ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
TasosOPC
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από TasosOPC »

kwstas έγραψε:
TasosOPC έγραψε:
kwstas έγραψε:Θελει βισμα για να μπεις;
Οχι, δεν θέλει βύσμα να μπείς. Μια καλή φυσική κατάσταση να έχεις για να ανταπεξέλθεις στά αθλήματα.

ποια ειναι ακριβως τα αθληματα;

Τα ίδια με αυτά που δίνουν στις στρατιωτικές σχολές.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 54

Δημοσίευση από yandr »

Circle έγραψε:Με λίγα λόγια, σκοπός μου είναι να περάσω μια όσο το δυνατόν ενδιαφέρουσα, αλλά και όχι "επώδυνη" θητεία. Όμως, εκφράσεις τύπου "οι πρώτοι τεσσερισήμισυ μήνες της εκπαίδευσης θα είναι οι χειρότεροι της ζωής σου" πραγματικά με παραξένεψαν.

Φίλε μου κάθε χρόνο τα πράγματα είναι διαφορετικά σε κάθε στρατόπεδο, καθώς ο διοικητής είναι αυτός που καθορίζει τα αποδεκτά πρότυπα. Μπορεί πέρυσι ένα στρατόπεδο να ήταν εντελώς μαύρο και σήμερα να είναι κολλέγιο.

Οι ΔΕΑ του Μηχανικού, το 1999 που υπηρέτησα έκαναν εκπαίδευση στο Λουτράκι και η σχολή θεωρούνταν ένα κλικ πιο εύκολη από την ΣΕΑΠ. Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα, αλλά αν δεν έχουν αλλάξει θα πρέπει να είσαι έτοιμος για σχετικά δύσκολες καταστάσεις. Δεν μιλάμε για διαβολοεβδομάδα ή συνθήκες Abu Ghraib, αλλά είχε τρέξιμο και ειδικά για την δική μου (τότε) σειρά που έλαβε εκπαίδευση το καλοκαίρι με καύσωνα.

Circle έγραψε:2) Δεν παίζει ρόλο και το σώμα που είσαι; Δλδ η εκπαίδευση και μετέπειτα οι ενασχολήση ενός έφεδρου αξιωματικού στα τεθωρακισμένα για παράδειγμα είναι ίδια με το μηχανικό ή αλλάζει; Γνωρίζει κανείς τίποτα παραπάνω για το μηχανικό πάνω σε αυτό το θέμα;

Η στρατιωτική εκπαίδευση είναι η ίδια παντού, αλλά γίνεται με διαφορετική ένταση. Άλλο ΣΕΑΠ, άλλο ΚΕΥΠ. Τώρα ανάλογα με την ειδικότητα του Δόκιμου λαμβάνει και επιπλέον εκπαίδευση. Εγώ για παράδειγμα που ήμουν φροντιστής υγειονομικού, έλαβα εκπαίδευση για την διαχείριση αποθήκης υγειονομικού υλικού (φόρμες, παράδοση - παραλαβή αποθήκης κλπ).

Circle έγραψε:
3) Ποια είναι τα ουσιαστικά καθήκοντα ενός έφεδρου αξιωματικού μετά την εκπαίδευση; Ισχύει ό, τι και με τους οπλίτες; Ότι δλδ άλλοι θα είναι σε γραφεία και θα τα ξύνουν και άλλοι θα τρώνε όλο το λούκι, τους "δύσκολους" διοικητές κτλ; Γενικά, τι κάνουν; Είναι τα παιδιά για όλα τα θελήματα;

Άλλοι τα ξύνουν, άλλοι ξύνονται. Εγώ ήμουν σε γραφείο και η διευθύντριά μου μας έφερνε που και που και κέικ που έφτιαχνε στο σπίτι. Είχα πολύ δουλειά, αλλά οι συνθήκες ήταν καλύτερες από δημοσίου υπαλλήλου. Αν όμως είσαι ΔΕΑ Τεθωρακισμένων ή Πυροβολικού και χρεωθείς σοβαρό πολεμικό υλικό, τα πράγματα αλλάζουν.

Circle έγραψε:
4) Τι θα κάνατε εσείς στη θέση μου;Εικόνα

Το έχω ξαναπεί, αλλά θα το ξαναπώ. Εγώ δεν θα πήγαινα γιατί η θητεία έχει μειωθεί σημαντικά και οι 5 επιπλέον μήνες τσούζουν περισσότερο. Εγώ έκανα θητεία 23 μηνών αντί για 18 και εξαιτίας των εξαιρετικά καλύτερων συνθηκών που βίωσα δεν το μετανιώνω καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα.

Σήμερα όμως δεν θα πήγαινα.

Άβαταρ μέλους
4me
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από 4me »

Την περιοδο της εκπαιδευσης πληρωνομαστε, κανουμε 8ωρο Και Κοιμομαστε μεσα στο στρατοπεδo;

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΚΗΣ
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΚΗΣ »

Παιδια καλησπερα! Καλη θητεια σε ολους τους φανταρους. Ο κολλητος μου ορκιστηκε την παρασκευη αυλωνα πεζοναυτης και παει για υεα. Με το που μπηκε παλι μεσα χθες τον στειλανε καπακια σεαπ στο ηρακλειο. Θελει να φυγει απο υεα, αυτο ειναι εφικτο; Και αν ναι μετα τον στελνουν εβρο οπως ακουγεται; Ευχαριστω πολυ!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από Greek_Army »

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΚΗΣ έγραψε:Παιδια καλησπερα! Καλη θητεια σε ολους τους φανταρους. Ο κολλητος μου ορκιστηκε την παρασκευη αυλωνα πεζοναυτης και παει για υεα. Με το που μπηκε παλι μεσα χθες τον στειλανε καπακια σεαπ στο ηρακλειο. Θελει να φυγει απο υεα, αυτο ειναι εφικτο; Και αν ναι μετα τον στελνουν εβρο οπως ακουγεται; Ευχαριστω πολυ!

αυτό ίσως σε βοηθήσει
Παραίτηση από ΥΕΑ με Ι3 Ψυχολογικό

TEIN
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από TEIN »

Λογικα Εβρο η νησι θα παει...
MrGeo5
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από MrGeo5 »

Σε κάθε περίπτωση δυσμενής μετάθεση. Να κάνει υπομονή, γιατί οπωσδήποτε θα είναι δυσμενής μετάθεση. Κι εγώ και τόσοι αλλοι ΣΕΑΠ πήγαμε κι αντέξαμε.
Δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα εκεί. Δύσκολα το δίχως άλλο, αλλά όχι και τραγικά.
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 10
Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

4me έγραψε:Την περιοδο της εκπαιδευσης πληρωνομαστε, κανουμε 8ωρο Και Κοιμομαστε μεσα στο στρατοπεδo;

Διάβασε λίγο και τα προηγούμενα.
Πληρώνεστε οδο ακριβώς και οι στρατιώτες,8.62 ήταν πριν λίγο, δε φαντάζομαι να ανέβηκε.
Το ίδιο ισχύει και για τις εξόδους.
Δεν υπάρχει 8ωρο.
Nik

Δημοσίευση από Nik »

yandr έγραψε:
Natic21 έγραψε:Ρε παιδια να ρωτησω κατι, παρουσιαζομαι Νοεμβριο και ειμαι σε διλλημα γιατο αν θα παω κανονικος στρατιωτης η να παω Δοκιμος Εφεδρος Αξιωματικος, εχω τελειωσει ΤΕΙ. Ποια ειναι τα κατα, τι λετε εσεις;

Υπάρχει εκτενές άρθρο στο site για τα υπέρ και τα κατά των ΔΕΑ, αν θες ρίξτου μια ματιά στην ενότητα Πληροφορίες.

Εάν θέλεις την προσωπική μου άποψη, μάλλον δεν αξίζει πλέον. Προσωπικά πήγα ΔΕΑ, όμως τότε η θητεία ήταν 18 μήνες και οι 5 παραπάνω δεν φάνταζαν τόσο τραγικοί. Τώρα με την 12-μηνη θητεία οι 5 μήνες είναι σχεδόν 50% παραπάνω θητεία.
teo22
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από teo22 »

Παιδια παντως και εγω οταν πηρα το χαρτι γραφει ΥΕΑ παντως αν ειναι να κανω και 5 μηνες παραπανω θητεια δεν παω με την καμια. Οπως διαβασα θα κοβονται πολλη στα αθληματα για να μην πανε υεα. Σημερα πως ειναι τα πραγματα?
teo22
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από teo22 »

http://www.thiteia.org/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=71

διαβαστε και εδω για τους υεα πιστευω θα ληθουν πολλες αποριες. Συγνωμη αν κανω διαφημιση στο σαιτ. Αλλα πιστευω αξιζει και θα λυθουν πολλες αποριες.
teo22
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από teo22 »

Αν και τωρα η περισσοτεροι οσοι γουσταρουν των στρατο πανε για τα μορια. Αλλα παιδια κατα την γνωμη μου δεν αξιζει να πας υεα. Γιατι θα σε εχουν του κλοτσου και του μπατσου. Αν το λεω σωστα.+οτι ειναι 5 μηνες παραπανω + οτι θα εχεις και ευθυνες...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 54

Δημοσίευση από yandr »

Υπάρχει πολυσέλιδο, αναλυτικό άρθρο αν θες να γίνεις Έφεδρος αξιωματικός
teo22
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από teo22 »

Παντως στης μερες μας κανεις δεν παει υεα ολους τους παρακαλανε για να μπουν. Η περισσοτεροι φοβουνται της ευθυνες. Αλλα το να κανεις παραπανω θητεια δεν υπαρχει προβλημα αλλα να σε κανουν μπαλακι τους να σε τρεχουν απο εδω και απο εκει ειναι λιγο προβλημα να θελουν να τους κανεις της δουλειες τους για να περνανε αυτη ζωη και κοτα. Ενταξει θα κανεις 1 φορα τον λαλακα, δυο και τρεις η μετα σου σπανε και τα νευρα. Αλλα και παλι στης μερες που ζουμε 700 ευρο+ παραμεθοριο. Ειναι καλα...
Psarakas
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Psarakas »

Nik έγραψε:
yandr έγραψε:
Natic21 έγραψε:Ρε παιδια να ρωτησω κατι, παρουσιαζομαι Νοεμβριο και ειμαι σε διλλημα γιατο αν θα παω κανονικος στρατιωτης η να παω Δοκιμος Εφεδρος Αξιωματικος, εχω τελειωσει ΤΕΙ. Ποια ειναι τα κατα, τι λετε εσεις;

Υπάρχει εκτενές άρθρο στο site για τα υπέρ και τα κατά των ΔΕΑ, αν θες ρίξτου μια ματιά στην ενότητα Πληροφορίες.

Εάν θέλεις την προσωπική μου άποψη, μάλλον δεν αξίζει πλέον. Προσωπικά πήγα ΔΕΑ, όμως τότε η θητεία ήταν 18 μήνες και οι 5 παραπάνω δεν φάνταζαν τόσο τραγικοί. Τώρα με την 12-μηνη θητεία οι 5 μήνες είναι σχεδόν 50% παραπάνω θητεία.

τι 12 μηνο ρε παιδια.9 μηνες δεν ειναι;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες