ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από D.Y.K »

Stauros έγραψε:Οσους και να εχω ρωτησει για τα κεντρα διαβιβασεις και αλλα τετοια μικρα που πανε λιγα ατομα δηλαδη, θα σε φαει η σκοπια, αυτο ξερω μονο.

Και στο Πεζικό να υπηρετήσεις (που θεωρείται ότι έχει πολλά άτομα) , η σκοπιά θα σε φάει. Δεν έχει καμία διαφορά. Οι διαφορές έγκειται στην καθημερινότητα και στις συνθήκες που επικρατούν. Είναι γεγονός ότι στις διαβιβάσεις είναι πολύ πιο χαλαρά. Αλλά για να μην ξεφεύγουμε απο το θέμα μας οι ΔΕΑ μετά την Σχολή δεν εκτελούν υπηρεσία σκοπού ή περιπόλου συνεπώς δεν μας ενδιαφέρει κιόλας το ζήτημα. Στην Σχολή εννοείται πως τις εκτελούν αλλά μέχρι εκεί. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για έφεδρους Αξιωματικούς.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από Greek_Army »

Μπίχλας έγραψε:Καλημέρα, παρουσιάζομαι τον Ιούλιο απ ότι μου είπαν, δεν μου ήρθε ακόμα το χαρτί. Είμαι από
Κομοτηνή και σκέφτομαι για ΥΕΑ, αν με στείλουν εδώ ως παραμεθόριο θα είμαι πολύ άνετος με
την αμοιβή. Έχω ένα θείο ταξίαρχο ο οποίος μου είπε ότι ίσως μπορεί να μου αλλάξει σώμα και
μου πρότεινε διαβιβάσεις. Απ ότι ξέρω η εκπαίδευση γίνεται στην Καλαμάτα αλλά έχω ακούσει
ότι Έχουν αλλάξει πολλά φέτος. Θα προτιμούσα Αθήνα όπου έχω συγγενείς και φίλους αλλά δεν
ξέρω ποιά σώματα εκπαιδεύονται στην Αθήνα και που είναι κάπως χαλαρά. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε
πληροφορία, ευχαριστώ.

ΥΕΑ: Θητεία στις Διαβιβάσεις

Μπίχλας

Δημοσίευση από Μπίχλας »

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, δεν είχε πάρει το μάτι μου το παραπάνω θέμα.
Σταύρος

Δημοσίευση από Σταύρος »

Όταν Πας Σε σχολή ΥΕΑ, μπορείς να μείνεις στο στρατόπεδο τους 4 μήνες εκπαίδευσης πριν ονομαστείς σε ΔΕΑ γιατί ο μισθός στρατιώτη δεν επαρκεί για πρώτες ανάγκες (στέγαση, σίτιση) ;
Άβαταρ μέλους
Stauros
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Stauros »

Σταύρος έγραψε:Όταν Πας Σε σχολή ΥΕΑ, μπορείς να μείνεις στο στρατόπεδο τους 4 μήνες εκπαίδευσης πριν ονομαστείς σε ΔΕΑ γιατί ο μισθός στρατιώτη δεν επαρκεί για πρώτες ανάγκες (στέγαση, σίτιση) ;

Στη σχολη σου μενεις μεσα, το μεσημερι δεν φευγεις, σου παρεχουν εκει μεσα τα παντα (τροφη-ιατρο κτλ).
Οταν πλεον ονομαστεις δεα και πας στην μοναδα σου, τοτε δεν μπορεις να μεινεις μεσα και θα πρεπει να ενοικιασεις.
Bill

Δημοσίευση από Bill »

Ακουσα κατι ότι αν πας ΔΕΑ, περναει κλιμάκιο επιλογής εφεδρων αξιωματικών για ειδικες δυναμεις. Ισχυει αυτό; Η για να γινεις ΔΕΑ στις ΕΔ πρεπει υποχρεωτικά να δηλωσεις κ να πας πρωτα ΕΔ;

Ευχαριστω.

Αλεξακος
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Αλεξακος »

Bill έγραψε:Ακουσα κατι ότι αν πας ΔΕΑ, περναει κλιμάκιο επιλογής εφεδρων αξιωματικών για ειδικες δυναμεις. Ισχυει αυτό;Η για να γινεις ΔΕΑ στις ΕΔ πρεπει υποχρεωτικά να δηλωσεις κ να πας πρωτα ΕΔ;

Ευχαριστω.

αν δεν κανω λαθος, θα πρεπει πρωτα να παρουσιαστεις Μεγαλο Πευκο.

Άβαταρ μέλους
Stauros
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Stauros »

Ναι και μετα στην σχολη για ΔΕΑ περνας εξετασεις και επιτροπη και πας ΕΔ μετα που θα γινεις δοκιμος.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Καλησπερα, ειμαι πτυχιουχος Πανεπιστημιου Οικονομικων Επιστημων με βαθμο πτυχιου 7 αν παιζει ρολο και τελευταια μου μπηκε η ιδεα για ΔΕΑ. Θελω να ρωτησω α) αν παιρνουν καθε ΕΣΣΟ ατομα για ΔΕΑ, γιατι στρατονομια ακουσα πχ οτι δεν παιρνουν καθε ΕΣΣΟ!

β) αν δεν περασω καποια αθλητικη δοκιμασια με κοβουν; Γιατι στο μηκος εχω ενα μικρο θεμα, ειμαι στο οριο περιπου και το 1000αρι πολυ δυσκολα το τερματιζω (χωρις χρονο που δοκιμασα, αρκετα αργα παντως). Εικόνα

Δεν ξερω αν εχω περιθωρια βελτιωσης, η αληθεια ειναι παντως οτι ειχα καιρο να τρεξω...

Ευχαριστω προκαταβολικα!

Άβαταρ μέλους
Stauros
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Stauros »

Καθε εσσο περνουν ατομα για δεα, εσυ που τελειωσες οικονομικο μαλλον θα γινεις στρατολογος (ζωαρα).
Για τα αθληματα δειξε οτι θες να πας και κανουν αυτοι τα στραβα ματια (εκτος και αν τυχεις στην περιπτωση ρε παιδι μου).
Λευτερης9

Δημοσίευση από Λευτερης9 »

Γεια σας παιδες, γεια στην παρεα, εχω να κανω και εγω μια ερωτηση με την σειρα μ η οποια δν διευκρινιστηκε στις παραπανω απαντησεις εκτος αν κανω λαθος και ζητω προκαταβολικα συγγνωμη.
λοιπον παρουσιαζομαι 10/7 μεγαλο πευκο και εχω την ενδειξη για ΥΕΑ. Αν θελω να την ακολουθησω σαν ΥΕΑ μπορω να επιλεξω εγω σε ποια μοναδα θα σταλθω; Πχ θελω ΥΕΑ πεζικου στην κρητη και αν ναι ειναι 100% οτι θα με στειλουν εκει; Επισης αν οντως σταλθω στην κρητη κατα την διαρκεια της 4μηνης εκπαιδευσης θα εχω την δυνατοτητα αδειων; Επισης μετα θα υπηρετησω ως εφεδρος στο πεζικο η θα με στειλουν εφεδρο στις ειδικες δυναμεις οπως και πρωτοδηλωσα; Εγω θα διαλεξω η αναλογα την ζητηση; Γτ ακουσα οτι ειναι δυσκολο να καταταχθεις ΥΕΑ στις εδ

σας ευχαριστω ολους προκαταβολικα

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 54

Δημοσίευση από yandr »

Δεν επιλέγεις εσύ που θα πας.

ΔΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Σταύρος

Δημοσίευση από Σταύρος »

Ο θεσμός των εφέδρων αξιωματικών υπάρχει ς'όλες τις χώρες που έχουν υποχρεωτική θητεία αλλα και σε χώρες που έχουν εθελοντική θητεία όπως ΗΠΑ, Φιλιππίνες, Καναδάς, Νότια Κορέα και Μεγάλη Βρετανία. http://en.Wikipedia.org/wiki/Reserve_Officers%27_Training_Corps

Άβαταρ μέλους
panos2171
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από panos2171 »

H αύξηση θα ισχύσει και για τους ΔΕΑ?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 87