Όριο ύψους για στρατιωτικές σχολές (2011)
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 1
Παιδες ξερει κανενας να μου πει αν υπαρχει οριο υψους για Α. Σ ;
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Νομιζω το ιδιο με ολους τους ιπταμενους
συμφωνο με τον πετρο αλλα απο οτι ξερω δεν πρεπει να περνας το 1,90peter1992 έγραψε:Νομιζω το ιδιο με ολους τους ιπταμενους
Γεια σας... Ειμαι υποψηφια για στρατιωτικες σχολες φετος και συγκεκριμενα επιδιωκω ΣΣΕ σωματα... Ηθελα να ρωτησω οποιον γνωριζει, πως γινεται η μετρηση του υψους... Υπαρχει περιπτωση να με κοψουν για εναν ποντο; ... επισης πρωτα γινεται η μετρηση υψους και ΔΜΣ και μετα δινεις τα αθληματα?
-
- Λοχίας
- Ενδιαφέροντα: ποδοσφαιρο
- Επάγγελμα: μαθητης
Το μονο που ξερω ειναι οτι ειναι ελαστικοι για 3 ποντοι γιατι ακουσα οτι ψηλωνεις ακομα... Νομιζω προτα γινονται οι υγειονομικες και μετα αθληματα...
Ααα ευχαριστω 

Γεια σας! Δίνω για δεύτερη φορά Πανελλήνιες και ενδιαφέρομαι για το τμήμα Ψυχολογίας της ΣΣΑΣ. Τα αθλήματα δεν με φοβίζουν καθόλου. Αντιθέτως θεωρώ πως τα όρια είναι πανεύκολα... Είμαι αθλήτρια στίβου και έχω κάνει χιλιάδες ώρες προπονήσεων! Λατρεύω οτιδήποτε έχει σχέση με την εκπαίδευση και γενικά την πειθαρχεία! Ωστόσο με προβληματίζει το θέμα του ύψους καθώς υπολείπομαι του μέτρου για 2cm περίπου. Θα ήθελα, λοιπόν, να μάθω πότε μετρούν το ύψος; Πριν ή μετά τα αγωνίσματα; Αν δεν περάσω το ύψος μπορώ να ζητήσω να αγωνιστώ; Αφού και μέσα στη σχολή θα έχει εκπαίδευση και σίγουρα, δεν νομίζω, Να πειράξει κανέναν αν θα είμαι πιο ψηλή ή πιο κοντή αν μπορώ να διεκπαιρεώνω άρτια κάθε άσκηση και αφού θα δείχνει επιμέλεια και αφοσίωση τόσο στα ακαδημαΪκά όσο και στα στρατιωτικά μου καθήκοντα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση!
Το υψος θα στο μετρησουν οταν πας για τα ΠΚΕ κ συγκεκριμενα στις υγειονομικες εξετασεις. Αν κοπεις εννοειται οτι δεν μπορεις να συνεχισεις παρακατω δηλ. Στα αθληματα. Εσυ θα πας, τωρα το θεμα ειναι σε τι επιτροπη θα πεσεις δηλ. Αν θα σους χαρισουν τους ποντους που σου λειπουν ή θα ειναι τυπικη κ οσοι ειναι κατω απο τα ορια θα κοβωνται. Δεν εχει σημασια για αυτους οτι ασχολεισαι με το στιβο αν κ στην σχολη δεν θα σου χρησιμευσει σε τιποτα παρα μονο στο οτι αν θες συμμετεχεις στους αγωνες που γινονται. Αρκετα κοριτσια παραπονουνται για το υψος αλλα φετος ειστε κ τυχερες γιατι νομιζω οτι επεσε απο το 1.65 στο 1.60 αν δεν κανω λαθος. Καλη επιτυχια!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yandr την Τετ Μάιος 05, 2010 8:40 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στοπ στο αλαλούμ με το κατώτερο όριο αναστήματος για την εισαγωγή ανδρών- και κυρίως γυναικών- στο Στράτευμα θέτει το υπουργείο Αμυνας. Με σχέδιο νόμου που έχει έτοιμο ο Ε. Βενιζέλος,καθιερώνεται ενιαίο όριο για υποψήφιους αξιωματικούς και Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ. ΟΠ.) το 1,60 μ. Για τις γυναίκες και το 1,70 για τους άνδρες.
...
Δικαστικές αποφάσεις
Πολλοί υποστηρίζουν ότι μέσα από τη μεγαλύτερη αύξηση του ορίου για τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες (10 cm έναντι 5 cm) κόβονται περισσότερες γυναίκες, που είναι εν πολλοίς ανεπιθύμητες για μάχιμες ειδικότητες. Μέχρι που ήρθαν οι δικαστές και με αλλεπάλληλες αποφάσεις δικαίωναν όσες προσέφευγαν κατεβάζοντας το όριο αφού ο βασικός νόμος για τους ΕΠ. ΟΠ.- που δεν είχε αλλάξει- ήταν σαφής:1,55 μ. Για τις γυναίκες και 1,60 μ. Για τους άνδρες. Η διαφορά των 10 πόντων που προβλέπει το σχέδιο νόμου προέκυψε ύστερα από αξιολόγηση που έχουν κάνει αρμόδιοι και ειδικοί φορείς.
TA NEA
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 2
- Επάγγελμα: Στρατιωτικός
Που κολλάει αυτό; Στους ΕΠΟΠ έγινε αλλαγή όχι για τις παραγωγικές σχολές
"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Όπως γράφει η εφημερίδα, τα όρια γίνονται ενιαία...Black_Knight έγραψε:Που κολλάει αυτό; Στους ΕΠΟΠ έγινε αλλαγή όχι για τις παραγωγικές σχολές
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 5
- Ενδιαφέροντα: - free running -
- Επάγγελμα: kommanto junior
Κατια μου τι υψος εχεις; Μεσω εποπ μπες αν και οταν βγει προκυρηξη αν και χλωμο το βλεπω... Η ξαναπροσπαθησε αν εχεις το κουραγιο...
1.58 υψοσ... Εχω τ κουραγιο και θα ξαναπροσπαθησω... Ολα τα περασα και τη βαθμολογια ειχα αλλα κοπηκα μονο στο υψοσ... Και τ υψος ειναι κατι που δυσκολα αλλαζει.
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 5
- Ενδιαφέροντα: - free running -
- Επάγγελμα: kommanto junior
Ξαναπροσπαθησε μη τα παρατας!
τεντωσου και συ οσο μπορεις! Κανε μονοζυγο προσπαθησε οσο μπορεις.
τι σχολη θες? ...

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 την Κυρ Αύγ 29, 2010 3:18 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 2
Να βαλεις πρωτη επιλογη καποια σχολη αεροποριας αλλα οχι ιπταμενος. Εμενα στην αστυνομια με εβγαλαν 1,72 και στην αεροπορια 1,74
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες