71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Πεζικού

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
ΔΝΕΑΣ ΠΖ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευση από ΔΝΕΑΣ ΠΖ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ »

Εγω υπηρετησα το 1996 στο 595.96α ΕΣΣΟ. Στον 3 λοχο με μπα***** λοχαγο. Πολυ χυμα, πολλους μπαφους! Το 70%την επινε. Τις μονες φορες που τρεχαμε ηταν για να παρουμε χαρτακια για να στριψουμε κανενα ντουμανι. Το αρνητικο βεβαια ηταν οτι καναμε αρκετες φορες σκηνακια στο μπελλες. Κανενα παληκαρι που ηταν το 1996[μαιο με δεκεμβριο]στον 3 λοχο με μπα***** λοχαγο;
pantzos

Δημοσίευση από pantzos »

Είναι πολύ καλα. Έχω φιλους ΕΠ. ΟΠ που είναι ήταν τοποθετιμένη εκει και μετα περασανε τ σχολεία για ΕΔ και ειχαν ερθει. Πολυ καλά λογια! Και καλο επίπεδο δυσκολίας. Μην ξεφέυγουμε ομως...

Καλη σου θυτία και καλη Συνέχεια. Οτι αλλο χρειαστείς εδω θα ημαστε,
Dimitris

Δημοσίευση από Dimitris »

Εγώ είμαι Ι2 λόγω μυωπίας και έχω μετάθεση για την 71η αερομεταφερόμενη. Θα με κρατήσουν εκεί ή θα μου δώσουν μετάθεση για άλλη μονάδα; Αν ξέρει κάποιος κάτι σχετικο ας μου απαντήσει.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Greek_Army »

Dimitris έγραψε:Εγώ είμαι Ι2 λόγω μυωπίας και έχω μετάθεση για την 71η αερομεταφερόμενη. Θα με κρατήσουν εκεί ή θα μου δώσουν μετάθεση για άλλη μονάδα; Αν ξέρει κάποιος κάτι σχετικο ας μου απαντήσει.

Διάβασε το μήνυμα του LYG 308

317 δ εσσο

Δημοσίευση από 317 δ εσσο »

Παίρνω μετάθεση την άλλη εβδομάδα στην νέα σάντα. Ξέρει να μου πει κάποιος αν θα μπορώ να παίρνω Διανυκτέρευση για θεσσαλονίκη, εφόσον έχει εκεί σπίτι 1η μου ξαδέρφη; Θα μου δώσουν;

DK

Δημοσίευση από DK »

Χαιρεται.Ημουν Νεα Σαντα το 2000 πριν απο τους μπερεδες κλπ, και το ταγμα ηταν μαυρο. Καταρχην τρελος βυσματοποολεμος με οσυς ειναι απο κιλκις και απο θεσσαλονικη. Βαζουν βυσμα, χωνουν και δινουν μεχρι και την μανα τους για μια εξοδο (εχασα πασα ιδεα) !
Τοτε τρεχαμε πολυ σε πορειες βολες και ασκησεις με σκηνακια (δεν εκανα εβδομαδα προσαρμογης μιας και το ταγμα εφευγε γοα σκηνακια οταν πηγα!)

Πανω απο το 595 εχει ενα βουνο. Βαρεθηκαμε να το ανεβαινουμε (χωρις νερο κιολας μιας και απο οργανωση αστα).

Παιρναμε μερος/διναμε κοσμο για σκησεις με πεζοναυτες (εμεινα παραμενοντας σε ασκηση που εφυγαν απο σαντα και μαζι με πεζοναυτες εκαναν αποβαση στην... Λημνο) !

Πολλοι ερχονταν γιατι ηταν κοντα στα σπιτια τους (εγω απο πελλοπονησο, πηγα εκει με μεταθεση απο νησι), αλλα μεσα σε μια εβφομαδα καναν ουρα εξω απο το διοικητηριο για αναβολη!(οσο ημουν εκει ειχαν ερθει και ψυχολογοι του ΓΕΣ να εξετασουν γιατι τοσες αναβολες. Φυσικα οσοι ειμασταν μαχιμοι ειμασταν εκτος ταγματος σε πορεια και πηραν συνεντευξεις απο Γιωταδες, που ολα ηταν καλα για αυτους).

Ειμασταν προβλεπομενοι και ακομα θυμαμαι οτι μολις τελειωνε ενα σχολειο, καναμε. Οπλασκησεις για να μας βλεπει ο Δκας!

Ωραιες εγκαταστασεις και μπανια μεσα στον θαλαμο (αν και απαγορευοταν τοτε να κανεις εκει. Φυσικα ολοι καναμε)

πηρα μεταθεση και για το 601 (ειναι 500 μετρα πιο κατω) για να παω μετα αλβανια, και εκει ομολογω τα ιδια αλλα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ (σκληρα) ναρκωτικα!

εχει τεχνικο διαβιβασεις και τα παντα, αλλα μονο το καθαρο πζ τρεχει σαν βεγγος!

οταν το ταγμα ειχε ολο τον κοσμο παρον (οχι σε ασκησεις, σε σκηνακια, σε επανδρωσεις) οι υπηρεσιες σουπερ!

Πραγμα σπανιο βεβαια, μιας και εγω ειχα γυρισει ολη την βοριεια ελλαδα σε ασκησεις με αλλα ταγματα (ναουσα βεροια κλπ)

προσπαθειες συνεχεις απο καραβαναδες να σου σπασουν τα νευρα (κυριακη 5 αναφορες μεχρι τις 12 το μεσημερι. Εξοδουχοι μονο αφου κανουμε πλωτα στον θαλαμο κλπ)

Επισης το νοσοκομειο στην ταξιαρχια τρελη φωλια με αδερφες!

ημουν Ι2 λογω μυωπιας αλλα πηγα (απο μεταθεση) κανονικοτατα!

ΔΕΑ (ΠΖ)

Δημοσίευση από ΔΕΑ (ΠΖ) »

Νασσος,

μιλας μονο για τους μονιμους η και για τους εφεδρους;

γιατι το 2004 που υπηρετησα εγω σαν δοκιμος, δεν προβλεπονταν αλεξιπτωτα για τους εφεδρους οπλιτεσ ουτε καν για τους δοκιμους.

ακομα και οι λοχαγοι μασ (πολλοι εκ των οποιων πρωην ειδικων δυναμεων) μας ελεγαν οτι οταν κατεβεναν μαλ για συντηρηση τους κοιταγαν υποτιμητικα οι πρασινοι

ΔΕΑ (ΠΖ)

Δημοσίευση από ΔΕΑ (ΠΖ) »

Ποτε το 2004 Κομμαντο;

Σε πιο Λοχο ησουν;

315 LELE

Δημοσίευση από 315 LELE »

Μιας και σε 1μηνα απολυομαι (ειμαι εξω με αδεια) καλο θα ηταν να ενημερωσω πως εχουν τα πραγμτα. Στη σαντα εχει 2 στρατοπεδα. Το 595 (πεζικο) που συστεγαζει κ το ΤΥΠ (εφοδιασμου μεταφορων, υλικου πολεμου) και το στρατοπεδο Χατζηιωαννου οπου ειναι οι διαβιβασεις. Εχω κανει εκπαιδευση 1μηνα στο 595 και μπορω να πω με σιγουρια οτι τα πραγματα ειναι σχετικα καλα. Σιγουρα καμια σχεση με παλια. Στο ΤΥΠ ειναι λιγο καλυτερα. Γενικα ειναι προβλεπομενο στρατοπεδο με αρκετες απαιτησεις. Αλλα παλευται το πραγμα. Ο κοκκινος μπερες παντως σαν εκπαιδευση ειναι ψιλο παπαντζα δεν κανεις δηλαδη κατι ιδιαιτερο σε εκπαιδευση σε σχεση με μια απλη μοναδα. Παλιοτερα ηταν ζορικα τωρα εχουν Χαλαρωσει αρκετα

Εγω ειμαι διαβιβασεις και ειναι ΖΩΑΡΑ. Το στρατοπεδο ειναι εντελως χυμα. Με τους ΕΠΟΠ ειμαστε κολληταρια. Το πρωι δεν κανουμε τπτ, δεν εχει επιθεωρησεις, δε ζητανε γυαλισματα κ τετοια. Γενικα χ α λ α ρα. Κ τιμητικες παιζουν πανευκολα σε αντιθεση με το 595 που τιμητικες βλεπεις με το κυαλι. Μπορω να πω οτι ειχα παρα πολυ καλη θητεια. Γενικα νεα σαντα διαβιβασεις ειναι καλη μεταθεση αν εισαι απο γυρω (θεσσαλονικι, κιλκις, βεροια) φυσικα παιρνεις δ/ν πανευκολα απλα με μια υπευθυνη δηλωση. Ελπιζω να ελυσα τις οποιες αποριες υπαρχουν για τη νεα σαντα
Άβαταρ μέλους
Mazda 6
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Mazda 6 »

Έχει να δώσει κάποιος πληροφορίες για την αερομεταφερόμενη του Ρεθύμνου; Εκεί παρουσιάζομαι και θέλω να μείνω εκεί λόγω του αμετάθετου.

Ψήνομαι κιόλας λόγω εκπαίδευσης, μιας και έμαθα ότι χρησιμοποιούν διαφορετικό τυφέκιο (Μ16), κάνουν άλλου τύπου εκπαίδευση και ασκήσεις. Το βλέπω πιο ενδιαφέρον.

Ευχαριστώ για τις τυχόν πληροφορίες!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 9
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Άβαταρ μέλους
Mazda 6
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Mazda 6 »

Nassos έγραψε: 547 ΤΠ - Ρέθυμνο

Νάσσο εννοείτε ότι διάβασα το συγκεκριμένο topic στο οποίο προφανώς δεν υπάρχει ουδεμία από τις πληροφορίες που αναζητώ (άσε δε που πολλά πράγματα για τους νεοσύλλεκτους τα ξέρω από φίλους. Για νεοσύλλεκτους όμως. Εγώ γράφω για τους αερομεταφερόμενους του Ρεθύμνου!). Γιατί λοιπόν ένα άχρηστο redirect; ...

Αν υπάρχει κάποια χρηστική πληροφορία απ' τον οποιονδήποτε θα ήμουν ιδιαίτερα ευγνώμων!

Όπως και να 'χει, ευχαριστώ Νάσσο για την κατανόηση!Εικόνα
μαικ

Δημοσίευση από μαικ »

Ε οχι και πτωση με αλεξιπτωτα ρε φιλε που τα ειδες αυτα...

nick_21
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από nick_21 »

Μπορεί να ενημερώσει κάποιος για τον 71 Λοχος Διαβιβάσεων στη Σαντα πως είναι τώρα έχει καμια σχέση με το πεζικό που διάβασα πολύ μαύρα πράγματα και ότι ειναι σαν ειδικές δυνάμεις ή οι διαβιβάσεις είναι πολύ χαλαρες. Είναι επείγον βοηθήστε!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 14
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

nick_21 έγραψε:Μπορεί να ενημερώσει κάποιος για τον 71 Λοχος Διαβιβάσεων στη Σαντα πως είναι τώρα έχει καμια σχέση με το πεζικό που διάβασα πολύ μαύρα πράγματα και ότι ειναι σαν ειδικές δυνάμεις ή οι διαβιβάσεις είναι πολύ χαλαρες. Είναι επείγον βοηθήστε!

Σε σχέση με το δυναμικό που είναι εκτός του ΛΔ, είναι σαφώς καλύτερα, αλλά δεν παύει να είναι επίλεκτο πεζικό, ουσιαστικά ειδικές δυνάμεις είναι, απλά το βάπτισαν κάποιοι νοήμονες "επίλεκτο" πεζικό, για να μην δώσουν τα μόρια.50άρες πορείες, στίβος μάχης, πύργος αναρριχήσεως. Τα πάντα όλα. Απλά όσοι ανήκουν στον ΛΔ ασχολούνται με την ειδικότητα τους όταν οι άλλοι κάνουν συντήρηση οπλισμού. Αλλά στις ασκήσεις παίρνουν όλοι συμμετοχή.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες