Πεζοναύτες: Ανήκουν στις Ειδικές Δυνάμεις;

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από kallitexnis »

Παιδιά λένε ότι οι Πεζοναύτες θα εξέλθουν απ'τις Ειδικές Δυνάμεις. Το πότε και πώς θα το αποφασίσει η ηγεσία και το ΥΠ. ΕΘ. Α. . Ευχαριστώ.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Είμαι 18 χρονών και δίλωσα ειδικές δυνάμεις (πεζοναύτες)... Τελικά θα τους βγάλουν; Αν τους βγάλουν θα είναι ξεχωριστή μονάδα; Θα φοράνε πράσινο μπερέ και θα έχουν τα μόρια;
Άβαταρ μέλους
-erased-
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από -erased- »

Λοιπόν το πιασα. Τους βγάλανε απο Ε. Δ. για να μην πέρνουν τα διπλά χρόνια συνταξιοδότησης οι μόνιμοι! Εικόνα
Α ρε... κρίμα. Με την ανάμνηση του "ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ" θα μείνουμε Εικόνα
Anonymous

Παιδιά! , Χθες ρώτησα εναν υπαξιωματικό των πεζοναυτών(ΕΠΟΠ) που βρίσκεται στον βόλο στο 505/525. Και μου είπε ακριβώς τα ίδια που μου έλεγε παλιά, οτι οι πεζοναύτες ΕΙΝΑΙ ακόμα ειδικές δυνάμεις και περνάνε κανονικά ΠΕΝ. Μου είπε επίσης οτι το 2013 θα μεταβούν στο πεζικό.
Των ρώτησα και σχετικά με την περίπτωση των 2 παιδιών που παρουσιαστηκαν σαν πεζοναύτες και τους είπαν οτι πλέον ανήκουν στο πεζικό και πήγαν τελικά ΛΟΚ που δίάβασα εδω μέσα.
Σ'αυτό απάντησε οτι πολλά ακούγονται αλλα τίποτα απο αυτά δεν αληθεύει.
Τωρα... Δέν Ξέρω τι να πω... ούτε τι να πιστέψω... Αύριο πάντος θα περάσω να ρωτήσω στο στρατολογικό γραφείο μπας και πάρω καμια απαντηση της προκοπής... Ψάξτε το κι εσείς αν μπορείτε...
Και καλό θα ήταν απο τα παιδιά που παρουσιάζονται στον βόλο με την σειρά του νοεμβρίου να μας ενημερώσουν αν μπορούνε οταν παρουν αδεια μετά την ορκομωσία
Συγνώμη αν σας κούρασα...
nick-2-
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από nick-2- »

Οχι φιλε. Ισα ισα που μας κατατοπισες κιολας. Πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα και μακρι να ειναι αληθεια. Περιμενουμε και την απαντηση απο το στρατολογικο γραφειο. Παντως δεν μινανε πολλες μερες ακομα. Την δευτερα θα ειμαι μεσα. Και ελπιζω να ειναι καλα τα πραγματα...

kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Μία χαρά θα είναι. Μπράβο σας παλικάρια... Τιμάτε τις οικογένειές σας , την πατρίδα σας και τον εαυτό σας που δεν υπηρετείτε κάπου ήρεμα και χαλαρά αλλά σε μία αξιοσέβαστη και επίλεκτη ομάδα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

mocuba1
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από mocuba1 »

Φιλε νικ εγω μπαινω την τριτη στις 11 του μηνος... Ειτε εκτος ειτε εντος ειδικων δυναμεων το ιδιο ειναι για μενα... Απο που εισαι φιλος εγω γιαννης θεσσαλονικη. Θα ειδοποιησουμε το forum στην ορκωμωσια το τι γινεται μεσα με αυτο το θεμα...
nick-2-
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από nick-2- »

Mπραβο καλλιτεχνη! Μας ανεβαζεις το ηθικο! Φιλε Γιαννη ειμαι απο αθηνα-αλιμο! Ελπιζω να τα πουμε μεσα... Ειμαι και εγω περιεργος να δω τι γινεται τελικα με αυτο το θεμα... Και οταν εχουμε νεα θα ειδοποιησουμε.
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Τίποτα φίλε. Καλή θητεία εύχομαι και με πουλάδα στο στήθος...
Anonymous

Πεδες ειμαι 18 χρονών και είχα διλώσει ειδικές δυνάμεις Πεζοναυτες... Τορα δεν ειναι και σιγουρο αν θα με παρουν εκει αλλα ανηκουν στις ειδικες Δ Ή ειναι ξεχωριστα; Θα φορανε τον πρασινο μπερε; Θα εχουν μόρια; Αν ξερεται πητε μου για να μάθω...
Anonymous

Φιλε γιωργο μολις γυρησα απο πευκο για αδεια ορκομοσιας σε πληροφορω λοιπον συγουρα οτι οι πεζοναυτες δεν ανοικουν πλεον στις ειδικες δυναμεισ. Τωρα τη μπερε φορουν λιγη σημασια εχει
Anonymous

Λοιπον μαγκες φοραμε πρασινο μπερε... Ουτε μπλε ουτε τπτ... Και ειμαστε ειδικες δυναμεις...

Anonymous

Καλισπερα... Επειδη βλεπω πως υπαρχει μεγαλη παρερμινευση των πραγματων... Θεορισα σωστο να πω 2ο κουβεντες... υπηρετισα στιν 32 ταξ πν... Στο 521τ/πν σαν ΔΕΑ(ΠΖ) τη χρονια που μας περασε... Οι Π/Νς ανοικουν στις Ειδικες Δυναμεις εος το 2011... Τα μονιμα στελεχοι συντιρουνται κανονικα στην ιδιοτητα του αλεκσιπτωτιστη... Εος 2011 που οσοι θελισουν πανε στους Καταδρομεις...

Ολοι μας φοραμε πρασινο μπερε... Κλιροτοι κ μονιμοι... Οι κλιρωτοι οπλιτες περνανε ΠΕΝ αφου ολοκλιροσουν τα ΚΕΝ κ περνουν πρασινο μπερε... Οι ΥΕΑ παμε Κρητη 4μιση μηνες περιπου... Κ μετα 1α μινα Ρεντινα στο ΣΣΟΕΚ ΣΕΔ... Τορα ονομαζετε ΣΒΕΚ (βασικη εκπεδευση καταδρομεα) οπου κ περνουμε μπερε με τι σειρα μας...

Υστερα επιστρεφουμε στη μοναδα μας (575 ΧΑΛΚΙΔΑ Η 521 ΒΟΛΟ) ... Πλεον οι Π/Ν περνανε κεντρο στο 505 στο Βολο και οχι στο Μεγαλο Πευκο οπως συνιθιζοταν... Εκπεδευση και ασκησεις ειναι ιδιες με του Καταδρομεα... Με τη διαφορα οτι εμεις κανουμε και Αποβασεις... Κ αν εισαι τυχερος και ΝΑΤΟικη ασκηση...

Εν ολιγοις οι πεζοναυτες εννοειται πως ειναι ακομη ειδικοδυναμιτες... Δεν εχετε παρα να πατε να το διαπιστωσετε οι ιδιοι...

Με τιμη

Θαρσειν Χρη

Anonymous

Ευχαριστούμε πολύ oyk... Σκέφτομαι σοβαρά για ΥΕΑ (παω Φεβρουάριο) και με κατατόπησες αρκετά...
Anonymous

Ρε παιδια εψαξα λίγο στο forum σχετικα με το θεμα που λενε οτι οι πεζοναυτες δεν θα ειναι πια στις ειδηκες δυναμεις απο το 2011... Δηλαδη δεν θα παιρνουν πια τον πρασινο μπερε; Θα αλλαξει η εκπαιδευση; Αν μπορει καποιος παρακαλω ας μου εξηγησει γιατι εχω μπερδευτει με το θεμα...
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες