Γραφιάδες στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Στρατός και θητεία
Andy

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Andy »

Παιδιά είμαι ευγνώμων για τις απαντήσεις σας, να είστε όλοι καλά. Φαντάζομαι ότι η αντιμετώπιση που έχεις από τους συναδέλφους σου έχει να κάνει και με την στάση και την ακεραιότητά σου. Αν κάποιος αντιμετωπίζει δίκαια τους πάντες και δεν εξασφαλίζει δυσανάλογα προνόμια για τον εαυτό του, θέλω να πιστεύω ότι μόνο οι παράλογοι θα τον έχουν στην μπούκα. Προσωπικά, μία άνεση κινήσεων και ένα σχετικά γνώριμο αντικείμενο θα ήθελα και σε καμμία περίπτωση την αποφυγή σκοπιών, αγγαρειών κλπ.

Ισχύει ότι ακόμα και στην εκπαίδευση είναι πιθανόν να σε βάλουν σε γραφείο; Ένας γνωστός μου, ανάλογη 'περίπτωση' με εμένα, βρέθηκε κατ' ευθείαν (και χωρίς κανένα απολύτως βύσμα) σε γραφείο με το που παρουσιάστηκε!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 4

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από yandr »

Andy έγραψε:Ισχύει ότι ακόμα και στην εκπαίδευση είναι πιθανόν να σε βάλουν σε γραφείο; Ένας γνωστός μου, ανάλογη 'περίπτωση' με εμένα, βρέθηκε κατ' ευθείαν (και χωρίς κανένα απολύτως βύσμα) σε γραφείο με το που παρουσιάστηκε!

Ναι, και αυτό ισχύει.

Όταν παρουσιάστηκα στο ΚΕΜΧ (1999) στο λόχο βυσματώθηκαν 2-3 άτομα ως γραφιάδες.

Andy

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Andy »

Στο πλαίσιο του πνεύματος αλληλοβοήθειας που διαπνέει το φόρουμ, λέω κι εγώ να παραθέσω τις εμπειρίες μου από τις πρώτες μου μέρες στο Πεζικό με την ιδιότητα του γραφέα στο επιλοχάδικο του λόχου μας. Διευκρινίζω ότι αναφέρομαι αποκλειστικά στο ΚΕΝ και δεν έβαλα κανένα βύσμα. Οπότε, πριν από οτιδήποτε άλλο, να πω ότι, πράγματι, υπάρχει μία μικρή 'συνέντευξη', όπου ο Λοχαγός ξεχωρίζει κάποιους για το επιλοχάδικο. Τα κριτήρια φαίνεται πως είναι οι γραμματικές γνώσεις, η ηλικία και η προσωπική εντύπωση που θα αποκομίσει ο αξιωματικός. Τα θετικά και τα αρνητικά, λοιπόν.

Θετικά:
1) Το προφανές: Αποφεύγεις κάποιες οδυνηρές και εν πολλοίς ανεπιθύμητες αγγαρείες, όπως τα εστιατόρια, τα μαγειρία κλπ. Μετά, θα παίρνεις καλά νούμερα στις σκοπιές, αν είσαι ένοπλος.
2) Επίσης, αποφεύγεις την πολλή σωματική καταπόνηση, όπως οι πρόβες για την παρέλαση και κάποια 'τρεξίματα' της εκπαίδευσης. Αυτό έχει το επιπρόσθετο πλεονέκτημα ότι συνηθίζεις πιο ανώδυνα τα άρβυλα.
3) Αν αναπτύξεις καλές σχέσεις με τα στελέχη, έχεις πρόσβαση σε κάποια μικρά μπόνους, που μπορεί να συμπεριλαμβάνουν λιγότερες ποινές και ίσως κάποιες εξόδους μετά την ορκομωσία.
4) Έχεις ένα γραφείο, όπου μπορείς να καθήσεις για πέντε λεπτά, να φορτίσεις το κινητό σου, να βάλεις δύο πράγματα που δεν προλαβαίνεις να κλειδώσεις.
5) Σου μιλάνε και σου φέρονται σαν να έχεις ήδη 'παλιώσει' και αναπτύσσεις σχέσεις και με τους παλιούς φαντάρους. Το ίδιο ισχύει και για τα νεώτερα στελέχη, που συχνά θα είναι μικρότεροί σου στην ηλικία.
6) Αντίθετα με όσα έχουν υποστηρίξει άλλοι φίλοι παραπάνω, έχεις συνεχή επαφή με τους συναδέλφους σου και από εσένα εξαρτάται αν θα σε αγαπήσουν ή αν θα σε μισήσουν. Μπορείς να είσαι ο άνθρωπος που τους συμπαραστέκεται όσο μπορείς να είσαι ο άνθρωπος που τους 'χώνει' ή τους εκνευρίζει.

Αρνητικά:
1) Τις πρώτες ημέρες που πρέπει να γίνουν πάρα πολλά, όλα περνούν από το χέρι σου. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις καθόλου ελεύθερο χρόνο και πολλές φορές χάνεις ακόμα και γεύματα λόγω του πανικού. Η δε εγγραφή των νέων φαντάρων (αν σου τύχει, πράγμα εξαιρετικά πιθανό Αν μπεις στην προκατάταξη) είναι χρονοβόρα και τελειώνει συνήθως μετά τα μεσάνυχτα.
2) Κάποιες υπηρεσίες θα τις κανεις ούτως ή άλλως, κυρίως σκοπέτα και θαλαμοφυλίκια, για να μπούμε και στην ορολογία του στρατού. Ειδικά στην αρχή, που τα διαθέσιμα άτομα θα είναι λίγα, ο λοχαγός θα εμπιστεύεται τους 'ανθρώπους του' και εσύ φυσικά, θα πάρεις επ' ώμου (η ορολογία που λέγαμε) τα πιο ζόρικα νούμερα, προς το παρόν ως θαλαμοφύλακας. Ακόμα χειρότερα τα πράγματα, και πάλι, αν μπεις στην προκατάταξη. Εν ολίγοις, τις πρώτες ημέρες είναι πιθανό να έχεις τα καθημερινά του γραφείου, συν την κατάταξη, συν ένα ωραίο γερμανικό θαλαμοφυλίκι.
3) Υπηρεσίες, τελικά, κάνουν όλοι. Δεν αποφεύγουν οι γραφείς τις σκοπιές, για παράδειγμα. Επίσης, κάποιες εκπαιδεύσεις πρέπει να τις παρακολουθήσεις για να μην μένεις πίσω. Δεν μπορείς πχ να ορκιστείς χωρίς καμμία πρόβα!
4) Το γεγονός ότι έχεις να κάνεις με στελέχη σημαίνει ότι δεν μπορείς να 'κρυφτείς' 'όταν είσαι αγυάλιστος ή ελαφρώς αξύριστος.
5) Ακούς συνεχώς το όνομά σου και πρέπει άμεσα να συνηθίσεις στα 'διατάξτε' και τα 'μάλιστα'. Ακόμα και φαντάροι που μπήκαν μαζί σου στο ΚΕΝ θα σε ρωτάνε πράγματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα.
6) Ειδικά το επιλοχάδικο, έχει και τις άσχημες στιγμές όταν πρέπει να 'χώσεις' συναδέλφους σου κατόπιν εντολών. Δυστυχώς, δεν είναι πάντα στο χέρι σου να εξωραΐζεις τις καταστάσεις.
7) Το ΚΕΝ δεν έχει πολλά μπόνους στην πραγματικότητα: Ούτε σε άδειες ούτε σε άλλα παρεμφερή προνόμια μπορείς να ελπίζεις βάσιμα. Μένουν, φυσικά, οι σημαντικές απαλλαγές από αγγαρείες. Επαναλαμβάνω, μιλώ για γραφείς και όχι για βύσματα!

Συμπερασματικά, ο γραφέας στο ΚΕΝ απολαμβάνει κυρίως την απαλλαγή από τις αγγαρείες και μία καλύτερη συμπεριφορά από τα στελέχη. Τα αρνητικά τα αναφέρω προς ενημέρωση, αλλά ομολογώ ότι, με λίγες εξαιρέσεις, δεν με ενόχλησαν ιδι ...
Andy

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Andy »

Δεν ξέρω γιατί χάθηκε το τέλος του σχολίου μου. Προφανώς, εννοούσα ότι δεν με ενόχλησαν 'ιδιαίτερα'. Σε γενικές γραμμές, τα θετικά είναι πιο σημαντικά από τα αρνητικά, κατά τη γνώμη μου. Αυτά.
kpas

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από kpas »

Ρε παιδια εγω ειμαι εδω και λιγες μερες γραφεας στο υπασπιστηριο. Να διευκρυνήσω πως δεν μπήκα με βύσμα, απλα ζήτησαν καποιον να ξέρει απο υπολογιστες για να λύση καποιο προβλημα που ειχαν στο υπασπιστηριο. Πήγαν αρκετοι, δεν εκαναν τίποτα και τελικα πήγα και γω και το εφτιαξα άμεσα, έτσι και με κρατησαν πέραν μαλλον του σημειου πως εχω 2 πτυχια σε Η/Υ. Ο γραφεας εχει και καλα και κακα. Δεν θα σταθω σε αυτα όμως.
Αυτο που με απασχολει ειναι πως εδω και 2 μερες εχουν ολοι αρχισει υπηρεσιες και γω κάνω υπήρεσια στο γραφειο με αποτελεσμα αυτην την στιγμή οι περισσοτεροι να ξέρουν πως να κάνουν τα παραγγελματα με τα οπλα, να ξέρουν τι πρεπει να κανουν ως σκοπια, ως θαλαμοφυλακες και κλπ...
Εγω όμως δεν ξέρω τίποτα απο αυτά. Απο ότι φαίνεται δεν θα μου χρειαστούν στην μονάδα, αλλά σε 12 μέρες που θα πάω στην μονάδα, όταν μου ζητήσουν να τα κάνω, τί θα πώ;
Valantis

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Valantis »

kpas έγραψε:Ρε παιδια εγω ειμαι εδω και λιγες μερες γραφεας στο υπασπιστηριο. Να διευκρυνήσω πως δεν μπήκα με βύσμα, απλα ζήτησαν καποιον να ξέρει απο υπολογιστες για να λύση καποιο προβλημα που ειχαν στο υπασπιστηριο. Πήγαν αρκετοι, δεν εκαναν τίποτα και τελικα πήγα και γω και το εφτιαξα άμεσα, έτσι και με κρατησαν πέραν μαλλον του σημειου πως εχω 2 πτυχια σε Η/Υ. Ο γραφεας εχει και καλα και κακα. Δεν θα σταθω σε αυτα όμως.
Αυτο που με απασχολει ειναι πως εδω και 2 μερες εχουν ολοι αρχισει υπηρεσιες και γω κάνω υπήρεσια στο γραφειο με αποτελεσμα αυτην την στιγμή οι περισσοτεροι να ξέρουν πως να κάνουν τα παραγγελματα με τα οπλα, να ξέρουν τι πρεπει να κανουν ως σκοπια, ως θαλαμοφυλακες και κλπ...
Εγω όμως δεν ξέρω τίποτα απο αυτά. Απο ότι φαίνεται δεν θα μου χρειαστούν στην μονάδα, αλλά σε 12 μέρες που θα πάω στην μονάδα, όταν μου ζητήσουν να τα κάνω, τί θα πώ;

Αυτο είναι το πρόβλημα με τους γραφείς, πάνε στις μονάδες και είναι σαν τα μαυρα πρόβατα... Και αν είσαι σε κανένα στρατόπαιδο ότι να ναι έχει καλός, εάν είσαι σε κανένα μάχημο (Β΄ ΜΚ) εκει θα είναι τα ζόρικα. Εγώ εβλεπα σειρές μου που ήταν στο ΚΕΝ γραφείς και μετά είχαν σοβαρό προβλημα και πειθαρχίας και οπλασκήσεων... Σου προτείνω να ζητήσεις άδεια απο τον λγο σου να σε αφήσει και να πάς με καμια σειρά σου να σου δείξει αυτα που μάθανε (αναγνώριση, επ ομου, παρουσιαστε) αυτά είναι που μπορεί να φας καμπανα αν δεν τα ξέρεις... Καλη αρχη. Όσο για την γνώμη μου, αν μπορείτε να μπείτε σε γραφεια μην μπείτε στα ΚΕΝ αλλα στην εκπση 3ου κύκλου (2η Μετάθεση) ...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Greek_Army »

Πάντως και στις μονάδες γίνονται οπλοασκήσεις. Εντάξει αναγνώριση σε σκοπιά και να παρουσιάζεσαι σαν θαλαμοφύλακας τα μαθαίνεις και σε 1 ώρα δεν είναι κάτι τραγικό
Παπαρας 69

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Παπαρας 69 »

Γεια σου ρε valantis. Να επιμορφωσεις τα ποντικια
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

kpas έγραψε:Ρε παιδια εγω ειμαι εδω και λιγες μερες γραφεας στο υπασπιστηριο. Να διευκρυνήσω πως δεν μπήκα με βύσμα, απλα ζήτησαν καποιον να ξέρει απο υπολογιστες για να λύση καποιο προβλημα που ειχαν στο υπασπιστηριο. Πήγαν αρκετοι, δεν εκαναν τίποτα και τελικα πήγα και γω και το εφτιαξα άμεσα, έτσι και με κρατησαν πέραν μαλλον του σημειου πως εχω 2 πτυχια σε Η/Υ. Ο γραφεας εχει και καλα και κακα. Δεν θα σταθω σε αυτα όμως.
στο υπασπιστηριο δεν θεωρησαι γραφιας. Για αλλο λογο σε πηραν οπως λες για λυσεις το προβλημα στους υπολογιστες. Οι μονοι ανδρες που πανε εκει ειναι οι οδηγοι του στρατηγου και του ταξιαρχου. Τα παραγγελματα και ολα που αναφερεις δεν ειναι προβλημα. Μην πνιγεσαι σε μια κουταλια νερο. Για τις υπηρεσιες θα ενημερωθεις απο τον επιλοχια σου δεν ειναι τραγικο το θεμα. Η μοναδα σου που σε εστειλε ξερει οτι δεν ξερεις απο παραγγελματα και υπηρεσιες. Συζητα το μονο με τον επιλοχια σου αφου φοβασαι την επιβολη ποινων Που λογικο ειναι. Κοιταξε να καλυφθεις ς αυτο το θεμα.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rafale την Δευ Μάιος 31, 2010 3:03 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
LS
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από LS »

Διάβαζα όλα τα παραπάνω σχόλια των φίλων μελών του forum όσο αφορά την ειδικότητα του γραφέα... Και είπα να εναποθέσω τη δική μου εμπειρία. Κατ'αρχάς, για να ισχύουν όλα όσα ανέφεραν οι περισσότεροι από τους προλαλήσαντες (για την "καλοπέραση" του γραφείου), υπάρχουν 2 επιλογές: Α) είτε δεν έζησαν οι ίδιοι μία μέρα το πόστο αυτό και ό, τι λένε οφείλεται σε ακούσματα και στη γενική αντίληψη που επικρατεί στους εκτός ότι γραφείο= καθισιό και προνόμια, είτε β) μιλάμε πράγματι για ανθρώπους με κάποιο... Σεβαστό βύσμα, που πράγματι πέρασαν και δεν ακούμπησαν! Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι πάντα ακριβώς έτσι. Η δικιά μου περίπτωση αναφέρεται σε κάποιον που σύρθηκε στο 1ο γραφείο κάποιας μονάδας στη Β. Ελλάδα επειδή κρίθηκε ικανότερος από τους άλλους της σειράς του να αναλάβει καθήκοντα εκεί, με σκοπό να τον εκπαιδεύσουν οι παλαιότεροι γραφιάδες (4 στον αριθμό), και μαζί με άλλους 1-2 που θα έφερναν στην πορεία να αναλάβουν όταν οι παλαιοί θα απολύονταν. Πέρα από το γεγονός ότι ασχολήθηκαν ελάχιστα στο να του δείξουν 5 πράγματα (γιατί στην ουσία τους έννοιαζε μόνο να καβατζώσουν τον αντικαταστάτη), αυτός ο άνθρωπος έχει βρεθεί σήμερα,2 και κάτι μήνες μετά, να βρίσκεται στο 1ο γραφείο μόνος, κάνοντας τη δουλειά που μοιράζονταν πριν 4 (από τα καθημερινά του γραφείου, τον ταχυδρόμο, δυναμολόγιο, κλπ κλπ), να βρίσκεται εκεί 16 ώρες την ημέρα min - τις περισσότερες χωρίς να μπορεί ούτε για φαγητό να κατέβει - να κοιμάται τις καλές μέρες ένα 5ωρο και φυσικά... Μην υπάρχοντας κάποιος άλλος εκεί να τον αντικαταστήσει, να μην μπορεί να πάρει μερικές μέρες άδεια να πάει στο 600χλμ μακρυά σπίτι του και τη γυναίκα του! Αξίζει να τονίσω πως για 2 εβδομάδες έκανε ΚΑΙ νυχτερινές υπηρεσίες εκτός γραφείου - έλλειψη δύναμης βλέπετε!2-3 που ανέβηκαν στο γραφείο μετά από καιρό, βρέθηκαν λίγες εβδομάδες μετά να παρακαλάνε απροκάλυπτα το βύσμα τους στο τηλ να τους πάρουν από εκεί μέσα. Φυσικά αυτό και έγινε... ! Οι αξιωματικοί, σαν σωστοί δημόσιοι υπάλληλοι, σιγά μην ασχοληθούν με το αν ο άλλος είναι στα όρια της κατάρρευσης! Υπόσχονται 5 μέρες τιμητικής στο τέλος της θητείας (τα προνόμια του γραφείου που λέγαμε) ... Αν και όπως πρόσφατα του είπαν και οι ίδιοι, το πιθανότερο είναι να τις πάρει αναρρωτική, αφού τον βλέπουν σύντομα να καταρρέει από την αυπνία, την αφαγία και τη λοιπή κούραση. Θα μπορούσα να συνεχίσω να γράφω... Αλλά νομίζω πως αυτά ήταν αρκετά για να δώσω μια μικρή γεύση από τη δική μου εμπειρία... Στο κατά τα άλλα προνομιούχο πόστο του γραφέα! Να είστε όλοι καλά...
Rafale

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Καλα τι γραφειο ηταν αυτο με 4 γραφιαδες; Υπερυπουργειο; Καλα δεν το συζητω. Ο αξκος του 1ουγρ πρεπει να ηταν καπως. Για να παρει στο γραφειο του 4 γραφιαδες. Ολη την μερα να φανταστω οτι ελλειπε απο το γραφειο; Το δυναμολογιο φανταρος το χειριζοτανε; Καλα ο αξκος του γραφειου δεν εμπαινε μεσα τα απογευματα; Να ξεκουρασει κι αυτον τον δολιο; Τωρα οκ αναφερεις μια περιπτωση μεμονομενη. Δεν ειναι σε ολες τις μοναδες ετσι. Προσωπικα οτι ειχε σχεση με τα ατομικα εγγραφα οπλιτων κλπ δεν αφηνα στρατιωτη να τα χειριζεται. Ουτε ημερησια διαταγη μοναδος. Τιποτα. Καθε απογευμα ημουν μεσα γιατι Ερχοτανε μεσα και ο δκτης μου και Απο την ωρα που εμπαινα εφευγαν οι 2 στρατιωτες που ειχα στο γραφειο. Και ειχαν και τη λουφα τους γενικα. Μαλλον πετυχες σε ξεφραγο Αμπελι 1ογρ με αξκο γραφειο μονο στην ημερησια διαταγη μοναδος.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Greek_Army »

Rafale έγραψε:Καλα τι γραφειο ηταν αυτο με 4 γραφιαδες; Υπερυπουργειο; Καλα δεν το συζητω. Ο αξκος του 1ουγρ πρεπει να ηταν καπως. Για να παρει στο γραφειο του 4 γραφιαδες. Ολη την μερα να φανταστω οτι ελλειπε απο το γραφειο; Το δυναμολογιο φανταρος το χειριζοτανε; Καλα ο αξκος του γραφειου δεν εμπαινε μεσα τα απογευματα; Να ξεκουρασει κι αυτον τον δολιο;Τωρα οκ αναφερεις μια περιπτωση μεμονομενη. Δεν ειναι σε ολες τις μοναδες ετσι. Προσωπικα οτι ειχε σχεση με τα ατομικα εγγραφα οπλιτων κλπ δεν αφηνα στρατιωτη να τα χειριζεται. Ουτε ημερησια διαταγη μοναδος. Τιποτα. Καθε απογευμα ημουν μεσα γιατι Ερχοτανε μεσα και ο δκτης μου και Απο την ωρα που εμπαινα εφευγαν οι 2 στρατιωτες που ειχα στο γραφειο. Και ειχαν και τη λουφα τους γενικα.Μαλλον πετυχες σε ξεφραγο Αμπελι 1ογρ με αξκο γραφειο μονο στην ημερησια διαταγη μοναδος.

μπορώ να σου αναφέρω 5-6 ακόμα. Λες και δεν ξέρουμε τι γίνεται στον στρατό. Ειδικά σε μονάδες ΜΕ που υπάρχουνε διοικητές και υποδιοικητές ΕΥ τι παραπάνω μπορείς να περιμένεις;

...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Greek_Army την Κυρ Σεπ 05, 2010 7:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Rafale

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Δεν ξερω. Στο δικο μου γραφειο αν και γραφειο με πολλα να εχει να ασχολειται και με εναν δκτη κερβερο Ολα πηγαινανε ρολοι. Να μην σου πω οτι τους ξεκουραζα κιολας. Αλλα μου κανανε και Κουτοπονηριες που στο τελος την πληρωσανε βεβαια με καθυστερηση Της απολυσης τους.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6
Επικοινωνία:

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από dn24 »

LS έγραψε:Διάβαζα όλα τα παραπάνω σχόλια των φίλων μελών του forum όσο αφορά την ειδικότητα του γραφέα... Και είπα να εναποθέσω τη δική μου εμπειρία. Κατ'αρχάς, για να ισχύουν όλα όσα ανέφεραν οι περισσότεροι από τους προλαλήσαντες (για την "καλοπέραση" του γραφείου), υπάρχουν 2 επιλογές: Α) είτε δεν έζησαν οι ίδιοι μία μέρα το πόστο αυτό και ό, τι λένε οφείλεται σε ακούσματα και στη γενική αντίληψη που επικρατεί στους εκτός ότι γραφείο= καθισιό και προνόμια, είτε β) μιλάμε πράγματι για ανθρώπους με κάποιο... Σεβαστό βύσμα, που πράγματι πέρασαν και δεν ακούμπησαν! Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι πάντα ακριβώς έτσι. Η δικιά μου περίπτωση αναφέρεται σε κάποιον που σύρθηκε στο 1ο γραφείο κάποιας μονάδας στη Β. Ελλάδα επειδή κρίθηκε ικανότερος από τους άλλους της σειράς του να αναλάβει καθήκοντα εκεί, με σκοπό να τον εκπαιδεύσουν οι παλαιότεροι γραφιάδες (4 στον αριθμό), και μαζί με άλλους 1-2 που θα έφερναν στην πορεία να αναλάβουν όταν οι παλαιοί θα απολύονταν. Πέρα από το γεγονός ότι ασχολήθηκαν ελάχιστα στο να του δείξουν 5 πράγματα (γιατί στην ουσία τους έννοιαζε μόνο να καβατζώσουν τον αντικαταστάτη), αυτός ο άνθρωπος έχει βρεθεί σήμερα,2 και κάτι μήνες μετά, να βρίσκεται στο 1ο γραφείο μόνος, κάνοντας τη δουλειά που μοιράζονταν πριν 4 (από τα καθημερινά του γραφείου, τον ταχυδρόμο, δυναμολόγιο, κλπ κλπ), να βρίσκεται εκεί 16 ώρες την ημέρα min - τις περισσότερες χωρίς να μπορεί ούτε για φαγητό να κατέβει - να κοιμάται τις καλές μέρες ένα 5ωρο και φυσικά... Μην υπάρχοντας κάποιος άλλος εκεί να τον αντικαταστήσει, να μην μπορεί να πάρει μερικές μέρες άδεια να πάει στο 600χλμ μακρυά σπίτι του και τη γυναίκα του! Αξίζει να τονίσω πως για 2 εβδομάδες έκανε ΚΑΙ νυχτερινές υπηρεσίες εκτός γραφείου - έλλειψη δύναμης βλέπετε!2-3 που ανέβηκαν στο γραφείο μετά από καιρό, βρέθηκαν λίγες εβδομάδες μετά να παρακαλάνε απροκάλυπτα το βύσμα τους στο τηλ να τους πάρουν από εκεί μέσα. Φυσικά αυτό και έγινε... ! Οι αξιωματικοί, σαν σωστοί δημόσιοι υπάλληλοι, σιγά μην ασχοληθούν με το αν ο άλλος είναι στα όρια της κατάρρευσης! Υπόσχονται 5 μέρες τιμητικής στο τέλος της θητείας (τα προνόμια του γραφείου που λέγαμε) ... Αν και όπως πρόσφατα του είπαν και οι ίδιοι, το πιθανότερο είναι να τις πάρει αναρρωτική, αφού τον βλέπουν σύντομα να καταρρέει από την αυπνία, την αφαγία και τη λοιπή κούραση. Θα μπορούσα να συνεχίσω να γράφω... Αλλά νομίζω πως αυτά ήταν αρκετά για να δώσω μια μικρή γεύση από τη δική μου εμπειρία... Στο κατά τα άλλα προνομιούχο πόστο του γραφέα! Να είστε όλοι καλά...

τα ειπες ολα. Μακρια απο τα γραφειοκρατικα του στρατου. Δεν εχεις ωραριο σαν στελεχος, κ σαν στρατιωτης δεν εχεις ξεκουραση. Ακομη κ αυτες τις λιγες ωρες που εχεις για ξεκουραση, στις ξεσκιζουν κ αυτες. Μακρια.

Άβαταρ μέλους
asimike
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 2

Γραφιάδες στο στρατό

Δημοσίευση από asimike »

Αλανια μου δεν ξερω τι λετε αλλα θα πω και εγω την γνωμη πανω στο θεμα. Εκατσα γραφεας στο 1ο γραφει μαζι με εναν εποπ λοχια, εμθ επιλοχια και λοχαγο (ως αξιωματικος γραφειου) περιπου ενα μηνα επειδη ο παλιος ειχε σπασει το ποδι του... Γλυτωσα πρωινο καψωνι και αγγαρεια που πηγε συννεφο! Ηταν τουφα... Εξω ειχε -1 και οι αλλοι ετρηβαν τα Magna και τα zodiac και εγω τανακα τζο! Α ρε 1ο γραφειο Α Μακ, μου εκλεψες την καρδιαΕικόναΕικόνα
ΕΛΛΑΣ
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες