Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Mare
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 31
Ενδιαφέροντα: Θαλασσα
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από Mare »

Α και μαλλον την παρακατω ερωτηση την εχεις ξαναπαντησει αλλα εγω θα την κανω... Βαση της εμπειριας σου μου προτεινεις να παω Πλοιαρχος η Μηχανικος;

Mare
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Mare »

BΑσικα οσο περνα η ωρα μου δημιουργουνται και αλλες αποριες... Εαν μπορειτε απαντηστε μου και στις δυο ερωτησεις που εθεσα... Το πληρωμα ειπαμε εχει πολλους αλλοδαπους... Αυτοι ελληνικα ξερουν και ειναι φιλικοι η θα μπεις στο καραβι και θα εισαι μονος χωρις εναν φιλο για 6 μηνες?
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 152

Δημοσίευση από greko_27 »

Mare έγραψε:Α και μαλλον την παρακατω ερωτηση την εχεις ξαναπαντησει αλλα εγω θα την κανω... Βαση της εμπειριας σου μου προτεινεις να παω Πλοιαρχος η Μηχανικος;

Εγω θα σου προτεινα πλοιαρχος... Βεβαια τους λογους μπορεις να τους ψαξεις σε παλιοτερα μου ποστ... Εχω κουραστει να ξαναγραφω τα ιδια... Εικόνα
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Mare έγραψε:BΑσικα οσο περνα η ωρα μου δημιουργουνται και αλλες αποριες... Εαν μπορειτε απαντηστε μου και στις δυο ερωτησεις που εθεσα... Το πληρωμα ειπαμε εχει πολλους αλλοδαπους... Αυτοι ελληνικα ξερουν και ειναι φιλικοι η θα μπεις στο καραβι και θα εισαι μονος χωρις εναν φιλο για 6 μηνες;

Xωρις πολυ καλη ή αριστη γνωση αγγλικων δεν μπορεις να συννενοηθεις... Ελληνικα κατι λιγα... Μονο οι μεγαλυτεροι σε ηλικια γνωριζουν... στο πλοιο δεν πας για φιλιες... πας για να κανεις οσο το δυνατον καλυτερα την δουλεια σου... Και οποιος δεν σου κανει τον διωχνεις ή τους δινεις δουλειες με λιγοτερες ευθυνες... πρεπει με λιγα λογια να ριζωσει ο επαγγελματισμος στην ελληνικη σου νοοτροπια... εκει που πρεπει να εισαι καλος θα εισαι εκει ομως που πρεπει να κοβεις πισινους θα το κανεις χωρις τυψεις (αυτα οταν θα γινεις 2ος και 1ος) ... μην κοιτας τους στεριανους... Για τον π@@@@@τσο ειναι οι περισσοτεροι... κοπροσκυλα με την κυριολεκτικη εννοια... Τις μεγαλες διαφορες θα τις δεις οταν απο την κουραση και την αγρυπνια λογω υπερεντασης δεν θα μπορεις να κοιμηθεις τα βραδια... Οταν γινεις αξιωματικος και σιγα σιγα με τα χρονια μαζι με την εμπειρια που θα αποκτας θα αυξανονται και οι ευθυνες θα καταλαβαινεις με την πρωτη ματια ποιος κανει για το επαγγελμα και ποιος οχι... Δυστυχως η γενια σου θα συναντησει πολλα "αστερια"- ρεμαλια που ουτε για τηλεφωνητριες ή κομμωτριες-κομμωτες δεν κανουν... Εικόναποσο για βαπορια
...
Mare
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Mare »

Καλη απαντηση και σε ευχαριστω... Οσο για αυτο που ειπες στα πλοια δεν θα παω για φιλιες... Κοπροσκυλα μπορει να ειναι οι περισσοτεροι αλλα δεν μπορει και ολοι ρε συ...6 μηνες στην θαλασσα θα θες εστω και ενα ατομο να εχεις φιλικες σχεσεις... Εσυ ολα αυτα τα χρονια δηλαδη δεν εκανες φιλους στα πλοια?
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Mare έγραψε:Καλη απαντηση και σε ευχαριστω... Οσο για αυτο που ειπες στα πλοια δεν θα παω για φιλιες... Κοπροσκυλα μπορει να ειναι οι περισσοτεροι αλλα δεν μπορει και ολοι ρε συ...6 μηνες στην θαλασσα θα θες εστω και ενα ατομο να εχεις φιλικες σχεσεις... Εσυ ολα αυτα τα χρονια δηλαδη δεν εκανες φιλους στα πλοια;

Αρκετους και μαλιστα επικοινωνουμε ακομη... Αλλα αλλο σημαινει "παω για να δουλεψω και να βγαλω το ψωμι μου" και αλλο "παω για να κανω φιλιες"Εικόνα
tommasgr
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από tommasgr »

greko ευχαριστω πολυ! Με βοηθησες αρκετα! Αλλα να ρωτησω δεν υπαρχει θεμα με τις γλωσσες; Οσο καλα αγγλικα και να ξερεις κ παλι δεν Υπαρχει θεμα; Τουλαχιστον στην αρχη?
tommasgr
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από tommasgr »

Και κατι ακομα! Συγνωμη που δεν τα γραφω ολα μαζι αλλα ενα ενα μου ερχονται! Πες οτι γινεσαι α πλοιαρχος η μηχανικος... Κ εχεις βγαλει πολυ καλα λεφτα ακομα κ μεγαλη καβαντζα να εχεις καποια στιγμη τελειωνουν. Τι πειλογες εχεις; Να μπεις σε μια εταιρια σε ενα γραφειο αφου πρωτα πας αγγλια γ μεταπτυχιακο. Η να πας γ λιμενικο... ; Τιποτα αλλο; Κ εαν δεν βρεις να μπεις;
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

tommasgr έγραψε:greko ευχαριστω πολυ! Με βοηθησες αρκετα! Αλλα να ρωτησω δεν υπαρχει θεμα με τις γλωσσες; Οσο καλα αγγλικα και να ξερεις κ παλι δεν Υπαρχει θεμα; Τουλαχιστον στην αρχη;

Αγγλικα οπωσδηποτε και ισπανικα εν ολιγης ειναι οι βασικες γλωσσες και δεν υπαρχει κανενα προβλημα συννενοησης...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

tommasgr έγραψε:Και κατι ακομα! Συγνωμη που δεν τα γραφω ολα μαζι αλλα ενα ενα μου ερχονται! Πες οτι γινεσαι α πλοιαρχος η μηχανικος... Κ εχεις βγαλει πολυ καλα λεφτα ακομα κ μεγαλη καβαντζα να εχεις καποια στιγμη τελειωνουν. Τι πειλογες εχεις; Να μπεις σε μια εταιρια σε ενα γραφειο αφου πρωτα πας αγγλια γ μεταπτυχιακο. Η να πας γ λιμενικο... ; Τιποτα αλλο; Κ εαν δεν βρεις να μπεις;

Οπως και σου προανεφερα στο πμ που σου εστειλα το ναυτικο επαγγελμα ουσιαστικα ειναι μονοδρομος εκτος και εαν εισαι τυχερος και πας αλλου (πχ λιμενικο, ελληνικα πετρελαια, πολιτικο προσωπικο στο ΓΕΝ κοκ) ή αποφασισεις να συνεχισεις την καριερα σου στο γραφειο καποιας ναυτιλιακης εταιρειας ως αρχιμηχανικος ή αρχικαπετανιος.Για αγγλια εκτος απο φραγκα θελει και καλους βαθμους στο πτυχιο (πανω απο 7) + προφισιενσι στα αγγλικα για να εχεις και μια ευχερια στην αγγλικη γλωσσα οταν θα πας να σπουδασεις.Για το λιμενικο καταρχην βυσμα (χωρις με αυτο δεν πας πουθενα) και τυχη για να πετυχεις προκυρηξη με βαση την ειδικοτητα σου, εφ'οσον βεβαια σε παιρνει και η ηλικια για να κανεις τα χαρτια σου. Εαν δεν σου αρεσει ή σταματησεις εντελως το ναυτικο επαγγελμα ουσιαστικα εισαι ενας ανεργος πτυχιουχος οπου το πτυχιο του δεν εχει κανενα αντικρισμα στην αγορα εργασιας που αφορα την στερια... Εικόνα

Mare
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Mare »

Το πτυχιο δεν αναγνωριζεται εκτος Ελλαδος; Καλη Χρονια σε Ολους.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Mare έγραψε:Το πτυχιο δεν αναγνωριζεται εκτος Ελλαδος; Καλη Χρονια σε Ολους.

Ουσιαστικα με το νομο 576/77 ΦΕΚ.102Α/77 οι ΑΕΝ πρωην ΑΣΔΕΝ ανηκουν στην ανωτερη τεχνολογικη εκπαιδευση, ουσιαστικα ειναι Κ. Α. Τ. Ε. Οπου με τον ιδιο νομο μετονομαστηκαν ολα τα Κ. Α. Τ. Ε. Σε Κ. Α. Τ. Ε. Ε. με τον.Ν.1404/1983 ιδρύονται τα ΤΕΙ και καταργούνται τα ΚΑΤΕΕ και με τον Ν.1865/1989 ορίζεται η ισοδυναμία των πτυχίων ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ με αυτά των ΤΕΙ. Με βαση αυτους τους νομους μπορεις ο οποιοσδηποτε αποφοιτος των ΑΕΝ να ζητησει την αμεση αναγνωριση του πτυχιου του. Για το πολεμικο ναυτικο και το λιμενικο πλαγιως οι ΑΕΝ ειναι ισοδυναμες με τα ΤΕΙ.
Για το εξωτερικο δεν υπαρχει κανενα προβλημα και ο οποιοσδηποτε αποφοιτος των ΑΕΝ μπορει να κανει μεταπτυχιακο.
alkis rafina

Δημοσίευση από alkis rafina »

Καλη χρονια χρονια πολλα! Λοιπον με λενε αλκη και παω 3η λυκειου. Λεω να δηλωσω για εμποροπλοιαρχων γιατι θελω να γυρισω ολο τον κοσμο! Το να κανω δυσκολες και βαριες δουλειες δεν ειναι προβλημα για εμενα :) με το νερο εχω καλες σχεσεις καθως μενω στη ραφηνα οπου εχει θαλασσα αλλα και λιμανι! Απο τα παραπανω ποστς καταλαβα πως αναλογα το πλοιο στο οποιο θα εισαι αμηβεσαι και αναλογα! Κανεις ταξιδια 6 μηνων πανω κατω... Πρεπει να ξερεις αγγλικα για να μπορεις να συνενοηθεις με ανωτερουςη κατωτερους σου καθως δεν θα ειναι ολοι ελληνες! Παιρνει αρκετα χρονια γιανα γινεις Α΄πλοιαρχος... (δεν πλ καταλαβα καθε ποτε μενεις σπιτι) ηθελα να ρωτησω... Εχω ακουσει πως τα μαθηματα μεσα στη σχολη δεν ειναι και πλ ευκολο να τα περασεις αλλα δεν ειναι και πολυ δυσκολα... Και η ερωτηση ειναι Θα πρεπει να βγαλς με πλ καλο βαθμο τη σχολη (8/10) για να βρω δουλεια; Η απλα θα πρεπει να την περασω;
Mare
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Mare »

Οπότε μπορω να βρω δουλεια σαν πλοιαρχος σε καραβι στην Αγγλια εαν αποφασισω να εργαστω εκει και να ζησς εκει?
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Mare έγραψε:Οπότε μπορω να βρω δουλεια σαν πλοιαρχος σε καραβι στην Αγγλια εαν αποφασισω να εργαστω εκει και να ζησς εκει;

Εχω ενα συναδελφο που ειχαμε κανει μαζι σαν δοκιμοι και μετεπειτα σαν γ΄μηχανικος και πλοιαρχος στο ιδιο πλοιο και τωρα δουλευει στην αμερικη σε κρουαζιεροπλοια και ζει στον καναδα (εχει παρει την καναδικη υπηκοοτητα επειδη η μητερα του ειναι καναδη και επεισης εχει συγγενεις στον Καναδα) ... Εαν δουλευεις σε ξενα πλοια τα οποια δεν ειναι συμβεβλημενα με το ΝΑΤ, χανεις τα συνταξιοδοτικα σου δικαιωματα οπως και το δικαιωμα να αποδειξεις την θαλλασια υπηρεσια που εχεις για να αναιβεις μετεπειτα στην ιεραρχια...

...
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης