Οχι γιατι οι Πεζοναυτες ειναι Ταξιρχεια οπως και η 71 Αερομεταφερομενη. Ειναι Μεικτος σχηματισμος και σε αντιθεση με την Μεραρχεια που ειναι ομοιογενης και για τα Ελληνικα δεδομενα μονο Πεζικουptolemaios έγραψε:ε ναι... Μιλαω για διαβιβαστες και μηχανικο... Η ΣΕΑΠ ειναι ΔΕΑ πεζικου... Απλα οι τυποι καταφερνουν και γινονται ΔΕΑ Ε. Δ στους πεζοναυτες... Δηλαδη ΔΕΑ πεζικου... Αυτο ειναι το αξιοπεριεργο297ΙΜΑΚ έγραψε:Αυτο που λεει 4μηνη εκπαιδευση εννοει τους Λοχους ΥΕΑ των αλλων Οπλων. Γινεται χωρις μεταταξη αλλα με επισης χοντρο βισμα γιατι ειναι σαν να ζητας να γινεις ΔΕΑ Αλεξ
ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 15
- Επάγγελμα: Possessed Killing Machine
- evritis309
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 1
Μα οι μεραρχίες δεν είναι ομοιογενείς σχηματισμοί. Ίσα ίσα που επειδή είναι μεγαλύτερες από τις ταξιαρχίες είναι και μεγαλύτερος αχταρμάς από τις ταξιαρχίες, όσον αφορά τα όπλα κ σώματα που περιέχουν.
-
- Ταξίαρχος
Εχεις δικιο Συνταγμα ηθελα να γραψω. Μεχρι και τα Συνταγματα ειναι ομοιογενη οι Ταξιαρχιες ειναι αναμεικτεςevritis309 έγραψε:Μα οι μεραρχίες δεν είναι ομοιογενείς σχηματισμοί. Ίσα ίσα που επειδή είναι μεγαλύτερες από τις ταξιαρχίες είναι και μεγαλύτερος αχταρμάς από τις ταξιαρχίες, όσον αφορά τα όπλα κ σώματα που περιέχουν.
Καλημέρα! Ξέρει κάποιος να μου απαντήσει, αν κοπώ από ΥΕΑ Ε. Δ. Θα μπορέσω να συνέχισω αλεξίπτωτα που θέλω ή θα συνεχίσω κανονικά την θητεία μου στην ΔΕΑ; Ευχαριστώ
-
- Ταξίαρχος
Τι ειναι η ΔΕΑ?ΡΕΘΥΜΝΟ έγραψε:Καλημέρα! Ξέρει κάποιος να μου απαντήσει, αν κοπώ από ΥΕΑ Ε. Δ. Θα μπορέσω να συνέχισω αλεξίπτωτα που θέλω ή θα συνεχίσω κανονικά την θητεία μου στην ΔΕΑ; Ευχαριστώ
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 1
- Ενδιαφέροντα: ποδοσφαιρο-γυμναστικη-μουσικη
- Επάγγελμα: φοιτητης
ΡΕΘΥΜΝΟ έγραψε:Καλημέρα! Ξέρει κάποιος να μου απαντήσει, αν κοπώ από ΥΕΑ Ε. Δ. Θα μπορέσω να συνέχισω αλεξίπτωτα που θέλω ή θα συνεχίσω κανονικά την θητεία μου στην ΔΕΑ; Ευχαριστώ
ειναι ο Υ. Ε. Α (Υποψηφιος Εφεδρος Αξιωματικος)
ο οποιος μετα την 4μηνη εκπαιδευση γινεται Δ. Ε. Α (Δοκιμος Εφεδρος Αξιωματικος) δεν ειναι η ΔΕΑ...
Η Σχολη λεγεται Σχολη υποψηφιων εφεδρων Αξιωματικων.
http://www.army.gr/files/File/yea/yea.pdf
Διαβασε εδω τα βασικα Ειναι επισημο εγγραφο που αφορα τους ΥΕΑ απο το ΓΕΣ.
-
- Ταξίαρχος
Αααα!!! "ο" ΔΕΑ εννοουσε!!! λεω κ εγω "στην" ΔΕΑ; τι ειναι "η" ΔΕΑ; τελος παντων εαν κοπεις στη ΣΕΑΠ παιρνεις μεταθεση σαν στρ ΠΖ σε μοναδα ΠΖ, εαν κοπεις στο ΚΕΑΠ παιρνεις μεταθεση σαν ΔΕΑ ΠΖ. Ξεχνας Καταδρομες ξεχνας αλεξιπτωτα. Ενδοξο αιματοβαμενο Πεζικο!
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 145
Στις τελευταίες 3-4 σελίδες ασχολούμαστε με αυτό το θέμα. Τι γίνεται με τους δεα αν κόβονται κτλπ. Οι ενδιαφερόμενοι καλό θα είναι να διαβάσουνε και προηγούμενα μηνύματα γιατί αν γράφουμε συνέχεια τα ίδια. Δεν πάμε μπροστά
Καλησπέρα σε όλους! Καλές γιορτές! Μια ερώτηση που δεν μου χει απαντηθεί ξεκάθαρα : Παρουσιάζομαι σε λίγες μέρες Κόρινθο- πεζικό με ένδειξη ΥΕΑ. Ξέρω ότι μόλις μπω δηλώνω αν θέλω ΥΕΑ. Επίσης μετά έρχεται κλιμάκιο των Ε. Δ. Και παίρνει όσους θέλουν για Ε. Δ. Όμως αν δηλώσω και τα δύο θα μπορώ να πάω στις Ε. Δ. Και να γίνω και δόκιμος που θέλω;
Stam έγραψε:Καλησπέρα σε όλους! Καλές γιορτές! Μια ερώτηση που δεν μου χει απαντηθεί ξεκάθαρα : Παρουσιάζομαι σε λίγες μέρες Κόρινθο- πεζικό με ένδειξη ΥΕΑ. Ξέρω ότι μόλις μπω δηλώνω αν θέλω ΥΕΑ. Επίσης μετά έρχεται κλιμάκιο των Ε. Δ. Και παίρνει όσους θέλουν για Ε. Δ. Όμως αν δηλώσω και τα δύο θα μπορώ να πάω στις Ε. Δ. Και να γίνω και δόκιμος που θέλω;
Όπως έχουμε πει και στα πρηγούμενα μηνύματα, πολύ δύσκολο να πάς ως ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις. Και να το δηλώσεις,99% θα πάς ώς ΔΕΑ στο Πεζικό.
Stam έγραψε:Καλησπέρα σε όλους! Καλές γιορτές! Μια ερώτηση που δεν μου χει απαντηθεί ξεκάθαρα : Παρουσιάζομαι σε λίγες μέρες Κόρινθο- πεζικό με ένδειξη ΥΕΑ. Ξέρω ότι μόλις μπω δηλώνω αν θέλω ΥΕΑ. Επίσης μετά έρχεται κλιμάκιο των Ε. Δ. Και παίρνει όσους θέλουν για Ε. Δ. Όμως αν δηλώσω και τα δύο θα μπορώ να πάω στις Ε. Δ. Και να γίνω και δόκιμος που θέλω;
Συνοπτικά κατά σειρά θα ακολουθήσεις τα εξής : Δηλώνεις ότι επιθυμείς να υπηρετήσεις ώς ΔΕΑ, περνάς επιτροπές / αθλήματα, πάς ΣΕΑΠ, εκεί κάνεις αναφορά ότι επιθυμείς να γίνεις ΔΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις, δίνεις πάλι αθλήματα / συνέντευξη / υγειονομικές κλπ και εννοείται πως έχεις ήδη βάλει (χοντρόπετσο) βύσμα. Για να μην σου λέμε αρλούμπες όπως αναφέρει και ο Nassos πιο πάνω το πιθανότερο σενάριο είναι να μην σε πάρουν στις Ειδικές Δυνάμεις ώς ΔΕΑ καθώς επιλέγονται λίγα άτομα και συνήθως αυτά που το έχουν μεγαλύτερο (το βύσμα) ! Καλή θητεία να έχεις

D.Y.K! Σ' ευχαριστώ πολύ! Αυτό ακριβώς ήθελα να μάθω!
Καλό πάσχα!
Καλό πάσχα!
Να σαι καλά! Καλή ανάσταση με υγεία! 

Καλησπερα σας για αλλη μια φορα, λοιπον εγω θελω να παω ως δοκιμος στις ειδικες δυναμεις για να παρω τα 1,000 μορια πειτε οτι εχουμε αυτο χοντροβυσμα να μας παρουν εκει, εγω ρωταω ομως οταν θα ς ερθει χαρτι να παρουσιαστεις ως υ. ε. α. ανεξαρτητως ειδικοτητας λες οτι θες να πας δοκιμος στις ειδικες δυναμεις πως το κανεις, πειτε μ λιγο την διαδικασι, σας ευχαριστω με λιγα λογια τι κανεισ
-
- Ταξίαρχος
Εαν εχεις χοντρο βισμα τους λες θελω να παω εκει κ το κανονιζει αυτος...ΜΑΝΩΛΗΣ έγραψε:Καλησπερα σας για αλλη μια φορα, λοιπον εγω θελω να παω ως δοκιμος στις ειδικες δυναμεις για να παρω τα 1,000 μορια πειτε οτι εχουμε αυτο χοντροβυσμα να μας παρουν εκει, εγω ρωταω ομως οταν θα ς ερθει χαρτι να παρουσιαστεις ως υ. ε. α. ανεξαρτητως ειδικοτητας λες οτι θες να πας δοκιμος στις ειδικες δυναμεις πως το κανεις, πειτε μ λιγο την διαδικασι, σας ευχαριστω με λιγα λογια τι κανεισ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης