Γραφιάδες στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
eimai_psaromenh
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από eimai_psaromenh »

Γεια σας παιδια; πως πανε τα κεφια; καποια πουλακια μου λενε πως οι γραφιαδες στο στρατο εχουν καποια μικρααααα "προνομια"! ισχυει κατι τετοιο κ αν ναι σαν τι μπορει να ειναι αυτα; θα ηθελα ακομα να ρωτησω, αν καποιος φανταρος ειναι γραφιας στο στο ενα στρατοπεδο, οταν θα παρει μεταθεση θα ειναι παλι σε ενα γραφειο; ευχαριστω πολυυυυυυυυυυΕικόναΕικόναΕικόνα

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Εχουν πολλα προνομια. Αν παρεις γραφια σε γραφειο μοναδος η εγ "καθαριζουν" οι ανωτεροι του γραφειου γι αυτον. Δεν κανει υπηρεσιες σκοπιες. Τελειωνει με το ωραριο του γραφειου παει τρωει και μετα ελευθερος. Γυρναει Σαν την αδικη καταρα μεσα στο στρατοπεδο. Οι εξοδοι μπορει να ειναι συχνοι αλλα μπορει ο ιδιος να μην θελει να βγει εξοδουχος. Και να ξερεις οτι οι γραφιαδες οι περισσοτεροι ειναι βυσματα.
eimai_psaromenh
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από eimai_psaromenh »

Και απο μεταθεσεις; Μετα αν παει καπου αλλου δεν θα ειναι παλι ενας απλος φανταρος;

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Αν φυγει απο το γραφειο να λες και στη διπλανη μοναδα να παει θα τρεχει. Ποσο μαλλον να παρει μεταθεση αλλου
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Παντως ενα ειναι σιγουρο. Ολοι θελουμε να εχουμε εναν εμπιστο και αψογο στρατιωτη στο γραφειο σαν γραφια. Δεν ειναι παντα ετσι ομως καθως πεφτουμε και σε περιπτωσεις που σε κανουν να λες καλυτερα μονη να τα κανω ολα μονη μου.

Andy

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Andy »

Χαιρετώ,

Επειδή δεν κατάλαβα καλά την απάντηση, μπορείτε να διευκρινίσετε κάτι; Αν κάποιος έχει την ειδικότητα του γραφέα και μετατεθεί δεν παραμένει γραφέας; Δε θα τοποθετηθεί εκ νέου σε γραφείο;

Επίσης, πέρα από το βύσμα, πόσο σημαντικος είναι ο ρόλος των σπουδών και της ηλικίας; Για παράδειγμα, ένας 30χρονος δικηγόρος με 2 μεταπτυχιακά και διδακτορικό πόσο πιθανό είναι να ΜΗ γίνει γραφέας;

Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 4

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από yandr »

Andy έγραψε:Για παράδειγμα, ένας 30χρονος δικηγόρος με 2 μεταπτυχιακά και διδακτορικό πόσο πιθανό είναι να ΜΗ γίνει γραφέας;

Εξαιρετικά πιθανό. Δεν χρειάζονται όλα αυτά για να πατάς 2 πλήκτρα στον υπολογιστή και να φτιάχνεις κανά καφέ. Συγγνώμη για την ωμότητα, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Άλλωστε η ΄ειδικότητα' αυτή δεν χρειάζεται και πολλούς κληρωτούς. Εμείς στην ταξιαρχία είχαμε το πολύ τρεις.

Παρόλα αυτά, να είσαι σίγουρος ότι θα έχει προνομιακή μεταχείρηση ο στρατεύσιμος που αναφέρεις.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Andy έγραψε:Χαιρετώ,

Επειδή δεν κατάλαβα καλά την απάντηση, μπορείτε να διευκρινίσετε κάτι; Αν κάποιος έχει την ειδικότητα του γραφέα και μετατεθεί δεν παραμένει γραφέας; Δε θα τοποθετηθεί εκ νέου σε γραφείο;

Επίσης, πέρα από το βύσμα, πόσο σημαντικος είναι ο ρόλος των σπουδών και της ηλικίας; Για παράδειγμα, ένας 30χρονος δικηγόρος με 2 μεταπτυχιακά και διδακτορικό πόσο πιθανό είναι να ΜΗ γίνει γραφέας;

Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων
oxi δεν παραμενει γραφεας επειδη εχει την ειδικοτητα. Αν δεν εχει το καταλληλο βυσμα να παει σε καποιο γραφειο μπορει να παει παντου. Τωρα βεβαια αν ειναι ο δκτης η ο λγος "σωστος " και δει τα μεταπτυχιακα και την ηλικια μπορει και χωρις βυσμα να σε φερει σε γραφειο. Αλλα πρεπει να τον εμπνεεις κιολας.

Andy

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Andy »

Yandr, ευχαριστώ για την ευθύτητα - είναι ό, τι καλύτερο όταν αναζητεί κανείς πληροφορίες. Θα μπορούσες να εξηγήσεις τι εννοείς με αυτό το "ευνοϊκή μεταχείριση";

Cristi, σε ευχαριστώ κι εσένα για την κατατοπιστική απάντηση. Επειδή είμαι καταφανώς άσχετος, αυτή η θετική εντύπωση που πρέπει να έχει για κάποιον ο διοικητής πώς προκύπτει; Υπάρχει αρκετή επαφή για να σε αξιολογήσει ο ανώτερός σου αν δεν υπάρχει βύσμα; Κάπου διάβασα για μία "συνέντευξη" αλλά το βρίσκω υπερβολικά καλό για να είναι αληθινό!

Ξεκαθαρίζω ότι ενδιαφέρομαι προσωπικά και δε θέλω να βάλω μέσο για λόγους αρχής. Αλλά θα ήθελα και να κάνω κάτι που αφενός μεν ξέρω καλά, αφετέρου δε θα μου επιτρέψει, ελπίζω, να ασχολούμαι και λίγο με τις ακαδημαϊκές μου υποχρεώσεις, έστω "στο πόδι", για να μη χάνω την επαφή με το αντικείμενο που είναι το Α και το Ω στη δουλειά μας.

Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σας.

ΥΓ: Ελπίζω να μην προσβάλει κανέναν ο διαδικτυακός ενικός!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 4

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από yandr »

Φίλε μου αν έχεις βύσμα χρησιμοποίησέ το. Εδώ άλλοι δεν κάνουν καθόλου θητεία.

Επίσημη συνέντευξη δεν περνάς, αλλά όταν πηγαίνεις σε μία μονάδα και δουν στα χαρτιά σου ότι ήρθε ένας 30-χρονος δικηγόρος με διδακτορικό είναι πιθανό να προσπαθήσουν να σε 'βοηθήσουν'. Και είναι αρκετά πιθανό να αρχίσουν να σε ρωτάνε διάφορα άσχετα με την ειδικότητά σου.

Αλλά αυτό είναι απλά πιθανό και όχι βέβαιο. Δυστυχώς, μόνο το καλό βύσμα είναι βέβαιο σε αυτή τη χώρα.

Καλή θητεία να έχεις και μην ανησυχείς.9 μήνες είναι μόνο.

Andy

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Andy »

Ευχαριστώ πολύ,yandr, εκτιμώ το γεγονός ότι αφιερώνεις χρόνο για να μας απαντάς. Το ζήτημα του βύσματος με έχει φέρει σε δύσκολη θέση ηθικά, αλλά αν μείνουν εκκρεμότητες με τη διατριβή μου (με έφαγε η γραφειοκρατία!) μπορεί να αναγκαστώ να το χρησιμοποιήσω κι εγώ για να έχω μία κάποια ευχέρεια κινήσεων. Να 'σαι καλά και, παρεμπιπτόντως, συγχαρητήρια για την ωραία προσπάθεια με το φόρουμ.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Προσωπικα οταν ερχοτανε εσσο οι περισσοτεροι ηταν μεσα στο ταγμα δκτης λγος Και 1ο γρ. Το 1ο γρ ειχε μια πρωτη επαφη με τους στρατιωτες του τυπου ποιο ειναι το εκπαιδευτικο τους επιπεδο μετα τους προωθουσε στο διοικητη για συνεντευξη. Ενδιαμεσα λεγαμε στο διοικητη κ δκτα Αυτος εχει μαστερ κλπ σημειωνε ο δκτης Το ονομα του και αν στη συνεντευξη τον εβλεπε Οτι ηταν οκ τον κρατουσε για καποιο γραφειο. Να ξερεις οτι οι δκτες τους αρεσει να ειναι ο γραφεας τους μορφωμενος και φυσικα να μπορει να εχει ευχερεια λογου. Στη μοναδα μου τουλαχιστο ετσι γινοτανε. Ασε που τους διεκδικουσε και η μεραρχια και τους χαναμε τους περισσοτερους.

Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Su-35 »

Andy έγραψε:Για παράδειγμα, ένας 30χρονος δικηγόρος με 2 μεταπτυχιακά και διδακτορικό πόσο πιθανό είναι να ΜΗ γίνει γραφέας;

Πιθανοτερο απο ο, τι ενας 18χρονος τελειοφοιτος γυμνασιου με βυσμα! Ειναι καθαρα που θα πεσεις. Βαλε και εσυ βυσμα για να εισαι σιγουρος.
Για μενα δεν τιθεται θεμα ηθικης απο την στιγμη που αξιοκρατικα πρεπει να γινεις γραφιας. Ειναι ανηθικο να σε αδικησουν και να σου φανε τη θεση.
Γεροτζεπέτο

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Γεροτζεπέτο »

Για το αν θα έχουν κάποια προνόμια, αυτό εξαρτάται από την μονάδα, την δύναμη της μονάδας, τον διοικητή, τις σχέσεις που θα έχεις με τα στελέχη, τις ευθύνες και άλλα πολλά.
Σε γενικές γραμμές όμως, το να είσαι σε γραφείο είναι καλύτερα. Θα σου δώσω 2 παραδείγματα.

1. Μπορεί εσύ πχ να είσαι σε μία μάχιμη μονάδα, όπου θα έχει πολλά άτομα, και θα έχει καθημερινές αγγαρείες, ασκήσεις, γυμναστικές, επιθεωρήσεις, καθαριότητες, παρελάσεις, οπλοασκήσεις, σκοπέτα, περίπολα κτλ κτλ. Εσένα να σε έχουν χώσει γραφέα πρώτου γραφείου και εσύ να μήν κάνεις τίποτα από όλα τα παραπάνω, να μήν κάνεις ασκήσεις / υπηρεσίες, να μήν πηγαίνεις σε επανδρώσεις, καθολικές ασκήσεις, και άν σε πάρει με καλό μάτι κανένας διοικητής / λοχαγός, να παίρνεις τιμιτικές άδειες με το κιλό και να την βγάλεις φίνα.

2. Όμως από την άλλη μπορεί πχ. Να είσαι σε μία μονάδα επιστράτευσης όπου όλοι είναι αρντάν, οπου κανένας δεν κάνει τίποτα, ούτε ασκήσεις / αγγαρίες κτλ. Και εσένα να σε χώσουν στο πρώτο γραφείο, να τρέχεις όλο το πρωί, και απο πάνω να κάνεις υπηρεσίες, να σε βάζουν να καθαρίζεις γραφεία, να κάνεις και υπερωρίες (γραφέας υπηρεσίας) (όλα αυτά ενώ οι άλλοι αράζουν) και στο τέλος λόγο του ότι δεν έχει μεγάλη δύναμη η μονάδα, να μην πάρεις ούτε μία μέρα τιμητική άδεια, γιατί έτσι γουστάρουν!

Πάντως στις περισόττερες περιπτώσεις ισχύει το πρώτο παράδειγμα

Εικόνα
fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 1

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από fideas emk »

Οπως στα ειπανε 30χρονε. Αυτα ισχυουν για τους γραφεις. Το ξερω γραφεας ειμουνα αλλα και δεν ειμουνα και... Χωρις μεσο. Ναι, ναι χωρις. Αλλα μονο για 6 μέρες στη θητεία (3 στο λοχο στη ρεντινα και 3 στην ταξιαρχια). Εκπαιδευση δεν εχασα σχεδον καθολου (ΛΟΚ βλεπεις). Αργοτερα στη Ε'ΜΚ με ειχανε βαλει γραφεα μοιρας και πατησα 1ο Γραφειο μονο μια φορα Για 2 ωρες μετα την... Γυμναστικη για να μου δειξουν πως γινεται... Τελικα ηρθε μια σειρα μου δραμινος μετα απο λιγο και μου την πηρε τη θεση (ευτυχως!). Ο γραφεας ειναι λιγο αποξενωμενος απο τους υπολοιπους δεν κανει σοβαρη θητεια και ειναι σαν το δοκιμο... Δε νοιωθει! Αλλα τουλαχιστον κανει θητεια ναι. Ολα αυτα ναι χωρις βυσμα γιατι απλα ετυχε... Δεν ειναι ιδιαιτερα σημαντικη θεση ωστε ενας νεος να βαλει βυσμα... Στην ταξιαρχια με ζητουσε ενας τχης στο 3ο γρ γιατι ειναι το επιχειρησιακο και θελανε σοβαρο ατομο (απορρητα σχεδια, δυναμολογια κτλ). Το μονο κακο ειναι οτι ο δριτης μου δεν πιστευε οτι δεν ειμαι βυσμα το τσουτσεκι! Ευτυχως μετα στη μοναδα αφου περασαμε συνεντευξεις παραταγμενοι εξω απο το δκτηριο ηρθε ο γραφεας (τρελοβυσμα) και με φωναξε οτι θα ειμαι ο νεος γραφεας... Ε' ΜΚ Δε πολυπερνανε τα βυσματα (ελαχιστοτατα) καθως ειναι ισως η τελευταια μοναδα του ελληνικου στρατου που παραμενει αυτο ακριβως: Στρατος. Ο δκτης κοντευε να καψωναρει ολη τη μοιρα γιατι πεφτανε τηλεφωνα... Και με εξαιρεση 2-3 ατομα που θυμαμαι τα περισσοτερα τηλεφωνα για βυσματα τρωγανε ακυρο ουτως ή αλλως. Στην περιπτωση μου παροτι η υπλγος του 1ου με φωναζε να παω στο 1ο γραφειο να μαθω τη δουλεια Ευτυχως ετρωγε ακυρο απο το λγο μου (και δκτη της) γιατι εκεινη την περιοδο για μερικες βδομαδες καναμε προπορειες τη μιση μερα... Και απλα τελειωναμε μεσημερι οποτε ηταν αργα να παω στο 1ο γραφειο... Αλλα 1000 φορες καλυτερα που δεν πηγα. Απο ηλικια προσοντα ειχα αυτα που λες.. Και προφανως επαιξε το μοναδικο ρολο. Αλλα και απο ''μαχιμη'' θεση ''τρεχα φανταρου'' (ολμιστη για την ακριβεια) Ειχα μια ελαφρως ευνοικοτερη μεταχειριση, αλλα πολυ διακριτικη που εσυ σε μοναδα πεζικου/μηχ/διαβιβασεις ελαχιστα θα την διαπιστωσεις. Λιγοτερο ατομικο καψωνι, λιγοτερο ΣΕΞ, λιγοτερη φωνη απο τους αλλους Κτλ αλλα ελαχιστα, τοσο που δε φαινοταν. Αυτο που φαινεται ειναι να εισαι γραφεας σε μοναδα που παει τρεχοντας! Εγω θα αισθανομουνα ασχημα αν ειμουνα γραφεας σε τετοια μοναδα... Θυμαμαι βρισιδι που ετρωγε γραφεας απο μας τους ιδιους επειδη δεν ηταν στο γραφειο 5.30 και πηγαινε 5.40 οποτε πηγαινε 5.50 μεχρι να παραδωσουμε πυρομαχικα κτλ και να παμε για υπνο σε Σκοπετο 3-6, οποτε αντι για 20 λεπτα υπνο ειχαμε 10 λεπτα. Αυτος ομως δε κανει σκοπιες το βραδυ και κοιμοταν 7 ωρες και παλι δεν ξυπνουσε στην ωρα του... Αυτα. Αν εισαι 30 με τα πτυχια αυτα θα σε βαλουν εκτος κι αν σε φαει κανα βυσμα στη στροφη... (ειδικα ντοπιος αλλα δεν ειναι απαραιτητο οτι παντα θα υπαρχει αυτος).
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες