Φυσική κατάσταση και σωματικές προϋποθέσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Hλυσιακός-Ι ΜΑΚ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Hλυσιακός-Ι ΜΑΚ »

Nαι γούσταρα πολύ που πήγα εκεί και αν και ταλαιπωρήθηκα πολύ, την ημέρα που απολυόμουνα είχα ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν ασχολήθηκα επαγγελματικά γιατί είμαι πτυχιούχος ΑΕΙ (Χημικός) και είμαι τώρα σε πόστο σε Πανεπιστήμιο. Αν όμως δεν ήμουν Χημικός σίγουρα θα ήμουν μόνιμος στα ΛΟΚ.
Γη και ύδωρ ου δίδομεν. Ι-ΜΑΚ
Hλυσιακός-Ι ΜΑΚ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Η ψυχολόγική πίεαση και τα "καψώνια" δεν είναι παντού τα ίδια και εξαρτώνται από τα άτομα που θα βρεις μπροστά σου. Στο πεύκο τα τελευταία χρόνια υπάρχει γενικά μία εντολή από τους ανωτέρους στους εκπαιδευτές να μην πολυπειράζουν τους φαντάρους και να τους πηγαίνουν ήρεμα, λόγω του ότι είναι νέοι ακόμη και φυσικά για να μην κοπούν και πάρα πολλοί. Επίσης το τελευταίο καιρό τα βύσματα έχουν πλυθήνει κατά πολύ. Στην μονάδα όμως τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά και αν πέσεις και σε κανένα σαλεμένο βατραχάνθρωπο, επόπ κλπ θα πιεστείς πολύ. Και να ξέρετε και κάτι άλλο. Δεν χρειάζεται να σε πιέζουν κάθε μέρα.2-3 δυνατά καψώνια να πάθεις και αρχίζεις να το ξανασκέπτεσαι αν θα συνεχίσεις
illy
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από illy »

Hλυσιακός-Ι ΜΑΚ έγραψε:. Αν όμως δεν ήμουν Χημικός σίγουρα θα ήμουν μόνιμος στα ΛΟΚ.
Γη και ύδωρ ου δίδομεν. Ι-ΜΑΚ
ειμαι σιγουρη για αυτο!!! οπως επισης ειναι πολυ καλη η ειδικοτητα σου και σου ευχομαι ακομα καλυτερη επαγγελματικη εξελιξη... Εικόνα Εικόνα
John RAMBO
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από John RAMBO »

Hλυσιακός-Ι ΜΑΚ έγραψε:Η ψυχολόγική πίεαση και τα "καψώνια" δεν είναι παντού τα ίδια και εξαρτώνται από τα άτομα που θα βρεις μπροστά σου. Στο πεύκο τα τελευταία χρόνια υπάρχει γενικά μία εντολή από τους ανωτέρους στους εκπαιδευτές να μην πολυπειράζουν τους φαντάρους και να τους πηγαίνουν ήρεμα, λόγω του ότι είναι νέοι ακόμη και φυσικά για να μην κοπούν και πάρα πολλοί. Επίσης το τελευταίο καιρό τα βύσματα έχουν πλυθήνει κατά πολύ. Στην μονάδα όμως τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά και αν πέσεις και σε κανένα σαλεμένο βατραχάνθρωπο, επόπ κλπ θα πιεστείς πολύ. Και να ξέρετε και κάτι άλλο. Δεν χρειάζεται να σε πιέζουν κάθε μέρα.2-3 δυνατά καψώνια να πάθεις και αρχίζεις να το ξανασκέπτεσαι αν θα συνεχίσεις

Συμφωνώ πως είναι ανάλογα σε ποιον θα πέσεις. Ένα είναι το μόνο σίγουρο. Αν σε στείλουν για Εκπαιδευτή τότε τρως την μεγαλύτερη πίεση ever οι 3 εκπαιδευτες μας, τα παλικαρια ξυπνανε πιο νωρις από εμας οταν καποιου του πονα η κοιλια η το δακτυλο η και εγω δεν ξερω κι εγω τον πιανουν απο το χερι και τον πανε ιατρειο + κοιμουνται πιο αργα απο εμας + εχουν φρουρα :O (περιπολο) Επλίζω να μην με επιλέξουν για εκπαιδευτης :P
Hλυσιακός-Ι ΜΑΚ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Το ξέρω. Ήμουν εκπαιδευτής.10 μέρες που ήμουν όργανο μου έφυγε η μαγκιά. Ι-ΜΑΚ
John RAMBO
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από John RAMBO »

Hλυσιακός-Ι ΜΑΚ έγραψε:Το ξέρω. Ήμουν εκπαιδευτής.10 μέρες που ήμουν όργανο μου έφυγε η μαγκιά. Ι-ΜΑΚ

Απλα respect στο κουραγιο σου Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Mixalisfr
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Mixalisfr »

Εμεις παντως στην Ρεντινα εχουμε σε καθε Λοχο εκπαιδευτες απο εναν ΟΥΚΑ και γενικα η ψυχολογια μας ειναι καπως... αλλα την παλευουμε...
Το θεμα ειναι οτι ειναι μονο η αρχη τωρα... Μετα; Τι γινεται...
Απο τις θεσεις για καμψεις... Περναμε κατευθειαν σε θεσεις για κοιλιακους και μετα κατευθειαν σε θεσεις για λαγουδακια! Μας τα εχουν σπασει...
Θελει υπομονη...
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Ειμαι 20 χρονων φοιτητησ και εχω καποιεσ απορειεσ. Πρωτα απο ολα εχει πεθανει ο πατερασ μου Και δεν το δηλωσα για να υπηρετησω παραπανω πειραζει; Επειτα ειμαι 1,80 90 κιλα και γυμναζομαι αλλα κανω περισσοτερο βαρη παρα αεροβια θα εχω προβλημα; Τελοσ εχω κανει μηνισκο στο αριστερο ποδι αλλα δε με ενοχλει πια παιζω μπαλα ενιοτε τρεχω κανω σκουοτ λετε να εχω προβλημα; Επισησ τι κριτηρια υπαρχουν για την εισαγωγη (καμψεισ, πουσ απσ, τρεξιμο κ. Τ. Λ. ) ετσι ωστε να βελτιωθω.

Ευχαριστω για το χρονο και τη βοηθεια σασ

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από yandr »

Υπενθυμίζω ότι στις ειδικές δυνάμεις παίρνουν και 9-μηνίτες.
hunter
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από hunter »

Παιδιά να ρωτήσω , είχα μικρός άσθμα αλλά μετά τα 17 δεν με έχει ξαναενοχλήσει γυμνάζομαι και γενικότερα έχω αντοχή καλή, παρουσιάζομαι του χρόνου είμαι φοιτητής τώρα. Θα με κόψουν γι'αυτό ή απλά χρειάζεται η αντοχή κατα τ 'αλλα θέλω πολύ να παρουσιαστώ στις ειδικές δυνάμεις και πιστεύω οτι θα τα καταφέρω.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Θα σε κόψουν αν δεν είσαι Ι1.

Υπάρχει άρθρο στο site σχετικά με την σωματική ικανότητα που αναφέρει τις παθήσεις που σε ρίχουν σωματική κατηγορία. Ρίξε μια ματιά εκεί.

Ξέρω ότι το άσθμα περιλαμβάνεται, αλλά δεν ξέρω αν εξαρτάται από την βαρύτητα του προβλήματος.
hunter
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από hunter »

Απο θέμα αντοχής τα πάω πολύ καλά... πρόβλημα δεν έχω το άσθμα το χω ξεπεράσει υπάρχει κάποιος μέσα που να γνωρίζει αν ισχύει αυτό ή απλά θα δουν ότι κάποτε είχα άσθμα και θα με κόψουν. Γιατι απότι ξέρω αυτή η ασθένεια ξεπερνιέται ειδικά με την γυμναστική;
Αν γνωρίζει κανείς ας απαντήσει ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Εγώ πάλι ξέρω ότι το άσθμα δεν ξεπερνιέται ποτέ, απλά περνάνε περίοδοι ύφεσης και έξαρσης που μπορεί να διαρκούν πολλά χρόνια η καθεμία.
hunter
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από hunter »

Τι να πω θα το παλέψω και ο τολμών νικά ευχαριστώ πάντως.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Εικόνα Κανω 30καμσεις και επιθυμω να παω ορεινος καταδρομεας. Θα τα καταφερω
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες