ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Stam
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Stam »

Greek_Army έγραψε:
fantaros έγραψε:Μου ηρθε το χαρτι για ΥΕΑ στο πυροβολικο αμα παω ειδικες δυναμεις θα υπαρχει και εκει η επιλογη του ΥΕΑ; Αν παω και κοπω στις ειδικες δυναμεις μετα μπορω να συνεχισω για ΥΕΑ σε καποιο αλλο σωμα;

1) δεν θα μπορείς να πας ΥΕΑ άμα πας στις ειδικές δυνάμεις
2) αν κοπείς δεν μπορείς να συνεχίσεις σαν ΥΕΑ γιατί θα έχει γίνει ήδη η επιλογή και τα παιδιά θα είναι στην σχολή

Greek_Army το 1) γιατί δεν γίνεται αφού το χει δηλώσει απ'την αρχή; Απλά ρωταω, δεν ξέρω. Αν είχε κάποιος παρουσιαστεί απευθείας Ε. Δ. Στο πεύκο (αντί σε άλλο σώμα) και είχε δηλώσει ΥΕΑ τι θα άλλαζε στη διαδικασία;
Giannis

Δημοσίευση από Giannis »

Μου ήρθε χαρτι και ειναι να παρουσιαστω Σπαρτη ως ΔΕΑ 3Μαιου... Συμβουλες... Τι να κανω... (επιδιωκω μονιμος αλλα δεν ξερω που θελω συμβουλες) - (Βισμα εχω αλλα πρεπει να κανω και εγω κινηση να μην τα περιμενω ολα απο εκει... Να παω ΔΕΑ;

Ξεχασα να πω οτι ειμαι αποφοιτος ΓΕΛ λυκειου 13,5 απολ/τηριο, πτυχιο αγγλικων, προστατης οικογενειας και απο το Αγρινιο (καθαρο ποινικο μητρωο) ... Θελω αν γινεται παρακαλω λιγες συμβουλες για το ποσα θα περνω καθε μηνα (μετα τους τρεις μηνες) καθαρα περιπου με τα εξτρα και αν ειναι καλα να παω εκει η αλλου.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από Greek_Army »

george

Δημοσίευση από george »

Να ρψτησω αν ο υεα μενει εκτος στρατοπεδου; Τι μισθο παιρνει και ποσο παραπανω κανει θητεια?5μηνες επιπλεον; Δηλαδη αν καποιος κανει σαν τριτεκνος 8μηνο θα υπηρετησει 8+5=13μηνες;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

george έγραψε:Να ρψτησω αν ο υεα μενει εκτος στρατοπεδου;

Μπορεί να μένεις και εντός στρατοπεδου πληρώνει ένα μικρό πόσο (έχει αναφερθεί σε προηγούμενη σελίδα)

george έγραψε:

Τι μισθο παιρνει

Δες το θέμα που έχω βάλει ποιο πάνω

george έγραψε:

και ποσο παραπανω κανει θητεια?5μηνες επιπλεον; Δηλαδη αν καποιος κανει σαν τριτεκνος 8μηνο θα υπηρετησει 8+5=13μηνες;

ΥΕΑ και μειωμένη θητεία δεν γίνεται, αν πας υεα θα κάνεις 9+5 =14
Guuest343

Δημοσίευση από Guuest343 »

Έχει κανείς ιδέα τι είδους γραπτές εξετάσεις δίνεις για ΥΕΑ;
Άβαταρ μέλους
Αλεξανδρος_9007
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Αλεξανδρος_9007 »

Stam έγραψε:
Greek_Army έγραψε:
fantaros έγραψε:Μου ηρθε το χαρτι για ΥΕΑ στο πυροβολικο αμα παω ειδικες δυναμεις θα υπαρχει και εκει η επιλογη του ΥΕΑ; Αν παω και κοπω στις ειδικες δυναμεις μετα μπορω να συνεχισω για ΥΕΑ σε καποιο αλλο σωμα;

1) δεν θα μπορείς να πας ΥΕΑ άμα πας στις ειδικές δυνάμεις
2) αν κοπείς δεν μπορείς να συνεχίσεις σαν ΥΕΑ γιατί θα έχει γίνει ήδη η επιλογή και τα παιδιά θα είναι στην σχολή

Greek_Army το 1) γιατί δεν γίνεται αφού το χει δηλώσει απ'την αρχή; Απλά ρωταω, δεν ξέρω. Αν είχε κάποιος παρουσιαστεί απευθείας Ε. Δ. Στο πεύκο (αντί σε άλλο σώμα) και είχε δηλώσει ΥΕΑ τι θα άλλαζε στη διαδικασία;

greek army εισαι σιγουριος πως αν πας ειδικες δυναμεις δεν σε παιρνουν ΥΕΑ;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ότι πληροφορίες θέλεις για τους δόκιμους των ειδικών δυνάμεων δες εδώ

Πάντως δεν είδες και τα προηγούμενα μηνύματα από την συζήτηση και έβγαλες λάθος συμπέρασμα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Αλεξανδρος_9007
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Αλεξανδρος_9007 »

Ενταξει greek army τωρα που διαβασα αυτη την συζητηση καταλαβα. Σε αυτην εδω μπερδευτηκα
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 54

Δημοσίευση από yandr »

Στο πλαίσιο της ποιοτικής εκπαίδευσης των Δόκιμων Έφεδρων Αξκων (ΔΕΑ), οι οποίοι σε καιρό επιχειρήσεων αναλαμβάνουν το κρίσιμο και σοβαρό έργο της διοίκησης τμημάτων μικρών κλιμακίων (Διμοιρία, Λόχος κλπ), το ΓΕΣ εξέτασε τη δυνατότητα αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσής τους στις Σχολές Εφέδρων Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς.

Επειδή η Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ), είναι η πλέον εξειδικευμένη Σχολή παροχής τέτοιου είδους εκπαίδευσης, αποφασίσθηκε η πιλοτική εφαρμογή της διεξαγωγής μέρους της εκπαίδευσης Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών (ΥΕΑ) των Σωμάτων του Στρατού Ξηράς (Τεχνικού, Υλικού Πολέμου, Εφοδιασμού Μεταφορών, Φροντιστών Υγειονομικού) στην υπ' όψη Σχολή, προκειμένου να εξαχθούν σαφή συμπεράσματα για την ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου εκπαίδευσής τους.

Το κόστος εκπαίδευσης δεν κρίνεται απαγορευτικό, ακόμη και στην παρούσα οικονομική συγκυρία, αν εξετασθεί κάτω από το πρίσμα της επιχειρησιακής αναγκαιότητας και του αποτελέσματος που θα έχει, τόσο στους ΥΕΑ όσο και στα τμήματα τα οποία θα διοικήσουν στο μέλλον ως ΔΕΑ ή ως έφεδροι Αξιωματικοί.

πηγή
Ωχ, η ΣΕΑΠ δεν έχει και την καλύτερη φήμη. Μάλλον τον ήπιανε Εικόνα
StefanosHP
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από StefanosHP »

Πόσο καιρό διαρκεί η θητεία των ΔΕΑ; Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 54

Δημοσίευση από yandr »

Άβαταρ μέλους
expedition
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από expedition »

Καλησπέρα, τώρα που έγινε διάσπαση των ΕΣΣΟ πως θα γίνει με τους δόκιμους; Θα πάρει και από αυτούς που μπαίνουν τέλη Αυγούστου και από αυτούς που μπαίνουν τέλη Σεπτεμβρη; Και θα είναι μέσα στη σχολή έχοντας 1 μήνα διαφορά;
ΛΕΛΕ

Δημοσίευση από ΛΕΛΕ »

Για όποιον ενδιαφέρεται να τον πληροφορήσω πως πλέον Δόκιμοι θα βγαίνουν μόνο Τυφεκιοφόροι και Βαρυοπλίτες και θα είναι αμετάθετοι σε νησιά και σύνορα. Καταργήθηκαν ήδη οι ειδικότητες Στρατολόγου, Οικονομικού και Στρατονόμου. Τα λεφτά είναι 560Ε.Όποιος πιστεύει ότι αξίζει ας προσέλθει (ένας ΔΕΑ από 2010 Γ'ΕΣΣΟ)

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες