ΙΠΒΑΛ - Ίλη Πεδίου Βολής Αρμάτων Λιτοχώρου

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Ξέρει κανείς να μου πει πληροφορίες για την ΙΠΒΑΛ; Παίρνω μετάθεση εκεί σε κανά μήνα. Βασικά πού είναι, πώς είναι τα πράγματα εκεί, υπηρεσίες, αγγαρείες κτλ.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 1
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Έψαξα και βρήκα ότι είναι στο Λιτόχωρο. Τεθωρακισμένα;
Anonymous

Ναι, είναι Ίλη Πεδίου Βολής Αρμάτων Λιτοχώρου, πρέπει να είναι κοντά στο Δίον (Τεθωρακισμένα).
Αυτό που με καίει είναι πώς πάει το πράγμα εκεί με υπηρεσίες κτλ.
Φεύγω από το ένα κολαστήριο (21 ΕΜΑ), μην πάω σε άλλο :)

Anonymous

Φιλε μου ειμαι εκει τωρα και απολυομαι σε ενα μηνα... ειμαι δεκανεας κ εβγαζα τις υπηρεσιες εκει... εκανα κ χρεη επιλοχια. ειναι ενα πολυ ησυχο στρατοπεδο επανω στον ολυμπο... τα στελεχη καλα. αν και στην αρχη θα σε ψαρωσουν... το μονο αρνητικο ειναι οτι σε σχεση με αλλες μοναδες δουλευεις αρκετα, δεν εχει πολλες αγραφες αδειες και απεχει πολυ απο το δημο λιτοχωρου (10 ευρω ταχι και 15 ευρω απο τα τραινα... παντως εγω εκει ενω περιμενα οτι θα ειναι χαλια, ολοι το θεωρουν τη χειροτερη μεταθεση, περασα πολυ καλα...
Anonymous

Ωραία, μάλλον καλό ακούγεται τελικά...

Κι εγώ δεκανέας είμαι, ελπίζω τουλάχιστον εκεί να μετράει σε κάτι αυτό, γιατί εδώ που είμαι τώρα δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο.

Φίλε, μάλλον δεν θα σε προλάβω, εγώ έρχομαι 27 Νοε, οπότε καλός πολίτης.

Μία ακόμη ερώτηση, από υπηρεσίες πώς πάει το πράγμα; Πόσες πχ το μήνα κάνετε, ή πώς σας πάει;

Boogie
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Boogie »

Υπηρετω τωρα εκει περα, με τον γρηγορη παραπανω εκανα παρεα.
υπηρεσια τωρα πηγαινει 2-3 μεσα 307 εισαι; &Αμα ερθει κ αυτη η σειρα μπορει να πηγαινει κ 1-1 οπως ειχε παει με τους 305-6 τοτε ηταν καλα.
απλα στον στροπεδο ερχοντε κ μενουν αλλες μοναδες λογο βολων δηλαδη φιλοξενουμε
Anonymous

Ναι,307 είμαι. Έρχομαι 27 του μήνα... Άντε να δούμε.

Boogie
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Boogie »

Κανενας αλλος ερχεται εκει που εισαι;
gladiator7

Δημοσίευση από gladiator7 »

Παιδια θελει να ερθει ο αδερφος μου στο λιτοχωρο αλλα θελω να ξερω αν θα περασει καλα ή οχι.
ΝΙΚΟΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ »

Υπιρετισα εκει το 1995 και περασα πολη καλα

dim123
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από dim123 »

Ειμαι αυλωνα τεθωρακισμενα και με ενημερωσαν οτι μαλλον θα παρω μεταθεση για λιτοχωρο. Τι λεει εκει; Εγω εχω ακουσει οτι ειναι πιο χαλαρα και με αρκετες αδειες. Ισχυει; Ξερει κανενας να μου πει?
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από kampf »

Στο λιτοχωρο ειναι η 24 Τεθωρακισμενη Ταξιαρχια. Απο τεθωρακισμενες μοναδες υπαρχουν οι 23 ΕΜΑ και η 26 ΕΜΑ. Στην 26 ειναι πολυ πιο χαλαρα απο οτι στην 23. Και εκει καλα ειναι αλλα λιγο τρελοκομειο.150 στελεχη και 24 φανταροι χαχαχαχα.

Η ΙΠΒΑΛ ειναι καπου 8 χλμ εξω απτο λιτοχωρο στο βουνο.
+ της ΙΠΒΑΛ
ησυχια
ομαλοι ρυθμοι
αρκετη χαλαροτητα
καλος διοικητης
1/1 1/2 υπηρεσιες
μια σκοπια πυλη απτο απογευμα εως το πρωι
θαλαμοφυλακας
βραδυνο περιπολο το οποιο παιρνει υπηρεσιακη εξοδο

- της ΙΠΒΑΛ
μειονεκτημα ειναι οταν ερχονται μοναδες για ασκησεις. Επειδη η ΙΠΒΑΛ ειναι μοναδα υποστηριξης, γενικα εχει τρεξιμο και πολυ αγγαρεια. Αλλα απτην αλλη βλεπεις και τιποτα. Αρματα, ελικοπτερα, πυροβολα κτλ.
το αλλο μειονεκτημα ειναι η μεταφορα αν δεν εχεις οχημα κατα τις εξοδους. Οι εξοδουχοι βγαινουν με καναδεζα και μπαινουν με καναδεζα γυρω στις 9:30. Αλλιως το ταξι παιρνει 12 ευρω.

"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
perastikos

Δημοσίευση από perastikos »

Παιδια υπηρετησα στην ΙΠΒΑΛ περιπου πριν δυο χρονια απο οπου και απολυθηκα. Δεν μπορω να πω οτι περασα ασχημα αλλα ουτε και τελεια. Ειχε αρκετες αγγαρειες με εναν διοικητη να νοιαζεται περισσοτερο για την εικονα που εβγαζε προς τα εξω (λόγω του οτι ερχοντουσαν μοναδες απο ολη την Ελλάδα για βολές) και λιγοτερο με την κουραση και τον κοπο τον φανταρων. Επισης λογω του οτι ειναι στους προποδες του Ολυμπου το κρυο ηταν εντονο, αλλα το ζεστο νερο στα λουτρα ανυπαρκτο... Στα θετικα του στρατοπεδου ηταν η ηρεμια, ειδικα οταν δεν φιλοξενουνταν καποια αλλη μοναδα για εκπαιδευση, οι λιγες υπηρεσιες οπου σε πηγαινε 1 μεσα 1 εξω αντε 2-1.
patient

Δημοσίευση από patient »

Παιδια ειναι τελεια στην ιπβαλ και ο υποδοικας ειναι σουπερ! Ειμαι τυχερος που υπηρετησα εκει!
ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ »

Εχω υπηρετηση εκει το 1977για 14 μηνες. περασαν πολλα χρονια απο τοτε, αλλα αυτο που δεν μπορει να αλλαξη ειναι οτι ειναι μια ιλη σε απομονωση απο την υπολυπη μοναδα. τοτε δεν ειχαμε ουτε για ενα ντουζ να κανουμε. το καλοκαιρι ητανε καλα, αλλα τον χειμωνα αστα να πανε.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες