Γιατί εμείς ΔΕΝ πάμε στο στρατό

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Legion
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 10
Επάγγελμα: XARAKIRI
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Legion »

Του Νάσου ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ*

Όσοι αρνούμαστε τη στράτευση για λόγους συνείδησης και υποστηρίζουμε τη ριζοσπαστική άποψη για άμεση κατάργηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα της θητείας έχουμε τουλάχιστον έντεκα λόγους για να τεκμηριώσουμε την άποψη μας:

1) Πιστεύουμε στο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής του τρόπου ζωής μας, δεδομένου ότι και το Σύνταγμα προστατεύει την ατομική αξιοπρέπεια και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ιερότερα από αφηρημένες και αμφιλεγόμενες έννοιες όπως "πατρίδα" (βουτηγμένες συνήθως στο αίμα). Η αντίστροφη θεώρηση είναι συνώνυμο της βαρβαρότητας και όχι του πολιτισμού.
2) Κατά τη γνώμη μας ο στρατός είναι εξορισμού ένας εξουσιαστικός και καταπιεστικός μηχανισμός ταγμένος αναφανδόν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της άρχουσας τάξης.
3) Φρονούμε ότι η εκπαίδευση που παρέχεται στο στρατό έχει ένα μόνο στόχο: να ξεπεράσουμε τις ηθικές αναστολές μας ώστε να μπορούμε να δολοφονούμε κάποιον που στέκεται απέναντι μας.
4) Το σεξιστικό πρότυπο που παράγει ο στρατός είναι απεχθές και αποκρουστικό. Διακηρύττουμε δημόσια ότι δεν θέλουμε να γίνουμε "σκληρά και ζόρικα αντράκια". Προτιμούμε αξίες όπως η τρυφερότητα, η κατανόηση και η συντροφική αλληλεγγύη.
5) Διεκδικούμε το δικαίωμα να μην είμαστε "ελληναράδες" και να θεωρούμε ότι οι σταγόνες του αίματος κάθε ανθρώπου είναι απείρως σημαντικότερες από τις "εθνικές σημαίες" που καλείται να υπερασπιστεί.
6) Αρνούμαστε να υπαχθούμε σε ένα αυστηρά πειθαρχημένο καθεστώς διαβίωσης, διότι η φριχτή καθημερινότητα της ζωής του φαντάρου αποτελεί έμπρακτη εφαρμογή φασισμού.
7) Εκτιμούμε ότι η ζωή δεν αξίζει να σπαταλιέται σε τόσο ανούσια πράγματα όπως ο στρατός.
Οργιζόμαστε όταν διαπιστώνουμε την απροθυμία της ελληνικής πολιτείας να ενημερώσει τη νεολαία για την ύπαρξη του θεσμού της εναλλακτικής κοινωνικής υπηρεσίας, που θα έπρεπε να είναι ισόχρονη (προς τη στρατιωτική), με ελεύθερη επιλογή τόπου εγκατάστασης από τον αντιρρησία.
9) Με την άρνηση μας να στρατευτούμε αποδοκιμάζουμε ηθικά και πολιτικά το απάνθρωπο σύστημα των κλειστών συνόρων. Λέμε ξεκάθαρα ότι δεν θέλουμε να αποτρέψουμε την είσοδο φτωχών μεταναστών και διωκόμενων προσφύγων.
10) Θεωρούμε ότι η έννοια του "αμυντικού πολέμου" είναι κίβδηλη και απατηλή. Όλοι οι επιτιθέμενοι στην παγκόσμια ιστορία βάφτιζαν τις ενέργειες τους ως αμυντικές.
11) Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι ότι δεν επιθυμούμε να μας παραμυθιάζουνε σε σχέση με την ελληνική ιστορία. Αρνούμαστε την αποσιώπηση - από τα σχολικά βιβλία - της αποτρόπαιης εθνοκάθαρσης που διέπραξε στην Τριπολιτσά ο Θ. Κολοκοτρώνης σφάζοντας 32.000 άμαχους Τούρκους κι Εβραίους (δηλαδή ένα έγκλημα πολέμου για το οποίο θα έπρεπε να είναι υπόλογος). Αρνούμαστε την απόκρυψη των απειράριθμων εγκλημάτων του Ελληνικού Στρατού και των παρακρατικών συμμοριών κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων (1912-13) που στόχευαν στο βίαιο εξελληνισμό περιοχών στις οποίες το ελληνικό πληθυσμιακό στοιχείο ήταν άκρως μειοψηφικό. Πόσα Ελληνόπουλα γνωρίζουν άραγε για το απεχθές κάψιμο των ρουμανοβλαχικών σχολείων του Κιλκίς; Αρνούμαστε να συναινέσουμε στην απροθυμία του ελληνικού κράτους να παραδεχτεί τον τυχοδιωκτικό χαρακτήρα της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Αρνούμαστε να πιστέψουμε την επίσημη εθνική προπαγάνδα ενάντια στους Τσάμηδες, ένα λαό που ξεκληρίστηκε ανηλεώς από τα στρατεύματα του εθνικιστή Ζέρβα και οι περιουσίες τους αρπάχτηκαν από τους ελληναράδες. Και βεβαίως θεωρούμε ότι τα 10 μίλια εναέριου χώρου είναι παράνομα (διότι θα έπρεπε να ταυτίζονται με τα 6 του θαλάσσιου) και ότι στην Ελλάδα υπάρχει και Μακεδονική και Τουρκική μειονότητα, που όμως δεν αποτελούν για μας εχθρούς. Εχθροί δικοί μας είναι ο μιλιταρισμός και ο εθνικισμός (πρωτίστως της ίδιας "μας" της χώρας).
Με βάση τα παραπάνω διεκδικούμε μεταξύ άλλων τα εξής:
Α) Να καταργηθεί η δυνατότητα της πολιτείας να ασκεί αλλεπάλληλες διώξεις για το ίδιο αδίκημα (ανυ...
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 5
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Δεν αξίζει να ασχοληθούμε με κάτι βλαμμένα μαμόθρεφτα που φοβούνται να βγούν έξω από το σπίτι τους.

Γελοία επιχειρήματα, γελοίοι άνθρωποι.
Legion
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Legion »

Mα κυριε συνταγματαρχα μου αυτη η μαμοθρεφτικη κατασταση εχει περασει στη ναιολαια και κοντευουμε να μας φαν και οι σκοπιανοι. Τελος παντων εγω το εβαλα εδω για να το βλεπουν οι νεοι και να μαθαινουν οτι το να μην πας φανταρος ειναι ειναι ντροπη...
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
DM90
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από DM90 »

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙΑ ΣΤΟΝ Μ... ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ! και στους ομοϊδεήτες του... ΠΙΟΥΥΥΥΥΜ ΠΛΑΤΣΕικόνα
liberta
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από liberta »

φίλε legion μπορεί να έχετε λόγους που τεκμηριώρενεται την αποψή σας αλλά για σκέψου και το παρακάτω: όταν μία πωλήτρια(λασχημη και ωραία) είναι σ' έναν μαγαζί στην ουσία εκτελεί τις αντολες του boss θέλοντας και μη διότι υπάρχει ανεργία και θα πρέπει να θρέψει την οικογένεια της. μία γιατρός είναι "σε ένα καλό κοινωνικό υπόβαθρο " αλλά όταν είναι τριάντα θα αρχίσει να ψάχνει νοσοκομείο και θα καταλήγει με τρις και εξί στο σπίτι της και με πρισμένα τα πόδια. ακόμα και μία δικηγόρος αν δεν έχει οικογενιακό ιστορικό θα πρέπει να πηγαίνει για tennis σε ειδικά μαγαζιά στην πολοτεία ακόμα να κάνει και σχέση με κάποιον γιο δικηγόρου με σκοπό να γίνει δικηγόρος επιτυχημένη στο 50 της! έτσι όχι μόνο ο στρατός αλλά και το ναυτικό και οι μπάτσοι έχουν ένα καλύτερο μέλλον διότι είναι στο δημόσιο και έχουν κατευθίαν δουλεια, έχουν κοινωνικό υπόβαθρο αλλά και χρήματα. ΠΡΟΣΟΧΗ: πάντοτε υπάρχουν αδικίες και παντού. σκεφτείτε τους γονείσ σασ και αν δν είναι πάνπλουτοι έχουν φορτωθεί ένα boss για ένα χρονικό διάστημα για να μεγαλώσετε βασιλικά. και μην ξεχνάμε ότι και στο στρατό υπάρχουν μειωνεκτήματα αλλά τα ζηγήσεις και τα συγκρίνεις με τα θετικά... και καταλήγεις στο αποτέλεσμα που θες ΧΩΡΙΣ να είσαι επιρεασμένος από τις απόψεις κάποιον ακόμα και την δική μου γατί μην ξεχνάτέ ότι είμαι 15, θέλω να γίνω στρατιωτικός αλλά έχω μία δυσκολία... είμαι κορίτσι , πρωταθλήτρια καράτε και στην εθνική ελλάδος. παρ' όλα αυτά όταν δήλωσα ότι θα γίνω στρατιωτικός ακόμα και άτομα που δεν το περίμενα είπαν ότι ο στρατός είναι για κομπεξικούς φασίστες και το κυριώτερο όχι για κορίτσια. ευχαριστώ !

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

liberta, επειδή οι περισσότεροι εδω μέσα έχουν κάνει στρατιωτική θητεία, μην "ψαρώνεις" από το γεγονός ότι η Αστυνομία, ο Στρατός και η Πυροσβεστική επειδή έχουν σταθερό εισόδημα είναι και σωστή δουλειά. Γιατί αυτές οι θέσεις έχουν και υψηλό κίνδυνο και μεγάλη ευθύνη.

Εμείς έχουμε δει, έστω και για κάμποσους μήνες, τι σημαίνει να είσαι στο Στρατό. Και δεν έχουν καλύτερο μέλλον. Μπορεί να παίρνουν καλό εφάπαξ (όχι μισθό), αλλά 25-30 χρόνια σε ένα αυστηρά πειθαρχημένο περιβάλλον δεν αντέχεται. Δεν ξέρεις τι είναι να έχεις οικογένεια και να σου λένε "μετάθεση σε νησί ή Έβρο".

Πολλοί στρατιωτικοί και ΕΠΟΠ, πίστεψε με, θέλουν να φύγουν από το Στράτευμα, και ας έχουν εξασφαλισμένο εργασιακό περιβάλλον.
Legion
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Legion »

Liberta δεν ηταν δικη μου αποψη αυτη απλα καποιος μλκς εγραψε αυτο το θεμα και εγω το εβαλα εδω προς συζητηση... ειμαι της αντιθετης αποψης ως προς το οτι γραφει το παραπανω και βασικα δεν το εβαλα για τους λογους που εχεις γραψει εσυ μονο, αλλα και για τα μεγαλα γραμματα που περιεχει το παραπανω θεμα...
liberta
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από liberta »

παιδια δεν ξερω γιατι δεν ειμαι μεσα στα... κολπα του στρατου. βεβαια δεν ξερω εμενα απο ενα ντοκιμαντερ και απο πληροφοριες μου κολησε να γίνω στρατιωτικός. βέβαια δεν ξέρω για την πειθαρχεία αλλά από μικρη όλοι έλεγαν ότι αν δεν έχω ένα πρόγραμμα δεν μπορώ να κάνω τίποτα. να φανταστείτε εγώ έχω φτιάξει από μόνη μου ένα ημερίσιο πρόγραμμα και ετσι νιώθω πιο καλά. Ως προς τις μεταθέσεις δεν έχετε άδικο αλλά αφού όλα τα επαγγέλματα έχουν το "κακό τους" το έχει και αυτό. άσε που μπορείς να το δεις και από την άποψη ότι κάνω και ξενάγηση στα χωριά της Ελλάδας. το χειρότερο είναι να πας στον Εβρο γιατί για να μην σε κατατσιμπήσουν τα κουνούπια πρέπει να πίνεις το μπαικόν. να ρωτήσω κάτι ξέρετε πως μπορώ να επισκεπτώ ένα στρατόπεδο; τι θα πρέπει να κάνω; (νομίζω χρειάζονται κάποια χαρτια; )αν ξέρετε πείτε μου πληροφορίες. ευχαριστώ

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες που μερικά Στρατόπεδα ανοίγουν για το κοινό.

Δεν είναι μόνο αυτό το "κακό τους". Υπάρχουν και πολλά άλλα που πολλοί δυστυχώς δεν παίρνουν υπόψη όταν πάνε για στρατιωτικές σχολές.

Και εγώ από τα 15 μου ασχολούμαι με αμυντικά θέματα, αλλά ποτέ μου δεν ήθελα να γίνω αξιωματικός.
liberta
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από liberta »

παιδια δεν ξερω. μπορει να εχετε και δικιο. τελικα ειναι αλήθεια που όλοι λένε ότι οι γυναίκες είναι ι στις χίλιες που έχουν τελειώσει Ευβελπίδων; έχουν δίκιο; είναι τόσο δύσκολο. και αν είναι... τι είναι η ζωη χωρίς την δυσκολία της;

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

vasilis
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από vasilis »

Καλα τα λετε ρε παιδες! να δουμε ο κυριος αυτος οταν θα χρειαστει να προστατεψει την πατριδα του και τον αευτο του αν αυτο του αρεσει καλυτερα ετσι απο καποια απειλη που θα θελει να τον σκοτωσει! αν οπως λεει ανοιξουμε και τα συνορα τοτε ειναι που χαθηκαμε και δεν θα ξαναδει ελληνα ποτε! εχουν ερθει ολοι ο αλβανοι και κανουν οτι θελουν εδω θα μας φανε και ουτε θα το καταλαβοουμε ΞΥΠΝΑ ΦΙΛΕ που νομιζεις οτι εισαι στο πλανητη που ολοι ειναι ΑΓΙΟΙ και θελουν μονο τα δικαιωματα τους και ζουν ολοι ειρηνικα! !!!
ikaros
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ikaros »

vasilis έγραψε:Καλα τα λετε ρε παιδες! να δουμε ο κυριος αυτος οταν θα χρειαστει να προστατεψει την πατριδα του και τον αευτο του αν αυτο του αρεσει καλυτερα ετσι απο καποια απειλη που θα θελει να τον σκοτωσει! αν οπως λεει ανοιξουμε και τα συνορα τοτε ειναι που χαθηκαμε και δεν θα ξαναδει ελληνα ποτε! εχουν ερθει ολοι ο αλβανοι και κανουν οτι θελουν εδω θα μας φανε και ουτε θα το καταλαβοουμε ΞΥΠΝΑ ΦΙΛΕ που νομιζεις οτι εισαι στο πλανητη που ολοι ειναι ΑΓΙΟΙ και θελουν μονο τα δικαιωματα τους και ζουν ολοι ειρηνικα! !!!
συμφωνω απολυτα!

ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ »

Ωραια ολα αυτα , αλλα σε θεωρητικο επιπεδο και για χωρες σε εντελως διαφορετικη γεωγραφικη θεση απο την δικη μας. ΠΧ Ελβετια. Νομιζω πως αυτα τα πραγματα δεν ειναι σωστο να γραφονται απο την στιγμη που ειναι νωπα τα χωματα απο το αιμα της εισβολης στην Κυπρο. Ακουστε. Απο την στιγμη που εφανιστηκε ο ανθρωπος στην γη μεχρι και σημερα που μιλαμε, επικρατει το δικαιο του οικονομικα και στρατιωτικα ισχυρου. Και αυτο δεν προκειται να αλλαξει ποτε. Γι αυτο πρεπει ολοι να λαμβανουν τα μετρα τους. Τουλαχιστον με τον φοβο που σημαινει αποτρεπτικη ισχυς.

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Ενα πράγμα που με κάνει υπερήφανο και θα θυμάμαι πάντα ειναι ότι εκπαιδευτηκα στο ΚΕΕΔ (Μεγάλο Πεύκο).
ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ »

Το θεμα ειναι να μην αντιδρουν σε τετοιες αποψεις πεντε δεκα ΄΄στρατοκαυλοι΄΄οπως θελουν να τους παρουσιαζουν καποιοι, αλλα να κυριαρχει η αντιληψη αυτη σε μεγαλο ποσοστο της Ελληνικης κοινωνιας. Μονο ετσι θα αρχισουν καποιοι να μας παιρνουν στα σοβαρα. Γιατι στην προκειμενη περιπτωση προκειται για αποψεις ( περι μη στρατευσης, συνορων κλπ) που πολυ φοβαμαι οτι εχουν απηχηση σε μεγαλο κομματι της Ελληνικης κοινωνιας. Βλεπε τον αγωνα που δινει η μεση Ελληνιδα μητερα να παρει καλη μεταθεση ο κανακαρης της , να βρει μεσο για αδειες και καλη μεταχειρηση. Φαντασου τι εχει να γινει σε περιπτωση πραγματικης απειλης , οι μισοι θα την κοπανησουν νυχτα και οι αλλοι μισοι θα στριμοχνωνται στα προαβλεια των ξενων πρεσβειων για να εχουν ασσυλο απο την κλητευση για επιστρατευση... Εικόνα Αυτα ειναι τα χάλια μας...
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες