Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Bluestar

Δημοσίευση από Bluestar »

KΑλησπέρα παιδιά,
Να ρωτήσω κατι θέλω και παρακαλώ πολύ θα ήθελα μια απαντηση,

Εχω μια μικρη εταιρεία ηλεκτρολογικων και ηλεκτρονικων εγκαταστασεων η οποια δεν παει καλα και σκεφτομαι σοβαρα να την κλεισω. Εχω βγαλει το φυλαδιο. Εχω αδεια ασκησεως επαγγελματος ηλεκτρολογου, αδεια ασκησεως επαγγελματος ηλεκτρονικου, πτυχιο ραδιοερασιτεχνη, αγγλικα και υπολογιστες. Επισης εχω και 2 παιδια. Αξιζει τον κοπο; Χρηματικα παντα γιατι απο στερηση παιδιων και οικογενειας ξερω οτι ειναι δυσκολα.

Ευχαριστω εκ των προταιρων
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 152

Δημοσίευση από greko_27 »

Επειδη ημουνα και εγω στα ποσταλια παλιοτερα (bluestar-superfast) απο οικονομικης αποψης εν μερη αξιζει... Αν και εξω ουσιαστικα πληρωνεσαι παρα πολυ καλυτερα, ουσιαστικα-περιπου τα διπλα (μειωνεκτημα-πλεονεκτηματα ποσταλιων και ποντοπορων τα εχουμε ξαναπει σε παλιοτερα ποστ). Τωρα για τους ηλεκτρολογους θεσεις για τα ποντοπορα πλοια δεν υπαρχουν γιατι τις εχουν παρει οι ξενοι (ρουμανοι-ουκρανοι-ρωσοι), οσο για μεσα στην ελλαδα δηλαδη στα ποσταλια... Πρεπει να βρεθει κενη θεση, με λιγα λογια πρεπει να εχεις και κανενα γνωστο ή να πεσεις στην περιπτωση που ψαχνουν απεγνωσμενα για ηλεκτρολογους. Το ιδιο ισχυει και για τους πλοιαρχους, αντιθετα για τους μηχανικους τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα γιατι απλουστατα Καθε χρονο ολο και λιγοτερο μηχανικοι βγαινουν απο τις σχολες. Ουσιαστικα λιγες εταιρειες ειναι οι λεγομενες τοπ στην ελληνικη ναυσιοπλοία (δηλαδη για ποσταλια). Οσο για το μισθολογικο ειναι πολυ καλυτερο απο εναν υπαλληλο που ξεκιναει σε μια ιδιωτικη εταιρεια και περνει 700 ευρω σε αντιθεση με εναν Γ' Μηχανικο-Γ' Πλοιαρχο σε ποσταλι που περνει τουλαχιστον 3200. Για τους μισθους των Ηλεκτρολογων ειναι πανω κατω τα ιδια με τους υπολοιπους αξιωματικους του πλοιου, αλλα καλυτερα να ρωτησεις εναν ηλεκτρολογο απο ποσταλι να σου πει γιατι αυτην τη στιγμη εχω ξεχασει ποσα επαιρναν οι ηλεκτρολογοι στην Bluestar.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος greko_27 την Δευ Μάιος 31, 2010 4:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΟΣ »

Φιλε γκρέκο ξέρεις αν έχει internet στο καράβι;
Άβαταρ μέλους
vaggelis
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από vaggelis »

Το ναυτικο επεγγελμα ειναι παρα πολυ δυσκολο οσο σωματικα οσο και ψυχολογικα, ειναι μια παρα πολυ μεγαλη αποφαση να το ακολουθησεις και το ποιο σημαντικο ειναι να αγαπας την θαλασσα με ολες τις οψεις της. Εχω τελειωσει την ΑΕΝ Πρεβεζας αλλα δεν ακολουθησα στην συνεχεια σαν Ανθυποπλοιαρχος για τον λογο οτι ηθελα να κανω οικογενεια και να εχω ενα σπιτι να γυρνω καθε μερα. Τωρα ειμαι ΕΠΟΠ εδω και 6 1/2 χρονια και ειμαι καλα σχετικα. Δεν σας κρυβω ομως οτι νοσταλγω τα ταξιδια που εκανα. Ειναι αναμεικτα τα συναισθηματα. Μερικοι φιλοι μου ειναι ποια Γραμματκοι (Υποπλοιαρχοι) και μιλω συχνα μαζι τους (οσο υπαρχει σημα στο κινητο τους). Τωρα ποια τα καραβια ειναι πολυ ποιο συνχρονα και μερικα εχουν και ιντερνετ αλλα για επαγγελματικη χρηση ποιο πολυ. Θελω να ευχηθω καλη τυχη σε οσους το ακολουθησουν και σε αυτους που οργωνουν τις θαλασσες του κοσμου να εχουν παντα καλες θαλασσες η μπουνατσες που λενε.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

ΓΙΩΡΓΟΣ έγραψε:Φιλε γκρέκο ξέρεις αν έχει internet στο καράβι;

Ναι εχει αλλα το πληρωνεις με προπληρωμενη καρτα... Κατι σαν τα καρτοκινητα δηλαδη... ΑΥΤΟ ισχυει κυριως για τα ποσταλια (επιβατηγα) για τα ποντοπορα δυστυχως κατα 98% δεν εχει μεχρι τωρα= (δυνατοτητα αποστολης μονο email)
Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Καλημερα... Εχο απορια... Σκεφτομαι και εγο να μπω αεν ασπροπυργου! Εχο ομως μεγαλο δειλημμα. Ειμαι 22 ετων. Βλεπο οτι η ανεργια παει κατα διαολου. Απο την αλλη βλεπω μια καλη ευκαιρια αυτη, καλα λεφτα κτλπ.
ομως τι γινεται με το αυριο; Πως εγω θα χτισω μια σχεσει; Πως θα παντρευτω αυριο μεθαυριο; Τωρα ειμαι μικρος σχετικα... Σκεφτομαι να μπω εκει για να παρω ενα αμαξι καλο+ να μαζεψω λεφτα για ενα σπιτι, εχω τον ανηψιο μου που εχει τελειοσει την σχολη και περνει 4800 τωρα. Δν θυμαμαι τι βαθμο εχει, οταν τον ρωτησα μ ειπε οτι δν το εχει μετανιωσει καθολου και οτι και εκεινου το προβλημα ειναι το πως θα κανει οικογενεια! Ας με βοηθησει καποιος να μου πει 5 πραγματα. Γιατι δν εχο και πολυδουλεψει, ειμαι ενα ατομο που απλα δουλευε σε καφετεριες οχι πολλα πολλα... Μαρεσει η θαλασσα δν τρελενομαι ομως... Μεχρι εκει... !
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Νικος έγραψε:Καλημερα... Εχο απορια... Σκεφτομαι και εγο να μπω αεν ασπροπυργου! Εχο ομως μεγαλο δειλημμα. Ειμαι 22 ετων. Βλεπο οτι η ανεργια παει κατα διαολου. Απο την αλλη βλεπω μια καλη ευκαιρια αυτη, καλα λεφτα κτλπ.
ομως τι γινεται με το αυριο; Πως εγω θα χτισω μια σχεσει; Πως θα παντρευτω αυριο μεθαυριο; Τωρα ειμαι μικρος σχετικα... Σκεφτομαι να μπω εκει για να παρω ενα αμαξι καλο+ να μαζεψω λεφτα για ενα σπιτι, εχω τον ανηψιο μου που εχει τελειοσει την σχολη και περνει 4800 τωρα. Δν θυμαμαι τι βαθμο εχει, οταν τον ρωτησα μ ειπε οτι δν το εχει μετανιωσει καθολου και οτι και εκεινου το προβλημα ειναι το πως θα κανει οικογενεια! Ας με βοηθησει καποιος να μου πει 5 πραγματα. Γιατι δεν εχο και πολυδουλεψει, ειμαι ενα ατομο που απλα δουλευε σε καφετεριες οχι πολλα πολλα... Μαρεσει η θαλασσα δν τρελενομαι ομως... Μεχρι εκει... !

Νικο εαν εκανες τον κοπο και διαβαζες παλιοτερα ποστ του φορουμ θα επαιρνες τις απαντησεις που ζητας... ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ το ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ειναι τροπος ζωης... Ή το αποδοδεχεσαι ή το απορριπτεις... Ο καθε ναυτικος το βλεπει διαφορετικα το ολο θεμα και με διαφορετικη αντιληψη. Το θεμα ειναι το εξης: Αντεχεις να λειπεις 8 μηνες ή και περισσοτερο χρονο απο το σπιτι σου; Αντεχεις να σου λεει η κοπελια σου ''ΝΙΚΟ δε παει αλλο καλυτερα να το διαλυσουμε''. Αντεχεις να μεινεις σε ενα πλοιο 9 μηνες και να μην εχεις βγει ουτε μια φορα; ... Απο την αλλη ομως γουσταρεις να καθαριζεις τουλαχιστον 5000 ευρω καθαρα σε δεξαμενοπλοιο σαν Γ' Μηχανικος ή Ανθυποπλοιαρχος; Δηλαδη για 9 μηνες παραμονη μεσα στο πλοιο πλοιο θα βαλεις τουλαχιστον 45000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ στην τσεπη σου. Το θεμα της οικογενειας δυστηχως απασχολει το μεγαλυτερο ποσοστο των Ελληνων ναυτικων... ΑΛΛΑ η γνωμη μου ειναι η εξης εαν δε πας τουλαχιστον για 6 μηνες σαν δοκιμος-εκπαιδευομενος για να παρεις μια πολυ μικρη γευση απ' το τι παιζει μεσα στα βαπορια δε μπορεις να καταλαβεις εαν κανεις για αυτην τη δουλεια ή οχι... Για περεταιρο αποριες μπορεις να διαβασεις και παλιοτερα ποστ του φορουμ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος greko_27 την Παρ Ιουν 04, 2010 10:51 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Nikos

Δημοσίευση από Nikos »

Ναι εχεις δικιο... Δν με νοιαζει το να λειψω τωρα... Να χασω τους φιλους μου... Αυτο θα το σκεφτω ιδιαιτερα οταν παω 29-30... Τοτε θα πω τι κανω... ! Αν και τωρα μπορεις να μου πεις πηγαινε μεχρι τοτε και μετα φυγε πχ. Για να μαζεψω λεφτα να χτισω ενα σπιτι... Αλλα στα 30 που θα βρεις αλλου δουλεια; Πως θα σου φανει εκει που περνεις 5000 να περνεις 800; Τον ανηψιο μου που τον ρωτησα και αυτος μου ελεγε τα ιδια. Και οτι ουτε αυτος θελει να ειναι θαλασσα μια ζωη και θα παει για μεταπτυχιακο αγγλια μου ελεγε. Δυστυχος εγω δν το εχο το θεμα αυτο... Δν υπαρχει τροπος μετα απο 6-7 χρονια να ερθω στερια; Επισης ρωτα και 2 ατομα ο ενας ειναι... Οταν τον ρωτησα για οικογενεια. Δν το ειχε σκεφτει καν. Επισης και οταν ρωτησα και μια κοπελα ουτε εκεινη... Δεν ξερω πραγματικα. Μια λεω θα παω. Μια οχι.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Nikos έγραψε:Ναι εχεις δικιο... Δν με νοιαζει το να λειψω τωρα... Να χασω τους φιλους μου... Αυτο θα το σκεφτω ιδιαιτερα οταν παω 29-30... Τοτε θα πω τι κανω... ! Αν και τωρα μπορεις να μου πεις πηγαινε μεχρι τοτε και μετα φυγε πχ. Για να μαζεψω λεφτα να χτισω ενα σπιτι... Αλλα στα 30 που θα βρεις αλλου δουλεια; Πως θα σου φανει εκει που περνεις 5000 να περνεις 800; Τον ανηψιο μου που τον ρωτησα και αυτος μου ελεγε τα ιδια. Και οτι ουτε αυτος θελει να ειναι θαλασσα μια ζωη και θα παει για μεταπτυχιακο αγγλια μου ελεγε. Δυστυχος εγω δν το εχο το θεμα αυτο... Δν υπαρχει τροπος μετα απο 6-7 χρονια να ερθω στερια; Επισης ρωτα και 2 ατομα ο ενας ειναι... Οταν τον ρωτησα για οικογενεια. Δν το ειχε σκεφτει καν. Επισης και οταν ρωτησα και μια κοπελα ουτε εκεινη... Δεν ξερω πραγματικα. Μια λεω θα παω. Μια οχι.

Στο ειπα και πιο πανω, πας στις ΑΕΝ και μετα απο το πρωτο εκπαιδευτικο μπαρκο βλεπεις εαν το γουσταρεις ή οχι. Θα μου πεις "καλα ρε φιλε με ενα 6μηνο θα καταλαβω τι παιζει στα βαπορια; "Και η απαντηση μου ειναι "οχι βεβαια", αλλα θα βαλεις σε μια δοκιμασια τον ευατο σου και θα δεις εαν κανεις Για ναυτικος. Ουσιαστικα εαν δε σ' αρεσει θα χασεις ενα χρονο απο τη ζωη σου... Σιγα τα αυγα δηλαδη... Μηπως αυτη τη χρονικη στιγμη εχεις τιποτα καλυτερο να κανεις; Εσυ ξερεις καλυτερα τον εαυτο σου... Και η αποφαση που θα παρεις ειναι αποκλειστικα δικη σου. Παντως σου ευχομαι οτι καλυτερο για οποια αποφαση και εαν παρεις.
Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Να σε ρωτησω κατι... Γιατι μου ειπε η αδερφη του ανηψιου μου οτι γινεται. Οταν φτασω σε καποια ηλικια που πχ θελω να κατω λιγο. Μπορω πχ να μην κανω 6-7 μηνες ταξιδι και να κανω 4μηνα; Η πχ να μην παω οταν με παρουν τηλ σε εκινη την περιοδο να παο στο επομενο 7 μηνο... Μου ειπε οτι γινεται... Ισχυει;
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Νικος έγραψε:Να σε ρωτησω κατι... Γιατι μου ειπε η αδερφη του ανηψιου μου οτι γινεται. Οταν φτασω σε καποια ηλικια που πχ θελω να κατω λιγο. Μπορω πχ να μην κανω 6-7 μηνες ταξιδι και να κανω 4μηνα; Η πχ να μην παω οταν με παρουν τηλ σε εκινη την περιοδο να παο στο επομενο 7 μηνο... Μου ειπε οτι γινεται... Ισχυει;

Η Θαλασσια Υπηρεσία (συμφωνα με τις συλλογικες συμβασεις) διαρκεί τουλάχιστον 7 μήνες για τα φορτηγά πλοία και 6 μήνες για τα πετρελαιοφόρα και λοιπα πλοια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος greko_27 την Κυρ Ιουν 06, 2010 2:40 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Ναι αλλα εμενα μ εχει πει οτι υπαρχουν πλοια που κανουν 4μηνα...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Νικος έγραψε:Ναι αλλα εμενα μ εχει πει οτι υπαρχουν πλοια που κανουν 4μηνα...

Aν εννοεις του Χανδρη τα κρουαζιεροπλοια αυτο ειναι η εξαιρεση του κανονα... Δεν μπορεις να συκωνεσαι και να φευγεις οποτε θελεις εσυ απο το βαπορι... Οταν υπογραφεις τη συμβαση σου λεει ποσο καιρο εισαι υποχρεωμενος να κατσεις μεσα στο πλοιο και συνηθως ειναι 6μηνο ή 7μηνο. Εαν αποφασισεις να φυγεις νωριτερα τοτε πληρωνεις τα εισητηρια επιστροφης σου στην ελλαδα και τα εισητηρια του αντικαταστατη σου...so simple
Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Χμμ... Δν ξερω. Απλα μου ειπε οτι υπαρχουν καραβια που κανουν 4μηνα γκαζαδικο νομιζο; Δν θυμαμαι. Και τωρα οσο για το αλλο που ρωτησα; Πχ παο κανω ενα 6-7 μηνες... Μετα οταν ξαναπαρουν μπορω να τους πω οτι δν θα ερθω σε αυτο το ταξιδι και οτι θα μπορω να παω στο μεθεπομενο?
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Νικος έγραψε:Χμμ... Δν ξερω. Απλα μου ειπε οτι υπαρχουν καραβια που κανουν 4μηνα γκαζαδικο νομιζο; Δν θυμαμαι. Και τωρα οσο για το αλλο που ρωτησα; Πχ παο κανω ενα 6-7 μηνες... Μετα οταν ξαναπαρουν μπορω να τους πω οτι δν θα ερθω σε αυτο το ταξιδι και οτι θα μπορω να παω στο μεθεπομενο;

Οταν ξεμπαρκαρεις τους λες οτι "ξερεται θελω να κατσω να ξεκουραστω 3 μηνες. Μετα τους 3 μηνες ειμαι διαθεσιμος να ξαναμπαρκαρω". Για να ξερουν με λιγα λογια ποτε μπορουν να σε υπολογιζουν... Εννοειτε βεβαια πως πρεπει να εισαι τυπος και υπογραμμως σε τετοια θεματα και αυτο που λες να το τηρεις... Και οχι να λες οτι θα ξαναπερασεις απο την εταιρεια σε 3 μηνες και εμφανιζεσαι μετα απο 5; Σιγα μη σε ξαναπαρουν μετα.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης