποφοιτοι πολυτεχνειου αλλης ειδικοτητας απο του μηχανολογου που κοντευουμε τα 30 ξεχναμε γενικα την οποια αναμιξη με την αποκτηση καποιου πτυχιου καπετανιου η μηχανικου για το εμπορικο ναυτικο. Ωραιο...

Καπετανιος δεν μπορεις να γινεις... Μιλαμε οτι μπορεις να γινεις μονον μηχανικος... Ετσι ειναι η νομοθεσια και πρεπει να προστατευει και τα δικαιωματα των ναυτικων. Παντως στα καραβια το μεροκομματο βγαινει πολυ δυσκολα... Ειδικα του μηχανικου...
Vasily Zaytsev
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Vasily Zaytsev »

Καλησπερα παιδεια, Δηλωσα και συμφωνα με τα μωρια που μαζευω περναω εμπορικο ναυτικο, θελω ομως να μοιραστω καποιες ανισηχιες. Απο την μια σκεφτωμαι την ποσο ανετη ζωη θα εχω με το να ακολουθησω αυτο το επαγγελμα, τα ταξιδεια και τα μεροι που θα δω, που κανενας δημοσιος υπαλλιλος δν μπορει να δει ουτε στον υπνο του, και την ελληψη ρουτινας. Ομως, συμβενει και κατι αλλο μαζι, οταν σκεφτομαι οτι θα λειπω 6 μηνες, με πιανει κατι, σαν ανισιχια, φοβια η δν ξερω και εγω τι ειναι αυτο. Ρωτησα ειδη εναν προιν καπετανιο κ μου πε διαφορα οπος για παραδειγμα "οταν θα φυγεις για το πρωτο ταξιδη, την οποια κοπελα εχεις θα την φιλισεις σταυροτα, γιατι οταν θα γυρισεις δν πεζει να την ξαναβρεις" το οποιο με τρομαζει λιγο σαν σκεψη μπορο να πο, γιατι ξερω οτι ετσι θα ειναι η υπολιπη ζωη μου. Καμια γνωμη?
Άβαταρ μέλους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Επάγγελμα: ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΛΟΧΙΑΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ »

Φιλε δεν ξερω πολλα αλλα οι περισοτεροι ναυτικοι κανουν δυσκολα οικογενεια η λειπουν συνεχωσ

δημητρης25
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από δημητρης25 »

Αδελφε ο πατερας μου κ αδελφος μου ειναι ναυτικοι! Μηχανικοι κ οι δυο. Εκει περασα κ εγω αλλα παλι καλα που δεν πηγα ποτε. Απλα πραγματα! Καλα λεφτα 0 ζωη. Γυναικες θα περασουν πολλες στην ζωη σου μην το βλεπεις αυτο! Θα φυγεις σημερα κ θα γυρισεις του χρονου, ξερεις ποσα πραγματα θα εχουν αλλαξει μεχρι τοτε; Βαλε οτι το ιδιο θα γινετε κ με την οικογενεια σου. Το παιδι του αδελφου μου ειναι δυο χρονων, ξερεις ποσο καιρο το εχει χαρι το παιδι του;5 μηνες. Δεν ηταν εδω οταν ειπε την πρωτη του κουβεντα. Για εσενα μπορει να μην εχει σημασια αλλα για καποιον αλλον μπορει να εχει! Υπαρχουν πολλα παραδειγματα κ μπορω να σου τα αναλυω για ωρες. Απλα σκεψου το καλα! Δεν ειναι μονο τα λεφτα στην ζωη!
Ζησε για το τιποτα η πεθανε για κατι.
Vasily Zaytsev
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Vasily Zaytsev »

Εμενα ο πατερας μου που το χουμε συζητισει το θεμα μου πε οτι αυτο σου πληρονουν, τιν οικογενια που χανεις, τα χρωνια που χανεις στην θαλλασα, τους φιλους, αλλα και τιν σκληρη δουλεια που απετει το πλοιο... Τι να πω, δυσκολη επιλογη, ειμαι αναμεσα στην αστυνομια κ το εμπορικο Εικόνα
Tasos94
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Tasos94 »

Παιδια ειμαι καινουργιος στο φορουμ... Και εχω καποιες μικροαποριες για τις σχολες ΑΕΝ... 1) Οταν τελειωσεις απο την σχολη σου και εισαι γ πλοιαρχος... Ποσο καιρο εισαι σε ταξιδια (και σε ιδιωτικο και σε δημοσιο) και αφου κανεις τη θητεια σου στη θαλασσα... Οταν επιστρεφεις ποσο καιρο ''καθεσαι'';

2) Ποτε παιρνεις συνταξη;

3) Οντως φοροαπαλαγεισαι;

4) Εχω 2.5-3 μυωπια ειναι πολυ;

bill_spn
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από bill_spn »

Θελω να αναθεσω μερικα ερωτηματα σε σας τους παλιους που ξερεται τι πεζει...1ον πρεπει να περασεις μερικα μαθηματα για να μπαρκαρεις;2ον ξεκινας για να βρεις εταιρεια... Απο ελλαδα ξεκινας το ταξιδι η μπορει να το παρεις απο αλλου το πλοιο εκτος χωρας. 3ον υπαρχουν και λαμογια στη δουλεια αυτη δηλαδη να σου βαρεσουν κανενα κανονι στα λευτα; Ευχαριστω!
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης