Γυαλιά και φακοί επαφής στο στρατό
Αρχικά, συγγνώμη για τη χαζή ερώτηση. Επειδή είμαι μείωπας, στο στρατό να πάω φορώντας γυαλιά ή θα τα καταφέρω και με φακούς επαφής, απο την άποψη του χρόνου που θα έχω για να τους φοράω καθε φορά;
- yandr
- Στρατάρχης
Πάρε και τα γυαλιά μαζί σου...
Οσον αφορά τους μυωπες, φοραγατε γυαλια; φακους μπορει να παρει κανεις και να τους φοραει (οποτε μπορει τελος παντων)... ;
-
- Α/ΓΕΣ
- Επικοινωνία:
Τις περισσότερες φορές φόραγα γυαλιά. Καμιά φορά και φακούς, αλλά μόνο όταν π. Χ. είχαν σπάσει τα γυαλιά μου...
σου σπαγανε συχνα;Nassos έγραψε: Τις περισσότερες φορές φόραγα γυαλιά. Καμιά φορά και φακούς, αλλά μόνο όταν π. Χ. είχαν σπάσει τα γυαλιά μου...

-
- Α/ΓΕΣ
- Επικοινωνία:
Μια φορά έγινε απο απροσεξία μου.
Μπορείς να φορέσεις φακούς, απλώς θέλει μεγάλη προσοχή για τη σκόνη, τον αέρα, το νερό κλπ.
Μπορείς να φορέσεις φακούς, απλώς θέλει μεγάλη προσοχή για τη σκόνη, τον αέρα, το νερό κλπ.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Φίλε μου το καλυτερο είναι να κάνεις μια εγχείρηση lazer όπως εχω σκοπό να κανω κι εγώ μετά τον στρατό. Όμως επειδη κοστίζει λιγάκι θα σου πρότεινα γυαλιά. Στον στρατό γενικά δεν συστήνουν τους φακούς (σκονιζονται). Γενικά τα γυαλιά , πιστεύω είναι η καλύτερη επιλογή.
-
- Συνταγματάρχης
Να σας ρωτησω ρε παιδια με τους φακους επαφης τι γινεται στην εκπαιδευση φοραει κανενας επιτρεπεται η εχουν καθαρα γυαλια;
-
- Α/ΓΕΣ
- Επικοινωνία:
Πολλά άτομα τους φοράνε, αν και πάντα υπάρχουν κίνδυνοι (να φας σκόνη, να σου φύγουν, να σε ενοχλήσουν κλπ.). Τουλάχιστον η πλειοψηφία των φαντάρων φόραγε φακούς, ακόμη και όταν είχαν 12ήμερα ασκήσεων-βολών.
Δοκίμασε και τα 2. Για γυαλιά ψάξε να βρείς εάν μπορείς να τα φτιάξεις με ειδικούς φακούς που δεν σπάνε, διαφορετικά υπάρχουν και οι βαλλιστικές μάσκες (ballistic goggles) που φοριούνται πάνω από γυαλιά. Εάν στο επιτρέψουν βέβαια...

Δοκίμασε και τα 2. Για γυαλιά ψάξε να βρείς εάν μπορείς να τα φτιάξεις με ειδικούς φακούς που δεν σπάνε, διαφορετικά υπάρχουν και οι βαλλιστικές μάσκες (ballistic goggles) που φοριούνται πάνω από γυαλιά. Εάν στο επιτρέψουν βέβαια...

-
- Συνταγματάρχης
Σκεφτομουν να κανω lazer Αλλα οι γιατροι μου λενε να περιμενω να σταθεροποιηθει, τωρα για τους φακους φοραω καθημερινα αλλα αλλο εξω και αλλο στην εκπαιδευση βολες στιβο μαχης κλπ... Αυτο φοβαμαι σκονες κλπ
για τα γυαλια που λες θα ρωτησω μεσα στην βδομαδα, τωρα για τις μασκες που λες δεν νομιζω να αφηνουν
για τα γυαλια που λες θα ρωτησω μεσα στην βδομαδα, τωρα για τις μασκες που λες δεν νομιζω να αφηνουν
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Καλησπέρα,
όσον αφορά τους φακούς επαφής τι γίνεται; Μπορώ να τους φοράω από την πρώτη μέρα της κατάταξης και κατά τη διάρκεια της θητείας;
και με το θέμα κινητό τί γίνεται.; Ναι μεν χωρίς κάμερα αλλά ΄θα υπάρχει πρόβλημα αν το πάρουν είδηση;
όσον αφορά τους φακούς επαφής τι γίνεται; Μπορώ να τους φοράω από την πρώτη μέρα της κατάταξης και κατά τη διάρκεια της θητείας;
και με το θέμα κινητό τί γίνεται.; Ναι μεν χωρίς κάμερα αλλά ΄θα υπάρχει πρόβλημα αν το πάρουν είδηση;
-
- Ταξίαρχος
Οχι φιλε μου, δεν υπαρχει κανενα προβλημα να παρεις τους φακους επαφης, αλλα παρε μαζι σου και ενα ζευγαρι γυαλια. Οι επιπεφυκυτιδες παραμονευουν [;) ] επιτρεπονται κανονικα οι πολιτικοι σακοι. Καλη θητεια
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
-
- Στρατηγός
Γιατι να μην μπορεις να φορας φακους επαφης; Και να εχεις και τα απαραιτητα παρε εναν δικο σου τρατιωτικο σακο απο στρατιωτικα ειδη αλλα θα σου δωσουν και απο μεσα απο στρδο
-
- Α/ΓΕΣ
- Επικοινωνία:
Φακούς επαφές μπορείς να φοράς, αλλά δεν στο συνιστώ. Φόρα καλύτερα γυαλιά.
Για το κινητό απάντησα στο άλλο νήμα.
Για το κινητό απάντησα στο άλλο νήμα.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Για λόγους υγειηνής υποθέτω να μην τους φοράω, έτσι;
θα προτιμούσα να φοράω φακούς γιατί τα γυαλιά δεν τα έχω φορέσει σχεδόν ποτέ και με ενοχλούν απίστευτα. Είναι ζήτημα δευτερολέπτων το να τους βάλω και να τους βγάλω.
θα προτιμούσα να φοράω φακούς γιατί τα γυαλιά δεν τα έχω φορέσει σχεδόν ποτέ και με ενοχλούν απίστευτα. Είναι ζήτημα δευτερολέπτων το να τους βάλω και να τους βγάλω.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες