ΥΕΑ: Θητεία στο Υγειονομικό
Μόνο που εγώ πήγα Φροντιστής Υγειονομικού και στο στρατό έκανα έλεγχο δαπανών υγειονομικής περίθαλψης.
Δεν είμαι γιατρός και δεν είδα κανένα ΔΕΑ Υγειονομικού. Εμείς είμασταν στο ΚΕΥΠ (αργότερα η δική μου ειδικότητα έκανε εκπαίδευση στη ΣΕΑΠ) και ο τίτλος μας ήταν ΔΕΑ Φ(ΥΓ), δηλαδή Φροντιστής Υγειονομικού.
Δεν είμαι γιατρός και δεν είδα κανένα ΔΕΑ Υγειονομικού. Εμείς είμασταν στο ΚΕΥΠ (αργότερα η δική μου ειδικότητα έκανε εκπαίδευση στη ΣΕΑΠ) και ο τίτλος μας ήταν ΔΕΑ Φ(ΥΓ), δηλαδή Φροντιστής Υγειονομικού.
Ευχαριστώ!!
Ωραια, μπορω αν δηλωσω Υγειονομικο να μου ερθει χαρτι για Υ. Ε. Α!!
Δηλαδή μάλλον θα πάω ΚΕΝ στην Άρτα και αν πάω για υεα, θα κάνω εκπαίδευση στη σεαπ(Κρήτη ή σαν διαβιβαστής στο Χαϊδάρι.)
Ωραια, μπορω αν δηλωσω Υγειονομικο να μου ερθει χαρτι για Υ. Ε. Α!!
Δηλαδή μάλλον θα πάω ΚΕΝ στην Άρτα και αν πάω για υεα, θα κάνω εκπαίδευση στη σεαπ(Κρήτη ή σαν διαβιβαστής στο Χαϊδάρι.)
-
- Λοχίας
- Posts in topic: 2
- Ενδιαφέροντα: μουσικη, σινεμα, βιβλια, αθλητισμος
- Επάγγελμα: Ασκουμενος φαρμακοποιος
yandr έγραψε:Δεν έχω πολλές πληροφορίες δυστυχώς. Αν είχα θα έγραφα όπως καταλαβαίνεις.
Ως προς τα υπέρ και κατά των ΔΕΑ γενικά, έχω γράψει ολόκληρο άρθρο και θα σου πρότεινα να το διαβάσει. Είναι ιδιαίτερα επεξηγηματικό και μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην εκπαίδευση.
Προσωπικά ήμουν ΔΕΑ Φ(ΥΓ), δηλαδή Φροντιστής Υγειονομικού και πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχουν Δόκιμοι γιατροί. Είχα κάνει εκπαίδευση στην Λαμία (ΚΕΥΠ), αλλά είναι πολύ πιθανό να έχει αλλάξει αυτό πλέον και να γίνεται στην ΣΕΑΠ όπου τα πράγματα (παλιά τουλάχιστον) ήταν πολύ δυσκολότερα.
Ελλάδα και βύσμα είναι έννοιες ταυτόσημες. Εννοείται ότι δεν έχεις εξασφαλισμένη την θέση στο ΣΤΕΠ της περιοχής σου. Έχεις πολλές πιθανότητες αλλά δεν μπορείς να είσαι και 100% σίγουρος. Κανείς δεν μπορεί να στο απαντήσει αυτό.
Τέλος, θα σε παρακαλούσα να γράφεις ελληνικά και όχι greeklish, γιατί εγώ τουλάχιστον το επόμενο μήνυμα δεν θα το διαβάσω γιατί με κουράζει.
Τι ειναι το ΣΤΕΠ;

kostas pharm έγραψε:
Τι ειναι το ΣΤΕΠ;Εγω εχω κανει αιτηση να για φλεβαρη και ειμαι πτυχιουχος φαρμακοποιος. υπαρχει ειδικοτητα φαρμακοποιου στους δεα υγειονομικου; τι αλλες υπαρχουν; οι απλοι φαρμακοποιοι ξερεις τι εκπαιδευση εχουν;
Υπάρχει σίγουρα ειδικότητα στους απλούς στρατιώτες, αλλά για τους ΔΕΑ δεν γνωρίζω. Εμείς δεν είχαμε κανέναν, αλλά εγώ ήμουν Φροντιστής Υγειονομικού και δεν κατατάχθηκα στο ΚΕΥΓ.
Θα πρέπει να απαντήσει κάποιος από το ΚΕΥΓ.
Πάντως μη νομίζεις ότι θα μάθεις κάτι καινούριο, το πολύ - πολύ να μάθεις εναλλακτικές ονομασίες για τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται περισσότερο στο στρατό.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Παιδια εγω δεν εχω καμια σχεσει με ιατρικη εχω πτιχιο ζωηκις παραγογης απο β κυκλο τεε και παρουσιαζομε αρτα υγειονομικο και ειμαι ΥΕΑ θελω να γινω δοκιμος μπορω
-
- Λοχίας
- Posts in topic: 2
- Ενδιαφέροντα: μουσικη, σινεμα, βιβλια, αθλητισμος
- Επάγγελμα: Ασκουμενος φαρμακοποιος
Ναι ρε φιλε γιατι να μη μπορεις; ψαξε στο φορουμ και στο σαιτ για πληροφοριες

Καλησπερα σας.
Το Μαιο θα παρουσιαστω στην Αρτα για εκπληρωση της στρατιωτικης υποχρεωσης. Ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζει κανεις ποιες ειναι οι αρμοδιοτητες του εφεδρου υγειονομικου...
Εχω ακουσει 2 αποψεις και πιο αναλυτικα η μια υποστηριζει οτι θα εξασκεις ιατρικη στο εκαστο ΣΤΕΠ και η αλλη οτι απλα θα σου ανθεσουν π. Χ. Την απογραφη-φυλαξη μιας φαρμακευτικης αποθηκης του εκαστου ΣΤΕΠ...
Γνωριζει κανεις τι ισχυει;
Επισης εαν βρεθεις σε ΣΤΕΠ ως οπλιτης γιατρος θα εκτελεις ενεργες εφημεριες η απλα σκοπιες;
Σας ευχαριστω πολυ.
Το Μαιο θα παρουσιαστω στην Αρτα για εκπληρωση της στρατιωτικης υποχρεωσης. Ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζει κανεις ποιες ειναι οι αρμοδιοτητες του εφεδρου υγειονομικου...
Εχω ακουσει 2 αποψεις και πιο αναλυτικα η μια υποστηριζει οτι θα εξασκεις ιατρικη στο εκαστο ΣΤΕΠ και η αλλη οτι απλα θα σου ανθεσουν π. Χ. Την απογραφη-φυλαξη μιας φαρμακευτικης αποθηκης του εκαστου ΣΤΕΠ...
Γνωριζει κανεις τι ισχυει;
Επισης εαν βρεθεις σε ΣΤΕΠ ως οπλιτης γιατρος θα εκτελεις ενεργες εφημεριες η απλα σκοπιες;
Σας ευχαριστω πολυ.
Κουρακος έγραψε:Εχω ακουσει 2 αποψεις και πιο αναλυτικα η μια υποστηριζει οτι θα εξασκεις ιατρικη στο εκαστο ΣΤΕΠ και η αλλη οτι απλα θα σου ανθεσουν π. Χ. Την απογραφη-φυλαξη μιας φαρμακευτικης αποθηκης του εκαστου ΣΤΕΠ...
Επειδή ξέρω για την δεύτερη ειδικότητα, είναι η λεγόμενη Φροντιστής Υγειονομικού και μπορεί να αναλάβεις οποιαδήποτε αποθήκη υγειονομικού υλικού και όχι απλά ΣΤΕΠ.
Σαν Φ (ΥΓ) υπηρέτησα, ωστόσο τελικά δεν ανέλαβα αποθήκη αλλά έγινα Ελεγκτής Δαπανών Υγειονομικής Περίθαλψης, δηλαδή ενέκρινα ή απέρριπτα τις δαπάνες σε γιατρούς που κατέθεταν οι στρατιωτικοί.
Άλλο ΔΕΑ Υγειονομικού και άλλο ΔΕΑ Φροντιστής Υγειονομικού. Για το πρώτο δεν έχω κάποια πληροφορία καθώς δεν ήμουν γιατρός και δεν παρουσιάστηκα Άρτα.
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Καλησπέρα παιδιά. Είμαι Ιατρός και είχα παρουσιαστεί στην Άρτα (ΥΓ). Είχα ένδειξη ΥΕΑ. Δεν έχασα ευκαιρία -όπως και αρκετοί άλλοι συνάδελφοί μου-, να δώσουμε τις απαραίτητες εξετάσεις οι οποίες περιελάμβαναν αγωνίσματα, ψυχολογικά τεστ και τεστ νοημοσύνης.
Όσοι από εμάς καταφέραμε και περάσαμε πήγαμε ΣΕΑΠ. Η εκπαίδευση ίδια με τους πεζικάριους. Ελάχιστοι παραμείναμε στο Υγειονομικό σώμα ως ΔΕΑ πλέων. Οι υπόλοιποι πήραν μετάταξη στο Πεζικό.(θέλει τρελό βύσμα για να παραμείνεις ΔΕΑ στο σώμα του Υγειονομικού)
Βέβαια σαν Δόκιμος ΥΓ απλά περνάς τέλεια.
Όσοι από εμάς καταφέραμε και περάσαμε πήγαμε ΣΕΑΠ. Η εκπαίδευση ίδια με τους πεζικάριους. Ελάχιστοι παραμείναμε στο Υγειονομικό σώμα ως ΔΕΑ πλέων. Οι υπόλοιποι πήραν μετάταξη στο Πεζικό.(θέλει τρελό βύσμα για να παραμείνεις ΔΕΑ στο σώμα του Υγειονομικού)
Βέβαια σαν Δόκιμος ΥΓ απλά περνάς τέλεια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος filippos79 την Τετ Απρ 21, 2010 1:39 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η εκπαίδευση των ΔΕΑ ΥΓ γίνεται στη ΣΕΑΠ όπως όλοι ή κάπου αλλού;
Μάγκες Καλημέρα,
Έχω επιλεγεί ως ΥΕΑ και λόγω ειδικότητας είμαι Υγειονομικό. Ήθελα να σας ρωτήσω 2 πραγματάκια:1) ως ΥΕΑ θα μπορούσα να πάω Κύπρο (ΕΛΔΥΚ);
2) Υπάρχει κίνδυνος ως ΥΕΑ Υγειονομικό να εξωθείσαι σε απρεπείς συμπεριφορές στους στρατιώτες; Πιο απλά, θα πρέπει να γίνεσαι ο μλκς στους στρατιώτες για να καλύπτεις τους "ανωτέρους";
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Μάκης
Έχω επιλεγεί ως ΥΕΑ και λόγω ειδικότητας είμαι Υγειονομικό. Ήθελα να σας ρωτήσω 2 πραγματάκια:1) ως ΥΕΑ θα μπορούσα να πάω Κύπρο (ΕΛΔΥΚ);
2) Υπάρχει κίνδυνος ως ΥΕΑ Υγειονομικό να εξωθείσαι σε απρεπείς συμπεριφορές στους στρατιώτες; Πιο απλά, θα πρέπει να γίνεσαι ο μλκς στους στρατιώτες για να καλύπτεις τους "ανωτέρους";
Μάκης
Μάκης έγραψε:Μάγκες Καλημέρα,
Έχω επιλεγεί ως ΥΕΑ και λόγω ειδικότητας είμαι Υγειονομικό. Ήθελα να σας ρωτήσω 2 πραγματάκια:1) ως ΥΕΑ θα μπορούσα να πάω Κύπρο (ΕΛΔΥΚ) ;
Μάκης
1ον) Δυστυχώς όχι.
Γενικότερα πλέον δεν παίρνουν ΔΕΑ στην ΕΛΔΥΚ.(Άσε που και πάλι θα ήθελες τρελό βύσμα λόγω του διπλού μισθού).
2ον) Στο ΥΓ δεν χρειάζεται να γίνεις τίποτα.
Είναι πολύ cool τα πράγματα και θα το διαπιστώσεις και εσύ με τον καιρό.
Καλή κατάταξη να έχεις!
Μια ερωτηση... Εγω θα κανω την κανονικη Θητεια μου στο Υγειονομικο Σωμα... Αν ομως συνεχισω για ΥΕΑ θα ειμαι ΥΕΑ Υγειονομικου; Ευχαριστω!
geoper1 έγραψε:Μια ερωτηση... Εγω θα κανω την κανονικη Θητεια μου στο Υγειονομικο Σωμα... Αν ομως συνεχισω για ΥΕΑ θα ειμαι ΥΕΑ Υγειονομικου; Ευχαριστω!
Ναι, στο Υγειονομικό θα παραμείνεις.
Παιδιά υπάρχει ΥΕΑ Υγειονομικού; Αν ναι που είναι;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες