Οικόπεδο στη Χίο

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Anonymous

Οικόπεδο στη Χίο

Δημοσίευση από Anonymous »

Γεια σας.

Είμαι Ιταλός και κάθε χρόνο περνάω τις διακοπές μου στη Χίο.
Εδώ και 3 χρόνια άρχισα να ενδιαφερθώ ν'αγοράσω ένα οικόπεδο εκεί:
πέρσι βρήκα ένα μέρος που μ'αρέσει πολύ, αλλά μου είπαν ότι ο στρατός
μπορεί να το κλείσει για εκπαιδεύσεις (είναι στην κορυφή ενός βουνού).
Επομένως θα ήθελα να ξέρω κάτι σίγουρο, αλλά δεν ξέρω πού να ρωτήσω.
Μπορείτε να μου πείτε ένα e-mail στον οποίο να γράψω γι'αυτό;
Γράψτε στη διεύθυνσή μου σε παρακαλώ:alessandroveronesi70@gmail.com
Σας ευχαριστώ πολύ,

Alessandro Veronesi
Antonis21
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Οικόπεδο στη Χίο

Δημοσίευση από Antonis21 »

Αγαπητε Αλεξανδρε,
Ο Στρατος δεν ειναι μια υπηρεσια με απεριοριστη δικαιοδοσια. Εαν το οικοπεδο που θελεις να αγορασεις ειναι ηδη ιδιοκτησια καποιου, ειτε του Δημου ειτε καπιου προσωπου, ο Στρατος δεν μπορει να το "επιταξει" για να κανει την δουλεια του. Ο μονος τροπος που ο Στρατος μπορει να χρησιμοποιησει μια εκταση, ειναι να ειναι δικη του.
Anonymous

Οικόπεδο στη Χίο

Αγαπητέ Αντώνη,
ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Πραγματικά αυτό το οικόπεδο είναι ιδιοκτησία ενός κύριου, που μου το έδειξε την ώρα που ήμουν εκεί.
Όταν του είπα ότι ήταν ωραίο για μένα, μου είπε ότι πιθανώς δε θα μπορούσα να το αγοράσω, γιατί "ο στρατός ήδη είχε κλείσει τις γύρω περιοχές για να κάνει εκπαιδεύσεις (με μαχητικά αεροπλάνα), που κάποτε διαρκούσαν εβδομάδες... Σ'αυτή την περίπτωση δε θα μπορούσα να μείνω εκεί κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων"...
Νομίζεις ότι αυτό είναι δυνατό, ή η κατάσταση δεν μπορεί να είναι έτσι;
Και πάλι ευχαριστώ, συγνώμη για τα λάθη που έκανα σ'αυτό που έγραψα.

Αλέξανδρος
Helistas
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 1

Οικόπεδο στη Χίο

Δημοσίευση από Helistas »

Ρε μηπως εχεις πεσει σε απατεωνα και προσπαθει να σου φαει τα λεφτα με οικοπεδα του Στρατου;
Anonymous

Οικόπεδο στη Χίο

Μπορεί... Ακριβώς γι'αυτό θέλω να ρωτήσω κάποιον του στρατού.
Αν στη Χίο (ή αλλού) υπάρχει κανένα κατάλληλο στρατιωτικό γραφείο, ίσως μπορώ να δείξω το μέρος στο Google Earth για να ξέρω αν αυτό είναι ελεύθερο ή αν ο στρατός μπορεί να το κλείσει...

Alessandro
Antonis21
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Οικόπεδο στη Χίο

Δημοσίευση από Antonis21 »

Στρατολογικο γραφειο θα εχει το νησι σιγουρα, αλλα μπορεις και να ρωτησεις και στο Φρουραρχειο, η στον Δημο, για να μαθεις αν ανηκει το οικοπεδο στον Δημο η στον Στρατο.
Την πιθανοτητα που λεει ο Helistas παρτην στα σοβαρα.

(Παρεπιπτοντως Helista χαθηκαμε φιλε, θα σε παρωτηλεφωνο)
Anonymous

Οικόπεδο στη Χίο

Γεια σας και πάλι ευχαριστώ.

Εάν ήταν δυνατό να στείλω ένα μήνυμα τώρα σε κάποιο e-mail θα το προτιμούσα, γιατί συνήθως το Αύγουστο είναι δύσκολο να βρίσκω ανοιχτά γραφεία στο νησί, αλλά αν δεν υπάρχει άλλη λύση τότε θα κάνω έτσι (ίσως στρατολογικά γραφεία είναι ανοιχτά όλο το χρόνο ακόμα και στη Χίο, αλλά δεν το ξέρω γιατί δεν είμαι Έλληνας, και θα μείνω εκεί για λίγο χρόνο... ).

Σίγουρα δε θα του δώσω ούτε ένα λεφτό πριν να διαβάσω και να ξαναδιαβάσω προσεκτικά όλα τα έγγραφα.
Πάντως δεν είμαι σίγουρος ότι ο κύριος θέλει μόνο να μου πάρει χρήματα... Πραγματικά αρχικά ήθελε να μου πουλήσει το οικόπεδο, αλλά μετά άρχισε να μιλήσει για το στρατό και τις εκπαίδεύσεις του κτλ... ίσως γιατί δεν ήθελε να πληρώσει για να κάνει τα έγγραφα, ή κάτι άλλο λόγο.

Πάλι ευχαριστώ,

Alessandro
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 1

Οικόπεδο στη Χίο

Δημοσίευση από yandr »

Λογικά θα χρειαστείς δικηγόρο για να ελέγξει τα κτηματολόγια και όλες τις σχετικές υπηρεσίες.
Anonymous

Οικόπεδο στη Χίο

Ναι βέβαια, αυτό πρέπει να το κάνω.
Το οικόπεδο όμως μπορεί να είναι ok ως προς όλες τις υπηρεσίες, και ταυτόχρονα θα μπορούσα να μην είμαι σε θέση να το αγοράσω, αν αυτό είναι στο δρόμο των αεροπορικών εκπαιδεύσεων, και π. Χ. Κάθε χρόνο αναγκάζομαι να φύγω για βδομάδες ή μήνες εξαιτίας αυτών.

Πάντως δε θέλω να σας ενοχλήσω πέρα... Αν μάθετε για κάποια διεύθυνση στη Χίο, σε παρακαλώ μπορείτε να μου τη στείλετε στο e-mail; (alessandroveronesi70@gmail.com)

Ευχαριστώ σε όλους, και συγνώμη εάν έγραψα εδώ κάτι έξω από το θέμα...

Alessandro
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης