Ψάχνω να βρω το μοντέλο ενός μαχαιριού που έχει ο παππούς μου από τότε που ήταν στις ειδικές δυνάμεις. Είχε μαύρο χρώμα, κούφια μεταλλική λαβή (στύλ ράμπο 1, αν θυμάται κανείς) και μοιάζει με το Jungle II αλλά είχε μια τρύπα (σχεδόν τετράγωνη) στο μέσο της λεπίδας.
Φωτογραφία του Jungle II:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yandr την Παρ Ιουν 25, 2010 1:19 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
JohnKr έγραψε:Ψάχνω να βρω το μοντέλο ενός μαχαιριού που έχει ο παππούς μου από τότε που ήταν στις ειδικές δυνάμεις. Είχε μαύρο χρώμα, κούφια μεταλλική λαβή (στύλ ράμπο 1, αν θυμάται κανείς) και μοιάζει με το Jungle II αλλά είχε μια τρύπα (σχεδόν τετράγωνη) στο μέσο της λεπίδας.
Εγώ θυμάμαι ότι είχαν το ίδιο μαχαίρι με τους Βρετανούς SAS. Εκτός και αν είχαν και άλλο σαν αυτό που πρέθεσες.
Δες παρακάτω το εξώφυλλο του βιβλίου "Κύριοι, Πάτε για Ύπνο" του Αντιστράτηγου ε. Α Ελευθέριου Σταμάτη.
Όπως βλέπεις το Jungle, ίδια λαβή, η λεπίδα είχε πριονωτή λάμα στην πίσω πλευρά αλλά ίσως πιο μικρό μήκος και έχει μια περίεργη τρύπα πάνω στην λεπίδα που δεν ξέρω σε τι χρησιμεύει. Το μαχαίρι έχει φαγωθεί απο σκουριά και ακονιστεί τόσες φορές που είναι όλα λεία: Το πριονάκι είναι μια σειρά από εξογκώματα πλέον.
Θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να ανεβάσω φωτο από το μαχαίρι μπας και κάποιος βρει τι είναι.
Εμένα πάντως μου θυμίζει το μαχαιρι μαχης που είχε ο Ιερος Λόχος, θα προσπαθήσω να βρω καμια φωτό να επιβεβαιωσω, πάντως αξίζει να το φροντίσεις λίγο, είναι συλλεκτικό κομμάτι!
Οποιο παρουν απο το ArmyShop της γειτονιας τους. Μα τι νομιζετε τελος παντων οτι θα ειστε ολη μερα με το μαχαιρι στο στομα; Θα σας εκπαιδευσουν να κοβετε λαριγκια; Θα σας πεταξουν μεσα στην Τουρκια και θα σας πουνε φατε οσους περισσοτερους μπορειτε πριν σας φανε; Σας στελνουμε να βρειτε τον Θαλασσα που ειναι σε μυστικη αποστολη; -> Μια ξιφολογχη σου δινουν για το Μ16Α2