Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Γειά σε όλους,
Πάσχω από βαθιά μυκητίαση στα χέρια εδώ και 6 μήνες περίπου... Γνωρίζει κάποιος πώς το αντιμετωπίζει αυτό ο στρατός;
Ευχαριστώ πολύ.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 126

Δημοσίευση από Greek_Army »

Γιάννης έγραψε:Γειά σε όλους,
Πάσχω από βαθιά μυκητίαση στα χέρια εδώ και 6 μήνες περίπου... Γνωρίζει κάποιος πώς το αντιμετωπίζει αυτό ο στρατός;
Ευχαριστώ πολύ.

Μυκητιάσεις εν τω βαθεί (ακτινομυκητίαση, βλαστομυκητίαση, μυκήτωμα, σποροτρίχωση) ανθετικές στη θεραπεία

Αυτές τις παθήσεις ο στρατός τις αντιμετωπίζει αρχικά με Διετή Αναβολή και μετά με απαλλαγή (Ι5)
Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Ι αναβολή είναι υποχρεωτική ή αν θέλω μπορώ να υπηρετήσω κανονικά;
Ευχαριστώ πολυ.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Γιάννης έγραψε:Ι αναβολή είναι υποχρεωτική ή αν θέλω μπορώ να υπηρετήσω κανονικά;
Ευχαριστώ πολυ.

Αν η γνωμάτευση του γιατρού αναφέρει ένα από τα παραπάνω δύσκολα θα σε αφήσουνε να υπηρετήσεις
ΒΜ

Δημοσίευση από ΒΜ »

Γεια σας παιδιά, μια ερώτηση θέλω να κάνω.

Έχω στο πόδι μου κιρσούς, που σημαίνει ότι δεν κάνει η ορθοστασία. Διάβασα στο ΦΕΚ, πως βγαίνω ι3, χωρίς να διευκρινίζει τι.

Επειδή δεν θέλω να είμαι άοπλος, υπάρχει περίπτωση να είμαι ένοπλος κανονικά και να συμμετέχω σε πορείες, βολές κτλ, αλλά να είμαι ελεύθερος ορθοστασίας, δηλαδή να μην κάνω σκοπιές;

Ευχαριστώ.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από D.Y.K »

ΒΜ έγραψε:

Έχω στο πόδι μου κιρσούς, που σημαίνει ότι δεν κάνει η ορθοστασία. Διάβασα στο ΦΕΚ, πως βγαίνω ι3, χωρίς να διευκρινίζει τι.

Επειδή δεν θέλω να είμαι άοπλος, υπάρχει περίπτωση να είμαι ένοπλος κανονικά και να συμμετέχω σε πορείες, βολές κτλ, αλλά να είμαι ελεύθερος ορθοστασίας, δηλαδή να μην κάνω σκοπιές;

Ευχαριστώ.

Κατηγορηματικά όχι.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Φίλε χωρίς παρεξήγηση αλλά θα μας τρελάνεις; Θέλεις να βγεις ελεύθερος ορθοστασίας και να συμμετέχεις σε πορείες και βολές και να μην κάνεις σκοπίες; Σε βολές μπορεί να είσαι και όρθιος 4-5 ώρες...
ΒΜ

Δημοσίευση από ΒΜ »

Εντάξει ρε φίλε.Το λέω, γιατί το να κάθεσαι όρθιος 2 ώρες στην σκοπιά είναι μανίκι, μια που έχω πρόβλημα.

Αλλά, το να κάνω πορείες ή βολές, δεν είναι τίποτα. Εντάξει, στις βολές, που λες ότι θα είμαστε όρθιοι, θα κάθομαι λίγο στο έδαφος.

Πάντως, μου συνέστησε ένας φίλος μου, να το "κυνηγήσω" και να βγω ι4 και όχι μόνο να γλιτώσω σκοπιές, βολές κτλ, αλλά και αγγαρείες ή ακόμα και πρωινή αναφορά (μόνιμα κωλυόμενος).

Αλλά, δεν το γουστάρω αυτό. Μόνο το 2ωρο ορθοστασίας στη σκοπία.

Τελοσπάντων, θα δούμε.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από D.Y.K »

ΒΜ έγραψε:

Αλλά, το να κάνω πορείες ή βολές, δεν είναι τίποτα. Εντάξει, στις βολές, που λες ότι θα είμαστε όρθιοι, θα κάθομαι λίγο στο έδαφος.

Είναι προφανές το ότι μας κάνεις πλάκα αδερφέ μου, όχι γιατί το θέλεις αλλά απλούστατα γιατί δεν έχεις υπηρετήσει και λογικό είναι να μην έχεις συναίσθηση του τι επικρατεί στην καθημερινότητα του Στρατού ειδικά όταν έχει ασκήσεις.

Και άντε να δεχτώ ότι σε μια βολή θα κάτσεις και κάμποση ώρα οκλαδόν, αλλά σε μια πορεία (που δεν κρατήσει τουλάχιστον λιγότερο απο 1 ώρα) τι θα κάνεις;

Δυστυχώς δεν γίνονται αυτά φίλε μου.

Θα σε βγάλουν σίγουρα Ι απλούστατα γιατί πρέπει Εικόνα

Άβαταρ μέλους
evritis309
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από evritis309 »

Στις πορείες θα πηγαίνει με έρπινγκ.Εικόνα
ΒΜ

Δημοσίευση από ΒΜ »

D.Y.K έγραψε:Είναι προφανές το ότι μας κάνεις πλάκα αδερφέ μου, όχι γιατί το θέλεις αλλά απλούστατα γιατί δεν έχεις υπηρετήσει και λογικό είναι να μην έχεις συναίσθηση του τι επικρατεί στην καθημερινότητα του Στρατού ειδικά όταν έχει ασκήσεις.

Και άντε να δεχτώ ότι σε μια βολή θα κάτσεις και κάμποση ώρα οκλαδόν, αλλά σε μια πορεία (που δεν κρατήσει τουλάχιστον λιγότερο απο 1 ώρα) τι θα κάνεις;

Δυστυχώς δεν γίνονται αυτά φίλε μου.

Θα σε βγάλουν σίγουρα Ι απλούστατα γιατί πρέπει Εικόνα

Εντάξει, δεν έχω υπηρετήσει και δεν ξέρω τι παίζει, γι'αυτό σας φαίνονται βλακείες αυτά που λέω.

Ίσα ίσα, που εγώ δεν θα ήθελα να λουφάρω ως γιωτάς και να μην κάνω (σχεδόν) τίποτα, αλλά αντιθέτως να είμαι "μάχιμος" (όσο μάχιμος είναι ένας πεζικάριος... Εικόνα)

Γιώτα 2 ή 3 θα βγω σίγουρα, το λέει στο ΦΕΚ.

Όσο για την πορεία, εντἀ ξει, πόσες πορείες να κάνω σε 9 μήνες; Δεν χάθηκε ο κόσμος να περπατήσω 1-2 ώρες.(Που για το πρόβλημά μου, δεν κάνει η ορθοστασία και η ακινησία-σκοπιά δηλαδή, όποτε αποκλείω να πάω εύζωνας,Εικόνα. Αντίθετα, το περπάτημα καλό κάνει στα άκρα.).

Γιαυτό, και ευελπιστώ, να πάρω όπλο, αλλά ελεύθερος ορθοστασίας.

Τέλοσπάντων, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα δούμε όταν καταταγώ!

Στην τελική, γιωτάς και θαλαμοφύλαξΕικόνα, καλά θα περάσω!

Bill

Δημοσίευση από Bill »

Πάσχω απο στενωση αορτικης βαλβιδας και ανεπαρκεια αυτης, ειμαι ασυμπτωτικος αλλα χρειαζεται μεγαλη προσοχη στις δραστηριοτητες μου μιας και θα χρειαστει να κανω επεμβαση στο μελλον για την αποκατασταση του προβληματος το θεμα ειναι οτι απαγορευονται ρητα οι εντονες ασκησεις καθως χειροτερευουν την κατασταση και επιβαρυνουν την καρδια. Στο ΦΕΚ λεει οτι αναλογα με τον χαρακτηρισμο... Μετριες εως σοβαρες λειτουργικες διαταραχες ¨Ι5 και χωρις η λιγες λειτουργικες διαταραχες Ι4,Ani ideas?
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από yandr »

Απαλλαγή θα πάρεις. Νομίζεις υπάρχει στρατιωτικός γιατρός που θα σε κατατάξει διακινδυνεύοντας να πάθεις τίποτα και να βρεθεί στη σομαλία να πλένει τα πόδια των πειρατών;
Bill

Δημοσίευση από Bill »

yandr έγραψε:Απαλλαγή θα πάρεις. Νομίζεις υπάρχει στρατιωτικός γιατρός που θα σε κατατάξει διακινδυνεύοντας να πάθεις τίποτα και να βρεθεί στη σομαλία να πλένει τα πόδια των πειρατών;

Το θεωρεις δηλαδη απιθανο καποιος να με βαλει ακομα και σαν Ι4 σε ενα γραφειο;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Εγώ πιστεύω θα σε βγάλει Ι5

επισής δες αυτό εδώ

δεν στέλνουμε το ίδιο μήνυμα σε άλλο θέμα θα βρεθεί κάποιος και θα σου απαντήσει Εικόνα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες