ΚΕΤΘ - Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Στρατός και θητεία
skalk
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από skalk »

DNT04 έγραψε: Μαύρο με φωνάζουνεμαύρο μπερέ φοράωστο μαύρο το στρατόπεδο μαύρη ζωή περνάω... Χαλάρα μια χαρά θα περάσεις!
ΧΑΧΑΧΑΧΑ Απαγορευτηκε το ψαρωμα στα στρατοπεδα και το κανουμε στο forum τωρα; Με έκανες και γέλασα πρωί - πρωί να 'σαι καλά! Πάντως για να λέμε και κάποιες αλήθειες, το έχουνε παρακάνει το πράγμα. Ο στρατός δεν πρέπει να είναι διακοπές. Διακοπές πας σε νησί με την κοπέλα σου και κάνεις τον χαβαλέ σου. Ο στρατός πρέπει να είναι δύσκολος, πρέπει να μαθαίνεις να επιβιώνεις, πρέπει να ξυρίζεσαι με cοca cola (έτυχε μερικές φορές σε άσκηση και είπα να παινευτώ χαχαχα). Ο Στρατός δεν είναι χαβαλές και όσο και αν σας ξενίζει αυτό, καλό θα είναι να προβληματιστείτε γιατί έγινε έτσι.

Ποιοι είναι αυτοί που τον έκαναν έτσι και για ποιον λόγο, όχι τον φανερό λόγο, τον κρυφό! Μήπως είναι οι ίδιοι που απαγόρευσαν το "Μακεδονία ξακουστή"; Αυτό το μνμ σίγουρα δεν θα μείνει να προλάβουν να το διαβάσουν και πολλοί, σίγουρα θα το σβήσουν. Πάντως, ένα πράγμα πρέπει να ξέρετε. Μπορεί να πέρασα δύσκολα (δύσκολα λέω, όχι άσχημα) στον Ε. Σ. Αλλά είμαι περήφανος για το τι έκανα εκεί, είμαι περήφανος που όταν βγήκε το σισμίκ και ήμασταν στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία για το ηθικό μας. Γνωρίζαμε πως το πιο πιθανό αν γινόταν πόλεμος να μην ζούσαμε. Γνωρίζαμε πως ο αντίπαλος είχε υπεράριθμες δυνάμεις.

Και όμως, "ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ"! Θα μπούμε στην άγκυρα, λέγαμε. Αλλά είχαμε μάθει να ζούμε δύσκολα,(και πάλι πιστεύω πως ήταν λιγοστό). Δεν ζούσαμε σε κολέγιο και δεν μας ενδιέφερε να περνάμε απλά καλά (πάντα σε λογικά πλαίσια αυτό). Το έλεγα τότε που ήμουν 20 το λέω και τώρα που είμαι 45. Το λέω και το φωνάζω. ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΑΝ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΟΠΥ... Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό; Ενώ πατάω "ENTER" για να διαχωρίζω τις γραμμές, μου βγάζει το μνμ όλο μαζί. Αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει, παρακαλώ
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά! Να ρωτήσω κάποιους που γνωρίζουν: Κατατάσσομαι στις 4 Μαΐου Στον Αυλώνα. Τι πρέπει να περιμένω στο ΚΕ; Πως είναι γενικώς η κατάσταση; Πότε γίνεται η Ορκωμοσία Και πόσες μέρες άδεια δικαιούμαστε; Στη συνέχεια, και μιλάω μετά την ορκωμοσία, για αυτούς που μένουμε στην Αθήνα, υπάρχει η δυνατότητα άδειας ή διανυκτέρευσης; Ευχαριστώ σε όλους;
Tyflopondix

Δημοσίευση από Tyflopondix »

Καλησπέρα σε όλους, μόλις είδα και εγώ από το stratologio.gr ότι καλούμαι για βασική εκπαίδευση στα Τεθωρακισμένα στην Αυλώνα και έχω 3 απορίες:α) Ποια η διαφορά στην βασική εκπαίδευση τεθωρακισμένων από π. Χ Διαβιβαστές

β) Επειδή ήθελα λόγω σπουδών το πληροφορικής και έρευνας, είναι πλεόν δυνατό να πάω εκεί.

γ) Αν η κατάσταση στην Αυλώνα είναι ακόμα όπως την περιγράφεται (όλα καλά και όλα ωραία).

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας εκ των προτέρων :)

Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από kampf »

Tyflopondix έγραψε:Καλησπέρα σε όλους, μόλις είδα και εγώ από το stratologio.gr ότι καλούμαι για βασική εκπαίδευση στα Τεθωρακισμένα στην Αυλώνα και έχω 3 απορίες:α) Ποια η διαφορά στην βασική εκπαίδευση τεθωρακισμένων από π. Χ Διαβιβαστές

β) Επειδή ήθελα λόγω σπουδών το πληροφορικής και έρευνας, είναι πλεόν δυνατό να πάω εκεί.

γ) Αν η κατάσταση στην Αυλώνα είναι ακόμα όπως την περιγράφεται (όλα καλά και όλα ωραία).

Στους διαβιβαστες εχει πιο πολυ αραλικι
οχι οι ειδικοτητες βγαινουν στην τυχη
δεν ξερω πως ειναι τωρα αλλα επειδη μπαινουν παρα πολλα ατομα ειναι καλα.
"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
Epilarxos
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από Epilarxos »

Ευχαριστώ πολύ Nassos. Εδώ και 1,5 ώρα διάβασα όλες τις δημοσιεύσεις. Τώρα δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο... Κατά την άποψή μου το να είναι μέσα σε ένα στρατόπεδο στρατιώτες από όλα τα όπλα και τα σώματα σχεδόν θεωρώ ότι είναι ψιλοχαμός. Το 1994 που παρουσιάστηκα εγώ ήταν μόνο τα Τεθωρακισμένα και θεωρώ ότι ήταν πολύ καλά τότε. Βέβαια τότε οι σειρές ήταν και μεγαλύτερες και ο κόσμος επαρκούσε για τη επιτήρηση και συντήρηση του στρατοπέδου. Πάντως έτσι όπως το πάνε, στο τέλος θα εγκατασταθούν και οι κατασκηνώσεις από τα γειτονικά σχολεία του Αυλώνα... Τι να πω... Ο καιρός θα δείξει. Πάντως το γεγονός ότι ανακαινίστηκε ήταν πολύ καλό, αν και από ό, τι θυμάμαι το 1994 ήταν ήδη σε πολύ καλή κατάσταση και όλες του οι εγκαταστάσεις ήταν άψογες! Μακάρι να μπορούσα να ξαναζήσω μερικές στιγμές από τα τότε, αν και δε μπορώ να πω ότι όλοι οι αξιωματικοί που είχαμε εκεί ήταν νορμάλ, απλά όταν εσύ είσαι άνθρωπος με σωστή κρίση, μπορείς να ξεπεράσεις κάποια προβλήματα και να περάσεις καλά... Θεωρώ ότι πέρασα καλά πάντως... Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ...
Όπου η δόξα και το καθήκον!!!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 103
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Το ΚΕΤΘ το 2004 είχε φιλοξενήσει γύρω στα 5.000 άτομα εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων, γι'αυτό και ανακαινίστηκαν. Το 2007-2008 μετακόμισε από τη Χαλκίδα το 575 Τάγμα Πεζοναυτών.

Πλέον οι ΣΦΑ δεν υπάρχουν. Λογικά τις είχες προλάβει όταν υπηρετούσες.

Επίσης στο ΚΕΤΘ γυρίστηκε μέρος της ταινίας Lacta:Love in Action

http://vimeo.com/groups/59213/videos/10096995
Epilarxos
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Tyflopondix έγραψε:Καλησπέρα σε όλους, μόλις είδα και εγώ από το stratologio.gr ότι καλούμαι για βασική εκπαίδευση στα Τεθωρακισμένα στην Αυλώνα και έχω 3 απορίες:α) Ποια η διαφορά στην βασική εκπαίδευση τεθωρακισμένων από π. Χ Διαβιβαστές

Ο Αυλώνας είναι το μέρος που βρίσκεται το ΚΕΤΘ.

Η εκπαίδευση αφορά χειρισμό ή συντήρηση των αρμάτων και γενική στρατιωτική εκπαίδευση.

Αλλαγή σε αυτό που ζητάς δε γίνεται, αλλά αν δηλώσεις στην κατάταξη τις γνώσεις σου αυτές μπορεί να τοποθετηθείς σε κάποια υπηρεσία που συσχετίζεται με το αντικείμενό σου ή μελλοντικά να αποσπαθείς.

Η κατάσταση, από ό, τι έχω ακούσει, είναι σαφώς πολύ καλύτερη από άλλοτε, αν και δε θα έλεγα ότι στο παρελθόν τα πράγματα ήταν τόσο τραγικά... Αλλά αν ο στρατιώτης είναι μάγκας και τσαμπουκάς τότε θα κακοπεράσει όχι μόνο στο στρατό, αλλά και στη ζωή του γενικότερα... Αλλιώς αν είναι σωστός και μετρημένος, τότε σίγουρα θα έχει και την πρέπουσα αναγνώριση... Στο λέω εκ πείρας.

Epilarxos
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Το ξέρω Nassos ότι η ΣΦΑ δεν υπάρχει... Είχα κάνει αμέτρητες σκοπιές εκεί. Πλέον είναι φυλακές ανηλίκων και στις οποίες υπηρετώ εκεί ως εθελοντής εκπαιδευτικός! Κάθε φορά που πηγαίνω κάτι παθαίνω... Μα ΚΑΘΕ φορά όμως... Η ΣΦΑ έχει αλλάξει πάρα πολύ... Χαχαχαχα! Γελάω γιατί εγώ ακόμη τη λέω ΣΦΑ...
Θεολογος

Δημοσίευση από Θεολογος »

Παιδια θα ηθελα να κανω μια ερωτηση πηγα και πηρα σημερα το χαρτι απο την αστυνομια και πρεπει να παρουσιαστω στς 27/09/2011στην αυλωνα (ΥΕΑ τεθωρακισμενα) θα ηθελα να μαθω τι εκπαιδευση θα εχοθμε και ποσο υπηρετουμε... και αν μετα την εκπαιδευση τα πραγματα ειναι καλα... ευχαριστω εκ τν προτερων
Michaeil
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Michaeil »

Γεια σας παιδες με λενε μαικ απο ροδο και μπηκα β εσσο 2011 αυλωνα τεθωρακισμενα ειδηκ. Οδηγος αρματος και υπηρετω στην ροδο. Θα σας πω λιγα πραγματα γιατι βλεπω πολους αγχωμενους αν και ο Νάσος σας λεινει πολλες απορειες.

Ο Αυλωνας λογο του οτι ειναι το μεγαλυτερο κεντρο στα βαλκανια δεν παιρνει μονο Τεθωρακισμενους, παιρνει διαφορα σωματα κ οπλα, όποτε μην αναρωτιεστε "γιατι παω Αυλωνα αφου ειμαι πεζικο; ". Το οτι παρουσιαζεσαι εκει δεν σημενει οτι εισαι μαυροσκουφης. Οι ειδικοτητες βγαίνουν μετα την ορκομοσια μαζι με τις μεταθεσεις. Τεθωρακισμενα δεν σημαίνει οτι θα οδηγας αρματος οποτε κουλαρετε μην αγχωνεστε. Επισης παρτε τα απαραιτητα μαζι σας, μην παρεται πολλα πραγματα μαζι σας. Γιατι μετα την ορκομοσια πιστεψτε με θα φατε ζορι για να πατε απο την ιλη μεχρι τιν πυλη με το λουκανικο και τα πραγματα. ΜΕΤΑ την ορκομοσια οταν ξανα γυρισετε στο κεντρο παρτε κανα παραπανο πολιτικο ρουχο μαζι γιατι δεν ξερετε ποσο μακρια θα σας στηλουν απο το σπιτι σας (σας το λεω γιατι εγω την πατησα και εκει που περιμενα να παω μεταθεση στο μερος μου ξαφνικα μου λενε καθεσαι Αυλωνα 1 μηνα ακομα).

ΥΕΑ = δοκιμος, το λεω επιδη μερικοι δεν ξερετε τι θα πει ΥΕΑ και επιδη θα σας τα σκοτισουν ρωτωντας σας: Θες να πας ΥΕΑ; Θες να πας ΥΕΑ;

(για αυτους που πατε απο αθηνα) Πως πατε στο κετθ; Απλος περνετε το τρενο απο σταθμο λαρισης και σταματατε Αγιο θωμα (45-60 λεπτα). Καλο ειναι να πατε νωρις για να τελειωσετε νωρις και να ξεμπερδευετε, εννοω να μπείτε απο τους πρωτους. Εξω απο την πυλη υπαρχει καντινα για να πειτε το καφεδακι σας και να τα πειτε. Καπια στιγμη σε αυτες τις 3 εβδομαδες θα περασουν καποιοι για να σας πουν αν θελετε να πατε προεδρικη φρουρα, ειδικες δυναμεις, στρατονομια μερικοι θα πανε με το ζορι ελδυκ, που σημενει κυπρος (προσοχη αν βαλεις βισμα να κοψεις το ελδυκ να μην πας κυπρο συνηθως σε στελνουν εβρο)

Λοιπον μαγκες αυτα. Καλη θητεια να εχετε και αντε να ερχεστε γρηγορα γιατι υπαρχει μεγαλη και Γενικη εμπλοκη. Αν θελετε να με ρωτισετε κατι στείλ'τε ΠΜ.

Ps: Μαυροσκουφη προσεχε!)
Ακης

Δημοσίευση από Ακης »

Παιδια παρουσιαζομαι και εγω αυλωνα τεθωρακισμενα στις 27/9 ...
1: Και θα ηθελα να ρωτησω αξιζει σαν καταταξη για θητεια η οχι; ...
2: Αν μπορω να παω σε αλλη καταταξη ΠΧ διαβηβασεις (με βυσμα) να παω η καλα ειναι και εκει;
3: Και*** (βασικα το μονο που θελω ειναι να μπορω να μιλαω με την κοπελα μου στο τηλ (αρκετα σε γενικες γραμμες) δεν με νοιαζουν οι ασκησεις) ...
nismoperisteri

Δημοσίευση από nismoperisteri »

Παιδια και και εγω ψαρακλας ειμαι τι γηνετε εκει μεσα ρε σηςΕικόνα

Κρητικός-4

Δημοσίευση από Κρητικός-4 »

Γεια σας παιδιά! Παρουσιάζομαι Αυλώνα (μαυροσκούφης) στις 22 Νοέμβρη. Απ' ότι διάβασα και στα παραπάνω σχόλια σας, είναι σχετικά καλά. Μπορεί όμως κάποιος να μου πει από εκεί, ποιες είναι οι καλύτερες ειδικότητες που μπορεί να πάρει κανείς; Και για παράδειγμα τους Κρητικούς τους στέλνουν στα νησιά;

Ευχαριστώ!
χωριατης

Δημοσίευση από χωριατης »

Καλησπέρα παιδιά απ ότι είδα στο σάιτ της στρατολογίας παρουσιάζομαι και εγώ 22 Νοέμβρη Αυλώνα (τεθωρακισμένα). Μπορείτε να μου πείτε τι περίπου θα βρω εκεί και ποιά είναι τα πιθανά μέρη για μεταθέσεις;Εικόνα
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες