Μισθός Επαγγελματία Οπλίτη (ΕΠΟΠ)

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 1
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

ΓΙΑΝΝΗ_Σ έγραψε:Κοπελα μου εχεις ιδεα τι ειναι οι ειδικες δυναμεις η δεν εχεις καθολου ε; Μην με νευριαζεις τωρα... Εμεις δεν ειμαστε εποπ πεζικου... Εχεις ιδεα τι επειχειρισιακο εξοπλισμο πρεπει να αγοραζουμε συνεχεια για ειμαστε στις ειδικες δυναμεις; Η νομιζεις οτι αυτα που δινει ο στρατος φτανουν... Να σου φερω μερικα παραδειγματα; Πρεπει να αγοραζουμε καινουργια κρανοι, μπεργκιν, μαχαιρια, εξαρτησεις, οπλα για πεηνμπολ, πυξιδες, λειζερ, χειρολαβες για τα οπλα, σχοινια καταρηχησης, κρικους, κρανοι αλματων, στολες καταδυσεων, και αλλα πολλα μικροαντικειμενα... Για να πας και να επιβιωσεις 15 μερες σε μια περιχη με -10 βαθμους δεν σου φτανουν αυτα που σου παρεχει ο στρατος... Αν δεις κανενας καταδρομεας δεν χρησιμοποιει υλικα του ελληνικου στρατου, παρα μονο για επιθεωρησεις... Και ωραια... Σου λεω οτι παω με 1000 ευρω, λεφτα για τις μετακινησεις για να κανω συντηρηση 2 φορες το χρονο ποιος θα μου δινει; Λεφτα για τα υλικα ποιος θα μου δινει; Νομιζεις με 300 εθρο το ενοικιο το μηνα και να μου μενουν 700 μου φτανουν... Καλα για να μην σου βαλω οτι καθε μηνα αγοραζεις τουλαχιστον 3 παραλλαγες γιατι απο την χρηση καταστρετφοντε... Και ναι, ειναι και οικονομικο κηνιτρο να πας εκει... Πως θα ζησεις; Ξερω ξερω... Λεω λαλακιες ε;

Δυστυχώς ο ΓΙΑΝΝΗΣ_Σ έγραψε μια μεγάλη αλήθεια που ισχύει οριζοντίως και καθέτως σε όλα τα Όπλα και Σώματα του Στρατού. Και το λέω γιατί μετά την απόλυση μου έχω δώσει τα κέρατα μου (κανά τριχίλιαρο) για σοβαρό εξοπλισμό.

Επιβίωση στο δάσος με τα σχοινάκια του Στρατού; Χαχαχα.Bivi bag και υπνόσακος, άντε πάρε και ένα poncho με 4 ή 6 χταπόδια και κουτσά-στραβά τη βγάζεις. Και αν έχεις και πολύ λόξα, πάρε μια αιώρα κλειστού τύπου για το καλοκαιράκι, μηπως και δεν σε φάνε τα φίδια.

Στο στρατό να ζητήσεις bivi bag, σκοπευτικό, απστασιόμετρο laser; Θα σε κοιτάνε σαν εξωγήινο.

NIKH.21
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από NIKH.21 »

Ρε δε μπα να ειμαι μια ζωη φανταροσ... Αλλα να ξερετε κατι: Ολοι εδω μεσα Εχουμε ενα κοινο παμε για το μονιμο και για το χρημα γιατι δεν υπαρχουν δουλιες... Και οποιος πει το αντιθετο ειναι ψευτησ
ΓΙΑΝΝΗ_Σ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗ_Σ »

Καλυτερα φανταρος... Γιατι εκαπιδευσαι να κανεις αυτο που ειναι να κανεις και απο εκει και περα δεν εχεις αλλες ευθυνες...
Άβαταρ μέλους
OMEGA
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 3
Ενδιαφέροντα: Game Developer-Μπασκετ-Πολο
Επάγγελμα: Web Designer

Δημοσίευση από OMEGA »

ΓΙΑΝΝΗ_Σ έγραψε:Οσο για το αν θα παω εποπ... Τελικα μαλλον δεν θα παω γιατι καταργουν το επιδομα επικυνδυνοτητας στις ειδικες δυναμεις που ειναι 3000 ευρω το χρονο... Δεν θα παω να κατασρεψω και την υγεια μου κανοντας 50 αρες, αλλα και να ειμαι 100 μερες τον χρονο σε σκοινακια χωρις εστω μια παραπανω οικονομικη επιβραβευση γι αυτο που κανουν... Δεν θα καθομαι να περνω μονο 1000 ευρω για αυτα...
θα το καταργησουν εισαι σιγουρος?
Άβαταρ μέλους
OMEGA
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 3
Ενδιαφέροντα: Game Developer-Μπασκετ-Πολο
Επάγγελμα: Web Designer

Δημοσίευση από OMEGA »

ΓΙΑΝΝΗ_Σ έγραψε:Κοπελα μου εχεις ιδεα τι ειναι οι ειδικες δυναμεις η δεν εχεις καθολου ε; Μην με νευριαζεις τωρα... Εμεις δεν ειμαστε εποπ πεζικου... Εχεις ιδεα τι επειχειρισιακο εξοπλισμο πρεπει να αγοραζουμε συνεχεια για ειμαστε στις ειδικες δυναμεις; Η νομιζεις οτι αυτα που δινει ο στρατος φτανουν... Να σου φερω μερικα παραδειγματα; Πρεπει να αγοραζουμε καινουργια κρανοι, μπεργκιν, μαχαιρια, εξαρτησεις, οπλα για πεηνμπολ, πυξιδες, λειζερ, χειρολαβες για τα οπλα, σχοινια καταρηχησης, κρικους, κρανοι αλματων, στολες καταδυσεων, και αλλα πολλα μικροαντικειμενα... Για να πας και να επιβιωσεις 15 μερες σε μια περιχη με -10 βαθμους δεν σου φτανουν αυτα που σου παρεχει ο στρατος... Αν δεις κανενας καταδρομεας δεν χρησιμοποιει υλικα του ελληνικου στρατου, παρα μονο για επιθεωρησεις... Και ωραια... Σου λεω οτι παω με 1000 ευρω, λεφτα για τις μετακινησεις για να κανω συντηρηση 2 φορες το χρονο ποιος θα μου δινει; Λεφτα για τα υλικα ποιος θα μου δινει; Νομιζεις με 300 εθρο το ενοικιο το μηνα και να μου μενουν 700 μου φτανουν... Καλα για να μην σου βαλω οτι καθε μηνα αγοραζεις τουλαχιστον 3 παραλλαγες γιατι απο την χρηση καταστρετφοντε... Και ναι, ειναι και οικονομικο κηνιτρο να πας εκει... Πως θα ζησεις; Ξερω ξερω... Λεω λαλακιες ε;
εδω εχεις δικιο...

ΓΙΑΝΝΗ_Σ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Ξερω γω ρε φιλε... Στον ημερισιο τυπο στο αρμυ. Γρ το διαβασα σε ενα απ τα αρθρα πριν αρκετες μερες... Ελπιζω πως οχι... Τι να πω, δεν ξερω...
νικος

Δημοσίευση από νικος »

Ποσα ειναι τα χρηματα επιπλεον στις παραμεθοριες περιοχες και αν ξερει κανεις αν γεινονται ασκησεις και αν πληρονονται. Αν ξερει καποιος ας απαντησει
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ »

Το 30% που λες δεν ισχχυει ειναι 12%

ενας νεος εποπ παιρνει + τα παραμεθορια (185?) συνολο = 1059 ? επαναλαμβανω ενας νεος εποπ. η μειωση μισθου τις ταξεως του 12% πιανει ολα τα επιδοματα εκτος του βασικου μισθου και του χρονο υπηρεσιας. ο οποιος βασικος μισθος ενος νεου εποπ ειναι 584? ο οποιος στην συνεχεια ανεβαινει. και μεσα σε 5 χρονια υπηρεσιας θα φτανεις τα 1267 ? συνολικα

οσον αφορα τα παραμεθορια για να κοπουν δεν πιστευω σε καμμια περιπτωση, για να μειωθουν ισως, κατι τετοιο θα γινει.

ΓΙΑΝΝΗ_Σ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Σε μενα μιλας; Απο ΣΜΥ ανθυπολοχαγος και εποπ ανθυπασπιστης τιμητικα ειναι... Για αποστρατεια στην 25ετια μιλαω... Οχι για πιο μετα... Οπως και οι ευελπιδες φτανουν ταγματαρχες στην 25 ετια... Για πιο μετα ειναι οι ΚΡΙΣΕΙΣ για το αν θα συνεχισουν... Οι καλυτεροι δλδ... Τωρα για ΣΜΥ δεν ξερω τι βαθμο φτανουν αν θελουν να συνεχισουν... Παντως απο ΣΜΥ στην μοναδα μου αποστρατευτικε ενας στα 22 χρονια και μολις ειχε παρει βαθμο ανθυπολοχαγου... Τωρα αν εχει αλλαξει κατι δεν ξερω
arisbark

Δημοσίευση από arisbark »

Το επιδομα πληροφορικης το παιρνουν στο τρατο γνωριζει καποιος?
ΓΙΑΝΝΗ_Σ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Αποφασιστηκε σε νυχτερινη τροπολογια χθες να μην γινουν περικοπες και μειωσεις επιδοματων στα σωματα ασφαλειας... Ωραια. Το γραφει ο ημερησιος τυπος του αρμυ...
κοψιμο υπαξιωματικων

Δημοσίευση από κοψιμο υπαξιωματικων »

Για τους υπαξιωματικους και αξιωματικους ειδες τιποτα εκοψε απο εκει;
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Rafale »

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ στο... Παρά πέντε από την εισοδηματική πολιτική των δραστικών περικοπών στα πάσης φύσεως επιδόματα φαίνεται πως κάνει η κυβέρνηση, καθώς χθες το βράδυ, κι ενώ είχε ολοκληρωθεί η ψηφοφορία του φορολογικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κατατέθηκε τροπολογία που εξαιρεί από την περικοπή του 12% των επιδομάτων ειδικών συνθηκών αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροπολογία εξαιρείται από τη μείωση του 12% το επίδομα Ειδικών Δυνάμεων που καταβάλλεται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στο αστυνομικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και στο ένστολο προσωπικό του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, αλλά και η ειδική αποζημίωση που καταβάλλεται στο προσωπικό της ΕΛ. ΑΣ. Και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος για κάθε ημέρα απασχόλησης πλέον του πενθημέρου την εβδομάδα.

Μαζί με αστυνομικούς και στρατιωτικούς όμως οι τυχεροί της τελευταίας στιγμής είναι και οι φύλακες των μουσείων και των σωφρονιστικών καταστημάτων, καθώς όπως αναφέρεται στην τροπολογία από την περικοπή του 12% εξαιρείται και «η αποζημίωση που χορηγείται στο φυλακτικό προσωπικό των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων καθώς και στο προσωπικό φρούρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για κάθε ημέρα απασχόλησης πέραν του πενθημέρου».

Η δαπάνη από τις εξαιρέσεις αυτές υπολογίζεται σε 34 εκατ. Ευρώ ετησίως.

www.tanea.gr

illy
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 31

Δημοσίευση από illy »

Επιτελους, να κ κατι καλο!ΕικόναΕικόνα Με τα ελαχιστα λεφτα που παιρνουν να τους κανουν κ μειωσεις! Αν πληρωνοντουσαν τις υπηρεσιες τους-που κακως δεν αναγνωριζονται σαν καποια μορφη "εφημεριας"- θα ειχαν κ περισσοτερες χρηματικες απολαβες οι στρατιωτικοι! Μπραβο κ παλιΕικόνα
Dum spiro spero
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες