Θητεία, ΕΛΔΥΚ, ΤΕΝΞ, φυσική κατάσταση

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
exoerotiseis

Θητεία, ΕΛΔΥΚ, ΤΕΝΞ, φυσική κατάσταση

Δημοσίευση από exoerotiseis »

Γεια σας. Πλησιάζει η ώρα να υπηρετήσω, και θα ήθελα πεφωτισμό σε κάποια θέματα, ειδικά για ΕΛΔΥΚ & ΤΕΝΞ, όπου απ'ότι αντιλαμβάνομαι μπορώ να δηλώσω εθελοντής. Οι ερωτήσεις μου είναι:

-Το 1ο σημείωμα κατάταξης λέει ΔΒ (ΥΕΑ, αλλά αυτό μαθαίνω δεν έχει σημασία και μπορώ να αρνηθώ), αλλά στο μεταξύ πήρα αναβολή για κοινωνικούς λόγους οπότε θα'ρθει νέο. Είναι πιθανό να αλλάξει Όπλο/ειδικότητα στο 2ο;

-Θέλω παραμεθόριο για το 9μηνο. Έχω μια φόρμα να συμπληρώσω online όπου με ρωτάει διάφορα (parousiasi.army.gr - παρεμπιπτόντως δε λειτουργεί atm λόγω συντήρησης, ξέρει κανείς τι γίνεται σ'αυτή την περίπτωση;), αλλά η μόνη επιλογή που βλέπω, με ρωτάει αν είμαι υπόχρεος κανονικής ή μειωμένης (υπάρχουν πολλά είδη της 2ης, βλέπω) θητείας. Αυτό το δηλώνω εκεί, διαλέγοντας κάποια επιλογή μειωμένης, ή απλά βάζω πλήρη και για παραμεθόριο/9μηνο θα το δηλώσω αλλού;

-Έχω απελπιστικά κακή φυσική κατάσταση. Δεν είμαι χοντρός, αλλά είμαι αγύμναστος σε βαθμό κακουργήματος. Συν έχω 1 θέμα με τα γόνατα που με καθιστά επιρρεπή σε τραυματισμούς. Εικάζω ότι ίσως με ρίξουν Ι2-3, αλλά πέρα απ'αυτό πρακτικά πως με επηρεάζει; Πχ εκπαίδευση ΚΕΝ/ΣΠΕΝ/ειδικότητα/μονάδα κλπ έχει "κανονική" γυμναστική, ασκήσεις κλπ; Υπάρχει περίπτωση να βγω ελεύθερος ασκήσεων ή κάτι ανάλογο; Τι γίνεται στην περίπτωσή μου;

-Βλέπω μπορώ να δηλώσω ΤΕΝΞ. Το προαναφερθέν είναι πρόβλημα; Αν όχι, τι περιμένει κανείς εκεί; Πως είναι τα πράγματα; Το θέλω, ή όχι;

-Είναι εφικτό, ξανά έχοντας κατά νου τα προαναφερθέντα, να υπηρετήσω ΕΛΔΥΚ; Ειδικά για το 1ο ακούω ότι έχουν πιο...κανονική εκπαίδευση, που υποθέτω σημαίνει μια κάποια άθληση, στίβο μάχης, και συναφή. Ισχύει ή παπάτζες και ειδικά ως ΔΒ θα'μουν εντάξει;

-Αν (για άλλη μια φορά) τα άνω δεν είναι εμπόδιο, αν έχω την ευκαιρία να δηλώσω(;) για ΛΥΒ, να το κάνω, ή να αποφύγω;

-Μπορώ επίσης να δηλώσω Στρατονομία, αλλά απ'ότι βλέπω αντιλαμβάνομαι ότι...δεν το θέλω, σωστά;

-Είμαι μακροχρόνια άνεργος (δε παίρνω επίδομα), και το δελτίο ανεργίας μου είναι να ανανεωθεί περίπου όταν μπω ΕΣ. Αν δεν ανανεώσω, χάνω την ασφάλισή μου. Ως προς αυτό τι γίνεται, ασφαλίζομαι πλέον από τον ΕΣ; Χρειάζεται να κάνω κάτι, πχ να ενημερώσω ΔΥΠΑ, να λήξω το δελτίο, ή όχι;

-Άσχετο, αλλά έχω ακούσει κατά καιρούς πράγματα, τυχαίνει και γρατζουνάω λίγο κιθάρα. Δεν έχω όμως πιστοποίηση γνώσεων, ξέρω ελάχιστη θεωρία, και λείπουν βασικές δεξιότητες (πχ sight reading πρίμα βίστα κλπ ούτε για πλάκα). Έχει καμιά σημασία, ή να μην ασχολούμαι;

Αυτά τα ολίγα. Ό,τι γνωρίζετε, θα το εκτιμούσα πολύ. Ευχαριστώ.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης