Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
dim

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από dim »

quaker πες μου τι θα ηθελες να μαθεις για την σχολη
Υπατία

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από Υπατία »

Είμαι κορίτσι. Μπορεί κάποιος να μου πει αν υπάρχει γυναίκα ιπτάμενος;
Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 19

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από aeronut »

Εχει συζητηθει σε αλλο θεμα, νομιζω γυναικες στο στρατο η κατι τετοιο. Το αν υπαρχει αλλη γυναικα ειναι δευτερευον για σενα. Αν κανεις γι αυτο ειναι το ζητημα. Στην ελλαδα υπαρχει μια μονο σε Μαχητικο, στο εξωτερικο τα ποσοστα ειναι μεγαλυτερα

GET TO THE CHOPPA!!! ;P
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 7

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από yandr »

σμχος

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από σμχος »

Και στις 8 σελιδες του θεματος μιλαμε για ικαρων και για ιπταμενους. Ουδεμια αναφορα στους μηχανικους... Γιατι και αυτοι για οσους δεν το γνωριζουν βγαινουν απο την ικαρων. Και οταν θα πω μηχανικους ολοι θα σκεφτουν τους μηχανικους αεροσκαφων... Υπαρχουν αλλες 2 ειδικοτητες που αμα μπειτε ΜΕΣΑ στην ΠΑ και εχετε πραγματικη επαφη με το φορτο εργασιας τους θα εκπλαγειτε απο την σπουδαιοτητα της δουλειας τους. Ομως κανεις δεν τους αναφερει...

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 12
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από roverr24 »

Υπαρχει αλλο θεμα για την ΣΜΑ και συμφωνω οτι κανουν πολλη δουλεια, αλλα ειστε γκρινιαρηδες μια σας φταινε τα επαγγελματικα σας δικαιωματα μια σας φταινε οι ιπταμενοι... Στον στρατο ξηρας οι μηχανικοι φοιτουν στο πολυτεχνειο και εχουν πληρη δικαιωματα. Γιατι για να ειμαστε ειλικρινεις το πτυχιο της ΣΜΑ εκτος Π. Α δεν εχει και μεγαλη αξια...

σμχος

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από σμχος »

Πρωτα θα σας παρακαλεσω να εκσυχρονιστουμε Αφενος προς αποφυγη συγχησης σε νεωτερους αναγνωστες και αφετερου για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους. Αναφερομαστε στην σχολη ΙΚΑΡΩΝ στο τμημα μηχανικων. Η ΣΜΑ ανηκει στο μακρινο πλεον παρελθον... Αρα τετοιες συζητησεις πρεπει να γινονται εδω. Επειτα ουδεις μιλησε για δικαιωματα... Αλλωστε και μεγαλο ποσοστο μηχανικων φοιτει στο πολυτεχνειο... Και οι ιπταμενοι δεν φταινε στους μηχανικους απλως οι ιπταμενοι αντιμετωπιζουν τους μηχανικους ως ενα αλλο κομματι της αεροποριας... Και αυτο γιατι εμαθαν απο την εισαγωγη τους στην σχολη πως ΠΑ σημαινει μονο αεροπλανα... Και απο οτι εχω καταλαβει αυτες οι 8 σελιδες αυτην την εντυπωση εχουν δωσει... Και θα Παρακαλώ αμα δεν γνωριζετε την ιδιοτητα του συνομιλητη σας να μην του προσδιδετε καμια ιδιοτητα
Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από aeronut »

Η σμα εχει δικο της θεμα ειπαμε. Ας αλλαχτει το ονομα του παροντος σε ΣΙ-ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ
GET TO THE CHOPPA!!! ;P
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 12
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από roverr24 »

Σμηναρχε, σε ξενους στρατους η παιρνου αποφοιτους ΑΕΙ η η στρατιωτικη σχολη ειναι πολυτεχνικη και αποδιδει μηχανικους με πληρες πτυχιο, ετσι ωστε οταν αποστρατευτεις να εχεις στα χερια σου ενα χαρτι. Οχι οτι η ΣΙ μηχανικοι δεν ειναι καλη, ειναι ζορικη δυσκολη κανονικα ΑΕΙ και μπορεις να συνεχισεις κατευθειαν με μαστερ και οχι να φοιτησεις πολυτεχνειο.

Αν εισαι μηχανικος εγκαταστασεων (ΜΕ) τουλαχιστον εγω ξερω τι δουλεια κανετε και ποσο μοχθειτε αλλα μερικες ειδικοτητες δυστυχως μενουν στην αφανεια και μονο οι ιπταμενοι παιρνουν τα ευσημα και τα μπραβο

Το κακο ειναι πως δεν εχετε δικαιωματα εκτος οσοι εχετε τελειωσει πολυτεχνειο να κανετε Η/Μ και λοιπες εργασιες και να πιστοποιησετε εγκαταστασεις και οχηματα, ετσι ωστε να υπαρχει και καποιος τεχνικος ασφαλειας στην ΠΑ και τα μεσα να ειναι ασφαλη και πιστοποιημενα... Στον ΕΣ οι μηχανικοι του ΤΧ πανε πολυτεχνειο και εχουν πληρη υπογραφη σε ολες τις ΗΜ εγκαταστασεις και στα οχηματα... Η ασφαλεια των ανθρωπων ειναι το παν...

Alice
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 8

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από Alice »

ΕικόναΓειά σας! Είμαι 17 χρονών και εχς πολύ αγχος γιατι αυτο τον χρονο θα δώσω πανελλήνιες και ρωτάω ολον τον κόσμο και ο καθενας μοθ λεει ο, τι να ναι.Θέλω να μπω στην σχολη ικάρων να γινω πιλοτος! Ειμαι κοπέλα οκ ολοι με δουλευουν μου ειπαν καποιοι οτι υπαρχουν κοπελες πιλοτοι. Θελω πολυ. Δεν ξερω ομως ποσα χρονια θα ειμαι μεσα στην σχολη και τι ακριβως θα κανω. Μου ειπαν οτι υπαρχει μεν θνησιμοτητα μεγαλη αλλα ειναι καλη δουλεια, καλα λεφτα, οχι πολλες ωρες δουλειας και βεβαια ειναι υπεροχα. Διαφωτίστε με λιγο παρακαλω...

ΥΓ. Ενδιαφερομαι γενικα για στρατιωτικες σχολες κατι που δεν εχει φοβερα υψηλο βαθμο κατι που να εχει χρηματα και να αξιζει καινα μην μεινςκλεισμενη στην σχολη για 5000 χρονια xD... Κατι τετοιο... Σας ευχαριστω!ΕικόναΕικόναΕικόνα

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Memento Mori-Remember that you must die.

kyr_7
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2
Επάγγελμα: Δοκιμος Υπαξιωματικος

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από kyr_7 »

Η σχολή Ικάρων ειναι 4 χρονια, δεν ειναι καθολου ευκολη.
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 10

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από D.Y.K »

Alice έγραψε:
ΥΓ. Ενδιαφερομαι γενικα για στρατιωτικες σχολες κατι που δεν εχει φοβερα υψηλο βαθμο κατι που να εχει χρηματα και να αξιζει καινα μην μεινςκλεισμενη στην σχολη για 5000 χρονια xD... Κατι τετοιο... Σας ευχαριστω!ΕικόναΕικόναΕικόνα

Γειά σου και σένα. Δυστυχώς δεν κάνεις για την Ικάρων και στο λέω με απόλυτη ειλικρίνεια. Δές και μόνη σου στο μήνυμά σου πιο πάνω (το μαρκαρισμένο) τι γράφεις. Ψάχνεις την άνεση, την καλοπέραση και το... "εύκολο" χρήμα! Αυτά γλυκιά μου δεν συνάδουν με την ζωή και την καθημερινότητα ενός ιπτάμενου. Η Σχολή έχει υψηλή βάση, είναι απαιτητικότατη, έχει τρέξιμο, η ακαδημαϊκή εκπαίδευση έχει απαιτήσεις και έχει διάβασμα και φυσικά είναι 4 έτη. Ελπίζω να μην παρεξηγηθείς, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι έχουν τα πράγματα.

Alice
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από Alice »

Δεν ξερω, για να πω την αληθεια δεν εχω πεταξει με πολεμικο αεροσκαφος ποτε. Δεν ξερω πως ειναι. Απλα εχω τεραστια αγαπη και κολλημα με τον στρατο και ειδικα με τα αεροπλανα Εικόνα Ναι ξερω τι εγραψα, εκτος απο αυτα μου αρεσει και πολυ αυτο το "περιπετειωδες" και το ριψοκινδυνο. Τωρα τελευταια ολοι μου λενε "Πηγαινε αν θες να πεθανεις! " μα δεν το βλεπω ετσι πιστευω πως θα μου αρεσει πολυ και θα την αγαπησω ομως, γινεται να ειμαι γυναικα-πιλοτος;Υ. Γ Δεν εχω κανενα προβλημα με την "σκληρη" και "δυσκολη" και επικινδυνη ζωη. Κανενα απολυτως μαλιστα νομιζω πως αν δεν ζεις τετοια ζωή, χάνεις πολλα. Ευχαριστω πολυ παντως ο, τι μου ειπατε θα το λαβω πολυ σοβαρα υποψη μου!

Το ειδα στην σχολη χθες το βραδυ μετα απο τοτε που εγραψα την παραπνω ερωτηση πως ειναι 4 χρονια. Ειδα και τα μαθηματα. Δεν ειναι ευκολη απο αποψη μαθηματων-βαθμος δυσκολιας δηλαδη πολυ "πηξιμο";Ευχαριστω Εικόνα

Memento Mori-Remember you must die
Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από aeronut »

ειναι επιπολαιο να πεις σε καποιον οτι δεν κανει για κατι τοσο ευκολα. Μη φερουμε παραδειγματα τωρα. Προτεινουμε να περιηγηθεις στο παρον σαϊτ (υπαρχει θεμα για αυτο ακριβως που ψαχνεις), και στο της π. Α. Και θα βρεις ολες τις πληροφοριες που θες.

ουτως η αλλως οσοι πανε στη ς. Ι. Συνηθως δεν εχουν ιδεα απο αεροπλανα. Μη βγαζουμε λοιπον ευκολα συμπερασματα

GET TO THE CHOPPA!!! ;P
Alice
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από Alice »

aeronut έγραψε:ειναι επιπολαιο να πεις σε καποιον οτι δεν κανει για κατι τοσο ευκολα. Μη φερουμε παραδειγματα τωρα. Προτεινουμε να περιηγηθεις στο παρον σαϊτ (υπαρχει θεμα για αυτο ακριβως που ψαχνεις), και στο της π. Α. Και θα βρεις ολες τις πληροφοριες που θες.

ουτως η αλλως οσοι πανε στη ς. Ι. Συνηθως δεν εχουν ιδεα απο αεροπλανα. Μη βγαζουμε λοιπον ευκολα συμπερασματα

Ευχαριστω για αυτο, ναι ψαχνω πολυ αυτες τις μερες θελω να τα μαθω ολα ή τουλαχιστον οσα περισσοτερα μπορω για την σχολη να εχς μια σχετικη εικονα του τι γινεται οσο για τις βασεις που αναφερθηκαμε λιγακι παραπανω ειναι χαμηλες απο ο, τι ειδα-ειμαι και απο πολυτεκνη οικογενεια- Σε καποια site διαβασα οτι αφοτου τελειωσω τις σπουδες μου που ειναι 4 χρονια καθομαι μεσα για ακομα 5 χρονια; Ή δεν ισχυει;

Memento Mori-Remember you must die
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης