Circle έγραψε:Με λίγα λόγια, σκοπός μου είναι να περάσω μια όσο το δυνατόν ενδιαφέρουσα, αλλά και όχι "επώδυνη" θητεία. Όμως, εκφράσεις τύπου "οι πρώτοι τεσσερισήμισυ μήνες της εκπαίδευσης θα είναι οι χειρότεροι της ζωής σου" πραγματικά με παραξένεψαν.
Φίλε μου κάθε χρόνο τα πράγματα είναι διαφορετικά σε κάθε στρατόπεδο, καθώς ο διοικητής είναι αυτός που καθορίζει τα αποδεκτά πρότυπα. Μπορεί πέρυσι ένα στρατόπεδο να ήταν εντελώς μαύρο και σήμερα να είναι κολλέγιο.
Οι ΔΕΑ του Μηχανικού, το 1999 που υπηρέτησα έκαναν εκπαίδευση στο Λουτράκι και η σχολή θεωρούνταν ένα κλικ πιο εύκολη από την ΣΕΑΠ. Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα, αλλά αν δεν έχουν αλλάξει θα πρέπει να είσαι έτοιμος για σχετικά δύσκολες καταστάσεις. Δεν μιλάμε για διαβολοεβδομάδα ή συνθήκες Abu Ghraib, αλλά είχε τρέξιμο και ειδικά για την δική μου (τότε) σειρά που έλαβε εκπαίδευση το καλοκαίρι με καύσωνα.
Circle έγραψε:2) Δεν παίζει ρόλο και το σώμα που είσαι; Δλδ η εκπαίδευση και μετέπειτα οι ενασχολήση ενός έφεδρου αξιωματικού στα τεθωρακισμένα για παράδειγμα είναι ίδια με το μηχανικό ή αλλάζει; Γνωρίζει κανείς τίποτα παραπάνω για το μηχανικό πάνω σε αυτό το θέμα;
Η στρατιωτική εκπαίδευση είναι η ίδια παντού, αλλά γίνεται με διαφορετική ένταση. Άλλο ΣΕΑΠ, άλλο ΚΕΥΠ. Τώρα ανάλογα με την ειδικότητα του Δόκιμου λαμβάνει και επιπλέον εκπαίδευση. Εγώ για παράδειγμα που ήμουν φροντιστής υγειονομικού, έλαβα εκπαίδευση για την διαχείριση αποθήκης υγειονομικού υλικού (φόρμες, παράδοση - παραλαβή αποθήκης κλπ).
Circle έγραψε:
3) Ποια είναι τα ουσιαστικά καθήκοντα ενός έφεδρου αξιωματικού μετά την εκπαίδευση; Ισχύει ό, τι και με τους οπλίτες; Ότι δλδ άλλοι θα είναι σε γραφεία και θα τα ξύνουν και άλλοι θα τρώνε όλο το λούκι, τους "δύσκολους" διοικητές κτλ; Γενικά, τι κάνουν; Είναι τα παιδιά για όλα τα θελήματα;
Άλλοι τα ξύνουν, άλλοι ξύνονται. Εγώ ήμουν σε γραφείο και η διευθύντριά μου μας έφερνε που και που και κέικ που έφτιαχνε στο σπίτι. Είχα πολύ δουλειά, αλλά οι συνθήκες ήταν καλύτερες από δημοσίου υπαλλήλου. Αν όμως είσαι ΔΕΑ Τεθωρακισμένων ή Πυροβολικού και χρεωθείς σοβαρό πολεμικό υλικό, τα πράγματα αλλάζουν.
Circle έγραψε:4) Τι θα κάνατε εσείς στη θέση μου;

Το έχω ξαναπεί, αλλά θα το ξαναπώ. Εγώ δεν θα πήγαινα γιατί η θητεία έχει μειωθεί σημαντικά και οι 5 επιπλέον μήνες τσούζουν περισσότερο. Εγώ έκανα θητεία 23 μηνών αντί για 18 και εξαιτίας των εξαιρετικά καλύτερων συνθηκών που βίωσα δεν το μετανιώνω καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα.
Σήμερα όμως δεν θα πήγαινα.