ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 15
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

ptolemaios έγραψε:
297ΙΜΑΚ έγραψε:Αυτο που λεει 4μηνη εκπαιδευση εννοει τους Λοχους ΥΕΑ των αλλων Οπλων. Γινεται χωρις μεταταξη αλλα με επισης χοντρο βισμα γιατι ειναι σαν να ζητας να γινεις ΔΕΑ Αλεξ
ε ναι... Μιλαω για διαβιβαστες και μηχανικο... Η ΣΕΑΠ ειναι ΔΕΑ πεζικου... Απλα οι τυποι καταφερνουν και γινονται ΔΕΑ Ε. Δ στους πεζοναυτες... Δηλαδη ΔΕΑ πεζικου... Αυτο ειναι το αξιοπεριεργο
Οχι γιατι οι Πεζοναυτες ειναι Ταξιρχεια οπως και η 71 Αερομεταφερομενη. Ειναι Μεικτος σχηματισμος και σε αντιθεση με την Μεραρχεια που ειναι ομοιογενης και για τα Ελληνικα δεδομενα μονο Πεζικου
Άβαταρ μέλους
evritis309
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από evritis309 »

Μα οι μεραρχίες δεν είναι ομοιογενείς σχηματισμοί. Ίσα ίσα που επειδή είναι μεγαλύτερες από τις ταξιαρχίες είναι και μεγαλύτερος αχταρμάς από τις ταξιαρχίες, όσον αφορά τα όπλα κ σώματα που περιέχουν.
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

evritis309 έγραψε:Μα οι μεραρχίες δεν είναι ομοιογενείς σχηματισμοί. Ίσα ίσα που επειδή είναι μεγαλύτερες από τις ταξιαρχίες είναι και μεγαλύτερος αχταρμάς από τις ταξιαρχίες, όσον αφορά τα όπλα κ σώματα που περιέχουν.
Εχεις δικιο Συνταγμα ηθελα να γραψω. Μεχρι και τα Συνταγματα ειναι ομοιογενη οι Ταξιαρχιες ειναι αναμεικτες
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δημοσίευση από ΡΕΘΥΜΝΟ »

Καλημέρα! Ξέρει κάποιος να μου απαντήσει, αν κοπώ από ΥΕΑ Ε. Δ. Θα μπορέσω να συνέχισω αλεξίπτωτα που θέλω ή θα συνεχίσω κανονικά την θητεία μου στην ΔΕΑ; Ευχαριστώ
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

ΡΕΘΥΜΝΟ έγραψε:Καλημέρα! Ξέρει κάποιος να μου απαντήσει, αν κοπώ από ΥΕΑ Ε. Δ. Θα μπορέσω να συνέχισω αλεξίπτωτα που θέλω ή θα συνεχίσω κανονικά την θητεία μου στην ΔΕΑ; Ευχαριστώ
Τι ειναι η ΔΕΑ?
Mike88
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: ποδοσφαιρο-γυμναστικη-μουσικη
Επάγγελμα: φοιτητης

Δημοσίευση από Mike88 »

ΡΕΘΥΜΝΟ έγραψε:Καλημέρα! Ξέρει κάποιος να μου απαντήσει, αν κοπώ από ΥΕΑ Ε. Δ. Θα μπορέσω να συνέχισω αλεξίπτωτα που θέλω ή θα συνεχίσω κανονικά την θητεία μου στην ΔΕΑ; Ευχαριστώ

ειναι ο Υ. Ε. Α (Υποψηφιος Εφεδρος Αξιωματικος)
ο οποιος μετα την 4μηνη εκπαιδευση γινεται Δ. Ε. Α (Δοκιμος Εφεδρος Αξιωματικος) δεν ειναι η ΔΕΑ...
Η Σχολη λεγεται Σχολη υποψηφιων εφεδρων Αξιωματικων.

http://www.army.gr/files/File/yea/yea.pdf

Διαβασε εδω τα βασικα Ειναι επισημο εγγραφο που αφορα τους ΥΕΑ απο το ΓΕΣ.
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Αααα!!! "ο" ΔΕΑ εννοουσε!!! λεω κ εγω "στην" ΔΕΑ; τι ειναι "η" ΔΕΑ; τελος παντων εαν κοπεις στη ΣΕΑΠ παιρνεις μεταθεση σαν στρ ΠΖ σε μοναδα ΠΖ, εαν κοπεις στο ΚΕΑΠ παιρνεις μεταθεση σαν ΔΕΑ ΠΖ. Ξεχνας Καταδρομες ξεχνας αλεξιπτωτα. Ενδοξο αιματοβαμενο Πεζικο!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 145

Δημοσίευση από Greek_Army »

Στις τελευταίες 3-4 σελίδες ασχολούμαστε με αυτό το θέμα. Τι γίνεται με τους δεα αν κόβονται κτλπ. Οι ενδιαφερόμενοι καλό θα είναι να διαβάσουνε και προηγούμενα μηνύματα γιατί αν γράφουμε συνέχεια τα ίδια. Δεν πάμε μπροστά
Stam
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Stam »

Καλησπέρα σε όλους! Καλές γιορτές! Μια ερώτηση που δεν μου χει απαντηθεί ξεκάθαρα : Παρουσιάζομαι σε λίγες μέρες Κόρινθο- πεζικό με ένδειξη ΥΕΑ. Ξέρω ότι μόλις μπω δηλώνω αν θέλω ΥΕΑ. Επίσης μετά έρχεται κλιμάκιο των Ε. Δ. Και παίρνει όσους θέλουν για Ε. Δ. Όμως αν δηλώσω και τα δύο θα μπορώ να πάω στις Ε. Δ. Και να γίνω και δόκιμος που θέλω;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 28
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Stam έγραψε:Καλησπέρα σε όλους! Καλές γιορτές! Μια ερώτηση που δεν μου χει απαντηθεί ξεκάθαρα : Παρουσιάζομαι σε λίγες μέρες Κόρινθο- πεζικό με ένδειξη ΥΕΑ. Ξέρω ότι μόλις μπω δηλώνω αν θέλω ΥΕΑ. Επίσης μετά έρχεται κλιμάκιο των Ε. Δ. Και παίρνει όσους θέλουν για Ε. Δ. Όμως αν δηλώσω και τα δύο θα μπορώ να πάω στις Ε. Δ. Και να γίνω και δόκιμος που θέλω;

Όπως έχουμε πει και στα πρηγούμενα μηνύματα, πολύ δύσκολο να πάς ως ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις. Και να το δηλώσεις,99% θα πάς ώς ΔΕΑ στο Πεζικό.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 64

Δημοσίευση από D.Y.K »

Stam έγραψε:Καλησπέρα σε όλους! Καλές γιορτές! Μια ερώτηση που δεν μου χει απαντηθεί ξεκάθαρα : Παρουσιάζομαι σε λίγες μέρες Κόρινθο- πεζικό με ένδειξη ΥΕΑ. Ξέρω ότι μόλις μπω δηλώνω αν θέλω ΥΕΑ. Επίσης μετά έρχεται κλιμάκιο των Ε. Δ. Και παίρνει όσους θέλουν για Ε. Δ. Όμως αν δηλώσω και τα δύο θα μπορώ να πάω στις Ε. Δ. Και να γίνω και δόκιμος που θέλω;

Συνοπτικά κατά σειρά θα ακολουθήσεις τα εξής : Δηλώνεις ότι επιθυμείς να υπηρετήσεις ώς ΔΕΑ, περνάς επιτροπές / αθλήματα, πάς ΣΕΑΠ, εκεί κάνεις αναφορά ότι επιθυμείς να γίνεις ΔΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις, δίνεις πάλι αθλήματα / συνέντευξη / υγειονομικές κλπ και εννοείται πως έχεις ήδη βάλει (χοντρόπετσο) βύσμα. Για να μην σου λέμε αρλούμπες όπως αναφέρει και ο Nassos πιο πάνω το πιθανότερο σενάριο είναι να μην σε πάρουν στις Ειδικές Δυνάμεις ώς ΔΕΑ καθώς επιλέγονται λίγα άτομα και συνήθως αυτά που το έχουν μεγαλύτερο (το βύσμα) ! Καλή θητεία να έχεις Εικόνα

Stam
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Stam »

D.Y.K! Σ' ευχαριστώ πολύ! Αυτό ακριβώς ήθελα να μάθω!
Καλό πάσχα!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 64

Δημοσίευση από D.Y.K »

Να σαι καλά! Καλή ανάσταση με υγεία! Εικόνα
ΜΑΝΩΛΗΣ

Δημοσίευση από ΜΑΝΩΛΗΣ »

Καλησπερα σας για αλλη μια φορα, λοιπον εγω θελω να παω ως δοκιμος στις ειδικες δυναμεις για να παρω τα 1,000 μορια πειτε οτι εχουμε αυτο χοντροβυσμα να μας παρουν εκει, εγω ρωταω ομως οταν θα ς ερθει χαρτι να παρουσιαστεις ως υ. ε. α. ανεξαρτητως ειδικοτητας λες οτι θες να πας δοκιμος στις ειδικες δυναμεις πως το κανεις, πειτε μ λιγο την διαδικασι, σας ευχαριστω με λιγα λογια τι κανεισ
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

ΜΑΝΩΛΗΣ έγραψε:Καλησπερα σας για αλλη μια φορα, λοιπον εγω θελω να παω ως δοκιμος στις ειδικες δυναμεις για να παρω τα 1,000 μορια πειτε οτι εχουμε αυτο χοντροβυσμα να μας παρουν εκει, εγω ρωταω ομως οταν θα ς ερθει χαρτι να παρουσιαστεις ως υ. ε. α. ανεξαρτητως ειδικοτητας λες οτι θες να πας δοκιμος στις ειδικες δυναμεις πως το κανεις, πειτε μ λιγο την διαδικασι, σας ευχαριστω με λιγα λογια τι κανεισ
Εαν εχεις χοντρο βισμα τους λες θελω να παω εκει κ το κανονιζει αυτος...
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης