Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Nightmare
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nightmare »

Αυτο που εννοούσα, αλλα μάλλον δεν το διατύπωσα σωστα, ειναι οτι πηγαν στο καραβι όλοι μαζι μαζι με τον καθηγητή... Δεν ξέρω κατα πόσο αυτο ησχύει... Και κάτι ακόμα σο πρώτο και το δεύτερο έτος, που ειναι τα θαλάσσια ταξίδια, ποιές ειναι οι αρμοδιότητες του δόκιμου;
stormy

Δημοσίευση από stormy »

Μπορει να ισχυει υπο προυποθεσεις αλλα σιγουρα οχι για το εκπαιδευτικο ταξιδι και ολη η σχολη.
Υπο φυσιολογικες συνθηκες ο δοκιμος ειτε πλοιαρχος ειτε μηχανικος καλειτε καθε ημερα να εκτελεσει εργασιες (να μην γελανε οι ακτοπλοοι) που δεν απαιτουν καποια υπεθυνοτητα για να εξασκηση τους επανω στο αντικειμενο της ειδικοτητας τους. Παραληλα υπαρχει απο το υπουργειο ενας οδηγος, το ΚΕΠ, το οποιο εχει καποιες εργασιες που πρεπει ο καθε εκπαιδευομενος να εκτελεσει κατα την διαρκεια της παραμονης του επανω στο πλοιο. Καποια αρμοδιοτητα συγγεκριμενη δεν υπαρχει γιατι ειναι εκπαιδευομενος.
tourlidas
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από tourlidas »

Οταν λες δεν απαιτουν υπευθυνοτητα; Ουτε στο δευτερο εκπαιδευτικο; Και μολις τελειωσεις τη σχολη πως θα μαθεις να εισαι υπεθυνος και χρησιμος στην δουλεια σου; Δηλαδη σαν 3ος μηχανικος τι θα κανεις εκει μεσα;(και ανθυποπλοιαρχος αντιστοιχα)
Και κατι αλλο. Για το ΚΕΠ. Το εχω ακουσει πολλες φορες. Αλλα κανενας δεν λεει ακριβως τι ειναι. Τι εργασιες εχει μεσα; Μπορει καποιος να το δει, χωρις να ειναι μεσα στη σχολη;
stormy

Δημοσίευση από stormy »

Να γινω ποιο σαφη. Θα ασχοληθει μα σοβαρες εργασιες που απαιτουν καποια υπευθυνοτητα αλλα στον βαθμο της εξοικιωσης του αλλα παντα υπευθυνος θα ειναι ο αξιωματικος που θα του αναθεσει την εργασια. Για παραδειγμα ενας εκπαιδευομενος μπορει να κληθει να ξεκινησει ενα μηχανημα στον χωρο του μηχανοστασιου Εαν κατι παει στραβα δεν θα φταιει ο αυτος αλλα ο αξιωματικος που ηταν υπευθυνος να το κανει. Το ιδιο και στην γεφυρα μπορει ενας εκπαιδευομενος να κανει καποιον χειρισμο αποφυγης συγκρουσεως αλλα υπευθυνος ειναι ο αξιωματικος βαρδιας.
Το ΚΕΠ ειναι ενα βιβλιο με διαφορες ασκησεις που πρεπει να κανει ο καθε εκπαιδευομενος κατα την διαρκεια παραμονης του στο πλοιο και ουσιαστικα αποσκοπει στο να στρεψει την προσοχη του σε καποια θεματα που ειναι εξω απο την ρουτινα της δουλειας. Να τον κανουνε να ψαχτει λιγο παραπερα. Στην αρχη πρεπει να βρει τα γενικα στοιχεια του πλοιου. Μετα ζηταει καποιες μεταφρασεις ναυτικων ορων. Στην συνεχεια καποια στοιχεια για την πυρασφαλεια ειδη φωτιας, μεσα κατασβεσεως και πως λειτουργουνε. Επισεις εχει καποια σχεδια που πρεπει να κανει ο σπουδαστης ειτε κατασκευαστικα του πλοιου ειτε μηχανηματα. Καποιες εργασιες ειναι για τα σωστικα μεσα του πλοιου και καποιες για τα μεσα φορτοεκφορτωσεως η τα βοηθητικα μηχανηματα του πλοιου. Δεν ειναι κατι το ακατορθωτο αλλα λογω του οτι ειναι αρκετος ο ογκος των εργασιων χρειαζετε να ειναι καποιος τυπικος με την συμπληρωση του και να μην του μεινουνε πολλες για το τελος του ταξιδιου.
Παλια μας τα δινανε πισω, δεν ξερω τι γινετε σημερα. Εαν μπορεσεις να βρεις καποιον παλιο που τα εχει κρατησει.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 152

Δημοσίευση από greko_27 »

tourlidas έγραψε:Οταν λες δεν απαιτουν υπευθυνοτητα; Ουτε στο δευτερο εκπαιδευτικο; Και μολις τελειωσεις τη σχολη πως θα μαθεις να εισαι υπεθυνος και χρησιμος στην δουλεια σου; Δηλαδη σαν 3ος μηχανικος τι θα κανεις εκει μεσα;(και ανθυποπλοιαρχος αντιστοιχα)
Και κατι αλλο. Για το ΚΕΠ. Το εχω ακουσει πολλες φορες. Αλλα κανενας δεν λεει ακριβως τι ειναι. Τι εργασιες εχει μεσα; Μπορει καποιος να το δει, χωρις να ειναι μεσα στη σχολη;

Για το ΚΕΠ μην ανυσηχεις κυκλοφορουν πολλα αντιγραφα ειδικα στη σχολη του Ασπροπυργου!ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΔεν ειναι τιποτα να το συμπληρωσεις
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

tourlidas έγραψε:Οταν λες δεν απαιτουν υπευθυνοτητα; Ουτε στο δευτερο εκπαιδευτικο; Και μολις τελειωσεις τη σχολη πως θα μαθεις να εισαι υπεθυνος και χρησιμος στην δουλεια σου; Δηλαδη σαν 3ος μηχανικος τι θα κανεις εκει μεσα;(και ανθυποπλοιαρχος αντιστοιχα)

Οπως τα λεει ο stormy ειναι για τις αρμοδιοτητες του δοκιμου... . Σαν Γ' Μηχανικος οταν τελειωσεις απο τη σχολη μην νομιζεις οτι στο πρωτο σου μπαρκο σαν Γ' Μηχανικος θα σε κανουν κιολας Τριτο... Θα πας στην αρχη για κανα 2 μηνο σαν δοκιμος (αλλα θα εχεις αρμοδιοτητες Γ' Μηχανικου με αμοιβες δοκιμου). Ουσιαστηκα σε δοκιμαζουν να δουν εαν μπορεις να πιασεις Γ' Μηχανικος... Παντως θα εχεις μεγαλη βοηθεια απο τους συναδελφους σου και εαν αξιζεις ο Α' Μηχανικος θα δωσει εντολη να αναλαβεις στα νεα σου καθηκοντα και θα ενημερωσει την εταιρεια και θα αντικαταστησεις τον αλλο γ' μηχανικο. Και εγω στην αρχη εκατσα 40 μερες σαν δοκιμος και μετα επιασα Γ' μηχανικος. Παντως εξαρταται απο εσενα το ποτε θα πιασεις σαν Τριτος... Ενας συμφοιτητης μου απο τη σχολη εκατσε 4 μηνες σαν δοκιμος και δε μπορεσε να πιασει σαν Γ' Μηχανικος και τελικα εφυγε... Τελευταια που τον συναντησα τα εχει παρατησει εδω και χρονια.
tourlidas
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από tourlidas »

greko_27 έγραψε:Οπως τα λεει ο stormy ειναι για τις αρμοδιοτητες του δοκιμου... . Σαν Γ' Μηχανικος οταν τελειωσεις απο τη σχολη μην νομιζεις οτι στο πρωτο σου μπαρκο σαν Γ' Μηχανικος θα σε κανουν κιολας Τριτο... Θα πας στην αρχη για κανα 2 μηνο σαν δοκιμος (αλλα θα εχεις αρμοδιοτητες Γ' Μηχανικου με αμοιβες δοκιμου). Ουσιαστηκα σε δοκιμαζουν να δουν εαν μπορεις να πιασεις Γ' Μηχανικος... Παντως θα εχεις μεγαλη βοηθεια απο τους συναδελφους σου και εαν αξιζεις ο Α' Μηχανικος θα δωσει εντολη να αναλαβεις στα νεα σου καθηκοντα και θα ενημερωσει την εταιρεια και θα αντικαταστησεις τον αλλο γ' μηχανικο. Και εγω στην αρχη εκατσα 40 μερες σαν δοκιμος και μετα επιασα Γ' μηχανικος. Παντως εξαρταται απο εσενα το ποτε θα πιασεις σαν Τριτος... Ενας συμφοιτητης μου απο τη σχολη εκατσε 4 μηνες σαν δοκιμος και δε μπορεσε να πιασει σαν Γ' Μηχανικος και τελικα εφυγε... Τελευταια που τον συναντησα τα εχει παρατησει εδω και χρονια.

Καταλαβα. Πολυ χρησιμη διευκρινιση... Να ρωτισω τωρα κατι αλλο... Οταν λες "αντικαταστησεις τον αλλο Γ' Μηχανικο"... Τι εννοεις; Τι γινεται αυτος μετα; Παει σε αλλο καραβι ή ειστε και οι 2, Γ' μηχανικοι στο ιδιο πλοιο; Ο μισθος σου ανεβαινει κατα τη διαρκεια του ταξιδιου, αφου αντικαταστησεις τον αλλο γ' μηχανικο;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tourlidas την Πέμ Απρ 29, 2010 5:08 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
stormy

Δημοσίευση από stormy »

Θα προσπαθησω να σου απαντησω εγω για το τι γινετε αφου παρεις το διπλωμα του 3ου. Για τους καινουριους αξιωματικους η καθε εταιρια εχει και μια πολιτικη. Αυτο που προσπαθει να πει ο γκρεκο ειναι οτι θα περασεις μια δοκιμαστικη περιοδο επανω στο καραβι απο μερικες ημερες εως καποιους μηνες μεχρι να αποδειξεις οτι εισαι ικανος να αναλαβεις τα καθηκοντα του βαθμου σου. Κατα την περιοδο αυτη, αναλογα με την εταιρια, θα εισαι ναυτολογιμενος σαν δοκιμος ή σαν 3ος (καλυτερα ειναι να εισαι ναυτολογιμενος 3ος) και θα πληρωνεσαι αναλογα. Εαν ολα πανε καλα και μεινουνε ικανοποιημενοι οι προισταμενοι σου τοτε θα γινει μια προταση απο τον πλοιαρχο σε συνενοηση με τον προισταμενο σου προς την εταιρια να καλυψεις την θεση της ειδικοτητας σου οταν αυτη προκειψει. Τα ποντοπορα εχουν συνηθως 2-3 τριτους 1 δευτερο και 1 πλοιαρχο ή α' μηχανικο. Εσυ θα μπεις σε μια απο τις θεσεις της ειδικοτητας σου οταν η θεση θα αδειασει. Υπαρχει η δυνατοτητα να γινει και μεταθεση σου σε αλλο πλοιο της εταιριας. Ο μισθος σου θα φτασει στο ποσο που προβλεπει η εταιρια για τον βαθμο σου. Αυτα γινοντε συνηθως οταν εισαι καινουριος σε μια εταιρια και δεν σε ξερουν. Εαν συνεχισεις στην εταιρια που θα εισαι σαν δοκιμος θα σε ξερουν και τοτε η περιοδος αυτη θα ειναι μικρη (ισως μεχρι το επομενο λιμανι).
Nightmare
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Επικοινωνία:

Το όνειρό μου είναι που ελπίζω να γίνει πραγματικότητα... Έχω λάβει υπόψην μου όλες τις θυσίες που πρέπει να κάνω... Και όλες τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω... Και ούτε πρόκειτε να το βάλω στα πόδια... Τώρα για το ερώτημα που μου έθεσες, κανένας απο το σχολείο μου δεν θα δηλώσει κάν ΑΕΝ... Είμαι ο μόνος... Γενικά το έχουν δισφημίσει το επάγγελμα και φοβούντε να το επιλέξουν...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Nightmare έγραψε:Το όνειρό μου είναι που ελπίζω να γίνει πραγματικότητα... Έχω λάβει υπόψην μου όλες τις θυσίες που πρέπει να κάνω... Και όλες τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω... Και ούτε πρόκειτε να το βάλω στα πόδια... Τώρα για το ερώτημα που μου έθεσες, κανένας απο το σχολείο μου δεν θα δηλώσει κάν ΑΕΝ... Είμαι ο μόνος... Γενικά το έχουν δισφημίσει το επάγγελμα και φοβούντε να το επιλέξουν...

Δεν ειναι θεμα δυσφιμησης... ΑΠΛΩΣ οπως το ειπες θελει θυσιες και γενικα κοτσια... Ειναι ενα επαγγελμα που καθε μερα ειναι διαφορετικη και δε ξερεις τι θα σου ξημερωσει η επομενη μερα... Και υπαρχουν πολλοι ασταθμητοι παραγοντες οπως η οικογενεια, τα λεφτα, οι συνθηκες εργασιας και αλλα. Εγω παντως οταν ειδα την ευκαιρεια την αρπαξα απο τα μαλλια και την εκανα με ελαφρα πηδηματακια για το δημοσιοΕικόνα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος greko_27 την Τετ Μάιος 26, 2010 6:08 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Nightmare
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Επικοινωνία:

Σαφώς και είναι δύσκολες οι συνθήκες, και δύσκολα κάνεις οικογένεια... Αλλά δεν έχει το δικαίωμα ο καθένας να λέει μακριά απο τις ΑΕΝ, και πολλοί το κάνουν χωρίς να γνωρίζουν κάτι πραγματικά αλλα επειδή έτσι έχουν ακούσει... Τεσπα... Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες... Εικόνα
kapten

Δημοσίευση από kapten »

Εγω το μονο που θα πω να προσεχετε πολυ τα ματια σας 124 οταν θα υποβαλλετε αιτησεις σε διαφορες εταιρειες για εργασια εμενα μου χει τυχει το εξης περιστατικό:
έχοντας και εγώ όπως όλοι προωθήσει τα βιογραφικά μου σε εταιρείες αναμένω ειδοποίηση. Το θέμα λοιπόν είναι πως με πέρνει τηλέφωνο Παρασκευή βράδυ γύρω στις 9-10 μμ ένας πράκτορας γνωστής εταιρίας, και μου λέει πως έχεις εργασία για μένα σε πλοίο αν όμως με συνατούσε την επομένη του τηλεφώνου, Σάββατο.(όπου και τα γραφεία της εταιρείας είναι και κλειστά) Μου μύρισε βρωμοδουλεία και δεν πήγα με ξαναπέρνει την επομένη και μου λεέι πως αυτός και καλά εκτέθηκε στην εταιρεία ενω ηταν κλειστα τα γραφεία, ταυτοχρονα πως έχω μπει στη μαυρη λίστα στην εταιρεία για εργασία και Να μη σκεφτω να ξαναυποβάλλω αιτηση εκει... Αυτό εσείς πως το κρίνεται; Και παλι καλη επιτυχια σε όλους που θελουν να κανουν αυτο το επαγγελμα γτ εμεις απο μεσα σας λεμε καλυτερα εξω και με περισσοτερες δυσκολιες!
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

kapten οταν λες πρακτορα τι εννοεις; ... δηλαδη σαν αυτους που εχουν οι ναυτιλιακες εταιρειες που ασχολουνται με την εκδοση εισητηριων σε επιβατηγα πλοια; Συνηθως μιλας με τον υπευθυνο πληρωματων ανεξαρτητως και εαν η εταιρεια εχει ποντοπορα πλοια ή ποσταλια (επιβατηγα). Ορισμενες εταιρειες παντως ειναι ανοιχτες και τα σαββατα!
kapten

Δημοσίευση από kapten »

Η συγγεκριμενη δεν ειναι ανοιχτα τα σαββατα απο εγκυρη πηγη
Μιλαω για επιβατηγα ακτοπλοια ειπα πολλα,
Ναι και ειναι αυτοι που εχουν το κονε με τα κεφαλια στην εταιρεια.
εγω απλώς το ανεφερα για να πληροφορησω τα παιδια πως δεν ειναι ολα ροδινα και ευκολα να χουν τα ματια τους 124
και θα μου πεις φιλε το λες εκ του ασφαλους γιατι τωρα ειμαι σε εταιρεια καλα λεφτα περνω αλλα λυπω σχεδον ολο το χρονο εγω το επελεξα γιατιο μου αρεσε και μ αρεσει!
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Όντως εαν θελεις να πας δοκιμος σε ποσταλι (επιβατηγο) εαν δε γνωριζεις καποιον πρακτορα ή καποιον καπετανιο ή Ά Μηχανικο της εταιρειας πολυ δυσκολα τα πραγματα... Αλλα στην τελικη δεν αξιζει... Γιατι σαν δοκιμος ολη μερα στη μαπα εισαι και ουσιαστικα δε μαθαινεις τιποτα... Αργοτερα σαν αξιωματικος και ειδικα σαν 2ος μηχανικος και υποπλοιαρχος ειναι αρκετα καλα για ελλαδα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος greko_27 την Σάβ Μάιος 29, 2010 11:37 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες