Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Προβληματισμένος

Δημοσίευση από Προβληματισμένος »

Καλησπέρα!

Έχω μυωπία 7.25 και 5.25 και αστιγματισμό 1 βαθμό και στα δύο μάτια. Επίσης, έχω βρογχικό άσθμα και παίρνω καθημερινά αντισταμινικό και κάνω Εισπνοές.

Υπάρχει περίπτωση να βγω άοπλο;

Αν ξέρει κάποιος, θα με βοηθούσε πολύ...

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 126

Δημοσίευση από Greek_Army »

Προβληματισμένος έγραψε:Καλησπέρα!

Έχω μυωπία 7.25 και 5.25 και αστιγματισμό 1 βαθμό και στα δύο μάτια. Επίσης, έχω βρογχικό άσθμα και παίρνω καθημερινά αντισταμινικό και κάνω Εισπνοές.

Υπάρχει περίπτωση να βγω άοπλο;

Αν ξέρει κάποιος, θα με βοηθούσε πολύ...

εσύ θες να βγεις άοπλος;

Προβληματισμένος

Δεν θα το ήθελα για να πω την αλήθεια... Απλώς ρωτάω για να είμαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Προβληματισμένος έγραψε:Δεν θα το ήθελα για να πω την αλήθεια... Απλώς ρωτάω για να είμαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο!

I3 βγαίνεις (λόγω μυωπίας), θα αναφέρεις στον γιατρό το πρόβλημα με το άσθμα απλά να του τονίσεις ότι δεν έχεις πρόβλημα στο να κάνεις πορείες (για βολές) και γενικά ένοπλες υπηρεσίες

Προβληματισμένος

Οκ σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Θα φροντίσω να το κάνω αυτό που λες, δεν ήξερα ότι μπορούσα. Να'σαι καλά!

Stefanos

Δημοσίευση από Stefanos »

Καλησπέρα, εδώ και 2 χρόνια έχω καρδιακές αρρυθμίες, αρχικά είχα πάρα πολλές έκτακτες συστολές (17.000 έγραψε το Holder σε ένα 24ωρο) αλλά έπειτα από ένα 4μηνο σταματώντας κάθε αθλητική δραστηριότητα και παίρνοντας μαγνήσιο οι αρρυθμίες μειώθηκαν. Μετά από μερικούς μήνες εξαφανίστηκαν τελείως, και τώρα πλέον έχω πολύ λίγες αλλά εμφανίζονται που και που. Η γνωμάτευση του γιατρού ήταν ότι προέρχεται από άγχος και πιθανώς και από τα βάρη που σήκωνα στο γυμναστήριο. Σε συνδιασμό με λόρδωση, πλατυποδία και 5 μυωπία τι Ι είναι το πιο πιθανό να πάρω;
psarakas

Δημοσίευση από psarakas »

Καλησπέρα! Θα ήθελα παρακαλώ πάρα πολύ να κάνω μια ερώτηση και θα επιθυμούσα την άμμεση απάντησή σας γιατι έχω αγχωθεί πάρα πολύ. Πέρσυ είχα κάνει εξέταση και μου είχαν βρεί ελαφριας μορφής κυρσοκύλη και παλινδρόμηση αίματος (όπως ακριβώς έγραφε η εξέτασή μου). Βέβαια η εξέταση έγινε απο ιδιωτικό νοσοκομείο. Θα ήθελα να ρωτήσω βγαίνω Ι1,2,3,4; Τι απ'όλα; Και επειδη έχω αγχωθέι αξίζει να πάρω χαρτί γιατρού απο δημόσιο νοσοκομείο οτι έχω κυρσοκύλη η θα τραβιέμαι άδικα για εξετάσεις και είναι το ίδιο απο το ιδιώτικό; Δηλαδή τι πρέπει να κάνω; Ίσως τίποτα και να το πω απλά στουσ γιατρούς στο στρατό; Το λέω γιατί ίσως αξίζει γιατι μπορεί να γλιτώνεις πολλα πραγματα μέσα όπως πολλέσ ώρες σκοπιέσ και τετοια. Και έχω ακριβώς την ίδια περίπτωση με πλατυποδία; Τι πρέπει να κάνω; Παρακαλώ απαντήστε μου γιατί αγχώνομαι.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

psarakas έγραψε:Καλησπέρα! Θα ήθελα παρακαλώ πάρα πολύ να κάνω μια ερώτηση και θα επιθυμούσα την άμμεση απάντησή σας γιατι έχω αγχωθεί πάρα πολύ. Πέρσυ είχα κάνει εξέταση και μου είχαν βρεί ελαφριας μορφής κυρσοκύλη και παλινδρόμηση αίματος (όπως ακριβώς έγραφε η εξέτασή μου). Βέβαια η εξέταση έγινε απο ιδιωτικό νοσοκομείο. Θα ήθελα να ρωτήσω βγαίνω Ι1,2,3,4; Τι απ'όλα; Και επειδη έχω αγχωθέι αξίζει να πάρω χαρτί γιατρού απο δημόσιο νοσοκομείο οτι έχω κυρσοκύλη η θα τραβιέμαι άδικα για εξετάσεις και είναι το ίδιο απο το ιδιώτικό; Δηλαδή τι πρέπει να κάνω; Ίσως τίποτα και να το πω απλά στουσ γιατρούς στο στρατό; Το λέω γιατί ίσως αξίζει γιατι μπορεί να γλιτώνεις πολλα πραγματα μέσα όπως πολλέσ ώρες σκοπιέσ και τετοια. Και έχω ακριβώς την ίδια περίπτωση με πλατυποδία; Τι πρέπει να κάνω; Παρακαλώ απαντήστε μου γιατί αγχώνομαι.

Καλησπέρα δυστυχώς δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει κάτι για τις παθήσεις που έχεις, μπορείς να διαβάσεις το ΦΕΚ

Για το αίμα θα διαβάσεις στις σελίδες 1699-1700, για τα γεννητικά όργανα σελίδα 1703-1704

Βασικά αν από αυτές τις συμπτώσεις δεν βγαίνεις κάποιο Ι3, Ι4 άοπλο, μπορείς όταν παρουσιαστείς να επικαλεστείς οπλοφοβία και να βγεις άοπλος

Guest

Δημοσίευση από Guest »

Παιδιά, έχω έλλειψη ενζύμου (που απαγορεύται μεταξύ άλλων να πιω ασπιρίνη, να φάω κουκιά και να μυρίσω ναφθαλίνη).Θα τους το πως στην κατάταξη, αλλά μετά στον θάλαμο τι θα γίνει; Δεν θα έχουν οι κουβέρτες ναφθαλίνη;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Guest έγραψε:Παιδιά, έχω έλλειψη ενζύμου (που απαγορεύται μεταξύ άλλων να πιω ασπιρίνη, να φάω κουκιά και να μυρίσω ναφθαλίνη).Θα τους το πως στην κατάταξη, αλλά μετά στον θάλαμο τι θα γίνει; Δεν θα έχουν οι κουβέρτες ναφθαλίνη;

Η γνωμάτευση του γιατρού τι ακριβώς γράφει;

Firebat
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Firebat »

G6PD; Δε θα έχεις πρόβλημα! Αλλά να το πεις οπωσδήποτε πριν σου κάνουν εμβόλιο!
Βασίλης

Δημοσίευση από Βασίλης »

Firebat έγραψε:G6PD; Δε θα έχεις πρόβλημα! Αλλά να το πεις οπωσδήποτε πριν σου κάνουν εμβόλιο!

Ναι φίλε, έλλειψη G6PD είναι. Το έχει αρκετός κόσμος. Πρακτικά, δεν κάνει να φάω κουκιά, να μυρίσω ναυθαλίνη και να πιω ορισμένα φάρμακα (όπως ασπιρίνη).

Προφανώς και θα τους πω στην κατάταξη, αλλά, αυτό που με νοιάζει κυρίως είναι στο θάλαμο, αν έχουν ναυθαλίνη οι κουβέρτες. Για τα άλλα, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Greek_Army έγραψε:
Guest έγραψε:Παιδιά, έχω έλλειψη ενζύμου (που απαγορεύται μεταξύ άλλων να πιω ασπιρίνη, να φάω κουκιά και να μυρίσω ναφθαλίνη).Θα τους το πως στην κατάταξη, αλλά μετά στον θάλαμο τι θα γίνει; Δεν θα έχουν οι κουβέρτες ναφθαλίνη;

Η γνωμάτευση του γιατρού τι ακριβώς γράφει;

Τίποτα, είναι κοινή "ασθένεια". Όταν γεννιέσαι, φαίνεται αυτό στις εξετάσεις, και το γράφουν στο βιβλιάρειο υγείας παιδιού, "έλλειψη G6PD", μαζί με το τι πρέπει να αποφεύγεις, αν και όλοι οι γιατροι το ξέρουν.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς η έλλειψη ενζύμου είναι κάτι "φυσιολογικό", στο ερωτηματολόγιο που θα σου δώσουν να συμπληρώσεις σε ρωτάνε αν έχεις έλλειψη ενζύμου εσύ θα πεις ότι έχεις και τελείωσε η ιστορία

Όσο για ναφθαλίνη από την στιγμή που έχεις αυτό το πρόβλημα θα φροντίσουν να μην σε μπλέξουν με αποθήκες.

iraklis1987
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από iraklis1987 »

Γιώργος έγραψε:Σε λίγες ημέρες παρουσιάζομαι και έχω Εν τω βάθει θρόμβωση. Γενικά είναι μια επικίνδυνη δυνητική κατάσταση και απαγορεύεται η ορθοστασία, το τρέξιμο, το καθισιό και γενικότερα τη Καταπόνησή Του άκρου. Ένας φίλος μου είπε για έναν γνωστό του που είχε το ίδιο πρόβλημα με το δικό μου και του δώσανε Ι5. Ξέρετε αν γενικά ισχύει κάτι τέτοιο;

Υπόψιν πως θέλω να υπηρετήσω κανονικά και περίμενα αυτή τη στιγμή μια ζωή!

καλησπερα φιλε μου πασχω και εγω απο θρομβοφιλια και θα ηθελα να μαθω αν εχεις καποια πληροφορια για το θεμα καθως και εγω ειναι να κοψω την αναβολη μου

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Σελίδα 1700 στο ΦΕΚ Υπάρχουν οι παθήσεις του αίματος μπορείς να ρίξεις μια ματιά
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες