Εθνικά και στρατιωτικά ζητήματα

Ηλεκτρονικές διευθύνσεις προς ιστοσελίδες που πραγματεύονται εθνικά και στρατιωτικά θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος.

Ελλάδα vs Τουρκία

Τουρκικές αμφισβητήσεις Ολόκληρο το πλέγμα των τουρκικών αμφισβητήσεων και διεκδικήσεων, μαζί με την ελληνική επίσημη θέση όπως αυτή διατυπώνεται στο site του υπουργείου εξωτερικών.
URL: Υπουργείο Εξωτερικών

Τουρκία: Θερμή σύγκρουση; Πριν από 40 χρόνια, τα μεσάνυχτα της 5ης Σεπτεμβρίου 1955, μια έκρηξη στον κήπο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη προξενεί μικρές ζημιές στο κτήριο και στο διπλανό σπίτι όπου είχε γεννηθεί ο Κεμάλ Ατατούρκ. H έκρηξη, μια τουρκική προβοκάτσια με πιθανή συμμετοχή πρακτόρων και από άλλες χώρες, απέδειξε περίτρανα την ικανότητα της Τουρκίας να επιλύει τα προβλήματά της και να επιτυγχάνει τις επιδιώξεις της χρησιμοποιώντας κάθε μέθοδο.
URL: Magica Journey

Μιας υφαλοκρηπίδας και οι άλλες εκκρεμότητες αίρονται Eκκρεμότητες με αυτόνομη δυναμική ή παρενέργειες της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης στην Kύπρο; Aν εξαιρέσουμε το πρόβλημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Aιγαίο οι υπόλοιπες ελληνοτουρκικές εκκρεμότητες παρουσιάζονται περισσότερο ως παρενέργειες του Kυπριακού, οι οποίες απέκτησαν τη δική τους φόρτιση και δυναμική.
URL: Ημερησία

Κύπρος

28 χρόνια μετά Για άλλη μια χρονιά στη θύμησή μας έρχονται οι αποφράδες ημέρες του ζεστού εκείνου Ιούλη του 1974, όπου η καταστροφή της Κύπρου συντελέστηκε σε δύο επεισόδια.
URL: Ημερησία

Ελευθεροτυπία Η εφημερίδα κάλυψε σε έκταση το κυπριακό πρόβλημα, με αφορμή την κατάθεση του σχεδίου Ανάν.
URL 1: Το πάρε δώσε για την Κύπρο
URL 2: Η απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας

Καθημερινή Στο σχέδιο επίλυσης αναφέρεται η Καθημερινή, περιλαμβάνοντας το σύνολο του κειμένου που κατατέθηκε, αλλά και στην κατάσταση στην Κύπρο λίγο πριν την εισβολή.
URL 1: Σοβιετικά όπλα στην Κύπρο
URL 2: Πώς απεσύρθη η μεραρχία από την Kύπρο

Το Κυπριακό σε στραυροδρόμι Mια "ενιαία κρατική οντότητα" αποτελούμενη από δύο "συστατικά κράτη" (component states) κατά τα πρότυπο των καντονίων της Ελβετίας, προβλέπει το σχέδιο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για τη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού.
URL: In.gr

Ηλεκτρολόγος Δημήτρης Ανθής