δημητρης25 έγραψε:Ημουν φανταρος στην 35 μκ. Ο λοχαγος μου περα απο ψυχακιας (με την καλη εννοια) οταν ειχαμε νυχτερινες μας ελεγε πολυ ωραιες ιστοριες. Ιστοριες που ειναι πολυ διαφορετικες απο αυτες που εχουμε ακουσει οι περισσοτεροι! Παω στοιχημα οτι Δεν ελεγε ψεματα.
Ω! Υπεροχα! Άρχισε να γραφεις σιγα-σιγα οτι θυμάσαι δημητρης25. Προσπάθησε να θυμηθείς οσα περισσότερα μπορεις. Και οταν βρίσκεις χρονο ανέβασε τα. Εσυ εισαι τυχερος και τα εμαθες απο πρωτο χερι. Μεσο εσενα και μεσο του ιντερνετ μπορουν να τα μαθουν χιλιάδες Ελληνες. Ειναι ιστορια μας. Και πρεπει να τα μαθουμε και μεις. Έστω και αν ισως να υπαρχουν καποιες "ανακρίβειες" μπορει να βγει "λαβράκι".
Οποτε άρχισε να τα γραφεις. Θα βοηθησει στο να πιάσουμε το κλιμα και τον παλμο της εποχης, να δουμε και αλλες διαστασεις των γεγονότων και των Μαχων που δεν μπορουν να γράψουν τα βιβλια, και ισως βγουν πληροφορίες αναπάντεχες κτλ. Λοιπον, εχεις εθνικη αποστολή (αστειεύομαι) να μας φωτίσεις. Δεν ξερω αν εχεις καποια καλη εικονα περι του πολεμου του 1974;
Οι περισσότεροι απο μας ειναι άσχετοι με τις ΜΚ (Μοιρες Καταδρομων). Αν μπορουσες να δωσεις μια εικονα για το 1974 (οπλων, δομής μονάδων, διοίκησης, τροπο πολεμου Κτλ) των ΜΚ θα ηταν υπέροχα. Ισως κεντρισουμε και το ενδαφερων και αλλων να μπουν και να αρχιζουν να ψαχνουν την Ιστορια μας. Πλακα-πλακα το 1974 ειναι "σχετικά" άγνωστο. Αυτην την περιοδο Ψαχνω τα τουρκικα αεροδρομια του 1974. Απο που απογειώνονταν τα πολεμικά τους. Εχω βρει καποια, και οταν βρω χρονο να τα επεξεργαστώ θα τα ανεβασω. Το 1974 το εχω σαν χομπι, στο ελευθερο χρονο μου, και το ψαχνω. Και διαρκώς βιώνω εκπλήξεις απο αυτα που συναντώ.
yandr έγραψε:Ούτε το 2050 δεν θα κάνουμε ηλεκτρονικό πόλεμο.
Τι εννοεις;
geo_opus έγραψε:Παδιά γειά σας συγνώμη αν βάζω εδώ αυτό το ποστ αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρει κάποιος απο εσάς που μπορώ να βρω το βίντεο ντοκουμεντο του BBC που γυριστηκε στις μέρες της είσβολής στην Κύπρο, έχω βρει μερικά μονταρισμένα αποσπάσματα στο you tube θα ήθελα να το δω ολοκληρο
υπάρχει και ένα στηγμιότυπο όπου ο αγγλος δημοσιογράφος είναι μες το θύλακα των τουρκων αλεξιπτωτιστών και τους κάνει κάποιες ερωτήσεις... Και εδώ φαίνεται ο ρόλος και των αγγλων στον πόλεμο
αν κάποιος ξέρει κάτι...
Δυστυχώς δεν ξερω κατι. Ψαξε σε Αγγλικές μηχανες αναζήτησης και σε εξειδικευμένες μηχανες αναζήτησης βιντεο. Χρησιμοποίησε μια ποικιλία λέξεων κλειδιά. Στην ανάγκη σκεψου να στείλεις email στο BBC, θα παρεις απαντηση. Αν το βρεις πες μας. Αλλα νομιζω οτι στo youtube υπαρχει (-ε) ολο αλλα σπασμένο σε τμηματα. Αν βρεις κατι καλο ενημερωσε μας.