dimitirs έγραψε:Ειμαι τριτη λυκειου και σκεφτομαι να δηλωσω την σχολη πλοιαρχων του ε. Ν. Πιστευετε πως ειναι ευκολο να βρεις δουλεια σε πλοιο και ρωτω λογω της οικονομικης κρισης εχω αρχισει και αμφιβαλλω. Οποιος μπορει ας μου απαντησει...
Θελει ψαξιμο για τους πλοιαρχους αλλα κατα 90% θα βρεις σιγουρα δουλεια... Ειστε και πολυ εσεις οι πλοιαρχοι... Οσο για την οικονομικη κριση δεν ιφισταται για τις ελληνικες ναυτιλιακες εταιρειες.
κοκορικοσ έγραψε:Παιδια θα μου πει καποις ποιες ειναι οι δουλειες του αρχικαπετανιου κια του αρχιμηχανικου αντιστοιχα; Ακομη Τους μισθους τους και αν ξερει καποιος κατα ποσον ειναι ευκολο καποις που δεν ειναι καπετανιος αλλα ειναι σχετικος με την ναυτιλια και τα οικονομικα (με πτυχιο) να παρει αναλογη θεση; Για επικεφαλης παντα
Για καποιον που εχει σπουδασει ναυτιλιακα-οικονομικα δεν μπορει να διεκδισει την θεση του αρχικαπετανιου... υπαρχουν αντιστοιχες θεσεις στην ναυτιλιακη εταιρεια με τον βασικο μισθο... Εαν διαβαζες τα προυγουμενα ποστ θα ειχες ηδη παρει την απαντηση σου... Για τους μισθους του αρχικαπετανιου και του αρχιμηχανικου διαφερουν απο ναυτιλακη εταιρεια σε ναυτιλιακη
Μπαμπης έγραψε:Τι εγινε ρε παιδια, τι σας καναμε, γαιτι δεν απαντατε τοσες μερες; Διακοπες πηγατε ολοι; Ειναι βασηκα πραγματα αυτα που ρωταμε και δεν εχουν απαντηθει πουθενα αλλου στο forum. Καθε μερα μπαινω μηπως και βρω απαντηση.
Εχουμε πρωσοπικη ζωη και δουλιες δεν ειμαστε ολη μερα πανω απο εναν υπολογιστη και ουτε ειμαστε υποχρεωμενοι να απανταμε για πραγματα που εχουν ξαναειπωθει
Παιδιά καλησπέρα σε όλους... Θα ήθελα τη βοήθεια σας, καθώς βρίσκομαι σε αδιέξοδο, όπως και άλλοι νέοι στις μέρες μας! Είμαι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός απόφοιτος ΤΕΙ Πειραιά και σκέφτομαι να μπαρκάρω ... Μπορείτε να μου δώσετε λίγο τα φώτα σας , σχετικά με τους ηλεκτρολόγους ΕΝ; Επίσης θα ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά με το ναυτικό φυλλάδιο... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Nikos_electro έγραψε:Παιδιά καλησπέρα σε όλους... Θα ήθελα τη βοήθεια σας, καθώς βρίσκομαι σε αδιέξοδο, όπως και άλλοι νέοι στις μέρες μας! Είμαι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός απόφοιτος ΤΕΙ Πειραιά και σκέφτομαι να μπαρκάρω ... Μπορείτε να μου δώσετε λίγο τα φώτα σας , σχετικά με τους ηλεκτρολόγους ΕΝ; Επίσης θα ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά με το ναυτικό φυλλάδιο... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Για το ναυτικο φυλλαδιο θα απευθυνθεις στο κοντινοτερο λιμερναρχειο... Απο κει και περα χρειαζεσαι τα εξης χαρτια:Πιστοποιητικο Σωστικων και πυροσβεστικων μεσων (απο την ΑΕΝ ασπροπυργου ή την ΑΕΝ μηχανιωνας οπου υπαρχει αντιστοιχη σχολη που εκδιδει αυτο το πιστοποιητικο), Πιστοποιητικο RO-RO για τα επιβατηγα πλοια στα ΚΕΣΕΝ (μην περιμενεις να μπαρκαρεις σε ποντοπορα γιατι υπαρχουν μονο ξενοι ηλεκτρολογοι) και καλυτερα δες αυτην εδω την ιστοσελιδα: http://www.yen.gr/wide/yen.chtm?prnbr=23886 Θα βρεις πολλες πληροφοριες για τα δικαιολογητικα που χρειαζεσαι.Προσωπικη μου γνωμη τζαμπα θα τα κανεις γιατι ειναι πολυ δυσκολο να βρεις δουλεια. Για τα ποντοπορα ξεχνα το παιρνουν ρουμανους και ρωσους ηλεκτρολογους... Οσο για την ελλαδα βυσμα για να μπορεσεις να βρεις κενη θεση. Εαν θα βρεις
Nikos_electro έγραψε: Παιδιά καλησπέρα σε όλους... Θα ήθελα τη βοήθεια σας, καθώς βρίσκομαι σε αδιέξοδο, όπως και άλλοι νέοι στις μέρες μας! Είμαι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός απόφοιτος ΤΕΙ Πειραιά και σκέφτομαι να μπαρκάρω ... Μπορείτε να μου δώσετε λίγο τα φώτα σας , σχετικά με τους ηλεκτρολόγους ΕΝ; Επίσης θα ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά με το ναυτικό φυλλάδιο... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Για το ναυτικο φυλλαδιο θα απευθυνθεις στο κοντινοτερο λιμερναρχειο... Απο κει και περα χρειαζεσαι τα εξης χαρτια:Πιστοποιητικο Σωστικων και πυροσβεστικων μεσων (απο την ΑΕΝ ασπροπυργου ή την ΑΕΝ μηχανιωνας οπου υπαρχει αντιστοιχη σχολη που εκδιδει αυτο το πιστοποιητικο), Πιστοποιητικο RO-RO για τα επιβατηγα πλοια στα ΚΕΣΕΝ (μην περιμενεις να μπαρκαρεις σε ποντοπορα γιατι υπαρχουν μονο ξενοι ηλεκτρολογοι) και καλυτερα δες αυτην εδω την ιστοσελιδα: http://www.yen.gr/wide/yen.chtm?prnbr=23886 Θα βρεις πολλες πληροφοριες για τα δικαιολογητικα που χρειαζεσαι.Προσωπικη μου γνωμη τζαμπα θα τα κανεις γιατι ειναι πολυ δυσκολο να βρεις δουλεια. Για τα ποντοπορα ξεχνα το παιρνουν ρουμανους και ρωσους ηλεκτρολογους... Οσο για την ελλαδα βυσμα για να μπορεσεις να βρεις κενη θεση. Εαν θα βρεις
Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Θα δοκιμάσω κ βλέπουμε... Δεν έχω και τίποτα άλλο να κάνω!
Αναρωτηθειτε μονο τι θα κανετε τα πτυχια σας μετα απο 5 με 10 χρονια που θα εισαστε ποιο χαμηλομισθοι απο τους στεριανους ή δεν θα βρισκετε δουλεια. Καλα τα ψεματα αλλα το επαγγελμα σβηνει ολο ενα και με ποιο γρηγορους ρυθμους. Οι μισθοι εχουν αρχισει και μειωνοντε κατα 15-20 τοις εκατο. Μην ακουτε μεγαλα λογια μονο, ζητηστε και αποδειξεις. ΦΙΛΙΚΑ
Παιδια ειμαι στην 1η Λυκειου απο μαθηματικα, φυσικη και τετοια τα παω καλα (δηλαδη γραφω 19αρια κ 20αρια) και πιστευω πως μπορω να μπω ανετα στη σχολη. Σκεφτομαι ομως... Μολις γινω Α' πλοιαρχος μια εταιρεια θα με παρει ως Α η ως Β και Γ... Επισης μολις βγω απο την σχολη θα βρω δουλεια η θα με φαει ο καναπες?
Bagelis έγραψε:Παιδια ειμαι στην 1η Λυκειου απο μαθηματικα, φυσικη και τετοια τα παω καλα (δηλαδη γραφω 19αρια κ 20αρια) και πιστευω πως μπορω να μπω ανετα στη σχολη. Σκεφτομαι ομως... Μολις γινω Α' πλοιαρχος μια εταιρεια θα με παρει ως Α η ως Β και Γ... Επισης μολις βγω απο την σχολη θα βρω δουλεια η θα με φαει ο καναπες;
Αμα εισαι καλος μαθητης γιατι να προτιμισεις αυτη την σχολη και δεν γινεσαι αστυνομικος ή στρατιωτικος (αεροπορια,πολεμικο ναυτικο και στρατο ξηρας);
Γεια σας παιδια... Σκοπευω να παω σε ΑΕΝ για πλοιαρχος. Ειναι αυτο που θελω να κανω. Δεν ξερω γιατι αλλα το θελω πολυ. Εχω μερικες ερωτησεις να κανω. Ζητω συγνωμη αν εχουν απαντηθει αλλα καιγομαι. Ξερω πως αν βγεις απο την σχολη βγαινεις ως Γ' πλοιαρχος... Δεδομενου οτι εισαι 23 γυρω στα 32-34 εισαι Α'. Τωρα θελω να ξερω, η εταιρεια Θα σε Παρει ως Α', Β' η Γ'; Επισης ξερω οτι εχει χιλιοειπωθει η ερωτηση και με συγχωρειτε. Μολις βγω απο την σχολη ως Γ' θα βρω εργασια σε καραβι; Δεν με ενδιαφερει σε τι καραβι και που θα παει απλα θελω να ξερω αν θα υπαρχει δουλεια. Ευχαριστω για την κατανοηση και συγνωμη αν σας κουραζω.
Mare έγραψε:Γεια σας παιδια... Σκοπευω να παω σε ΑΕΝ για πλοιαρχος. Ειναι αυτο που θελω να κανω. Δεν ξερω γιατι αλλα το θελω πολυ. Εχω μερικες ερωτησεις να κανω. Ζητω συγνωμη αν εχουν απαντηθει αλλα καιγομαι. Ξερω πως αν βγεις απο την σχολη βγαινεις ως Γ' πλοιαρχος... Δεδομενου οτι εισαι 23 γυρω στα 32-34 εισαι Α'. Τωρα θελω να ξερω, η εταιρεια Θα σε Παρει ως Α', Β' η Γ'; Επισης ξερω οτι εχει χιλιοειπωθει η ερωτηση και με συγχωρειτε. Μολις βγω απο την σχολη ως Γ' θα βρω εργασια σε καραβι; Δεν με ενδιαφερει σε τι καραβι και που θα παει απλα θελω να ξερω αν θα υπαρχει δουλεια. Ευχαριστω για την κατανοηση και συγνωμη αν σας κουραζω.
Για τους πλοιαρχους τα πραγματα ειναι λιγο δυσκολα στην ευρεση εργασιας αλλα οχι και μαυρα (δεν θα βρεις δουλεια με την πρωτη αιτηση που θα κανεις αλλα με τις επομενες κατι που δεν ισχυει για τους μηχανικους) ... Οταν αποφοιτησεις δεν θα πας κατευθειαν ως γ΄πλοιαρχος αλλα θα μπαρκαρεις αρχικα ως δοκιμος πλοιαρχος και μετα απο καποιο μικρο χρονικο διαστημα θα δουλεψεις ως γ΄πλοιαρχος. Τωρα το τι επιφυλλασει το μελλον... Κανεις δεν ξερει... Στην παρουσα φαση ομως με την κριση ανεργειας που υπαρχει στην στερια σημερα τα πραγματα για το ναυτικο επαγγελμα ειναι σαφως πολυ καλυτερα... Το θεμα ειναι οτι οι νεοι σημερα αποφευγουν το ναυτικο επαγγελμα οπως ο διαβολος το λιβανι
Ευχαριστω πολυ greko. Πιστευεις πως μεσα στο πρωτο εξαμηνο μετα την αποφοιτηση μου θα εχω βρει εταιρεια; Οπως προανεφερες οι νεοι σημερα το αποφευγουν οποτε για εμενα θα ειναι πιο ευκολο να με παρουν.