865 ΤΕΝΕΦ

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Anonymous

865 ΤΕΝΕΦ

Δημοσίευση από Anonymous »

Καλησπερα παιδια... Χρειαζομαι την βοηθεια σας... Γνωριζεται το ταγμα εναεριου εφοδιασμου; Αυτο που ξερω ειναι οτι ειναι στην ελευσινα και μονο ειναι στις ειδικες δυναμεις και η εκπαιδευση ειναι καπως βαρβατη... Δεν μπορω να βρω αλλα στοιχεια και επειδη παρουσιαζομαι 9 φλεβαρη θα ηθελα να μου πειτε οτι ξερετε πανω σε αυτο το ταγμα... Ευχαριστο πολυ...
Anonymous

865 ΤΕΝΕΦ

Το ταγμα εναεριου εφοδιασμου ειναι μια ενδιαμεση κατασταση μεταξυ απλου στρατου και ειδικων δυναμεων. Μπορεις να πας μονο απο το κεντρο εκπαιδευσης στη σπαρτη. Εκει ενας αξιωματικος (ονοματι μπροδημας, καλο ατομακι) επιλεγει τα ατομα που θα στελεχωσουν το τενεφ. Εννοειται οτι πρεπει να εισαι καλης φυσικης καταστασης και μεγιστη μυωπια 3 και στα δυο ματια! Αλλιως θα κοπεις απο τους γιατρους σιγουρα και θα ταλαιπωρηθεις χωρις λογο.
Αν πληρεις αυτες τις δυο προυποθεσεις, δε θα δυσκολευτεις να μπεις. Ακολουθως, πας για εκπαιδευση στη μοναδα τενεφ που βρισκεται στον ασπροπυργο. Εκει γενικα εχει πολυ τρεξιμο (τουλαχιστον μια ωρα την ημερα), απειρες καμψεις και φωνεσ/καψονια στα προτυπα των ειδικων δυναμεων. Σε προετοιμαζουν για αυτα που θα περασεις στη σχαλ. Στη συνεχεια πας στη σχαλ (σχολη αλεξιπτωτιστων) οπου καθεσαι για εκπαιδευση 3 εβδομαδες χωρις εξοδο (κατα κανονα, αλλα στην Ελλάδα παντα υπαρχουν εξαιρεσεισ). Απο τη σχαλ κανεις στη συνεχεια τα πρωτα σου αλματα. Απο τενεφ, κανεις 5 εως 7 αλματα για τα οποια πληρωνεσαι.
Τελος, προσεξε τα δυο παρακατω σημεια

1. Δεν παιρνεις μορια, γιατι δεν ειναι ειδικες δυναμεισ
2. Η μοναδα τενεφ εχει περιπου 50 ΕΠΟΠ. Και 30 στρατιωτες, επομενως καταλαβαινεις τι θα τραβηξεις.

Παντως, απ το να ειναι καποιος στον εβρο 60 μερες χωρις εξοδο, σιγουρα ειναι καλυτερα γιατι, αν εισαι απο αθηνα,3 μερες την εβδομαδα θα εισαι σπιτι σου. Τελος, ειναι αμεταθετο
Ελπιζω να σε καλυψα
Anonymous

865 ΤΕΝΕΦ

Δηλαδη μονο απο σπαρτη ε; νομιζα οτι ηταν ειδικες δυναμεις και θα μπορουσα να το δηλωσω και απο αλλου... Κριμα... Εγω παρουσιαζομαι στο 625 στα γιαννενα... Οποτε ουτε που προλαβαινω να "ενημερωσω" καποιον να με στειλει σπαρτη... Υπαρχει πιθανοτητα;
Anonymous

865 ΤΕΝΕΦ

Οχι ρε φιλαρακι. Ειναι πολυ αργα τωρα. Αυτα κανονιζονται κανενα τριμηνο πριν (και εμενα μου ειχε ερθει για νιγρητα σερρων και το αλλαξα, αλλα θελει χρονο). Παντως κατα τη γνωμη μου πηγαινε κανονικες ειδικες δυναμεις αλεξιπτωτα. Την ιδια πιεση με εμας τραβουσανε και πηρανε και τα μορια. Μη μασας. Δεν προκειται να σε πειραξει κανεις. Θα ειναι εμπειρια ζωησ
Anonymous

865 ΤΕΝΕΦ

Ποιο τριμηνο πλακα κανεις; εδω ειχαν τα χαρτια στο ρουφ και τους παρακαλουσα να μου τα δωσουν και μου ελεγαν οτι δεν γινεται και οτι θα τα παρω απο την αστυνομια... Βαριοντουσαν και δδεν μπορουσαν ουτε το ενα δαχτυλακι τους να κουνησουν... Για τον μονο λογο που θελω να παω τενεφ ειναι οτι ειναι στην αθηνα... Δεν θελω να φυγω αλλα ουτε και να περιπλανιεμαι απο εδω και απο εκει σε ολη την Ελλάδα... Μια ερωτηση θα σου κανω... Εγω παρουσιαζομαι γιαννενα οπως ειπα οδηγος... Αν καταφερω και το αλλαξω και παρουσιαστω στην σπαρτη παλι σαν οδηγος, δεν θα μπορω να το αλλαξω; η πρεπει να παω αποκλειστικα και μονο στο κεεμ;
Anonymous

865 ΤΕΝΕΦ

Η επιλογη για το ΤΕΝΕΦ γινεται απο το ΚΕΕΜ στη Σπαρτη λιγο πριν την ορκομωσια. Επομενως αν εισαι στη Σπαρτη μπορεις να πας, ο, τι ειδικοτητα και αν εχεις, αρκει να εισαι εκει τη μερα της επιλογης, και οχι αργοτερα σαν οδηγος. Τωρα βεβαια αυτα λιγη σημασια εχουν αν εχεις βυσμα. Εδω ενας απο τη Σπαρτη πηρε μεταθεση στα ΧΟΚ (τη γνωστη αμεταθετη μοναδα στο Καπανδριτι Αττικης). Ως γνωστον, στα ΧΟΚ μπορεις να πας μονο απο πυροβολικο στη Θηβα, και αυτο γιατι πρεπει να λαβεις τη 2μηνη εκπαιδευση του πυροβολικου για να υπηρετησεις σε αυτη τη μοναδα. Αυτος, επειδη τον βολευε γιατι ηταν διπλα στο σπιτι του, πηγε απο ΚΕΕΜ. Τι ψαχνεις να βρεις; Εκει που αρχιζει η λογικη...
Anonymous

865 ΤΕΝΕΦ

Ειμαι στο κεεμ και εχς κανει αιτηση για τενεφ. Αυτο που ηθελα να μαθω ειναι ποτε παρουσιαζομαστε στην ελευσινα. Μετα την αδεια ορκομωσιας (29/08-01/09) ή με τις μεταθεσεις (18 σεπτεμβρη) ; Οποιος ξερει ας μου απαντησει αμεσα! Ευχαριστω πολυ!
Anonymous

865 ΤΕΝΕΦ

Καπάκι μετά την ορκομωσία σας φορτώνουν σε λεωφορείο και δρόμο για την 112 Πτέρυγα. Μέσα στο αεροδρόμιο είναι το Τάγμα. Άν πας με το καλό, στείλε χαιρετούρα στον Μπροδήμα, από τον Ιάσονα πες του!
Anonymous

865 ΤΕΝΕΦ

Πάνο, στην Ελευσίνα είναι στην 112 Π. Μ όχι Ασπρόπυργο, κατά τα άλλα καλά τα λές, αν και εγώ είμαι παλαιότερος (97Ε--250)

Anonymous

865 ΤΕΝΕΦ

Γιάννης έγραψε:Πάνο, στην Ελευσίνα είναι στην 112 Π. Μ όχι Ασπρόπυργο, κατά τα άλλα καλά τα λές, αν και εγώ είμαι παλαιότερος (97Ε--250)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ 96Ε εσσο 244 ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΤΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝΑ ΑΡΕΕΕΕΕ ΤΗ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΑΤΕ!
Anonymous

865 ΤΕΝΕΦ

Για πείτε ρε παιδιά. Χρειάζεται κανα καλό μέσο για να πάει κανείς ΤΕΝΕΦ από Σπάρτη ή είναι πιο απλά τα πράγματα; Πέρα από όλες τις προϋποθέσεις που έχουν αναφερθεί προηγουμένως.
Παρουσιάζομαι τον Φλεβάρη
Ευχαριστώ
Χρηστος

865 ΤΕΝΕΦ

Δημοσίευση από Χρηστος »

Φιλε το ΤΕΝΕΦ δεν ειναι βυσματικο μερος, εστω κι αν ειναι Αθηνα... Καταλαβαινεις...
Ντίνος

865 ΤΕΝΕΦ

Δημοσίευση από Ντίνος »

Στο ΤΕΝΕΦ όσοι υπηρέτησαν έχουν να θυμούνται αξέχαστες εμπειρίες σχετικά με την ειδική εκπαίδευση που λαμβάνουν και το υψηλό ήθος της μονάδας.
Παλαιότερα ονομαζόταν ΛΕΑΣ (Λόχος Εναέριων Αποστολών Στρατού).
Νομίζω ότι ακόμη αντηχεί το σύνθημα ΛΕΑΣ στο γήπεδο επκαίδευσης της μονάδας.

ΤΕΝΕΦ 1993 (ΕΣΟ 223)
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 1
Επικοινωνία:

865 ΤΕΝΕΦ

Δημοσίευση από Nassos »

Να κάνω μια ερώτηση: Αφού κάνετε άλματα και φοράτε πράσινο μπερέ, γιατί δεν είστε στις Ειδικές Δυνάμεις; Υπηρεσιακοί είναι οι λόγοι;
LELEAS

865 ΤΕΝΕΦ

Δημοσίευση από LELEAS »

Μάγκες όλοι Τενεφ τα σπάει λεφτά, γυμναστική, αλματάκια όλα σούπερ.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες