Αλεξιπτωτιστές: Εκπαίδευση/Ασκήσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
johny.xmarks
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από johny.xmarks »

D.Y.K έγραψε:
johny.xmarks έγραψε:

Το να ξέρω να πηδάω από ένα αεροπλάνο με τρόπο, και μετά όλα τα υπολοιπα να γίνονται μόνα τους... Ε... Δεν είναι και ότι καλύτερο.
Επίσης το να ξέρεις να πηδάς απο ένα αεροπλάνο με τρόπο, και μετά όλα τα υπόλοιπα να γίνονται χειροκίνητα... Ε... Δεν είναι και ότι ευκολότερο.Εικόνα

Πήδα πρώτα με στατικό και άν το προηγούμενο βράδυ και το επόμενο μπορείς να κοιμηθείς απο την υπερένταση τότε μαγκιά σου!

Καλά χαλάρωσε, δεν είπα ότι είναι και παιχνιδάκι. Αυτό που θα με φόβιζε εμένα είναι ο φόβος του "κάτι ίσως πάει στραβά" και τότε χαιρέτα μας τον πλάτανο.

Και τι σημασία έχει το άγχος στην τελική; Υπάρχει! Και; Φίλε μου δεν αμφισβητώ τον κίνδυνο ή την τόλμη που χρειάζεσαι, απλώς λέω ότι το ελευθέρας είναι πολύ πιο πρέπον (μου φαίνεται τουλάχιστον).

Με το χειροκίνητα που αναφερόσουν; Ελευθέρας ή στατικού;
johny.xmarks
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

297ΙΜΑΚ έγραψε:
johny.xmarks έγραψε:... Σου δίνει μεγάλες επιχειρησιακές ελευθερίες...
Οπως; Πως δηλαδη το φανταζεσαι;

Πλάκα μου κάνεις; Πέφτεις από ότι ύψος θες, όσο γρήγορα θες χωρίς να γίνεις αντιληπτός (ΗΑLO) ή ακόμα στην κυριολεξία πετάς με το αλεξίπτωτο γλιστρώντας για πάρα πολλά χιλιόμετρα σε μεγάλο ύψος (HAHO).

Kαι συγκρίνω αυτό που σου περιέγραψα, με μια πτώση-πήδημα, που σου ανοίγει αυτόματα το αλεξίπτωτο, πέφτεις απο μικρό ύψος και σε μια ευθεία (πέφτεις εντελώς κάθετα) χωρίς καμία απολύτως ελευθερία κινήσεων.

Δεν ξέρω για σενα, πάντως δεν είμαι κανένας στρατηγός και όμως βλέπω τεράστιες επιχειρησιακές διαφορές.

Αν δεν είχαν μεγάλες διαφορές φίλε 297, οι ΕΤΑτζήδες θα έπεφταν και με στατικού!
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 25
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

johny.xmarks έγραψε:
297ΙΜΑΚ έγραψε:
johny.xmarks έγραψε:... Σου δίνει μεγάλες επιχειρησιακές ελευθερίες...
Οπως; Πως δηλαδη το φανταζεσαι;

Πλάκα μου κάνεις; Πέφτεις από ότι ύψος θες, όσο γρήγορα θες χωρίς να γίνεις αντιληπτός (ΗΑLO) ή ακόμα στην κυριολεξία πετάς με το αλεξίπτωτο γλιστρώντας για πάρα πολλά χιλιόμετρα σε μεγάλο ύψος (HAHO).
Kαι συγκρίνω αυτό που σου περιέγραψα, με μια πτώση-πήδημα, που σου ανοίγει αυτόματα το αλεξίπτωτο, πέφτεις απο μικρό ύψος και σε μια ευθεία (πέφτεις εντελώς κάθετα) χωρίς καμία απολύτως ελευθερία κινήσεων.
Δεν ξέρω για σενα, πάντως δεν είμαι κανένας στρατηγός και όμως βλέπω τεράστιες επιχειρησιακές διαφορές.
Αν δεν είχαν μεγάλες διαφορές φίλε 297, οι ΕΤΑτζήδες θα έπεφταν και με στατικού!
Δεν εχω ασχοληθει με τον Αλεξιπτωτισμο ουτε με συγκινησε ποτε. Δεν μπορω να καταλαβω την επιχειρισιακη διαφορα των 2 μεθοδων μεταξυ τους, ουτε να αντιληφθω σε αυτα που περιγραφεις τις μεγάλες επιχειρησιακές ελευθερίες... Μπορεις να με βοηθησεις και να γινεις πιο αναλυτικος;

fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από fideas emk »

297ΙΜΑΚ έγραψε:
fideas emk έγραψε:Νομιζω οτι η ΜΑΛιτες στο 12 μηνο μπορουσαν να κανουν πανω απο 12.(θυμαμαι αλεξιπτωτιστη στο ΛΥΒ με 3 μηνες απο την απολυση ειχε ηδη 12 αλματα.). Στο 18μηνο πριν το 2003-4 Η κανονικοι εφεδροι αλεξιπτωτιστες μπορουσαν να κανουν πανω απο 30 στατικου. Οσοι ηταν εκπαιδευτες ΣΧΑΛ καναν και ελευθερας (συμμαθητης μου απο το λυκειο εχει 80+ αλματα μερα νυχτα με μπεργκιν ή οχι, ελευθερας τα μισα απο αυτα)

Δεν εχω δει εφεδρο να φοραει ελευθεροπουλαδα... Πες του να σου δειξει το πτυχειο του απο το σχολειο ελευθερας...
εχει τραβηξει βιντεο απο αλματα ελευθερας του... Και μαλιστα εκανε και διαφορων ειδων ελευθερας Εικόνα

αστεροδαφνοπουλαδερος ελευθερατζης... Μονο ανθυπες εχω δει και κατι λοχαγους και ανω με τετοια πουλαδα Εικόνα

...
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

fideas emk έγραψε:
297ΙΜΑΚ έγραψε:
fideas emk έγραψε:Νομιζω οτι η ΜΑΛιτες στο 12 μηνο μπορουσαν να κανουν πανω απο 12.(θυμαμαι αλεξιπτωτιστη στο ΛΥΒ με 3 μηνες απο την απολυση ειχε ηδη 12 αλματα.). Στο 18μηνο πριν το 2003-4 Η κανονικοι εφεδροι αλεξιπτωτιστες μπορουσαν να κανουν πανω απο 30 στατικου. Οσοι ηταν εκπαιδευτες ΣΧΑΛ καναν και ελευθερας (συμμαθητης μου απο το λυκειο εχει 80+ αλματα μερα νυχτα με μπεργκιν ή οχι, ελευθερας τα μισα απο αυτα)
Δεν εχω δει εφεδρο να φοραει ελευθεροπουλαδα... Πες του να σου δειξει το πτυχειο του απο το σχολειο ελευθερας...
εχει τραβηξει βιντεο απο αλματα ελευθερας του... Και μαλιστα εκανε και διαφορων ειδων ελευθερας Εικόνα

αστεροδαφνοπουλαδερος ελευθερατζης... Μονο ανθυπες εχω δει και κατι λοχαγους και ανω με τετοια πουλαδα Εικόνα...
Θα μου επιτρεψεις να μην το πιστεψω...

johny.xmarks
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

297ΙΜΑΚ έγραψε:... Δεν μπορω να καταλαβω την επιχειρισιακη διαφορα των 2 μεθοδων μεταξυ τους, ουτε να αντιληφθω σε αυτα που περιγραφεις τις μεγάλες επιχειρησιακές ελευθερίες... Μπορεις να με βοηθησεις και να γινεις πιο αναλυτικος;

Δεν υπάρχει πιο αναλυτικά, το εξήγησα ως είναι, αλλά θα σου δώσω ενα παράδειγμα επιχείρησης.

Θες να στείλεις μια επίλεκτη ομάδα 10 ατόμων στα μετόπισθεν, για να καταστρέψουν/αναγνωρίσουν βάση εχθρού.

Τι θα κάνεις;

1) Θα στείλεις το C-130 με αλεξιπτωτιστές στατικού σε χαμηλή πτήση;

Όχι, γιατί σε περίπτωση χαμηλής πτήσης θα σας πάρουν χαμπάρι, και θα σας καταρρίψουν/περιμένουν.

2) Μήπως θα στείλεις τους ίδιους σε πτήση από ψηλά;

Όχι, γιατί θα τους δουν να πέφτουν και θα πάθουν ότι έπαθε ο Χίτλερ με τους επίλεκτους αλεξιπτωτιστές του στην Κρήτη.(Όποιος δεν έχει μάθει από την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει.)

Πάμε τώρα με ελευθέρας.

1)
Τους ρίχνεις από μεγάλο υψόμετρο 11 χιλιομέτρων, κοντά στο στόχο και αυτοί εκτελούν άλμα HALO, κάνουν ελεύθερη πτώση μεχρι τα π. Χ.1500 μέτρα (η όποιο είναι που κάνουν), ανοίγουν τα αλεξίπτωτα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί λόγω του χαμηλού ύψους ανοίγματος, και προσγειώνται όπου κρίνουν εκείνοι το καλύτερο σημείο μιας και μπορούν να καθοδηγούν τα αλεξίπτωτα τους.

2)
Τους ρίχνεις από μεγάλο υψόμετρο και πολύ μακριά από το στόχο, δεν γίνεσαι αντιληπτός, τους αφήνεις να γλιστρήσουν καταδρομικά Εικόνα για πολλά χιλιόμετρα στον αέρα και προσγειώνονται λίγο έξω από το στόχο. Ακολουθεί μικρή πορεία προς το στόχο και εκτέλεση της αποστολής.

Τώρα είναι πιο ξεκάθαρο;

Το νόημα είναι πως, τα ελευθέρας μπορούν να κάνουν ότι και του στατικού - δηλαδή πτώση και (σχεδον) κάθετη πορεία - ενώ του στατικού δεν μπορούν να κάνουν ότι και τα ελευθέρας, όπως ΗΑΗΟ/ΗΑLO.

Πιο αναλυτικός από αυτό δεν μπορώ να γίνω!
fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από fideas emk »

297ΙΜΑΚ έγραψε:
fideas emk έγραψε:
297ΙΜΑΚ έγραψε:

αστεροδαφνοπουλαδερος ελευθερατζης... Μονο ανθυπες εχω δει και κατι λοχαγους και ανω με τετοια πουλαδα Εικόνα...
Θα μου επιτρεψεις να μην το πιστεψω...

τα ειδα σου λεω (πριν 10+ χρονια αυτα που λεω για να μη παρεξηγουμαστε). Ξερω να ξεχωρισω αν ειναι στρατιωτικο αλμα στον ελλ. Στρατο και οχι βιντεο απο κανενα τουριστικο συλλογο για πολιτες. Το σιγουρο οτι οπως και σημερα ετσι και τοτε ηταν ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ οι εκπαιδευτες-εφεδροι στη ΣΧΑΛ (εξτρα βυσματικη μεταθεση... ). Το 80 γιατι τα πιστευεις και οχι 15 -20 χρονια μετα; Ιδια θητεια ηταν σχεδον, αντε λιγους παραπανω μηνες. Εδω οι απλοι της 2ΜΑΛ ειχαν 35 αλματα... Πριν μερικα χρονια.
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

fideas emk έγραψε:τα ειδα σου λεω (πριν 10+ χρονια αυτα που λεω για να μη παρεξηγουμαστε). Ξερω να ξεχωρισω αν ειναι στρατιωτικο αλμα στον ελλ. Στρατο και οχι βιντεο απο κανενα τουριστικο συλλογο για πολιτες. Το σιγουρο οτι οπως και σημερα ετσι και τοτε ηταν ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ οι εκπαιδευτες-εφεδροι στη ΣΧΑΛ (εξτρα βυσματικη μεταθεση... ). Το 80 γιατι τα πιστευεις και οχι 15 -20 χρονια μετα; Ιδια θητεια ηταν σχεδον, αντε λιγους παραπανω μηνες. Εδω οι απλοι της 2ΜΑΛ ειχαν 35 αλματα... Πριν μερικα χρονια.
Πριν μερικα χρονια μεσα ημασταν και οι 2. Για 35 αλματα πριν μερικα χρονια μονο εκπαιδευτες... Παλιοτερα ειχαν περισσοτερα. Παλιοτερα περνουσαν και σχολειο ανηχνευτη ριψης και αργηγου ρηψης η οπως τα ελεγαν και ενα σχολειακι πολεμικων τεχνων... Αλλα εφεδρους και ελευθερας πρεπει να ηταν πολυ παλια οταν η θητεια ηταν 24μηνη και βαλε... Και παλι θελω να δω το πτυχειο του για να το πιστεψω. Αλλιως μπορω να πω κι εγω οτι εχω βγαλει οτι μου κ@υλωσει ...

Οπως πολυ λενε οτι ειναι βατραχοι και περασαν διαβολοβδομαδα 3 βδομαδες πριν το τελος και δε θυμουνται τι σχολειο ειναι...

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

@johny.xmarks οι 2 δευτερες περιπτωσεις τι διαφορα εχουν; Ο χιτλερ νομιζω εριχνε πεζικο αλεξιπτωτιστες και οχι καταδρομεις / αλεξιπτωτιστες και τους εριχνε μερα οχι νυχτα. Τα σημερινα στατικου εχουν συστημα διευθυνσης.

συνεχιζεις να μου αναφερεις μονο 2 μεθοδους, την HALO k HAHO, οποτε δεν μπορω να καταλαβω τις "μεγάλες επιχειρησιακές ελευθερίες".

Ο μονος λογος για να αφησεις τον αλεξιπτωτιστη απο ψηλα ειναι για να αποφυγεις τα ρανταρ φανταζομαι, οποτε ισως αυτο που σας "εξηταρει" ειναι ο χρονος στο κενο.

10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 103

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

johny.xmarks έγραψε:
10κωστας50 έγραψε:
Και μην είσαι τόσο σίγουρος οτι το στατικό είναι πήδημα με διαδικασία.
Ίσως στο youtube που το βλέπεις ναι.

Καλά δεν θέλω να μειώσω κάποιον, αυτό που είπα είναι ότι το ελευθέρας είναι πιο "επαγγελματικό/στρατιωτικό". Σου δίνει μεγάλες επιχειρησιακές ελευθερίες. Εγώ όταν σκέφτομαι, αλεξιπτωτιστής ειδικών δυνάμεων, το μυαλό μου πάει στα ελευθέρας.

Το να ξέρω να πηδάω από ένα αεροπλάνο με τρόπο, και μετά όλα τα υπολοιπα να γίνονται μόνα τους... Ε... Δεν είναι και ότι καλύτερο.

Αμα πιστεύεις οτι μετά την έξοδο απ το αεροσκάφος γίνονται όλα μόνα τους...
Αν πάθεις εμπλοκή τι γίνεται;
Μέτωπο δεν πρέπει να πάρεις;
Προσγείωση δε πρέπει να κάνεις, είδικά όταν πέφτεις με πολλά μίλια; Εικόνα
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
johny.xmarks
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

297ΙΜΑΚ έγραψε:
@johny.xmarks οι 2 δευτερες περιπτωσεις τι διαφορα εχουν; Ο χιτλερ νομιζω εριχνε πεζικο αλεξιπτωτιστες και οχι καταδρομεις / αλεξιπτωτιστες και τους εριχνε μερα οχι νυχτα. Τα σημερινα στατικου εχουν συστημα διευθυνσης.

συνεχιζεις να μου αναφερεις μονο 2 μεθοδους, την HALO k HAHO, οποτε δεν μπορω να καταλαβω τις "μεγάλες επιχειρησιακές ελευθερίες".

Ο μονος λογος για να αφησεις τον αλεξιπτωτιστη απο ψηλα ειναι για να αποφυγεις τα ρανταρ φανταζομαι, οποτε ισως αυτο που σας "εξηταρει" ειναι ο χρονος στο κενο.

Toυς έλεγαν επίλεκτους, και διαφορά στο θάνατο έτσι και αλλιώς δεν θα κάνει το αν είσαι καταδρομέας η απλό φανταράκι.Tι φανταράκια έριχνε τι καταδρομείς, πάλι νεκροί θα έφθαναν στη γη.

Ναι έχουν σύστημα διεύθυνσης αλλά μη μου το συγκρίνεις με της ελευθέρας! Πορεία στον αέρα με στατικό επίσης δεν γίνεται.

Ε συγγνώμη θες και άλλη μέθοδο; Γιατί η μόνη που έχει μείνει είναι να πηδήξεις και να μην ανοίξεις το αλεξίπτωτο! "ΗΑΝΟ" lol!

Με ρώτησες για τις επιχειρησιακές ελευθερίες, και σου απάντησα ότι σε αυτήν ας πούμε την περίπτωση ΔΕΝ μπορείς να χρησιμοποιήσεις στατικού. Το ελευθέρας όμως σου δίνει τη δυνατότητα! Ε αν αυτό δεν λέγεται επιχειρησιακή ελευθερία τότε τί λέγεται; Όπως είπα, το ελευθέρας κάνει ότι και του στατικού + πιο πολλά. Δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση.
johny.xmarks
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

10κωστας50 έγραψε:
johny.xmarks έγραψε:
10κωστας50 έγραψε:

Καλά δεν θέλω να μειώσω κάποιον, αυτό που είπα είναι ότι το ελευθέρας είναι πιο "επαγγελματικό/στρατιωτικό". Σου δίνει μεγάλες επιχειρησιακές ελευθερίες. Εγώ όταν σκέφτομαι, αλεξιπτωτιστής ειδικών δυνάμεων, το μυαλό μου πάει στα ελευθέρας.

Προσγείωση δε πρέπει να κάνεις, είδικά όταν πέφτεις με πολλά μίλια;Εικόνα

Σε πείραξε το σχόλιο μου; Γιατί σε βλέπω να το παίρνεις στραβά το πράγμα. Μη τα παίρνεις τοις μετρητοίς, άσε καμιά καρφίτσα να πέσει κάτω.

Όπως είπα, δεν μειώνω κανέναν.

Για την πληροφόρηση σου λοιπόν, σου λέω οτι το συγκρίνω με το ελευθέρας και όχι με περπάτημα στο πάρκο ή τον καφέ στην βεράντα. Έχει τεράστια διαφορά.

Αν πάθεις εμπλοκή, τραβάς το εφεδρικό. Για αυτό ακριβώς δημιουργήθηκε.

Φυσικά και πρέπει να πάρεις μέτωπο, σε ενημερώνουν από πριν.
Τώρα εαν σου δείξει και δεν καταλάβεις, η εάν στα πει λάθος, λέγεται ανθρώπινο λάθος.
Αν όλα πάνε καλά και παρόλα αυτά το κάνεις λάθος, τότε δεν είχες σωστή εκπαίδευση και κακώς μπήκες στο αεροπλάνο.

Εαν πέφτεις με πολλά μίλια την ώρα, τραβάς νωρίτερα τα "αυτιά" κάτω, μαλακά.

10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

johny.xmarks έγραψε:
10κωστας50 έγραψε:
johny.xmarks έγραψε:
10κωστας50 έγραψε:

Προσγείωση δε πρέπει να κάνεις, είδικά όταν πέφτεις με πολλά μίλια;Εικόνα

Σε πείραξε το σχόλιο μου; Γιατί σε βλέπω να το παίρνεις στραβά το πράγμα. Μη τα παίρνεις τοις μετρητοίς,άσε καμιά καρφίτσα να πέσει κάτω.

Όπως είπα, δεν μειώνω κανέναν.

Για την πληροφόρηση σου λοιπόν, σου λέω οτι το συγκρίνω με το ελευθέρας και όχι με περπάτημα στο πάρκο ή τον καφέ στην βεράντα. Έχει τεράστια διαφορά.

Αν πάθεις εμπλοκή, τραβάς το εφεδρικό. Για αυτό ακριβώς δημιουργήθηκε.

Φυσικά και πρέπει να πάρεις μέτωπο, σε ενημερώνουν από πριν.
Τώρα εαν σου δείξει και δεν καταλάβεις, η εάν στα πει λάθος, λέγεται ανθρώπινο λάθος.
Αν όλα πάνε καλά και παρόλα αυτά το κάνεις λάθος, τότε δεν είχες σωστή εκπαίδευση και κακώς μπήκες στο αεροπλάνο.

Εαν πέφτεις με πολλά μίλια την ώρα, τραβάς νωρίτερα τα "αυτιά" κάτω, μαλακά.

Eχεις υπηρετήσει;
Δεν νομίζω ότι ήμουν υπερβολικός σε κάτι απ' αυτά που σου είπα.
Δεν είναι καρφίτσα να πηδάς απ' τα 1270 πόδια, αμα σκεφτείς ότι δεν λειτουργούν πάντα όλα σωστά.
Δεν έχεις σκεφτεί οτι το άλμα στατικού είναι πολύ πιο επικίνδυνο απο το ελευθέρας για πάρα πολλους λόγους.
Δεν έχεις εκπαιδευτεί για να ξέρεις το βαθμό δυσκολίας του κάθε άλματος και με τι κριτήρια γίνεται όλη η διαδικασία.
Είσαι ελεύθερος να πεις τη γνώμη σου σε ο, τι θέμα υπάρχει μέσα στο foroum άλλα οχι να περιγράφεις πράγματα που δεν έχεις ζήσει.Εικόνα
...
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

297ΙΜΑΚ έγραψε:
10κωστας50 έγραψε:Στο 18μηνο οι εκπαιδευτές της ΣΧΑΛ έκαναν και ελευθέρας.
Εχω γνωστο μου σειρα του 2000 στη 2ΜΑΛ. Θα τον ρωτησω γιατι μπορει να μου διαφευγει κατι...
Λοιπον 255 σειρα στη 2ραΜΑΛ εφυγε με 16 αλματα. Οσο για ελευθερας κανανε οσοι περνανε ειδικοτητα συσκευαστες στο ΛΕΑΚ η καπως ετσι 1 με 2 αλματα στο τελος της θητειας πριν απολυθουν και πιο σπανια εκπαιδευτες παραμενοντες στη ΣΒΕΑ που ειχαν καλες σχεσεις με τα στελεχη. ΕΤΑ δεν υπηρετουσε κανενας εφεδρος, μονο ΕΠΥ και ΟΠΥ
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

297ΙΜΑΚ έγραψε:
297ΙΜΑΚ έγραψε:
10κωστας50 έγραψε:Στο 18μηνο οι εκπαιδευτές της ΣΧΑΛ έκαναν και ελευθέρας.
Εχω γνωστο μου σειρα του 2000 στη 2ΜΑΛ. Θα τον ρωτησω γιατι μπορει να μου διαφευγει κατι...
Λοιπον 255 σειρα στη 2ραΜΑΛ εφυγε με 16 αλματα. Οσο για ελευθερας κανανε οσοι περνανε ειδικοτητα συσκευαστες στο ΛΕΑΚ η καπως ετσι 1 με 2 αλματα στο τελος της θητειας πριν απολυθουν και πιο σπανια εκπαιδευτες παραμενοντες στη ΣΒΕΑ που ειχαν καλες σχεσεις με τα στελεχη. ΕΤΑ δεν υπηρετουσε κανενας εφεδρος, μονο ΕΠΥ και ΟΠΥ

Πολύ σωστά.
Αλλα και απ' τους εκπαιδευτές κάποιοι έκαναν ελευθέρας (που και αυτοί επρεπε να έχουν καλές σχέσεις με τα στελέχη)
Και επίσης σειρές πριν την 200 υπηρετούσαν και ΕΤΑ.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες