Θητεία με διπλή υπηκοότητα
Γεία σας παιδιά, εγώ εχώ γεννηθεί Αμερική αλλά μεγάλωσα εδώ, δικαιούμε μειωμένη θητεία?
Γειά σε όλους.
Θα πω εν συντομία την ιστορία μου. Έχω διπλή υπηκοότητα (ελληνική και ρουμανική), άκουσα ότι όσοι έχουν διπλή υπηκοότητα θα κάνουν μειωμένη στρατιωτική θητεία. Τώρα είμαι στην Ρουμανία για σπουδές και εχώ αναβολή λόγω σπουδών μέχρι το 2015. Θέλω να ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι. Εάν είναι αλήθεια, θα ήθελα να ξέρω πόσο θα είναι η μειωμένη στρατιωτική θητεία;
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Θα πω εν συντομία την ιστορία μου. Έχω διπλή υπηκοότητα (ελληνική και ρουμανική), άκουσα ότι όσοι έχουν διπλή υπηκοότητα θα κάνουν μειωμένη στρατιωτική θητεία. Τώρα είμαι στην Ρουμανία για σπουδές και εχώ αναβολή λόγω σπουδών μέχρι το 2015. Θέλω να ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι. Εάν είναι αλήθεια, θα ήθελα να ξέρω πόσο θα είναι η μειωμένη στρατιωτική θητεία;
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Καλησπέρα
Συγνώμη που ίσως επιμένω στο θέμα, απλα θα ήθελα κάποιες πιο ειδικές απαντησεις.
Έχω διπλή υποικοότητα, Ελληνική και Ιταλική, η Ιταλία ειναι μέλος Ευρωπαικής Ένωσης αρα σύμφωνα με την παραπάνω ανάρτηση του φίλου, που περιέχει κομάτι της νομοθεσίας, μπορώ να καταταχθώ στον Ιταλικό στρατό για ενα χρονικό διάστημα και μετα να έχω δικαίωμα μείωσης θυτίας στον Ελληνικό; Αν και πρέπει να το ψάξω, στην Ιταλία που εχει καταργήσει την θυτεία, ειναι μόνο εθελοντική, ποσο καιρό κατατάσονται οι εθελοντές; Έχω διάφορες επιπλοκές με τις σπουδές μου και θα με ενδιέφερε η μείωση θυτείας
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.
Συγνώμη που ίσως επιμένω στο θέμα, απλα θα ήθελα κάποιες πιο ειδικές απαντησεις.
Έχω διπλή υποικοότητα, Ελληνική και Ιταλική, η Ιταλία ειναι μέλος Ευρωπαικής Ένωσης αρα σύμφωνα με την παραπάνω ανάρτηση του φίλου, που περιέχει κομάτι της νομοθεσίας, μπορώ να καταταχθώ στον Ιταλικό στρατό για ενα χρονικό διάστημα και μετα να έχω δικαίωμα μείωσης θυτίας στον Ελληνικό; Αν και πρέπει να το ψάξω, στην Ιταλία που εχει καταργήσει την θυτεία, ειναι μόνο εθελοντική, ποσο καιρό κατατάσονται οι εθελοντές; Έχω διάφορες επιπλοκές με τις σπουδές μου και θα με ενδιέφερε η μείωση θυτείας
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.
Για το τι ισχύει στον Ιταλικό Στρατό δές την ιστοσελίδα του Ιταλικού υπουργείου Αμύνης.
Esercito Italiano
Esercito Italiano
Το παιδί μας έχει δύο εθνικότητες και θέλει να παει στρατιοτική σχολή στην Ολλανδία εαν δεν περναει στην Ελλάδα. Πρέπει έτσι και αλλιώς να κάνει την θητεία εδώ στην Ελλάδα?
Γεια σας. εχω των ξαδερφο μου. γεννηθηκε κια μεγαλωσε σουηδια. εχει και τις δυο υπηκοτητεσ... υπηρετησε σουηδια 1 χρονο. γενηθηκε στις 23/1/1967... πρεπει να παει και εδω στρατο... η λογο της ευρωπαικης ενωσης δεν εχει προβλημα...
Στο Στρατό είχα έναν που εκανε θητεία στο Σουηδικό στρατό και στον Ελληνικό υπηρέτησε 3 μήνες (ήταν και προστατης οικογενείας).
Γειά σας, έχω τόσο την ελληνική όσο και την κυπριακή υπηκοότητα και έχω λάβει κλήση και απ'τις δύο στρατολογίες (από Ελλάδα για μειωμένη θητεία 6 μηνών ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού 11 χρόνια - πήρα και αναβολή λόγω σπουδών). Πού οφείλω τη θητεία μου; Ισχύει πως επειδή είμαι κύπριος κατ'αρρενογονία πρέπει να υπηρετήσω απαραίτητα στην Κύπρο; Είμαι δηλαδή αυτή τη στιγμή ανυπότακτος για τον κυπριακό στρατό, και αν ναί, αυτό σημαίνει πως δεν μπορώ να πάω στη Κύπρο;
Σας ευχαριστώ πολύ
Να σημειώσω ότι αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Ελλάδα και σπουδάζω
Σας ευχαριστώ πολύ
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 7
koPanos έγραψε:Γειά σας, έχω τόσο την ελληνική όσο και την κυπριακή υπηκοότητα και έχω λάβει κλήση και απ'τις δύο στρατολογίες (από Ελλάδα για μειωμένη θητεία 6 μηνών ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού 11 χρόνια - πήρα και αναβολή λόγω σπουδών). Πού οφείλω τη θητεία μου; Ισχύει πως επειδή είμαι κύπριος κατ'αρρενογονία πρέπει να υπηρετήσω απαραίτητα στην Κύπρο; Είμαι δηλαδή αυτή τη στιγμή ανυπότακτος για τον κυπριακό στρατό, και αν ναί, αυτό σημαίνει πως δεν μπορώ να πάω στη Κύπρο;
Σας ευχαριστώ πολύ
Δες προηγούμενα μηνύματα!
Τα είδα αλλά δεν με βοηθάνε. Κανονικά θα έπρεπε να απευθυνθώ σε κάποιο κυπριακό φόρουμ γιατί το θέμα αφορά την κυπριακή εθνική φρουρά. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν μπορώ να κάνω το εξής: Έχοντας εκτελέσει το πρώτο δίμηνο τμήμα της θητείας μου στην Ελλάδα (δικαιούμαι 6 μηνες τμηματικά ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού - 3 φορές επί 2 μήνες), μπορώ να πάω στο νησί χωρίς να με βουτήξουνε και να με αναγκάσουν να κάτσω εκεί να κάνω την υπόλοιπη θητεία; Δηλαδή το ότι εκκρεμούν εδώ αλλοι 4 μήνες θητείας σημαίνει γι'αυτούς άρση της ανυποταξίας, ή δεν τους νοιάζει τί κάνω στον ελληνικό στρατό (και θεωρούνε πως εφόσον δεν τον έχω τελειώσει στην ελλάδα πρέπει να τον τελειώσω στη κύπρο);
-
- Στρατηγός
1. Πολίτες κυπριακής καταγωγής, οι οποίοι γεννήθηκαν στην Κύπρο ή το εξωτερικό, υποχρεούνται να υπηρετήσουν στην Εθνική Φρουρά μετά τον επαναπατρισμό τους, ανεξάρτητα αν είναι κάτοχοι ξένης υπηκοότητας.
2. Αν έχετε εξαιρεθεί από την υποχρέωση να υπηρετήσετε στο στρατό λόγω μόνιμης διαμονής σας στο εξωτερικό, μπορείτε να εισέλθετε στην Κυπριακή Δημοκρατία και να εξέλθετε ελεύθερα, νοουμένου ότι η παραμονή σας δεν ξεπερνά τους 3 μήνες κάθε φορά κι ότι θα παρουσιάσετε έγκυρη άδεια εξόδου στον έλεγχο διαβατηρίου όταν σας ζητηθεί.
Σε κάλυψα;
2. Αν έχετε εξαιρεθεί από την υποχρέωση να υπηρετήσετε στο στρατό λόγω μόνιμης διαμονής σας στο εξωτερικό, μπορείτε να εισέλθετε στην Κυπριακή Δημοκρατία και να εξέλθετε ελεύθερα, νοουμένου ότι η παραμονή σας δεν ξεπερνά τους 3 μήνες κάθε φορά κι ότι θα παρουσιάσετε έγκυρη άδεια εξόδου στον έλεγχο διαβατηρίου όταν σας ζητηθεί.
Σε κάλυψα;

Νά'σαι καλά φίλε! Και πώς μπορώ να πιστοποιήσω πως είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού;
-
- Στρατηγός
Ευχαριστώ, ίσως να βοηθήσει!
Γεια σας παιδια και συνχαριτηρια για την σελιδα σας... Εχω μια ερωτηση. Ειμαι γενιμενος σε αλλη χωρα. Το 2007 πηρα ελληνικη ταυτοτητα. Ξερει κανεις ποσους μηνες θα υπηρετησω
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες