Εθελοντές οπλίτες αντί για επαγγελματίες;
Εγώ άκουσα απο γνωστο που ειναι εμθ οτι παιζεται απο εποπ να λεγονται εθ. οπ δηλαδη εθελοντες οπλιτες να παραμενουν οπλιτες την πρωτη επταετια και μετα την μονιμοποιηση να αρχιζουν να ανεβαινουν βαθμο για να ισοροπηθει λιγο η κατασταση με τις υπηρεσιες και τις βαθμιδες γιατι πλεον οι περισσοτεροι εποπ εινα δεκανεις και αρχιζει να υπαρχει προβλημα. Για τον ιδιο λογο και οι κληρωτοι απο τα λυβ γινονται μονο δεκανεις πλεον και οχι και λοχιες οπως γινονταν μεχρι περσι. και γιαυτο ισως να καθυστερουν. ετσι ακουσα ετσι λεω χωρις να ισχυριζομαι οτι ισχυει και μακαρι να ειναι ψεμμα γιατι και πολυ πιθανον απο την επομενη φουρνια να μπαινουν και με γραπτες εξετασεις οπως λιμενικο και πυροσβεστικη
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
Aνεφερα και εγω καπου το ιδιο πραγμα απο ΕΠΟΠ ΚΔ...
Δεν ξερω αν ισχυει ομως.
-
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 3
Όσον αφορά τους ΕΠ. ΟΠ. αναμένεται από του χρόνου να αλλαχτούν σε ΕΘ. ΟΠ. σαν τους παλιούς Ο. Β. Α. . Διαφορετική μισθολογική και βαθμοφορική εξέλιξη...
Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να βγει το 2009... γιατί έτσι που το πάνε αυτοί ανά μήνα... ικανούς τους έχω!! Ο θεσμός αυτός αν αλλάξει και γίνει ΕΘ. ΟΠ θα είναι καλύτερος;kallitexnis έγραψε: Όσον αφορά τους ΕΠ. ΟΠ. αναμένεται από του χρόνου να αλλαχτούν σε ΕΘ. ΟΠ. σαν τους παλιούς Ο. Β. Α. . Διαφορετική μισθολογική και βαθμοφορική εξέλιξη...
Ο Θεσμός τον ΕΘ. ΟΠ θα ειναι ακομα πιο υποβαθμισμενος των ΕΠ. ΟΠ μιας
και θα ξεκινησουν αλλα και θα παραμηνουν στρατιωτες στην 7ετη συμβαση τους. Αν θελετε την αποψη μου μην δοκιμασετε τον θεσμο αυτο.. Αυτα απο την λιγοστη εμπειρια μου σαν ΕΠ. ΟΠ Δνεας.
και θα ξεκινησουν αλλα και θα παραμηνουν στρατιωτες στην 7ετη συμβαση τους. Αν θελετε την αποψη μου μην δοκιμασετε τον θεσμο αυτο.. Αυτα απο την λιγοστη εμπειρια μου σαν ΕΠ. ΟΠ Δνεας.
-
- Συνταγματάρχης
Είναι πολύ πιθανό γιατί το κράτος μετά από κάποια χρόνια δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά και ο στρατός θα είναι γεμάτος υπ/κούς με ελάχιστους οπλίτες που θα κάνουν θητεία.
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 2
Ρε παιδια ειναι λογικο ομως ενας εθ. Οπ που θα εχει συμβολαιο 7ετες να ειναι στον ιδιο βαθμο με εναν κληρωτο δηλαδη τιποτα;
-
- Ταγματάρχης
Και τα λεφτα ποσο λιγοτερα θα ειναι; Ενας ΔΕΑ δηλαδη θα περνει περισσοτερα λεφτα απο εναν εθ. Οπ;
Ότι να ναι ειναι μερικοι μεσα στο site. Πετανε 2 χαζομαρες χωρις να έχουν ιδεα επι του θέματος.
πειραιωτης έγραψε:Και τα λεφτα ποσο λιγοτερα θα ειναι; Ενας ΔΕΑ δηλαδη θα περνει περισσοτερα λεφτα απο εναν εθ. Οπ;
Μην παρασύρεσαι...
Ας δούμε πρώτα αν θα γίνει κάτι τέτοιο (εγώ δεν έχω ακούσει τίποτα πάντως) και μετά κοιτάζουμε τους μισθούς.
-
- Συνταγματάρχης
Παιδιά όλα αυτά περί ΕΘ. ΟΠ. είναι ακούσματα. Μπορεί να είναι πραγματικότητα , μπορεί να είναι και ράδιο αρβύλα. Θα δούμε στο μέλλον. Πάντως όταν και αν συσταθεί σίγουρα θα είναι κάτι κατώτερο των ΕΠ. ΟΠ. κατά την γνώμη μου πάντα.
Για τους ήδη ΕΠ. ΟΠ πάντως μάλλον θα είναι σωτήριος ενα πλέον υποβαθμισμένος θεσμός. Ειδικά σε θέματα υπηρεσίας που με την υπερευαισθησία των περισσότερων (εννοείται οχι όλλων!) Εφεδρων στρατιωτών τους παει γ... Ωντας!
Θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα κ επειδη τελευταια το ακουω συχνα θα ηθελα να δω αν ισχυει ή εχετε ακουσει κ εσεις κατι παρομοιο. Λοιπον ακουσα οτι οι ΕΠΟΠ θα καταργηθουν κ στην θεση τους θα μπουν οι ΕΘΟΠ νομιζω ετσι θα λεγονται αν δεν κανω λαθος και αυτοι θα εχουν συμβαση για 7 χρονια κα μετα θα φευγουν δηλαδη δεν θα μπορουν να καθησουν παραπανω οπως οι ΕΠΟΠ και κατι τελευταιο οτι ο Παπαντρεου σκεφτεται να παρει εφεδρους αξιωματικους κ να τους κανει μονιμους αξιωματικους κατι που το ειχε κανει κ ο Α. Παπανδρεου την δεκαετια του '80. Λοιπον τι εχετε να πειτε...
-
- Στρατηγός
ελενα έγραψε:Θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα κ επειδη τελευταια το ακουω συχνα θα ηθελα να δω αν ισχυει ή εχετε ακουσει κ εσεις κατι παρομοιο. Λοιπον ακουσα οτι οι ΕΠΟΠ θα καταργηθουν κ στην θεση τους θα μπουν οι ΕΘΟΠ νομιζω ετσι θα λεγονται αν δεν κανω λαθος και αυτοι θα εχουν συμβαση για 7 χρονια κα μετα θα φευγουν δηλαδη δεν θα μπορουν να καθησουν παραπανω οπως οι ΕΠΟΠ και κατι τελευταιο οτι ο Παπαντρεου σκεφτεται να παρει εφεδρους αξιωματικους κ να τους κανει μονιμους αξιωματικους κατι που το ειχε κανει κ ο Α. Παπανδρεου την δεκαετια του '80. Λοιπον τι εχετε να πειτε...
Και ποιος θα πάει να θυσιασεί την ζωή του για 7 χρόνια χωρίς να έχει μέλλον;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 1
Εγω το εχω ακουσει αυτο με τους εθοπ που ελεγαν οτι η τελευταια χρονια Των εποπ θα ηταν του 2007-το ειδαμε αυτο-και οτι θα λεγονται εθοπ αλλα ξερω πως θα εχουν λιγοτερες δυνατοτητες εξελιξεις απο τους εποπ... Τωρα αν το κανουν με 7μηνη συμβαση κ μετα αντε γεια, οποιος θελησει να χασει 7 χρονια ζωης για ενα αβεβαιο μελλον οπως λεει κ ο ΓΜΑΚ θα ειναι το λιγοτερο ηλιθιος...
Dum spiro spero
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης