Πεζοναύτες: Ανήκουν στις Ειδικές Δυνάμεις;

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

εγώ πάντως πράσινο μπερέ πήρα.. και αν όλα πάνε καλά μέχρι τέλος.. παίρνω και τα μόρια.. τώρα τι λέτε εσείς δεν ξέρω...
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από kallitexnis »

A08 έγραψε:εγώ πάντως πράσινο μπερέ πήρα.. και αν όλα πάνε καλά μέχρι τέλος.. παίρνω και τα μόρια.. τώρα τι λέτε εσείς δεν ξέρω...
Υπάρχει μία άποψη του ΓΕΣ να βγούν οι Πεζοναύτες απ΄τις Ειδικές Δυνάμεις και να θεωρούνται ξεχωριστή επίλεκτη δύναμη του Σ. Ξ. Δεν γνωρίζω κατά πόσο , πότε και αν θα υλοποιηθεί.
Legion
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επάγγελμα: XARAKIRI
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Legion »

kallitexnis έγραψε:
A08 έγραψε:εγώ πάντως πράσινο μπερέ πήρα.. και αν όλα πάνε καλά μέχρι τέλος.. παίρνω και τα μόρια.. τώρα τι λέτε εσείς δεν ξέρω...
Υπάρχει μία άποψη του ΓΕΣ να βγούν οι Πεζοναύτες απ΄τις Ειδικές Δυνάμεις και να θεωρούνται ξεχωριστή επίλεκτη δύναμη του Σ. Ξ. Δεν γνωρίζω κατά πόσο , πότε και αν θα υλοποιηθεί.

Ειναι λιγο δυσκολο πιστευω να γινει και αν γινει θα παρει αρκετο καιρο...
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
Άβαταρ μέλους
Mixalisfr
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Mixalisfr »

Παιδια εχουν βγει ηδη απο τις Ειδικες Δυναμεις οι Πεζοναυτες... Τουλαχιστον αυτο ισχυει απο την Γ΄ΕΣΣΟ 2008 και μετα...
nick-2-
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από nick-2- »

Φιλε μιχαλη ποσο σιγουρος εισαι γι'αυτο; Εγω μπαινω τωρα δ'εσσο 2008 και δεν μου εχουν πει κατι τετοιο...

Άβαταρ μέλους
Mixalisfr
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Mixalisfr »

Απο πολυ εγκυρες πηγες ολα αυτα... Ο δευτερος μου ξαδερφος, μαζι με εναν φιλο του.. παρουσιαστηκαν κανονικα τον Αυγουστο 2008 Βολο(Πεζοναυτες)... αλλα επειδη τους ενημερωσαν οτι μολις εχουν βγει οι Πεζοναυτες απο τις Ειδικες Δυναμεις και δεν παιρνουν πλεον τα μορια που επερναν, ζητησαν μετα απο την βασικη τους εκπαιδευση να παρουν μεταθεση ΛΟΚ! Τους εβαλαν να κανουν τα γνωστα αγωνισματα... και μετα πηγαν Μεγαλο Πευκο. Παρεμειναν εκει μεχρι πριν ενα μηνα.. και τωρα βρισκονται Κυπρο κανονικα ΛΟΚ!!! Αυτα ισχυουν παιδια ευτυχως ή δυστηχως...
Jinno69
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Jinno69 »

Παιδιά...Please απαντηστε μου κάποιος που να ξέρει σίγουρα... Οι πεζοναύτες είναι ακόμη ειδικές δυνάμεις;
εχω χάσει την μπάλα που λέμε, οι φίλοι μου που υπηρετούν βόλο που παρουσιάστηκαν μαϊο 2008 περάσαν κανονικά πεν και πήραν τον πράσινο μπερέ και θα πάρουν κανονικά μόρια, ο άλλος ο φίλος μου που είναι εποπ πεζοναύτης στον βόλο μου είπε οτι θα τους βγάλουν απο ειδικές δυνάμεις το 2009-2010, απο εδώ ακούω οτι σταμάτησαν πλέον να είναι ειδικές δυνάμεις απο τον αύγουστο...
ξέρει κανένας να μου πεί σίγουρα;
πρόκειται να κόψω την αναβολή μου μέχρι τέλος οκτωμβρίου και θα ήθελα να με διαφωτίσετε αν γνωρίζεται... Να δηλώσω πεζοναύτης ή ΛΟΚ;
Legion
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Legion »

jinno69 έγραψε:παιδιά...Please απαντηστε μου κάποιος που να ξέρει σίγουρα... Οι πεζοναύτες είναι ακόμη ειδικές δυνάμεις;
Εχω χάσει την μπάλα που λέμε, Οι φίλοι μου που υπηρετούν βόλο που παρουσιάστηκαν μαϊο 2008 περάσαν κανονικά πεν και πήραν τον πράσινο μπερέ και θα πάρουν κανονικά μόρια, Ο άλλος ο φίλος μου που είναι εποπ πεζοναύτης στον βόλο μου είπε οτι θα τους βγάλουν απο ειδικές δυνάμεις το 2009-2010, Απο εδώ ακούω οτι σταμάτησαν πλέον να είναι ειδικές δυνάμεις απο τον αύγουστο...
Ξέρει κανένας να μου πεί σίγουρα;
Πρόκειται να κόψω την αναβολή μου μέχρι τέλος οκτωμβρίου και θα ήθελα να με διαφωτίσετε αν γνωρίζεται... Να δηλώσω πεζοναύτης ή ΛΟΚ;

Δηλ. ΛΟΚ για να εισαι μεσα ισως παρει χρονο η αναδιοργανωση της 32ταξ/πν αλλα κανενας δεν μπορει να ξερει τι ακριβως θα συμβει μεχρι το τελος, καποιες σειρες που θα μπαινουν μεχρι μια συγκεκριμενη σειρα ομως, θα ειναι ειδ. Δυν. μετα θα αλλαξει και θα ειναι ΄΄τακτικο πεζικο΄΄.
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
crow71
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από crow71 »

φίλε legion, έστειλα ενα e-mail στο ΓΕΣ στο γραφείο ειδικών δυνάμεων. Τους ρωτάω λοιπόν τι έχει γίνει ή τι θα γίνει με τους πεζοναύτες; και για τους νέους και για εμάς τους πιο παλίους που ανήκαμε στις ε. Δ... Θα μας πάρει η μπάλα και εμάς; ελπίζω λοιπόν να μου απαντήσουν... Όταν λοιπόν μου απαντήσουν θα σας ενημερώσω και εσάς. Τουλάχιστον να έχουμε και μια απάντηση από την επίσημη μεριά! Να δούμε λοιπόν τι έχον να μας πουν!!! Εικόνα

Legion
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Legion »

Δεν νομιζω να γινει τιποτα με την καινουργια αναδιοργανωση ρωτησα καποιους εφεδρους κομαντος σε μια λεσχη καταδρομων αλλα ουτε αυτοι δεν ξερουν τι θα γινει με τους παλιους πεζοναυτες που εχουν εκπαιδευση καταδρομεα... Αν θα υποστουν αλλαγες στα χαρτια τους παντως δεν θα ηθελα να ειμαι αναμεσα σε πεζικαριους για λογους αναδιοργανωσης της ταξιαρχιας το ηθικο θα πεσει παρα πολυ απο την στιγμη που δεν θα ειναι ε. Δ ασε που η εκπαιδευση δεν θα ειναι η ιδια... Ολα ειναι θεμα προυπολογισμων και χρηματων... !!
crow71
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από crow71 »

Μου ήρθε η απάντηση απο το γραφείο Ειδικών Δυνάμεων, που λέει ακριβώς τα εξής

- Σε ότι αφορά τους Πεζοναύτες, ο διαχωρισμός τους, έγινε για τεχνικούς κυρίως λόγους. Η ξεχωριστή εκπαίδευση και οι ιδιαίτερες επιχειρησιακές αποστολές των Μονάδων Πεζοναυτών, παραμένουν αμετάβλητες. Η επάνδρωση των Μονάδων Πεζοναυτών γίνεται με επιλεγμένο προσωπικό (αξκοί και οπλίτες) και με τα ίδια ακριβώς κριτήρια επιλογής (σωματικά - ψυχικά - επαγγελματικά), που ισχύουν και για το προσωπικό των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων.

Επί πλέον, όπως γνωρίζεις, η υπηρέτηση σε Μονάδες Πεζοναυτών, είναι εξίσου τιμητική για τον Έλληνα στρατιώτη και ο Στρατός μας έχει ανάγκη από στρατιώτες με το δικό σου ενθουσιασμό και πάθος.

Τα παραπάνω είναι ακιβώς η απάντηση απο το Γραφείο Ειδικών Δυνάμεων!

Τα σχολια δικά σας!!! ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

nick-2-
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από nick-2- »

Ωραια μας τα λενε απο το γραφειο και μας ανεβαζουν και το ηθικο, αισθανομαστε ξεχωριστοι, δεν λεω! Αλλα για να καταλαβω, θα περασω ολο αυτο το λουκι με την εκπαιδευση και δεν θα παρω ουτε πρασινο μπερε, ουτε τα μορια; Μας κανουν πλακα... ;
crow71
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από crow71 »

Τι να σου πώ φιλαράκι; Μάλλον έτσι είναι η κατάσταση... ΔΥΣΤΥΧΩς!!! Τα μεγάλα κεφάλια που διοικούν αυτό θέλουν... Απλά για μένα τα έχουν πείξει τελείεως... Σου λένε, έλα να γίνεις πεζοναύτης, θα είσαι τιμιμένος, αλλά ούτε μπερέ θα πάρεις ούτε μόρια! Τα 'εχουν παίξει τελείως... Για να καταλάβεις πόσο πολύ τα έχουν παίξει κοίτα στην ενότητα ΕΠΙ ΠΑΝΤΩς ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ Ένα θέμα που έβαλα με τίτλο ΝΤΡΟΠΗ!!! Ολα έχουν σχέση τελικά! ¨Ολα! Εικόνα
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

nick-2- έγραψε:ωραια μας τα λενε απο το γραφειο και μας ανεβαζουν και το ηθικο, αισθανομαστε ξεχωριστοι, δεν λεω! Αλλα για να καταλαβω, θα περασω ολο αυτο το λουκι με την εκπαιδευση και δεν θα παρω ουτε πρασινο μπερε, ουτε τα μορια; Μας κανουν πλακα... ;

Μπορείς να πας και καταδρομέας... Μετά από μια βδόμαδα νομίζω έρχετε μία επιτροπή και ζητάει άτομα για καταδρομείς και αλεξιπτωτιστές... Περνάς κάποια αθλητικά τεστ... Και μετά από 2-3 μέρες φεύγεις γιά μεγάλο πεύκο.
nick-2-
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από nick-2- »

Α08 έγραψε:
nick-2- έγραψε:ωραια μας τα λενε απο το γραφειο και μας ανεβαζουν και το ηθικο, αισθανομαστε ξεχωριστοι, δεν λεω! Αλλα για να καταλαβω, θα περασω ολο αυτο το λουκι με την εκπαιδευση και δεν θα παρω ουτε πρασινο μπερε, ουτε τα μορια; Μας κανουν πλακα... ;

Μπορείς να πας και καταδρομέας... Μετά από μια βδόμαδα νομίζω έρχετε μία επιτροπή και ζητάει άτομα για καταδρομείς και αλεξιπτωτιστές... Περνάς κάποια αθλητικά τεστ... Και μετά από 2-3 μέρες φεύγεις γιά μεγάλο πεύκο.
Μαλλον αυτο θα κανω ρε φιλε. Να κατσω εκει δηλαδη και να υπηρτησω "υποτηθετε" ΣΑΝ να ειναι Ε. Δ. ; . Δεν τρελαθηκα ακομα. Καλος ο στρατος, για καποιους, αλλα ολα εχουν και το τιμημα τους... ! Αυτο που κανανε με τους πεζοναυτες ειναι απατη!

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης