ΣΣΑΣ - Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Stauroula
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Stauroula »

ΚαλησπεραΜολις γραφτηκα στo site για να κανω μερικες ερωτησεισ

Για να περασω ψυχολογικο ΣΣΑΣ ή οικονομικο πρεπει να εχω το απαιτουμενο υψος και να κανω τα αθληματα; Τελικα το οικονομικο ΣΣΑΣ εκλεισε;

Και εκτος απο τις στρατιοτικες σχολες που μπορω να περασω μεσω πανελλαδικων εξετασεων τι αλλες υ[αρχουν και ποιες ειναι οι προυποθεσεις;

συγνωμη για τις τοσες ερωτησεις απλα δεν ξερω απολυτως τιποτα, αν στις ερωτησεις που εκανα υπαρχει καποια κατηγορια στο site δωστε μου το link για να μην σας κουρασω :)

Ευχαριστω εκ των προτερων:))

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Greek_Army »

Stauroula έγραψε:ΚαλησπεραΜολις γραφτηκα στo site για να κανω μερικες ερωτησεις

Για να περασω ψυχολογικο ΣΣΑΣ ή οικονομικο πρεπει να εχω το απαιτουμενο υψος και να κανω τα αθληματα; Τελικα το οικονομικο ΣΣΑΣ εκλεισε;

Και εκτος απο τις στρατιοτικες σχολες που μπορω να περασω μεσω πανελλαδικων εξετασεων τι αλλες υ[αρχουν και ποιες ειναι οι προυποθεσεις;

συγνωμη για τις τοσες ερωτησεις απλα δεν ξερω απολυτως τιποτα, αν στις ερωτησεις που εκανα υπαρχει καποια κατηγορια στο site δωστε μου το link για να μην σας κουρασω :)

Ευχαριστω εκ των προτερων:))

σου προτείνω να κάτσεις και να διαβάσεις την προκήρυξη των στρατιωτικών σχολών

Μπορείς να την βρεις εδώ

Stauroula
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Stauroula »

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις:)
Μαρια

Δημοσίευση από Μαρια »

Γεια σας... Επειδη σκεφτομαι να ξαναδωσω πανελλαδικες με αποτερο σκοπο να περασω στρατιωτικη φαρμακευτικη θα ηθελα να σας κανω μερικες ερωτησεις και θα παρακαλουσα αν ειναι δυνατον να μου απαντουσε καποιος το συντομοτερο δυνατον... Ευχαριστω εκ των προτερων 1) ειμαι 1.62 και 55 κιλα θα εχω προβλημα; Με το δμσ... Και υπαρχει περιπτωση να με κοψουν γιατι ειμαι μονο 2 ποντους πανω;2) ποιες ειναι Οι πολεις στις οποιες δινουν αθληματα; Τα γιαννενα ειναι; Ευχαριστω πολυ

Άβαταρ μέλους
diplomaths
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από diplomaths »

Καλησπέρα μαρία,
Ο ΔΜΣ σου είναι 21, και τα πλαίσια στα οποία πρέπει να κινηθεί είναι 18-25 για τις γυναίκε, οπότε με αυτόν είσαι εντάξει
Και με το ύψος, εντάξει είσαι
Ως φαρμακοποιός, θα πρέπει να μείνεις 10 χρόνια στο στρατό μετά την αποφοίτηση της σχολής
Τα αθλήματα δίνονται στις σχολές
Στην δήλωση που θα κάνεις στην προκύρηξη για τις στρατιωτικές σχολές που θα βγει τον απρίλιο, θα βάλεις την/τις σχολές που θέλεις, και αυτή που θα βάλεις πρώτη, σε αυτή θα κλειθείς τον Ιούνιο/Ιούλιο στις προκαταρτικές εξετάσεις (ψυχομετρικά, αθλήματα, υγειονομικά)
Επειδή ρωτάς για Γιάννενα, θα σε βολέψει περισσότερο η Θεσσαλονίκη, όπου είναι η ΣΣΑς, ή αν θες βάζεις κάποια στρατ σχολή στην Αθήνα (Ικάρων, Ναυτικών Δοκίμων, Ευελπίδων, νοσηλευτικής, και άλλες) και πας εκεί.
Πάντως στα Γιάννενα, σίγουρα δεν μπορείς να δώσεις

μαρια

Δημοσίευση από μαρια »

Ευχαριστω πολυ κ. Διπλοματης
NickAnast

Δημοσίευση από NickAnast »

Γεια σας παιδια. Δίνω φέτος πανελλήνιες απο το εξωτερικο και είχα στα υπόψιν μου την ΣΣΑΣ ιατρικο. Έχω αρχίσει όμως να αλλάζω γνώμη και να στρέφομαι στην πολιτική ιατρικη γιατι πιστεύω οτι έξι χρονια στο στρατόπεδο δν ανταλασσονται με τα σκαρτα 1000? πρώτο μισθο και ένα πιθανο πληρωμένο μεταπτυχιακο.
Άβαταρ μέλους
diplomaths
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Ότι νομίζεις
Εσύ αποφασίζεις
Προσωπικά, βλέπω πως τον στρατό τον θεωρείς ως κάτι αρνητικό. Δεν αξίζει ούτε εσύ να κακοπεράσεις επειδή δεν θες ή δεν σου ταιριάζει ο στρατός, ούτε το στράτευμα να φορτωθεί ένα επιπλέον άτομο που δεν θέλει να είναι στρατιωτικός, αλλά πάει για την επαγγελματική αποκατάσταση. Ακόμη, μπορεί να χάσεις και μια χρονιά, αν πας ΣΣΑς, και τελικά αλλάξεις γνώμη και φύγεις στα μέσα της χρονιάς
NickAnast
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Κακά τα ψέματα είμαι προβληματισμένος. Δεν ξέρω αν θα μπω και θα μ αρέσει να ζω με αυτο το ρυθμό ούτε αν θα μ αρέσει η μετέπειτα ζωη. Απο την άλλη ειναι η οικονομική αποκατάσταση. Θα μ άρεσαν γνωμες παιδιών που είτε έχουν βγάλει την Σχολη πρόσφατα είτε φοιτούν σε αυτήν. Οι μισθοί θα φάνε νέα μείωση;

Επίσης θα ήθελα να μάθω τι ισχύει σε περίπτωση που θες να μπεις στην σχολη και μετα θες να φύγεις για χ, ψ λόγους. Γίνεται; Και με ποια επιβάρυνση; Μπορείς να συνεχίσεις στην ιατρικη απθ απο κει που ησουνα;
Άβαταρ μέλους
diplomaths
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

NickAnast
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ευχαριστώ πολυ φίλε. Είμαι νέος Εδώ και δν έχω μάθει καλα το φόρουμ
Guest......
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Guest...... »

Καλησπέρα! Θα ήθελα να μάθω αν ξενόγλωσσα πτυχία που ενδέχεται να έχει κάποιος δίνουν κάποιο μπόνους ή αν έχουν την οποιαδήποτε σημασία κατά την εισαγωγή του υποψηφίου στη σχολή. Ευχαριστώ πολύ.
Άβαταρ μέλους
diplomaths
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Μπόνους για την εισαγωγή δεν δίνουν
Αυτό γίνεται μόνο στην εισαγωγή στις σχολές του εμπορικού ναυτικού

για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές από γελ χρειάζεται: Να έχουν δηλωθεί στην δήλωση (10-28 Φεβρουαρίου) για συμμετοχή στις πανελλαδικές, να έχει γίνει σωστή συμπλήρωση της προκήρυξης (Απρίλιος) του ΓΕΕΘΑ, να δηλωθούν στο μηχανογραφικό (ιούνιος-ιούλιος, μετά το πέρας των εξετάσεων), να συγκεντρωθούν τα κατάλληλα μόρια μέσω των πανελλαδικών, και να περάσουν επιτυχώς τις προκαταρκτικές εξετάσεις (ιούνιος-ιούλιος)
Guest......
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Guest...... »

Ευχαριστώ πολύ διπλομάτης!
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες