asimike έγραψε:Αλανια μου δεν ξερω τι λετε αλλα θα πω και εγω την γνωμη πανω στο θεμα. Εκατσα γραφεας στο 1ο γραφει μαζι με εναν εποπ λοχια, εμθ επιλοχια και λοχαγο (ως αξιωματικος γραφειου) περιπου ενα μηνα επειδη ο παλιος ειχε σπασει το ποδι του... Γλυτωσα πρωινο καψωνι και αγγαρεια που πηγε συννεφο! Ηταν τουφα... Εξω ειχε -1 και οι αλλοι ετρηβαν τα Magna και τα zodiac και εγω τανακα τζο! Α ρε 1ο γραφειο Α Μακ, μου εκλεψες την καρδια
στο πεζικο δεν γλωτωνεις τιποτα. Μονο φορτωνεσαι. Αντε να γλυτωσεις καμια βολη. Κλαιν-μαιν.
asimike έγραψε:Αλανια μου δεν ξερω τι λετε αλλα θα πω και εγω την γνωμη πανω στο θεμα. Εκατσα γραφεας στο 1ο γραφει μαζι με εναν εποπ λοχια, εμθ επιλοχια και λοχαγο (ως αξιωματικος γραφειου) περιπου ενα μηνα επειδη ο παλιος ειχε σπασει το ποδι του... Γλυτωσα πρωινο καψωνι και αγγαρεια που πηγε συννεφο! Ηταν τουφα... Εξω ειχε -1 και οι αλλοι ετρηβαν τα Magna και τα zodiac και εγω τανακα τζο! Α ρε 1ο γραφειο Α Μακ, μου εκλεψες την καρδια
στο πεζικο δεν γλωτωνεις τιποτα. Μονο φορτωνεσαι. Αντε να γλυτωσεις καμια βολη. Κλαιν-μαιν.
οπως το ειπες στο πεζικο... Εξαλλου στο πεζικο δεν υπαρχει λογος να μπεις γραφιας...
asimike έγραψε:οπως το ειπες στο πεζικο... Εξαλλου στο πεζικο δεν υπαρχει λογος να μπεις γραφιας...
φιλε καπου ισως δεν καταλαβες. Για τους κληρωτους λεμε. Τους κληρωτους, τους κανουν τσιμπητους ειδικα αυτους που ειναι ανηδεοι απο στρατο, ειναι νεοι δηλαδη, κ δεν γνωριζουν τι πακετο εχουν να φανε. Για αυτους μιλαγαμε, κ εσυ σαν κληρωτος οταν ησουν καταθεσες την αποψη σου. Πολλοι δηλωνουν γιατι νομιζουν οτι ειναι λουφα, δεν τα ξερουν καλα τα πραγματα, αυτο λεμε.
Βασικά θα έλεγα πως το αν αξίζει ή όχι έχει να κάνει κυρίως με τους αξιωματικούς που θα είναι προϊστάμενοί σου στο γραφείο. Αν τύχει να πέσεις σε άτομα τα οποία εκτιμούν το τι προσφέρεις και το ανταμοίβουν ανάλογα τότε και εσύ θα αποδίδεις περισσότερο (αν δεν είσαι ζώο βέβαια). Πριν Να καταθέσω τη δική μου εμπειρία (για όποιον δίνει δεκάρα :) ), κατ' αρχάς να πω ότι υπηρέτησα ΤΘ και ήμουν Ι4 λόγω θεού οφθαλμίατρου στο 401 που μου έβγαλε τη μυωπία μου διπλή από όσο ήταν. Επίσης ήμουν μάλλον μεγάλος για ΕΣ (27 στην κατάταξη) με πτυχίο - μεταπτυχιακό.
Όσο ήμουν στο κέντρο Άκουγα διάφορα του στύλ "όλοι οι γιωτάδες πάνε γραφείς" ή "άμα έχεις πτυχίο είσαι γραφέας σίγουρα". Εγώ τουλάχιστον δεν είδα να ισχύει τίποτα από τα 2 μια και στο ΚΕΤΘ χτύπαγα υπηρεσίες όπως όλοι οι υπόλοιποι. Στην 1η μου μετάθεση (95 ΕΑΝΕΘ στο Γεννάδι Ρόδου), μετά από 2-3 βδομάδες με έβαλαν γραφέα στο 2ο γραφείο της μονάδας. Το ιδιόρρυθμο με το 2ο γραφείο είναι ότι επειδη δεν έχει σε καμμία περίπτωση το πήξιμο του 1ου, ο γραφέας του τείνει να γίνεται κάτι σαν το παιδί για όλες της δουλειές. Έτσι έτρεχα για τα πιο απίστευτα πράγματα, χωρίς να γλιτώνω υπηρεσίες, και σε πολλές περιπτώσεις δεν προλάβαινα καλά καλά να φάω πριν να πρέπει να φύγω από το γραφείο να αλλάξω το θαλαμοφύλακα. Από την άλλη όμως υπήρχαν 2 ειδών καλά. Το πρώτο ήταν ότι με δεδομένο το ότι η μονάδα έδινε τιμητικές με το σταγονόμετρο, μου ξηγήθηκαν σούπερ για τα δεδομένα της μονάδας και σε μια περίπτωση που χρειαζόμουν φοιτητική άδεια οπωσδήποτε, την πήρα. Το 2ο και μπορεί και σημαντικότερο ήταν ότι δεν περίμενε κανείς στη γωνία να με ****** με την πρώτη μακακία. Βέβαια και εγώ ήμουν στα πάντα εντάξει και έτρεχα σαν τον Βέγγο αλλά από ένα σημείο και μετά με αντιμετώπιζαν πιο πολύ σαν "συνεργάτη" παρά σαν φαντάρο της σειράς.
Όσο για το φίλο που ανέφερε την περίπτωση μονάδων ΜΕ, επειδή υπηρέτησα στη 2η μετάθεσή μου στην 74 ΜΕ στη Θήβα, ισχύει σε μεγάλο βαθμό αυτό που είπε, διότι και σε μας οι γραφείς από το πρωί μέχρι τη μεσημεριανή φρουρά τρέχαμε ενώ η υπόλοιπη μονάδα κοπροσκύλιαζε. Και πάλι όμως οι αξιωματικοί ήταν πολύ εντάξει και προσωπικά δεν με χάλαγε να έχω κάτι να κάνω το πρωινό μου, ίσως λόγω συνήθειας από την πολιτική μου δουλειά.
Για να μην μακρηγορήσω και άλλο, θα πω πως γενικά από μόνο του το πόστο του γραφέα δεν είναι βυσματικό, μπορεί όμως να γίνει ανάλογα του τι άτομο είσαι και κυρίως τι άτομα είναι οι αξιωματικοί. Αν εγώ π. Χ έβλεπα πως έτρεχα και Καλό δεν έβλεπα (και μην πάει ο νους σας μόνο στις τιμητικές, το θέμα της αντιμετώπισης είναι πιο σημαντικό), Μετά από λίγο θα έπεφταν άκυρα. Και πιστεύω πως όλοι ξέρουν πως στον ΕΣ υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να δώσεις άκυρο και να μην μπορεί να σου πει κανείς τίποτα. Συμβουλή μου είναι αν πέσει κανείς σε γραφείο, να δείξει προθυμία και Καλό πρόσωπο. Αν δει πως λαμβάνει την αντίστοιχη αντιμετώπιση, συνεχίζει έτσι και σίγουρα δεν θα χάσει. Αν όχι, έχει ο καιρός γυρίσματα.
Ozymandias έγραψε: Επίσης ήμουν μάλλον μεγάλος για ΕΣ (27 στην κατάταξη) με πτυχίο - μεταπτυχιακό.
Σε γενικες γραμμες ισχυει οτι γραφεις. Μια διευκρινηση πηγα 26 πτυχειο και ημουν Λοχιας Καταδρομεας, πρωτη γραμμη ασκηση και το γουσταρα. Η ηλικια και τα χαρτια δεν παιζουν ρολο...
Η εικονα ozymandias που μας μεταφερεις, ειναι απο μια μοναδα οπως η δικη μου, μια μοναδα του πεζικου. Κατα εναν περιεργο τροπο, οι αξιωματικοι στα γραφεια σε βλεπουν περ/ρο σαν συνεργατη, παρα σαν "μαζα". Σπανια κατω στους λοχους ακομη κ τυπικος να εισαι, σε ξεχωριζουν απο τη μαζα που σου προαναφερω. Μεταφερεις στοχευμενα μια εικονα, που οπως την διαβαζα, ηταν σαν να την βλεπω μπροστα μου να εξελισεται γιατι τα ιδια ζω. Το κακο με τα γραφεια, ειναι οτι δεν εχεις χρονο να ξεκουραστεις κ δεν εχεις ποτε ωραριο. Οι λεξεις αυτες, εκλιπουν απο το λεξιλογιο ενος γραφεα. Ισως για αυτο οι αξιωματικοι να ειναι κ λιγο σαν βρεγμενες γατες αν μου επιτραπει η εκφραση, διοτι βλεπουν οτι κανουν κατι αυθαιρετο, το να απασχολουν δηλαδη τον κοσμο περαν του ωραριου για τα στελεχη, και να μην δινουν χρονο λογω του φορτου εργασιας του γραφειου στους κληρωτους. Επισης ενας αλλος λογος, ειναι οτι εχουν την ευκαιρια, κ να σε γνωρισουν εστω κ λιγο καλυτερα ως ανθρωπο. Καλως η κακως, κατω στους λοχους δεν υπαρχει αυτη η πολυτελεια (οχι οτι υπαρχει στα γραφεια απλα ερχεσαι τετ-α-τετ και η τριβη ειναι μεγαλυτερη), κ για αυτο οσο καλος κ να εισαι, ισως καπου μας αδικουν με τη σταση τους βλεποντας μας ως μαζα.
emth έγραψε:Ενταξει στο στρατο παντα μετρει η μαζα. Αν κανει κατι καποιος τους παιρνει ολους η μπαλα.
επιτελους βρε συναδερφε, σε κατι θα συμφωνησω μαζι σου Ετσι ειναι. Κακως γινεται αυτο, δεν το αναδυκνυω κ στα θετικα του στρατευματος, ισα-ισα μαλιστα, απλα αυτο ισχυει.
Το θέμα της ηλικίας το αναφέρω περισσότερο γιατι θεωρώ πως παίζει και αυτό ρόλο στην αντιμετώπιση που εγώ και αρκετοί άλλοι δέχτηκαν. Αλλιώς Εμπιστεύεσαι έναν άνθρωπο που καλώς ή κακώς κάτι έχει κάνει στη ζωή του και αλλιώς κάποιον που μόλις την αρχίζει. Το λέω χωρίς ίχνος κακίας στους νεότερους, απλά και μόνο γιατί κατ'εμέ είναι η πραγματικότητα, χωρίς φυσικά να σημαίνει πως δεν υπάρχουν 18ρηδες απόφοιτοι λυκείου πολύ πιο υπεύθυνοι από 30ρηδες με πτυχία και δεν συμμαζεύεται. Είμαι κάθετος όμως πως παίζει ρόλο στην πρώτη εντύπωση. Επειδή βλέπω πως αρκετοί "κολλάτε" στην ηλικία, δεν είπα πως ήμουν και γέρος . Απλά σε σχέση με τη μεγάλη μάζα, ήμουν στο ανώτερο άκρο των ηλικιών. Υπήρχαν και μεγαλύτεροι από εμένα αλλά ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Για το φίλο 297ΙΜΑΚ, δεν έχω τίποτα με όσους πάνε καταδρομείς, γουστάρουν το στρατο κτλ. Εμένα η άποψή μου ήταν και είναι ότι πέραν ενός σημείου είναι χάσιμο χρόνου, συμφωνώ απόλυτα με το να ξέρεις να χειρίζεσαι ένα όπλο ή να προσφέρεις από κάποιο άλλο πόστο αν είσαι άοπλος σαν εμένα μια και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, το να είσαι όμως από τον 1 χρόνο για τους 9-10 μήνες άμισθος δημόσιος υπάλληλος δεν μου λέει κάτι. Καλά κάνεις και γουστάρεις την άσκηση, τουλάχιστον ένοιωθες ότι κάτι έπαιρνες. Εγώ αν και άοπλος έκατσα 7 μέρες σκηνάκια αν και όλοι οι ένοπλοι πήγαιναν ο καθένας για 3 μέρες και ήμουν μάλιστα ο μόνος άοπλος που πήγε. Ήταν μια εμπειρία, με τα καλά και τα κακά της, πάντως καλύτερα να λέω ότι το έζησα από το αντίθετο. Μεγάλη η συζήτηση αυτή αλλά αν σου άρεσε φίλε μου αυτό που έκανες, με γεια σου με χαρά σου και μπράβο σου. @dn24, η εικόνα που σου παρουσιάζω είναι από μια μονάδα ΤΘ κατά το πρώτο μέρος της ενω κατά το 2ο από μια μικτή μονάδα (στη ΜΕ είχαμε παιδιά από σχεδόν όλα τα σώματα). Και το επισημαίνω επειδή συγκρίνοντας εμπειρίες με συνάδελφους ΠΖ στην 74 ΜΕ διαπίστωσα πως το πεζικό θεωρείται μεν πιο χύμα αλλά αυτός που δουλεύει ξεχωρίζει μάλλον αρνητικά (κάτι σαν "κοίτα το λαλάκα που τρέχει και εμεις ξυνόμαστε") οπότε δεν έχεις και τόσο κίνητρο να τρέξεις. Αυτο φυσικά μπορεί να έτυχε να το έζησαν τα παιδιά με τα οποία μίλησα και να μην είναι γενικό φαινόμενο, αλλά άκουσα πολλές παρόμοιες ιστορίες για να είναι σύμπτωση. Γενικά πάντως, μιλώντας για ΤΘ, είχα αρκετές περιπτώσεις παιδιών, "της μάζας της ίλης" όπως αναφέρεις, που ξεχώρισαν λόγω επιδόσεων σε βολές ή λόγω προθυμίας, σοβαρής συμπεριφοράς κτλ. Για αυτό λέω πως έχει να κάνει με τους αξιωματικούς. Αν πέφτει μόνο μαστίγιο χωρίς καρώτο, η μόνη απάντηση είναι η ανάπτυξη καλύτερων τεχνικών φιδιάσματος. Αν υπάρχει ΚΑΙ καρώτο, τότε το σκέφτεσαι αλλιώς, ανάλογα τον τρόπο σκέψης σου. Αν είσαι κωλοβάρας εκ πεποιθήσεως, καμία πιθανή ανταπόδοση δεν θα σε κάνει να αλλάξεις συμπεριφορά. Το θέμα τέλος της τριβής που αναφέρεις ισχύει απόλυτα αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι. Αν είσαι εντάξει άτομο, γενικά κάνεις αυτό που πρέπει και χωρίς πολλές γκρίνιες, όχι γιατί σου γουστάρει αλλά γιατι αφού είσαι στο χορό χορεύεις, τότε καλό είναι να σε γνωρίσει Ο άλλος καλύτερα για να αναδειχθούν τέτοια χαρακτηριστικά. Αν ισχύει το αντίθετο, τότε το κρύβεις πολύ ευκολότερα στην ανωνυμία της μάζας παρά το πιο προσωπικό περιβάλλον ενός γραφείου. Συνεχίζω και πάλι όμως να λέω πως με βάση τη δική μου πάντα εμπειρία τα εντάξει παιδιά ξεχώριζαν και σε γραφείο να μην ήταν. Δεν έχει να κάνει με το τυπικός που λες. Τυπικός είναι απλά αυτός που δεν δίνει αφορμή για καμπάνα. Το λίγο παραπάνω είναι αυτό που θα μετρήσει. Και εγώ αν απλά ήμουν τυπικός στο γραφείο, στο τέλος θα είχα πάρει 2-3 μέρες τιμητική το πολύ και αυτό είναι όλο. Όταν όμως μου λέει κάτσε το Σ/Κ που ήταν η μόνη χρονική στιγμή που το στρατόπεδο κάπως χαλάρωνε να περάσεις σε excel τα ΑΦΜ 2 ΕΣΣΟ (πίστεψέ με όχι λίγα) και ενώ οι άλλοι ξύνονταν εγώ έπηζα (δεν σου λέω ότι ήταν πυρηνική φυσική αλλά άπό απόψεως όγκου ήταν μεγάλο μανίκι) και δεν τρώει άκυρο, ε τότε σόρυ αλλά αν δεν το εκτιμούσαν την επόμενη θα τα πέρναγαν μόνοι τους. Και πριν μου πεις για το άκυρο, όπως προείπα το άκυ ...
Και επειδή ένα μυαλό το έχω, ξέχασα να πω πως δεν ήμουν γραφέας στην ειδικότητα. Η αρχική μου ειδικότητα ήταν ΑΠΑΟ (Αρχηγός Πληρώματος Ανιχνευτικού Οχήματος) και μόνο όταν πήρα αλλαγή ειδικότητας λόγω Ι4 άλλαξε σε Σιτιστής. Σημειωτέον η ειδικότητα ήθελε 3 εβδομάδες σχολείο (σε κωλοβαρέ μονάδα σε σχέση με το 30-1 που είχαμε εμείς) που ποτέ δεν έκανα διότι "σιγα ρε μ... Μη σε στείλω και σχολείο να ξύνεσαι 3 βδομάδες. Άμα φύγεις ποιός θα τρέχει το 2ο; Κάτσε εδώ που είσαι και άσε τις λαλακίες" όπως ήταν η επίσημη απάντηση στο αντίστοιχο ερώτημά μου.
Ozymandias έγραψε: @dn24, η εικόνα που σου παρουσιάζω είναι από μια μονάδα ΤΘ κατά το πρώτο μέρος της ενω κατά το 2ο από μια μικτή μονάδα (στη ΜΕ είχαμε παιδιά από σχεδόν όλα τα σώματα). Και το επισημαίνω επειδή συγκρίνοντας εμπειρίες με συνάδελφους ΠΖ στην 74 ΜΕ διαπίστωσα πως το πεζικό θεωρείται μεν πιο χύμα αλλά αυτός που δουλεύει ξεχωρίζει μάλλον αρνητικά (κάτι σαν "κοίτα το λαλάκα που τρέχει και εμεις ξυνόμαστε") οπότε δεν έχεις και τόσο κίνητρο να τρέξεις. Αυτο φυσικά μπορεί να έτυχε να το έζησαν τα παιδιά με τα οποία μίλησα και να μην είναι γενικό φαινόμενο, αλλά άκουσα πολλές παρόμοιες ιστορίες για να είναι σύμπτωση. Γενικά πάντως, μιλώντας για ΤΘ, είχα αρκετές περιπτώσεις παιδιών, "της μάζας της ίλης" όπως αναφέρεις, που ξεχώρισαν λόγω επιδόσεων σε βολές ή λόγω προθυμίας, σοβαρής συμπεριφοράς κτλ. Για αυτό λέω πως έχει να κάνει με τους αξιωματικούς. Αν πέφτει μόνο μαστίγιο χωρίς καρώτο, η μόνη απάντηση είναι η ανάπτυξη καλύτερων τεχνικών φιδιάσματος. Αν υπάρχει ΚΑΙ καρώτο, τότε το σκέφτεσαι αλλιώς, ανάλογα τον τρόπο σκέψης σου. Αν είσαι κωλοβάρας εκ πεποιθήσεως, καμία πιθανή ανταπόδοση δεν θα σε κάνει να αλλάξεις συμπεριφορά. Το θέμα τέλος της τριβής που αναφέρεις ισχύει απόλυτα αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι. Αν είσαι εντάξει άτομο, γενικά κάνεις αυτό που πρέπει και χωρίς πολλές γκρίνιες, όχι γιατί σου γουστάρει αλλά γιατι αφού είσαι στο χορό χορεύεις, τότε καλό είναι να σε γνωρίσει Ο άλλος καλύτερα για να αναδειχθούν τέτοια χαρακτηριστικά. Αν ισχύει το αντίθετο, τότε το κρύβεις πολύ ευκολότερα στην ανωνυμία της μάζας παρά το πιο προσωπικό περιβάλλον ενός γραφείου. Συνεχίζω και πάλι όμως να λέω πως με βάση τη δική μου πάντα εμπειρία τα εντάξει παιδιά ξεχώριζαν και σε γραφείο να μην ήταν. Δεν έχει να κάνει με το τυπικός που λες. Τυπικός είναι απλά αυτός που δεν δίνει αφορμή για καμπάνα. Το λίγο παραπάνω είναι αυτό που θα μετρήσει. Και εγώ αν απλά ήμουν τυπικός στο γραφείο, στο τέλος θα είχα πάρει 2-3 μέρες τιμητική το πολύ και αυτό είναι όλο.
θεωρια της σχετικοτητας. Ολα ειναι σχετικα. Ειναι θεμα Δκτη κ στο πεζικο το ποσο κινητρο εχεις για να τρεξεις, κ απο αποψης. Καροτου, και αν τρεχει ολη η μοναδα κ υπαρχουν τετοιες του πζ (υπαρχουν κ οι πιο χυμα που ετυχες εσυ) πιστεψε με κανεις δεν εχει την πολυτελεια να σε δει λαλακα, γιατι ολοι τρεχουν σαν λαλακες. Στη μοναδα που ειμαι τωρα, ισχυει ο κανονας που λες του λαλακα που τρεχει, στη προηγουμενη μου μεταθεση ομως, ετρεχε ολος ο κοσμος. Η λεξη "τυπικος" που σου ανεφερα, την ανεφερα για τους λοχους, που δεν εχεις περιθωρια να δωσεις το κατι παραπανω. Απλα τυπικοτητα. Το κατι παραπανω στα γραφεια ναι, θα το δωσεις. Δεν ξερω για το οπλο των τθ, δεν ανηκα ποτε σε αυτο, αλλα στο πζ σε βολες κτλ δεν ξεχωριζουν ατομα.δινουν 2 μερες τιμητικη αν αριστευσεις στη βολη, χωρις να το ψαχνουν οι αξκοι για το ατομο παραπανω. Τουλαχιστον σε αυτα που εχω δει εγω.
Από τη στιγμή που είσαι σε στρατόπεδο ΠΖ ξέρεις σίγουρα κάτι παραπάνω από εμένα για αυτό όπως σου είπα η παραπάνω άποψη για το πεζικό είναι ότι μου μεταφέρθηκε και όχι προσωπική. Συνεπώς ο λόγος σου πάνω στο πεζικό ως όπλο έχει μεγαλύτερη αξία από το δικό μου.
Τώρα ότι είναι θέμα διοικητή, ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ έτσι είναι, όπως το λες. Στρατόπεδο μάυρο με αλλαγή διοικητή γίνεται πιο άσπρο και από τα λευκότερα λευκά που λέει η διαφήμιση. Και αντίστροφα φυσικά. Στο δικό μου στρατόπεδο π. Χ στο παλληκάρι που αρίστευσε στις βολές ο δίκας έδωσε 5 μέρες και όχι 2 όπως σε Εσάς. Από την άλλη μεριά στη ΜΕ που ήταν τρελλό χυμείο, τιμητικές έπεφταν αβέρτα (και ας μην τις παιρναμε τελικά γιατί όταν φύγανε οι 302 μείναμε 9 άτομα για μονάδα με 12 υπηρεσίες).
Σε κάθε περίπτωση, η εμπειρία η δική μου δεν θα είναι και απαραίτητα όμοια με τιδική σου ή με άλλων 50. Για αυτό είναι τα φόρουμ, για ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων