Αντιμέτωποι πιθανότατα με εμπόρους «λευκής» σάρκας ή διακινητές ναρκωτικών οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους, βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης οι στρατιώτες που εκτελούσαν χρέη περιπόλου στο στρατόπεδο του 512 Τάγματος Πεζικού στο Διδυμότειχο. Η περίπολος υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν είδε δύο αυτοκίνητα να σταματούν στη δασική περιοχή «Τσίγλα» που συνορεύει με το στρατόπεδο και τους πέντε επιβάτες να βγαίνουν και να συναλλάσσονται. Όπως προβλέπει ο κανονισμός, οι στρατιώτες που βρίσκονταν μέσα στον περιφραγμένο χώρο του στρατοπέδου, κάλεσαν με όλους τους τύπους τους υπόπτους να απομακρυνθούν.
Τότε, ένας από αυτούς έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον τους! Οι φαντάροι έσπευσαν να καλυφθούν και οι άγνωστοι βρήκαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν και πάλι στα αυτοκίνητά τους και ένα εξαφανιστούν. Ο διοικητής του τάγματος ερεύνησε το σημείο όπου είχαν αποβιβαστεί και συνέλλεξε τέσσερις κάλυκες από πιστόλι των 9 χιλιοστών, τους οποίους παρέδωσε στο τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου που διενεργεί την σχετική προανάκριση.
* Αλλά και στη Θεσσαλονίκη έπεσαν πυροβολισμοί έξω από το στρατόπεδο «Στρεμπενιώτη» στην περιοχή της Νεάπολης. Όμως, αυτή τη φορά, ο δράστης συνελήφθη. Είναι ένας 33χρονος που πυροβόλησε τρεις φορές άσκοπα στον αέρα με πιστόλι κρότου. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε φορτηγό που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα άδειοι κάλυκες, δεκαπέντε φυσίγγια και μικροποσότητα χασίς.
Πρώτο Θέμα
Πυροβολισμοί έξω από στρατόπεδα
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 6
Μπορούσε να γίνει ανταλλαγή πυρών; ;
Θεωρητικά θα μπορούσε, αλλά στην πράξη κανένας αξιωματικός δεν θα διακινδυνεύσει τη ζωή των στρατιωτών που έχει στην ευθύνη του και κανένας φαντάρος δεν θα διακινδυνεύει τη ζωή του.
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 1
Εγω θα θεσω το ερωτημα αλλιως. Θεωρητικα παντα ας πουμε οτι ο αξιωματικος επαιρνε αποφαση να "διακινδυνεψει" η ακομα καλυτερα να μην διακινδυνεψει ζωες στρατιωτων αλλα ανταπεδιδε τα πυρα ο ιδιος.
Η το εκανε αυτο απο μονος του και χωρις διαταγη- αδεια ο οποιοσδηποτε φανταρος.
Τι λετε να γινοτανε την επομενη;
Ας πουμε οτι ειχαμε ανταλλαγη πυρων και ενας εκ των διακινητων τραυματιζονταν η και μας αφηνε χρονους!
Θα "πυροβολουσαν" την επομενη ολοι μαζι (δημοσιογραφοι, πολιτικοι, πολιτες και καθε λογης προοδευτικοι) τον στρατιωτη η οχι;
Γιατι στην Ελλαδα μαθαμε αν καποιος πεθανει (στρατιωτης η αστυνομικος) να ονομαζεται ηρωας μετα θανατον και αντε το πολυ πολυ να παρει και η χηρα του το πτωμα μεσα σε μια σημαια.
Αν σκοτωσει ομως ειναι φονιας!
Λοιπον;
Τι λετε να γινοταν εδω>
Η το εκανε αυτο απο μονος του και χωρις διαταγη- αδεια ο οποιοσδηποτε φανταρος.
Τι λετε να γινοτανε την επομενη;
Ας πουμε οτι ειχαμε ανταλλαγη πυρων και ενας εκ των διακινητων τραυματιζονταν η και μας αφηνε χρονους!
Θα "πυροβολουσαν" την επομενη ολοι μαζι (δημοσιογραφοι, πολιτικοι, πολιτες και καθε λογης προοδευτικοι) τον στρατιωτη η οχι;
Γιατι στην Ελλαδα μαθαμε αν καποιος πεθανει (στρατιωτης η αστυνομικος) να ονομαζεται ηρωας μετα θανατον και αντε το πολυ πολυ να παρει και η χηρα του το πτωμα μεσα σε μια σημαια.
Αν σκοτωσει ομως ειναι φονιας!
Λοιπον;
Τι λετε να γινοταν εδω>
-
Εγώ πιστεύω πως αν κινδύνευαι η ζωή του φαντάρου από πυροβολισμούς είχε κάθε δικαίωμα να ανταλλάξει τα πυρά. το να κάθεσε, να καλύβεσε, και να περιμένεις αν δεχθείς κάποια σφαίρα, δεν είναι λύση... Προς θεού, μέσα σε στρατόπαιδο πυροβόλησε ο διακινητής, και ολόκληρο τάγμα Πεζικού δεν έκανε τπτ επιδή φοβήθηκε κάποιον με Πιστόλι και κάλυκες 9mm;
Γτ τα περίπολα και οι σκοποί φέρουν γεμάτο γεμιστήρα; αν είναι ρε παιδιά να πάνε άοπλοι στη σκοπιά το βράδυ, τί τους εξυπηρετεί το όπλο αν σε τετοιες περιπτώσεις δε το χρησιμοποιείς;
Σε ξένη χώρα θα είχε ήδη γίνει εμπλοκή,1) για την ασφάλεια των στατιωτών και 2) γτ ο άλλος έκανε τσαμπουκά πυροβολόντας μέσα σε στρατόπεδο...
Αλλά ξέχασα, εδώ στην ελλάδα φοβούντε όλοι τους 'πυροβολισμούς', όπως είπες Jrhellas, από τα κανάλια και τους πολιτικούς. Αλλά σ'αυτή την περίπτωση ήταν θέμα αυτοάμυνας, ο έξω πυροβόλησε πρώτα Τον μέσα... ελεος, στρατιωτικός νόμος επικρατεί μέσα στο στρατόπεδο...
Μήπως είναι καιρός κάποιος να 'πυροβολήσει' τους Δημοσιογράφους; όπως θέλουν τα Φέρνουν τα Ζητήματα για να βγεί το κανάλι τους στη φόρα... χάρη σ'αυτούς ήτε φταις ήτε δε φταις, κάποιος θα την πληρώσει...
Θα δεις Jrhellas, πως θα υπάρχουν 'πυροβολησμοι' επιδή οι φαντάροι δεν ανταπέδοσαν τα Πυρά... Για το λόγο που ανάφερα πιο πάνω
Γτ τα περίπολα και οι σκοποί φέρουν γεμάτο γεμιστήρα; αν είναι ρε παιδιά να πάνε άοπλοι στη σκοπιά το βράδυ, τί τους εξυπηρετεί το όπλο αν σε τετοιες περιπτώσεις δε το χρησιμοποιείς;
Σε ξένη χώρα θα είχε ήδη γίνει εμπλοκή,1) για την ασφάλεια των στατιωτών και 2) γτ ο άλλος έκανε τσαμπουκά πυροβολόντας μέσα σε στρατόπεδο...
Αλλά ξέχασα, εδώ στην ελλάδα φοβούντε όλοι τους 'πυροβολισμούς', όπως είπες Jrhellas, από τα κανάλια και τους πολιτικούς. Αλλά σ'αυτή την περίπτωση ήταν θέμα αυτοάμυνας, ο έξω πυροβόλησε πρώτα Τον μέσα... ελεος, στρατιωτικός νόμος επικρατεί μέσα στο στρατόπεδο...
Μήπως είναι καιρός κάποιος να 'πυροβολήσει' τους Δημοσιογράφους; όπως θέλουν τα Φέρνουν τα Ζητήματα για να βγεί το κανάλι τους στη φόρα... χάρη σ'αυτούς ήτε φταις ήτε δε φταις, κάποιος θα την πληρώσει...
Θα δεις Jrhellas, πως θα υπάρχουν 'πυροβολησμοι' επιδή οι φαντάροι δεν ανταπέδοσαν τα Πυρά... Για το λόγο που ανάφερα πιο πάνω

Δεν ξέρω τι γίνεται στο Διδυμότειχο, ωστόσο στα στρατόπεδα που υπηρέτησα μόνο ο σκοπός κεντρικής πύλης είχε γεμιστήρα στο όπλο. Οι άλλοι είτε δεν είχαν τίποτα, είτε μία τελαμώνα με γεμιστήρες που χρειάζεσαι κάπου μισή ώρα για να βγάλεις τα πυρομαχικά.
Στα περίπολα μόνο ο περιπολάρχης είχε γεμιστήρα.
Στα περίπολα μόνο ο περιπολάρχης είχε γεμιστήρα.
-
Με συγχωρείς yandr, έχεις δίκιο για την τελαμώνα. απλά μου έχει τύχει σκοπιά με μεγάλο χώρο ευθήνης όπου είχα και Γεμάτο γεμιστήρα (δεν μπορείς να αφήσεις τα πυρομαχικά και να περιπολείς το μεγάλο Χώρο ευθήνης σου), και μπερδεύτικα μ'αυτό. Έστω, υπάρχει τελαμώνα, για πιο λόγο... ; γιατί πάμε με όπλο στη σκοπιά; Για να λέμε ότι είμαστε στρατός;
andybgr έγραψε: Έστω, υπάρχει τελαμώνα, για πιο λόγο... ; γιατί πάμε με όπλο στη σκοπιά; Για να λέμε ότι είμαστε στρατός;
Για τα μάτια του κόσμου.
Φαντάσουν να γίνει συμπλοκή με λαθρεμπόρους ή εμπόρους ναρκωτικών ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο και να σκοτωθεί στρατεύσιμος.
Θα το συζητάμε στην τηλεόραση 10 χρόνια και ο αξιωματικός θα γίνει καθαρίστρια.
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 3
Παιδιά δεν έχω πετύχει κανένα θέμα στο forum, οπότε θα το σχολιάσω εδώ. Τι έχετε ακούσει/ξέρετε για το θέμα του Έβρου με την ελεύθερη διακίνηση και τα στραβά μάτια από τον στρατό; Για τα τύμπανα κτλ.
Πάντως στο εν λόγω περιστατικό ακόμα και γω (που όσοι με ξέρουνε στο forum γνωρίζουνε ότι είμαι αρκετά ηπίων τόνων) πιστεύω πως θα έπρεπε να γίνει ανταλλαγή. Γιατί είναι άλλο τα στραβά μάτια και να μην δίνεις σημασία, αλλά είναι εντελώς υπέρβαση των ορίων να σε πυροβολούν! Όπως και είπε ένας φίλος παραπάνω, σίγουρα δεν είναι καλύτερο να καλύπτεσαι και να εύχεσαι να μην σε πάρει καμιά εξώφαλτση. Για την ίδια την ασφάλειά σου θα έπρεπε να αντιδράσεις και όχι για τίποτα άλλο.
Πάντως στο εν λόγω περιστατικό ακόμα και γω (που όσοι με ξέρουνε στο forum γνωρίζουνε ότι είμαι αρκετά ηπίων τόνων) πιστεύω πως θα έπρεπε να γίνει ανταλλαγή. Γιατί είναι άλλο τα στραβά μάτια και να μην δίνεις σημασία, αλλά είναι εντελώς υπέρβαση των ορίων να σε πυροβολούν! Όπως και είπε ένας φίλος παραπάνω, σίγουρα δεν είναι καλύτερο να καλύπτεσαι και να εύχεσαι να μην σε πάρει καμιά εξώφαλτση. Για την ίδια την ασφάλειά σου θα έπρεπε να αντιδράσεις και όχι για τίποτα άλλο.
-
- Ενδιαφέροντα: διάβασμα,κυνήγι,πουλιά
Την ημέρα που έγινε το περιστατικό είχα υπηρεσία σε κοντινή μονάδα και σας λέω υπεύθυνα πως δεν έγινε έτσι όπως τα λέει η κατά άλλα έγκυρη εφημερίδα.
Έχω βαρεθεί να ακούο ιστορίες από παιδάκια που φοβούντε και την σκιά τους. Δεν λέω πως δεν υπαρχούν περιστατικά. Όχι όμως στον βαθμό που νομίζουν πολλοί.
Έχω βαρεθεί να ακούο ιστορίες από παιδάκια που φοβούντε και την σκιά τους. Δεν λέω πως δεν υπαρχούν περιστατικά. Όχι όμως στον βαθμό που νομίζουν πολλοί.
-
Markos_Hdi, επιδή είμαι απο Έβρο, και έχω κάνει μέρος της θητείας μου σε 2ο Επιτελικό Γραφείο (που όπως γνωρίζεις είναι για θέματα ασφάλειας, και πληροφορίες του εχθρού)...
τα τύμπανα δεν είναι τίποτα παραπάνω από γιορτές και πανυγήρια σε κοντινά τούρκικα χωριά... έχει βγει φήμη βεβαια, λανθασμένα, ότι είναι απο εμπόρους ναρκωτικών, λαθρέμπορους κτλ κτλ
ελεύθερη διακίνηση δεν υπάρχει από τους έλληνες... Από τους τούρκους Υπάρχει για ένα χρηματικό ποσό... , απλά έχει αναλάβει την ευθύνη η συνοριοφυλακή και απαλάχθηκε ο στρατός. Σε θέματα σύλληψης, ο στρατός εντοπίζει, ενημερώνει τη συνοριοφυλακή, η συνοριοφυλακή Κάνει τις συλλήψεις και ο στρατός παρακολουθεί διακριτικά. θα επέμβει μόνο σε ακραία σενάρια...
τώρα, οι τούρκοι στέλνουν λαθρομετανάστες μέσα στα ναρκοπέδια μας, πολλοί χάνουν τη ζωή τους. καθημερινός γίνονται συλλήψεις, μιλάμε για μεγάλους αριθμούς, όχι 1-2 όπως νομίζουν οι περισσότεροι, αλλά 10-20... Ακραίες φορές και 50-60 θυμάμαι... να φανταστείτε βρήκαμε έναν λαθρομετανάστη που είχε χάρτη όλα τα ναρκοπέδια Και φυλάκια μας, τα φυλάκια μας δεν φένονται απο τους τούρκους στα χερσαία σύνορα μας στην περιοχή της αδριανούπολης λόγω υψώματος, οπότε εδώ έχουμε πολλά ερωτιματικά...
κάνουμε και εμείς παράνομες επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών (κάτι που δεν έπρεπε να το γράψω, θεωρήτε απόρρητο)...
όσο γιαυτό που λέει ο argeadas, θα τονίσω ένα σχόλιο που άφησε ένας φίλος μας εδώ στο φόρουμ αλλά σε άλλο τόπικ : ''το θερμό επισόδειο θα το αρχίσουν οι δημοσιογράφοι'' (με τις βλακείες που λένε... )
τα τύμπανα δεν είναι τίποτα παραπάνω από γιορτές και πανυγήρια σε κοντινά τούρκικα χωριά... έχει βγει φήμη βεβαια, λανθασμένα, ότι είναι απο εμπόρους ναρκωτικών, λαθρέμπορους κτλ κτλ
ελεύθερη διακίνηση δεν υπάρχει από τους έλληνες... Από τους τούρκους Υπάρχει για ένα χρηματικό ποσό... , απλά έχει αναλάβει την ευθύνη η συνοριοφυλακή και απαλάχθηκε ο στρατός. Σε θέματα σύλληψης, ο στρατός εντοπίζει, ενημερώνει τη συνοριοφυλακή, η συνοριοφυλακή Κάνει τις συλλήψεις και ο στρατός παρακολουθεί διακριτικά. θα επέμβει μόνο σε ακραία σενάρια...
τώρα, οι τούρκοι στέλνουν λαθρομετανάστες μέσα στα ναρκοπέδια μας, πολλοί χάνουν τη ζωή τους. καθημερινός γίνονται συλλήψεις, μιλάμε για μεγάλους αριθμούς, όχι 1-2 όπως νομίζουν οι περισσότεροι, αλλά 10-20... Ακραίες φορές και 50-60 θυμάμαι... να φανταστείτε βρήκαμε έναν λαθρομετανάστη που είχε χάρτη όλα τα ναρκοπέδια Και φυλάκια μας, τα φυλάκια μας δεν φένονται απο τους τούρκους στα χερσαία σύνορα μας στην περιοχή της αδριανούπολης λόγω υψώματος, οπότε εδώ έχουμε πολλά ερωτιματικά...
κάνουμε και εμείς παράνομες επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών (κάτι που δεν έπρεπε να το γράψω, θεωρήτε απόρρητο)...
όσο γιαυτό που λέει ο argeadas, θα τονίσω ένα σχόλιο που άφησε ένας φίλος μας εδώ στο φόρουμ αλλά σε άλλο τόπικ : ''το θερμό επισόδειο θα το αρχίσουν οι δημοσιογράφοι'' (με τις βλακείες που λένε... )
-
- Ταξίαρχος
Nα'σαι καλά για την απάντηση. Πολύ χρήσιμες και κατατοπιστικές πληροφορίες. Το τελευταίο για τους δημοσιογράφους δεν ξέρω αν το έγραψε και κάποιος άλλος πριν από εμένα, αλλά το ανέφερα και γω :)
-
Ωραιες οι πληροφοριες του Andybgr...
Γενικοτερα να γνωριζετε οτι υπαρχει μεγαλη ευθυνοφοβια και οπλοφοβια στον Στρατο, σε τετοιο επιπεδο που περναει η ιδεα στους φανταρους οτι το οπλο τους ειναι ενα σιδερενιο ματσουκι και τιποτε παραπανω, σκεφτειτε και την περιπτωση να μην φανταστηκαν οτι μπορει να εχουν την δυναμη να τους κανουν ζημια... Αυτο που γνωριζω εγω και που θα επρεπε να κανουν αυτεπαγγελτα, ειναι να απαντησουν σε πυρα(εφ'οσον εγιναν ετσι τα πραγματα). Δεν νοειται να σου ριχνουν και να καθεσαι να τους κοιτας, χωρις να ψαχνεις την ευκαιρια να ανταποδωσεις.
Γενικοτερα ομως εχω ακουσει και αρβυλες του τυπου οτι σε καποιες περιπτωσεις παλια ειχαν ενεργησει τα περιπολα κλπ εναντια σε νταραβερι με ναρκωτικα και μετα απο 1-2 μερες, σφαξαν ολο το φυλακιο. Δε λεω οτι συνεβει, απλα οτι ακουγονται πολλες τετοιες ιστοριες γενικα.
Γενικοτερα να γνωριζετε οτι υπαρχει μεγαλη ευθυνοφοβια και οπλοφοβια στον Στρατο, σε τετοιο επιπεδο που περναει η ιδεα στους φανταρους οτι το οπλο τους ειναι ενα σιδερενιο ματσουκι και τιποτε παραπανω, σκεφτειτε και την περιπτωση να μην φανταστηκαν οτι μπορει να εχουν την δυναμη να τους κανουν ζημια... Αυτο που γνωριζω εγω και που θα επρεπε να κανουν αυτεπαγγελτα, ειναι να απαντησουν σε πυρα(εφ'οσον εγιναν ετσι τα πραγματα). Δεν νοειται να σου ριχνουν και να καθεσαι να τους κοιτας, χωρις να ψαχνεις την ευκαιρια να ανταποδωσεις.
Γενικοτερα ομως εχω ακουσει και αρβυλες του τυπου οτι σε καποιες περιπτωσεις παλια ειχαν ενεργησει τα περιπολα κλπ εναντια σε νταραβερι με ναρκωτικα και μετα απο 1-2 μερες, σφαξαν ολο το φυλακιο. Δε λεω οτι συνεβει, απλα οτι ακουγονται πολλες τετοιες ιστοριες γενικα.
-
- Ταξίαρχος
Nαι αυτή την ιστορία με το φυλάκιο την έχω ακούσει και γω. Ότι και καλά σφάξανε -στην κυριολεξία- όλους τους φαντάρους και αφήσανε μόνο τον ΔΕΑ ζωντανό για να τους δει. Η συγκεκριμένη ιστορία εμένα πάντως μου φαίνεται πολύ καλό σενάριο, από κάποιο έργο μάλλον θα το είδανε και θα πήρανε την ιδέα για να το κυκλοφορήσουνε!
Αν ίσχυε αυτή η ιστορία θα είχε γίνει πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης