Αξιωματικός στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Στρατός και θητεία
panos commando
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από panos commando »

Ελεος δηλαδη... Ολα εχουν απαντηθει. Μην ρωτατε τα ιδια και τα ιδια. Δειτε συγκεκριμενα στην σελιδα 10. Αλλα παμε αλλη μια. Αφου με το καλο περασει καποιος σσε η σμυ τελιονωντας την σχολη τοποθετειτε σε πεζικο πυροβολικο τεθωρακισμενα διαβιβασεις κιαεροπορια στρατου εαν εχει διαλεξει οπλα. Εαν εχει διαλεξει σωματα παει τεχνικο υγειονομικο κτλ. Για ειδικες δυναμεις μονο απο οπλα μπαινεις. Οχι απευθειας ομως. Πρωτα παιρνεις οπλο και μετα. Συνηθως οι πιο πολλοι μπαινουν απο πεζικο. Μπορεις να διαλεξεις που θες να πας λοκ μακ μαλ. Υπαρχει ομως περιπτωση να μην σε πανε εκει που θες. Κεαπ και κεοαχ ειναι τα σχολεια που σιγουρα θα περασεις. Υπαρχουν κιαλλα σχολεια που μπορεις εσυ να επιλεξεις να περασεις. Τωρα για την βατραχοπουλαδα τα πραγματα ειναι δυσκολα. Αφου τα καταφερεις σαν καταδρομεας μπορεις να ζητησεις να περασεις το σχολειο υποβρυχιων κατασροφων. Στην αρχη θα σε περασουν απο καποιες δοκιμασιες οχι ευκολες αλλα ουτε και πολλοι δυσκολες. Εφοσον περασετε απαυτες μετα πατε για την εκπαιδευση των ουκαδων. Αλλα για να περασεις την εκπαιδευση πρεπει να το γουσταρεις αυτο που κανεις και πανω απολλα να εχεις αντοχη. Ελπιζω να σας καλυψα για οτι αλλο θελετε ρωτιστε...
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 5
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Τα σωματα του στρατου ειναι τα εξης, δικαστικο, διερμηνεων, ελεγκτικου, υγειονομικου, οικονομικου, μουσικο, εφοδιασμου, υλικου Πολεμου, τεχνικο, ερ πληροφορικης, στα 4 τελευταια πας απο Ευελπιδων στα υπολοιπα απο ΣΣΑΣ και διαγωνισμο.

salonika91
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από salonika91 »

roverr24 έγραψε:Τα σωματα του στρατου ειναι τα εξης, δικαστικο, διερμηνεων, ελεγκτικου, υγειονομικου, οικονομικου, μουσικο, εφοδιασμου, υλικου Πολεμου, τεχνικο, ερ πληροφορικης, στα 4 τελευταια πας απο Ευελπιδων στα υπολοιπα απο ΣΣΑΣ και διαγωνισμο.

γεωγραφικό;
ΛΟΚατζης στο βουνο χωρις φαϊ χωρις νερο μονο ΑΙΜΑ!!! Και τι αιμα; -ΤΟΥΡ-ΚΙ-ΚΟ -Και τι αλλο; -ΣΚΟ-ΠΙΑ-ΝΟ ΑΙΜΑ να'νε κ'οτι να'νε Μ16 να βαρανε χηρες και ορφανα να κλαινε και τα σπιτια τους να καιμε!
panos commando
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από panos commando »

Επειδη πολλα λεμε μιλατε για την ευελπιδων σαν να ειστε σιγουροι οτι θα περασετε. Πηγαιντε πρωτα με το καλονα περασετε και μετα θα σας πουν για ολα στη σχολη. Προς τι τοση βιασυνη;
tilefos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από tilefos »

Με λίγα λόγια για να πας καταδρομέας, ως αξιοματικός, τελειώνεις την Ευελπίδων, διαλέγεις όπλο πεζικού και κατα το σχολείο πεζικού δηλώνεις αν θες καταδρομών. Κατδρομών μπορείς να πας και από άλλα όπλα, αλλα οι πιθανότητες είναι περιορισμένες.

Άβαταρ μέλους
Titis
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Titis »

Αν είσαι αξιωματικός στις ειδικές δυνάμεις βγαινεις πιο γρήγορα στην σύνταξη από έναν αξιωματικό πεζικού παράδειγμα;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Greek_Army »

Titis έγραψε:Αν είσαι αξιωματικός στις ειδικές δυνάμεις βγαινεις πιο γρήγορα στην σύνταξη από έναν αξιωματικό πεζικού παράδειγμα;

Συντάξιμα χρόνια στις Ειδικές Δυνάμεις
amfiviosraf
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από amfiviosraf »

Οι αξιωματικοι ή υπαξιωματικοι μολις βγαινουν απο τις σχολες τους και θελουν να καταταγουν στις Ειδικες Δυναμεις περνανε ΚΕΑΠ. Μπορει να μ πει τι ακρυβως κανουν (εκπαιδευση) πόσο διαρκεί. Ειναι υποχρεωτικες οι πτωσεις με αλεξιπτωτο για εναν ορεινο αξιωματικο η υπαξιωματικο.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

έγραψε: [1] Εχω ακουσει οτι στα ΛΟΚ αμα πας δεν γινετε να κανεις οικογενεια λογο τις δυσκολης δουλειας και ολοι μ λενε να γινω αξιωματικος καραβανασ
[2] Μπορειτε να μ πειτε το μισθο ενος αξιωματικου λοκ
Φιλε μου στις Ε. Δ Πας για να προσφερεις στην πατριδα αν πραγματικα το αγαπας. Δεν λογαριαζεις αυτα που λες. Αν και υπαρχουν πολλοι αξιωματικοι και υπαξιωματικοι που εχουν κανονικα τις οικογενιες τους. Ειναι δυσκολα ομως γιατι οι συνεχης ασκησεις πορεις μεταθεσεις ς κανουν να λυπεις καιρο απο το σπιτι σου. Αλλα οπως ειπαμε εκει πας γιατι το γουσταρεις ειναι η ζωη σου.
Βασίλης96

Δημοσίευση από Βασίλης96 »

Παιδια χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Ειμαι δεκαεξι. Θελω να περασω ευελπιδων αλλα μετα θελω να μπω στις ΕΔ συγκεκριμενα ΟΥΚ (απ' οτι εχω καταλαβει ειναι οι καλυτεροι-αληθευει;) μονιμος. Γινεται κατι τετοιο;
Και αν μπορειτε παρακλω εξηγηστε μου ποιοι εκπαιδευονται στο ΚΕΑΠ;
Άβαταρ μέλους
Titis
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Titis »

Βασίλης96 έγραψε: Παιδια χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Ειμαι δεκαεξι. Θελω να περασω ευελπιδων αλλα μετα θελω να μπω στις ΕΔ συγκεκριμενα ΟΥΚ (απ' οτι εχω καταλαβει ειναι οι καλυτεροι-αληθευει;) μονιμος. Γινεται κατι τετοιο; Και αν μπορειτε παρακλω εξηγηστε μου ποιοι εκπαιδευονται στο ΚΕΑΠ;
Για να πας στους ΟΥΚ του πολεμικού ναυτικού πρέπει να πας είτε από ΣΝΔ είτε από ΣΜΥΝ είναι από ΕΠΟΠ του πολεμικού ναυτικού. Η ΣΣΕ όπως και η ΣΜΥ είναι σχολές του στρατού και δεν μπορείς μέσω αυτονών να καταταγείς στους ΟΥΚ.
Βασίλης96

Δημοσίευση από Βασίλης96 »

Ευχαριστω για την βοηθεια. Θελω να ρωτησο και κατι ακομα. Τι ειναι οι ΔΥΚ και ΜΥΚ; Και ποιοι ειναι οι καλυτεροι στις ειδικες δυναμεις?
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 22
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

ΔΥΚ είναι η Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών που παλαιότερα λεγόταν ΜΥΚ (Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών).

Όλοι είναι πολύ καλοί. Δεν υπάρχει καλύτερος και χειρότερος.Εικόνα
kwstas

Δημοσίευση από kwstas »

Ξέτερε ποιες είναι οι δοκιμασίες για να μπεί κάποιος από ΣΣΕ στο ΕΤΑ;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 22
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Υπάρχει σχετικό θέμα για το ΕΤΑ

ΕΤΑ - Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών
KostasSSE
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από KostasSSE »

Titis έγραψε:
Βασίλης96 έγραψε: Παιδια χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Ειμαι δεκαεξι. Θελω να περασω ευελπιδων αλλα μετα θελω να μπω στις ΕΔ συγκεκριμενα ΟΥΚ (απ' οτι εχω καταλαβει ειναι οι καλυτεροι-αληθευει;) μονιμος. Γινεται κατι τετοιο; Και αν μπορειτε παρακλω εξηγηστε μου ποιοι εκπαιδευονται στο ΚΕΑΠ;
Για να πας στους ΟΥΚ του πολεμικού ναυτικού πρέπει να πας είτε από ΣΝΔ είτε από ΣΜΥΝ είναι από ΕΠΟΠ του πολεμικού ναυτικού. Η ΣΣΕ όπως και η ΣΜΥ είναι σχολές του στρατού και δεν μπορείς μέσω αυτονών να καταταγείς στους ΟΥΚ.

Κατσε δεν μπορεις να πας στα ΟΥΚ αν εχεις τελειωσει την ΣΣΕ; Εμενα γιατι καθε στρατιωτικος που εχω ρωτησει μου λεει οτι μπορω;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες