Μειωμένη στρατιωτική θητεία

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 95

Δημοσίευση από Greek_Army »

κωστασ έγραψε:1. Που και ποτε πρεπει να παραδωσω το πιστοποιητικο οικ. Καταστασεις για μειωμενη θητεια;
2. Στην στρατολογια μ παν πως για να το βγαλω χρειαζεται μονο ταυτοτητα στο δημο π πηγα μ παν πως δν μπορω να το παραλλαβω εγω αλλα οι γονεις μου και να πανε οι γονεις μου να κανουν μια υπευθηνη δηλωση πως τα τεκνα ειναι εντος γαμου και κτ τετοια

1. Σου έχω απαντήσει στο άλλο θέμα δεν γίνεται να γράφω τα ίδια

2. Δεν ξέρω σε τι δήμο έχεις μπλέξει

κωστας

Δημοσίευση από κωστας »

Σορρυ δν ειχα δει οτι μου χεις ξανα απαντησει και αυτος ο δημος ειναι ο δημος αιγαλεω ελεος δν ξερουν τι τους γινετε
Πάνος

Δημοσίευση από Πάνος »

Είμαι παιδί τρίτου γάμου του πατέρα μου κ έχω 2 Ετεροθαλή αδέρφια (αδερφό-αδερφή ηλικίας 55-53 αντίστοιχα) κ ένα κανονικό ηλικίας 28. Ο πατέρας μου έχει πεθάνει κ η μάνα μ ηλικίας 62 ετών έχει προβλήματα υγείας. Ο αδερφός μου διαμένει στην Αθήνα όπου κ είναι παντρεμένος με παιδί 1 έτους. Δεν έχει πάει ακόμα φαντάρος. Ουσιαστικά εγώ προσέχω την μάνα μ επειδή μένει στην Ιθάκη (μόνιμη κατοικία). Δικαιούμαι κάποια Ευνοϊκή Μετάθεση ή μειωμένη θητεία;

Πολίτης

Δημοσίευση από Πολίτης »

Καλημέρα.

Είχα αναβολή λόγω σπουδών και πλησιάζει ο καιρός για τον στρατό.

Είμαι πλέον πατέρας ενός παιδιού και πριν λίγο καιρό έχασα τον μεγαλύτερο αδερφό μου. Ο πατέρας μου επίσης έχει πεθάνει και ζει η μητέρα μου που είναι 69 ετών.

Γνωρίζεται αν δικαιούμαι μειωμένη θητεία και πόση;

Ευχαριστώ πολύ
Μανώλης
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 9
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Oiwnos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Oiwnos »

Nassos έγραψε: Δές εδώ

Καλησπέρα.

Έχω διαβάσει το παραπάνω link αλλά έχω 1-2 ερωτήσεις.

1. Μου είπαν στην στρατολογία ότι δικαιούμαι μειωμένη θητεία λόγω της υγείας του πατέρα μου και επειδή

είναι ανίκανος για εργασία. Όμως ούτε η μητέρα μοτ εργάζεται γιατί έχει βγεί σε σύνταξη λόγω ηλικίας. Η μητέρα μου θεωρείτε ανίκανη για εργασία ή όχι; Ρωτάω γιατί είναι άλλη κατηγορία αν και οι δυο γονείς είναι ανίκανοι και άλλη αν είναι μόνο ο πατέρας μου.

2. Όσον αφορά την κοντινή μετάθεση τί ισχύει και τί πρέπει να κάνω, ξέρει κανείς; Ρωτάω γιατί μου είπαν ότι επειδή λόγω της υγείας του πατέρα μου που πρέπει να τον πηγαίνω τακτικά στο νοσοκομείο για θεραπείες δικαιούμαι μετάθεση κοντά στον τόπο μου.

Ελπίζω να μην φλυάρισα...

Αν κάποιος ξέρει ευχαριστώ.Εικόνα

Υ. Γ: Ελπίζω να ποστάρω στο σωστό thread.Εικόνα

Πολίτης

Δημοσίευση από Πολίτης »

Ευχαριστώ για το link.

Βλέπω δύο σημεία που με αφορούν.

1. Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή έχει συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του ή διατελεί σε χηρεία και
2. Ο πατέρας ενός ζώντος τέκνου

Και στις δύο περιπτώσεις ισχύουν οι 8 μήνες.

Μανώλης
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Οιωνός :1. Η μητέρα σου δεν θεωρείται ανίκανη, το ότι πήρε σύνταξη δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να εργαστεί2. Από την στιγμή που είσαι 8μηνος θα πάρεις σίγουρα δεύτερη μετάθεση, τώρα ίσως δικαιούσαι και κατ'εξαίρεση μετάθεση

Τώρα όσο αφορά για τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις θα πρέπει να υπολογίσεις και αυτό το άρθρο (αυτό που σου έγραψα από κάτω), περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ (στο τέλος αναφέρει για την διαδικασία υπαγωγής στην μειωμένη θητεία)

Η ανικανότητα για εργασία γονέα, αδελφού ή αδελφής πρέπει να οφείλεται σε λόγους υγείας και κρίνεται από την πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων, την πλησιέστερη στον τόπο διαμονής τους. Δεν παραπέμπονται σε υγειονομική επιτροπή όσοι ασκούν οποιοδήποτε επάγγελμα ή εργασία κατά την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος για μεταφορά στους υπόχρεους μειωμένης θητείας. Κατά των διοικητικών πράξεων των στρατολογικών γραφείων, που εκδίδονται με βάση απορριπτικές αποφάσεις των πρωτοβάθμιων υγειονομικών επιτροπών, οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να ασκήσουν προσφυγή. Επί της προσφυγής αποφαίνεται οριστικά η δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή του κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων στον οποίο ανήκει η πρωτοβάθμια.

Πολίτης και στα 2 ισχύει η μειωμένη θητεία

Oiwnos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Oiwnos »

Greek_Army έγραψε:Οιωνός :1. Η μητέρα σου δεν θεωρείται ανίκανη, το ότι πήρε σύνταξη δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να εργαστεί2. Από την στιγμή που είσαι 8μηνος θα πάρεις σίγουρα δεύτερη μετάθεση, τώρα ίσως δικαιούσαι και κατ'εξαίρεση μετάθεση

Τώρα όσο αφορά για τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις θα πρέπει να υπολογίσεις και αυτό το άρθρο (αυτό που σου έγραψα από κάτω), περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ (στο τέλος αναφέρει για την διαδικασία υπαγωγής στην μειωμένη θητεία)

Η ανικανότητα για εργασία γονέα, αδελφού ή αδελφής πρέπει να οφείλεται σε λόγους υγείας και κρίνεται από την πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων, την πλησιέστερη στον τόπο διαμονής τους. Δεν παραπέμπονται σε υγειονομική επιτροπή όσοι ασκούν οποιοδήποτε επάγγελμα ή εργασία κατά την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος για μεταφορά στους υπόχρεους μειωμένης θητείας. Κατά των διοικητικών πράξεων των στρατολογικών γραφείων, που εκδίδονται με βάση απορριπτικές αποφάσεις των πρωτοβάθμιων υγειονομικών επιτροπών, οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να ασκήσουν προσφυγή. Επί της προσφυγής αποφαίνεται οριστικά η δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή του κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων στον οποίο ανήκει η πρωτοβάθμια.

Πολίτης και στα 2 ισχύει η μειωμένη θητεία

Κατάλαβα. Ευχαριστώ Greek_Army!

Αντώνης

Δημοσίευση από Αντώνης »

Καλησπέρα παιδιά,

Παρουσιάζομαι Αυλώνα 24 του μήνα!

Θα θελα να ρωτήσω όποιον ξέρει αν δικαιούμαι να κάνω μειωμένη (8μηνη) θητεία

Ο πατέρας μου έχει πεθάνει (2009), η μητέρα μου είναι 70 χρονών, έχω ένα μεγαλύτερο αδερφό ο οποίος είναι παντρεμένος και μια μεγαλύτερη αδερφή, παντρεμένη και εκείνη. Ο αδερφός μου είχε υπηρετήσει το 2000, έκανε κανονική 18μηνη θητεία.

Αν ναι, τι δικαιολογητικά χρειάζομαι;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Αντώνης έγραψε:Καλησπέρα παιδιά,

Παρουσιάζομαι Αυλώνα 24 του μήνα!

Θα θελα να ρωτήσω όποιον ξέρει αν δικαιούμαι να κάνω μειωμένη (8μηνη) θητεία

Ο πατέρας μου έχει πεθάνει (2009), η μητέρα μου είναι 70 χρονών, έχω ένα μεγαλύτερο αδερφό ο οποίος είναι παντρεμένος και μια μεγαλύτερη αδερφή, παντρεμένη και εκείνη. Ο αδερφός μου είχε υπηρετήσει το 2000, έκανε κανονική 18μηνη θητεία.

Αν ναι, τι δικαιολογητικά χρειάζομαι;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Ληξιαρχική πράξη θανάτου

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να δικαιούσαι και 6μηνη θητεία, από την στιγμή που ο αδερφός και η αδερφή σου έχουνε δικιά τους οικογενειακή μερίδα

Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος του οποίου και οι δυο γονείς είναι ανίκανοι για εργασία ή έχουν πεθάνει.

Αντώνης

Δημοσίευση από Αντώνης »

Σ'ευχαριστώ πολύ!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Τα τελευταία μηνύματα μεταφέρθηκαν εδώ
giannis

Δημοσίευση από giannis »

Γεια σας!

έχω δύο αδερφές αλλά η μία είναι παντρεμένη. Παρουσιάζομαι στο στρατό στις 24/11 και θα ήθελα να ξέρω αν δικαιούμαι μειωμένη θητεία.

Ευχαριστώ!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Arthur έγραψε:Γεια σας είμαι 22 χρονών. Έχω έρθει στην Ελλάδα πριν 17 χρόνια και σκέφτομαι να μπω στρατό τον Φεβρουάριο. Η καταγωγή μου είναι από Αρμενία, και μόλις πριν από 2 μήνες μου έδωσαν την Ελληνική ταυτότητα. Θα κάνω μειωμένη η κανονική θητεία; Και αν μειωμένη πόσους μήνες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Θητεία με διπλή υπηκοότητα

Υ. Γ Γιάννη και Φώτη καλό θα είναι να διαβάσετε το άρθρο που έχουμε στο φόρουμ!

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες