Μαχαίρι παλιών λοκατζήδων

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Απάντηση
Στρατός και θητεία
JohnKr
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από JohnKr »

Ψάχνω να βρω το μοντέλο ενός μαχαιριού που έχει ο παππούς μου από τότε που ήταν στις ειδικές δυνάμεις.
Είχε μαύρο χρώμα, κούφια μεταλλική λαβή (στύλ ράμπο 1, αν θυμάται κανείς) και μοιάζει με το Jungle II αλλά είχε μια τρύπα (σχεδόν τετράγωνη) στο μέσο της λεπίδας.

Φωτογραφία του Jungle II:
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yandr την Παρ Ιουν 25, 2010 1:19 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

JohnKr έγραψε:Ψάχνω να βρω το μοντέλο ενός μαχαιριού που έχει ο παππούς μου από τότε που ήταν στις ειδικές δυνάμεις.
Είχε μαύρο χρώμα, κούφια μεταλλική λαβή (στύλ ράμπο 1, αν θυμάται κανείς) και μοιάζει με το Jungle II αλλά είχε μια τρύπα (σχεδόν τετράγωνη) στο μέσο της λεπίδας.

Εγώ θυμάμαι ότι είχαν το ίδιο μαχαίρι με τους Βρετανούς SAS. Εκτός και αν είχαν και άλλο σαν αυτό που πρέθεσες.

Δες παρακάτω το εξώφυλλο του βιβλίου "Κύριοι, Πάτε για Ύπνο" του Αντιστράτηγου ε. Α Ελευθέριου Σταμάτη.

Εικόνα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Εκτός και αν αναφέρεσαι στο MΚ 3 που έχουν οι Navy SEALs, και αντίστοιχα οι δικοί μας της ΔΥΚ.

Εικόνα
JohnKr
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από JohnKr »

Όπως βλέπεις το Jungle, ίδια λαβή, η λεπίδα είχε πριονωτή λάμα στην πίσω πλευρά αλλά ίσως πιο μικρό μήκος και έχει μια περίεργη τρύπα πάνω στην λεπίδα που δεν ξέρω σε τι χρησιμεύει.
Το μαχαίρι έχει φαγωθεί απο σκουριά και ακονιστεί τόσες φορές που είναι όλα λεία: Το πριονάκι είναι μια σειρά από εξογκώματα πλέον.

Θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να ανεβάσω φωτο από το μαχαίρι μπας και κάποιος βρει τι είναι.
JohnKr
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από JohnKr »

Εικόνα
ZvS
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ZvS »

Ανακαταβες (αερονες) χρωμα με αυτο και εγινε ετσι; Δεν εξηγητε αλλιως
JohnKr
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από JohnKr »

Ξέρω ότι είναι λίγο στραπατσαρισμένο αλλά βρίσκεται τόσα χρόνια σε κυκλοφορία, πάλι καλά που είναι και σε αναγνωρίσιμη κατάσταση.

Τέλος πάντων, το αναγνωρίζει κανείς;

Να θυμάστε ότι ο παππούς μου το πήρε πριν 50 χρόνια στις καταδρομές. Ψάχνω το τότε μοντέλο ή τουλάχιστον την μετεξέλιξη του.
Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

Εμένα πάντως μου θυμίζει το μαχαιρι μαχης που είχε ο Ιερος Λόχος, θα προσπαθήσω να βρω καμια φωτό να επιβεβαιωσω, πάντως αξίζει να το φροντίσεις λίγο, είναι συλλεκτικό κομμάτι!
πολητης

Δημοσίευση από πολητης »

Ξερει κανεις αν ο ανοξειδοτος χαλυβας σκουριαζει μεσα στο νερο της θαλασσας; Αν ναι υπαρχει τροπος να μην σκουριασει?
Άβαταρ μέλους
Deathdiver
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Deathdiver »

Μηπως ξερει κανεις ποιο μαχαιρι εχουν οι Ελληνες καταδρομεις (ΛΟΚ);
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 4
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Deathdiver έγραψε:Μηπως ξερει κανεις ποιο μαχαιρι εχουν οι Ελληνες καταδρομεις (ΛΟΚ) ;
Οποιο παρουν απο το ArmyShop της γειτονιας τους. Μα τι νομιζετε τελος παντων οτι θα ειστε ολη μερα με το μαχαιρι στο στομα; Θα σας εκπαιδευσουν να κοβετε λαριγκια; Θα σας πεταξουν μεσα στην Τουρκια και θα σας πουνε φατε οσους περισσοτερους μπορειτε πριν σας φανε; Σας στελνουμε να βρειτε τον Θαλασσα που ειναι σε μυστικη αποστολη; -> Μια ξιφολογχη σου δινουν για το Μ16Α2

Άβαταρ μέλους
Deathdiver
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Η μονη χρηση κατα την γνωμη σου που εχει ενα μαχαιρι στις ειδικες δυναμεις ειναι για να σκοτωνεις Τουρκους.
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Deathdiver έγραψε:Η μονη χρηση κατα την γνωμη σου που εχει ενα μαχαιρι στις ειδικες δυναμεις ειναι για να σκοτωνεις Τουρκους.
Εγω τη ξιφολογχη μου παντως δεν ετυχε να την χρησιμοποιησω 1 χρονο. Εσυ που την χρησιμοποιησες?
Άβαταρ μέλους
Deathdiver
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

297ΙΜΑΚ έγραψε:
Deathdiver έγραψε:Η μονη χρηση κατα την γνωμη σου που εχει ενα μαχαιρι στις ειδικες δυναμεις ειναι για να σκοτωνεις Τουρκους.
Εγω τη ξιφολογχη μου παντως δεν ετυχε να την χρησιμοποιησω 1 χρονο. Εσυ που την χρησιμοποιησες;

Ειμαι 16 δεν υπηρετησα ακομη...

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Deathdiver έγραψε:
297ΙΜΑΚ έγραψε:
Εγω τη ξιφολογχη μου παντως δεν ετυχε να την χρησιμοποιησω 1 χρονο. Εσυ που την χρησιμοποιησες;
Ειμαι 16 δεν υπηρετησα ακομη...

Οκ "θανατοδυτη" που φανταζεσαι οτι θα χρησιμοποιησεις το μαχαιρι που δε θα σου δωσουν?
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες