Άδειες στη διάρκεια της θητείας

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
wrccc
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από wrccc »

AccountSaver έγραψε:Εγώ έχω νεότερα.

Πλεόν έχω...

5 μέρες Αναρρωτική
10 μέρες Αναρρωτική
10 μέρες φοιτητική
9 μέρες φοιτητική
= 34 μέρες σύνολο έχω λήψει απο το στρατόπεδο.

Και οι 2 αναρρωτικές ήταν (υπό) ευθύνη του στρατού.

Για τις φοιτητικές παρότι τις τεκμηρίωσα, και το ευτήχημα είναι οτι πέρασα τα μαθήματα, μου είπαν οτι είναι στο χέρι του Διοικητή έαν μου τις περάσει η όχι.

Απο οτι φαίνετε, για να μου είπαν σήμερα οτι να προσέχω με τις άδειες, γιατί έχω ξεπεράσει το όριο, και να μην με είπαν "ξεέρεις, θα υπηρετήσεις ήδη παραπάνω". Τότε μάλλον υπάρχει, κάποια ζώνη... Ασφάλειας.

Ετσί νομίζω δηλαδή.

Γιατί Ιούνιο, θέλω πάλι να δώσω και του άλλου μου εξαμήνου τα μαθήματα.

το οριο στην αναρωτικη ειναι 12 μερες ενας φιλος μου πηρε 15 μερες αναρωτικη και υπηρετησε 3 επιπλεον. Και απο οσο ξερω ολες αυτες οι αδειες φοιτηκες, αναρωτικες, αγροτικες ανοικουν στις ειδικες οποτε εχεις ξεπερασει το οριο προσεχε μην υπηρετισεις παραπανω. Κανε τα γλυκα ματια στον δικα σου μηπως και σε σβισει τπτ
rec

Δημοσίευση από rec »

Γεια, εγώ μία ερώτηση θα ήθελα να κάνω. Παρουσιάζομαι 14/5 και μετά αφού μπώ στη μονάδα πότε θα μπορέσω να πάρω άδεια; Συγκεκριμένα μιλάω αν μπορώ να πάρω μια μικρή άδεια παρασκευή έως Δευτέρα για να Παρευρεθώ Σε έναν γάμο πολύ στενού μου συγγενικού μου προσώπου.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 75

Δημοσίευση από Greek_Army »

Θα πάρεις άδεια όταν θα ορκιστείς, δηλαδή σε 2-3 βδομάδες, όπως καταλαβαίνεις αυτό που θέλεις δεν πρόκειται να γίνει
Νακος

Δημοσίευση από Νακος »

Καλημερα! Εχω τελειώσει ΑΕΙ και θελω να σπασω την αναβολη μου να καταταγω Σεπτεμβρη στο στρατο. Ομως υπαρχει το ενδεχομενο να με καλεσουν σε διεθνες συνεδριο αρχες Οκτωβρη στην Αθηνα, εαν εγκριθει η διπλωματικη μου για παρουσιαση. Στην περιπτωση αυτη δικαιουμαι αδεια; Προκειται για 3 ημερες, ομως λογικα εγω μολις μια μερα θα χρειαστω.
Ουσιαστικα εχω τελειωσει τη σχολη μου, απλα η διπλωματικη που υπεβαλλα, εαν κριθει καλή, ισως κληθει σε συνεδριο για παρουσιαση. Στα συνεδρια αυτα λαμβανουν μερος καθηγητες και φοιτητες απ ολον τον κοσμο παρουσιαζοντας εργασιες.

Υπαρχει περιπτωση να μην μου δωσουν αδεια;

Να σημειωσω πως θελω να μπω ΔΕΑ, αν και λογικα αρχες Οκτωβρη ακομα θα ειμαι στο αρχικο κεντρο.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Όχι δεν δικαιούσαι άδεια, θα χρεωθείς από την κανονική σου
ΚΩΣΤΑΣ

Δημοσίευση από ΚΩΣΤΑΣ »

Καλησπερα παιδια και συνχαριτηρια για το φορουμ σασ... Υπηρετω στο μηχανοκινητο ταγμα εθνοφυλακης στην σαμο. Και αυτη την στιγμι ειμαι σε αδεια... Το προβλημα μου ειναι οτι η αδεια μου τελειωνει την τεταρτη αλλα ενος απρωοπτου οικογενειακου προβληματος που προεκιψε δεν μπορω να γυρισω την καθορισμενη μερα... Και θελω να παρατεινω τν αδεια μου για τουλαχιστον δυο μερες ακομα... ! Μπορω να επικοινωνισω με την μοναδα και τους ενημερωσω χωρις να υπαρξει καποιο προβλημα αφερωντας αυτες τις μερες απο τις εξτρα απο την κανονικι μου αδεια. Τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησω χωρις να υπαρξουν κυρωσεις.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Θα πάρεις τηλέφωνο στην μονάδα, θα πεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις από εκεί και πέρα δεν είναι σίγουρο ότι θα σου παρατείνουν την άδεια σου, αν το αίτημα σου απορριφθεί θα βγεις Α. Α και όταν επιστρέψεις θα βγεις στην αναφορά και λογικά θα τιμωρηθείς
soon-to-be-fished
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από soon-to-be-fished »

Γεια σας! Πρόκειται να καταταγώ και γω σε λίγο καιρό και ήθελα να ρψτήσω για τις άδειες πραμεθορίου. Αν το έχετε ξαναναφέρει ζητώ συγνώμη αλλά δεν το έχω προσέξει.
Διάβασα κάπου ότι όσοι υπηρετούν σε συγκεκριμένες περιοχές της παραμεθορίου που θεωρητικά είναι πιο δύσκολα δικαιούνται 4 αντί για 2 άδειες τον μήνα. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Snakas
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Snakas »

Καλησπέρα. Είμαι ομογενής κι έχω 3μηνη θητεία. Θα κόψω την αναβολή μου σύντομα, για να μπω μάλλον τον Νοέμβριο, κι έχω μερικές απορίες:

1) Εκτός από τις κανονικές άδειες, υπάρχουν και έκτακτες; Δηλαδή, να πάρω κάποια όχι για ζήτημα ζωής ή θανάτου, η οποία θα μου προστεθεί παραπάνω στη θητεία μου, ας πούμε.

2) Αν είμαι ακόμη φοιτητής, θα δικαιούμαι φοιτητικές άδειες; Ρωτάω επειδή κάποιος μπορεί να πει "ρε φίλε, και 3μηνος και άδειες θες; ". Κι όμως, μπορεί να χρειάζονται ουσιαστικά.

3) Τι συμβαίνει με τις εξόδους; Είναι διαφορετικές από τις άδειες; Δηλαδή μπορώ να βγω για ένα βράδυ να πάω μια βόλτα, χωρίς να έχω άδεια;

Αυτά και ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά:)

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Snakas
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Snakas »

Ευχαριστώ, αλλά έχω ακόμα κάποιες απορίες που δεν λύνονται από τα παρατιθέμενα λινκ.

1) Εγώ που έχω 3μηνο, πόσες άδειες θα έχω;4 ή 5; Επειδή είμαι και μηχανικός, αν πω στον διοικητή ότι το 4,5 πιάνεται για 5 θα με καταλάβει;Εικόνα

2) Με τις αργίες τι γίνεται, τελικά; Δηλαδή, εγώ που θα μπω Νοέμβρη, τα Χριστούγεννα θα βγω ή όχι;

3) Έκτακτη άδεια, εκτός των κανονικών και χωρίς λόγο υγείας ή συγγενή ή κάτι τέτοιο, που μπορεί να μου προστεθεί στον συνολικό χρόνο, μπορώ να πάρω;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

1.4 θα πάρεις, να σου αναφέρω ότι από αυτές τις 4, θα σου αφαιρεθούν 2 ημέρες από την άδεια ορκωμοσίας 2. Άδεια Χριστουγέννων 2011

3. φοιτητικές άδειες και Τιμητικές άδειες

Snakas
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Snakas »

Greek_Army έγραψε:1.4 θα πάρεις, να σου αναφέρω ότι από αυτές τις 4, θα σου αφαιρεθούν 2 ημέρες από την άδεια ορκωμοσίας

Α, έκτακτα!

Guest

Δημοσίευση από Guest »

Στο τέλος της άδειας πότε πρέπει να είσαι μέσα; Στη νυχτερινή αναφορά της τελευταίας ημέρας ή στο εγερτήριο της επόμενης;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από D.Y.K »

Guest έγραψε:Στο τέλος της άδειας πότε πρέπει να είσαι μέσα; Στη νυχτερινή αναφορά της τελευταίας ημέρας ή στο εγερτήριο της επόμενης;

Στο εγερτήριο της επόμενης.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης