Προκήρυξη ΕΠΟΠ Στρατός Ξηράς (2011)
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 65
Οι ΕΕΦΟΠ θα αντικαταστήσουνε τους ΟΒΑ αλλά ο θεσμός ουστιαστικά δημιουργήθηκε για να μην βγει προκήρυξη των ΕΠΟΠ η οποία κοστίζει περισσότερο.
- chris85
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 25
Λογικά όμως αυτό που λες είναι προσωρινό μιας και ο θεσμός είναι σε ισχύ ακόμα και επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής του. Πρίν από αρκετό καιρό διάβασα αυτό για αυτόν τον λόγο συμπέρανα αυτό που έγραψα παραπάνω. Εάν κάνω λάθος Διορθώστε Με!
Δήλωση ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου σχετικά με δημοσιεύματα για ΕΠ. ΟΠ
Τρίτη,07 Δεκ 2010
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σε σχέση με δημοσιεύματα που επιμένουν πως
το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει την απόλυση μεγάλου αριθμού ΕΠ. ΟΠ, για λόγους
δημοσιονομικούς, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε τα εξής:
«Προκειμένου να δικαιολογηθούν μη διασταυρωμένα ρεπορτάζ που είδαν το φως της
δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, σχετικά με δήθεν απολύσεις στρατιωτικού
προσωπικού, η χθεσινή δήλωσή μου για το πώς σχεδιάζεται και εφαρμόζεται η νέα δομή
δυνάμεων και ιδίως η δήλωσή μου ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση απόλυσης μόνιμου
στρατιωτικού προσωπικού, μετατράπηκε σε «επιβεβαίωση» της δήθεν πληροφορίας για
σχέδιο απόλυσης χιλιάδων ΕΠ. ΟΠ !
Είναι κοινωνικά ανεύθυνο να παίζουν κάποιοι με την αγωνία νέων ανθρώπων που είναι
εντεταγμένοι στις Ένοπλες Δυνάμεις ως επαγγελματικά στελέχη, στο πλαίσιο ενός
νομικού καθεστώτος που διατηρήθηκε σε ισχύ με τον πρόσφατο νόμο 3883/2010. Κατά τη
συζήτηση του νόμου αυτού στη Βουλή και με αφορμή την εισαγωγή του νέου θεσμού του
Ειδικού Έφεδρου Οπλίτη, εξηγήθηκε με πολύ καθαρό τρόπο, ποια θα είναι η Σχέση του νέου
αυτού θεσμού του ΕΦ. ΟΠ με τους ΕΠ. ΟΠ. με στόχο την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία
του στρατεύματος.
Όσοι συνεπώς υπηρετούν σήμερα και όσοι θα κριθεί αναγκαίο να προσληφθούν στο μέλλον,
ως Επαγγελματίες Οπλίτες, θα εξακολουθήσουν να διέπονται από το ίδιο καθεστώς και άρα
με την συμπλήρωση επτά ετών υπηρεσίας θα κρίνονται για μονιμοποίηση. Η κρίση αυτή -
όπως συμβαίνει τώρα και με τη διαδικασία πρόσληψης μετά την κατάργηση της περίφημης
συνέντευξης - θα είναι διαφανής και αξιοκρατική, με μόνο κριτήριο την επαγγελματική
επάρκεια».
ΥΓ Το θέμα είναι το πόσο κοντινό ή μακρινό είναι αυτό το "μέλλον" !
Δήλωση ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου σχετικά με δημοσιεύματα για ΕΠ. ΟΠ
Τρίτη,07 Δεκ 2010
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σε σχέση με δημοσιεύματα που επιμένουν πως
το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει την απόλυση μεγάλου αριθμού ΕΠ. ΟΠ, για λόγους
δημοσιονομικούς, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε τα εξής:
«Προκειμένου να δικαιολογηθούν μη διασταυρωμένα ρεπορτάζ που είδαν το φως της
δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, σχετικά με δήθεν απολύσεις στρατιωτικού
προσωπικού, η χθεσινή δήλωσή μου για το πώς σχεδιάζεται και εφαρμόζεται η νέα δομή
δυνάμεων και ιδίως η δήλωσή μου ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση απόλυσης μόνιμου
στρατιωτικού προσωπικού, μετατράπηκε σε «επιβεβαίωση» της δήθεν πληροφορίας για
σχέδιο απόλυσης χιλιάδων ΕΠ. ΟΠ !
Είναι κοινωνικά ανεύθυνο να παίζουν κάποιοι με την αγωνία νέων ανθρώπων που είναι
εντεταγμένοι στις Ένοπλες Δυνάμεις ως επαγγελματικά στελέχη, στο πλαίσιο ενός
νομικού καθεστώτος που διατηρήθηκε σε ισχύ με τον πρόσφατο νόμο 3883/2010. Κατά τη
συζήτηση του νόμου αυτού στη Βουλή και με αφορμή την εισαγωγή του νέου θεσμού του
Ειδικού Έφεδρου Οπλίτη, εξηγήθηκε με πολύ καθαρό τρόπο, ποια θα είναι η Σχέση του νέου
αυτού θεσμού του ΕΦ. ΟΠ με τους ΕΠ. ΟΠ. με στόχο την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία
του στρατεύματος.
Όσοι συνεπώς υπηρετούν σήμερα και όσοι θα κριθεί αναγκαίο να προσληφθούν στο μέλλον,
ως Επαγγελματίες Οπλίτες, θα εξακολουθήσουν να διέπονται από το ίδιο καθεστώς και άρα
με την συμπλήρωση επτά ετών υπηρεσίας θα κρίνονται για μονιμοποίηση. Η κρίση αυτή -
όπως συμβαίνει τώρα και με τη διαδικασία πρόσληψης μετά την κατάργηση της περίφημης
συνέντευξης - θα είναι διαφανής και αξιοκρατική, με μόνο κριτήριο την επαγγελματική
επάρκεια».
ΥΓ Το θέμα είναι το πόσο κοντινό ή μακρινό είναι αυτό το "μέλλον" !
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 65
Πάντως μέσα στο 2011 χλωμό να βγει γνώμη μου
- chris85
Μεταξύ μας και εγώ αυτό πιστεύω αλλά που ξέρεις; Στην Ελλάδα είμαστε και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί από την μία στιγμή στην άλλη! Ας ελπίσουμε να βγει μέσα στο 2012 γιατί αλλιώς την κάτσαμε!
Αν ειναι να βγει προκυρηξη μεσα στο 2011 τοτε (κατα τη γνωμη μου) πιο πιθανο ειναι να βγει για το ναυτικο και την αεροπορεια Παρα στον ξηρας λογο των εφοπ στα αλλα 2 σωματα δεν παιρνουν εφοπ και υπαρχουν μεγαλες ελλειψεις
- chris85
Σωστό και αυτό. Άντε να δούμε τι θα δουμε!
Greek_Army έγραψε:Πάντως μέσα στο 2011 χλωμό να βγει γνώμη μου

-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 26
- Ενδιαφέροντα: ποδηλασια,κολυμβηση,τραγουδι
- Επάγγελμα: Μηχανολογος
Εσενα D.Y.K η καλυτερη σου. Δε θελεις να παλιωσεις...D.Y.K έγραψε:Greek_Army έγραψε:Πάντως μέσα στο 2011 χλωμό να βγει γνώμη μου

Καλησπερα...
θα ηθελα να ρωτησω αν βγει η προκηρυξη εποπ ποια ειναι τα βηματα που πρεπει να κανει καποιος για να παρει μερος και τι χαρτια χρειαζονται; Και αν στα χαρτια αυτα μετρανε πολυτεκνια αναπυρια πανω απο 80%γονεων και τα λοιπα. αν σας εινανι ευκολο απαντηστε μου ευχαριστω πολυ
θα ηθελα να ρωτησω αν βγει η προκηρυξη εποπ ποια ειναι τα βηματα που πρεπει να κανει καποιος για να παρει μερος και τι χαρτια χρειαζονται; Και αν στα χαρτια αυτα μετρανε πολυτεκνια αναπυρια πανω απο 80%γονεων και τα λοιπα. αν σας εινανι ευκολο απαντηστε μου ευχαριστω πολυ
- electrolisa
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 4
οταν βγει η ποκηρυξη θα μπορεις να ξερεις περισσοτερα. Για την ωρα, διαβασε την τελευταια (2009) να παρεις μια ιδεα. http://army.gr/default.php?pname=Article&art_id=36871&cat_id=19ΛΕΤΑ έγραψε:Καλησπερα...
θα ηθελα να ρωτησω αν βγει η προκηρυξη εποπ ποια ειναι τα βηματα που πρεπει να κανει καποιος για να παρει μερος και τι χαρτια χρειαζονται; Και αν στα χαρτια αυτα μετρανε πολυτεκνια αναπυρια πανω απο 80%γονεων και τα λοιπα. Αν σας εινανι ευκολο απαντηστε μου ευχαριστω πολυ
ΛΕΤΑ έγραψε:Καλησπερα...
θα ηθελα να ρωτησω αν βγει η προκηρυξη εποπ ποια ειναι τα βηματα που πρεπει να κανει καποιος για να παρει μερος και τι χαρτια χρειαζονται; Και αν στα χαρτια αυτα μετρανε πολυτεκνια αναπυρια πανω απο 80%γονεων και τα λοιπα. Αν σας εινανι ευκολο απαντηστε μου ευχαριστω πολυ
- Καταρχήν εξαρτάται απο το ποιά ειδικότητα θα επιλέξεις και το τι δικαιολογητικά ζητάει ώστε να μπορείς να λάβεις συμμετοχή.
- Η πολυτεκνία μοριοδοτείται ναι.
Διάβασε και την Προκύρηξη για 2.000 ΕΠΟΠ στο ΣΞ (2009)
Θα ηθελα να ρωτισω αν εχει βγει προκιριξει για εποπ αν ειναι ευκολο ας μ απαντισει καποιοσ
- chris85
Πάντως σήμερα Το Έθνος και τα Νέα Μόνο για τους Ε. ΕΦ. ΟΠ λένε. Για ΕΠ. ΟΠ ούτε κουβέντα!
GIANNHS έγραψε:Θα ηθελα να ρωτισω αν εχει βγει προκιριξει για εποπ αν ειναι ευκολο ας μ απαντισει καποιοσ
Όχι ρε φίλε, δεν έχει βγεί.

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες