Θέλω να υπηρετήσω στις Ειδικές Δυνάμεις και με αποκλείουν!

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
chrpapa

Θέλω να υπηρετήσω στις Ειδικές Δυνάμεις και με αποκλείουν!

Δημοσίευση από chrpapa »

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου με τον ελληνικό στρατό, η οποία με έχει πικράνει βαθιά. Είμαι 28 χρονών, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Γερμανία, όμως οι γονείς μου με μεγάλωσαν με βαθιά ελληνική συνείδηση. Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και δούλεψα μερικά χρόνια, πήρα την απόφαση να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα: να υπηρετήσω την πατρίδα μου ως Καταδρομέας. Έκοψα την αναβολή μου και παρουσιάστηκα στο ΚΕΕΔ. Δυστυχώς, λόγω ενός σοβαρού οικονομικού ζητήματος στη Γερμανία, αναγκάστηκα να ζητήσω αναβολή και να επιστρέψω προσωρινά. Αυτό που δεν μου είπε κανείς στην επιτροπή, είναι πως μελλοντικά θα μου αφαιρούσαν το δικαίωμα να υπηρετήσω στις Ειδικές Δυνάμεις. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με αρμόδιες υπηρεσίες, έστειλα email, τηλεφώνησα δεκάδες φορές, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά να με βοηθήσει. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκαν οι προκηρύξεις για ΕΠ.ΟΠ. και σκέφτηκα ότι είναι η δεύτερη ευκαιρία μου. Υπέβαλα τα δικαιολογητικά και περίμενα με αγωνία. Στην πρώτη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, κρίθηκα ακατάλληλος, επειδή το πτυχίο μου (Bachelor Professional) θεωρήθηκε μη επαρκές (!) για τη θέση του Καταδρομέα – Τυφεκιοφόρου. Υπέβαλα ένσταση, εξηγώντας ότι το πτυχίο μου είναι ανώτερο από αυτό που απαιτείται (Λυκείου). Η απάντηση ήταν πως η ένσταση απορρίπτεται επειδή το πτυχίο είναι… ανώτερο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, εκεί ανακάλυψαν ότι έχω ξεπεράσει το όριο ηλικίας κατά 9 μήνες! Έστειλα πάλι δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ισοδυναμία με απολυτήριο Λυκείου και ζήτησα τουλάχιστον να με κατατάξουν ως επιλαχόντα, όμως σήμερα στα οριστικά αποτελέσματα πάλι κρίθηκα ακατάλληλος λόγω ηλικίας. Από τη μια, ακούμε καθημερινά πως «οι νέοι δεν θέλουν να υπηρετήσουν», πως «δεν ενδιαφέρονται για την πατρίδα»…Από την άλλη, όταν ένας νέος δηλώνει έτοιμος να προσφέρει στις πιο απαιτητικές μονάδες, του κλείνουν την πόρτα στα μούτρα. Αναρωτιέμαι:Πόσοι ακόμα έχουν περάσει τα ίδια;Υπάρχει τελικά χώρος για όσους θέλουν πραγματικά να προσφέρουν; Ελπίζω κάποια υπηρεσία, κάποιος άνθρωπος, κάποιος υπεύθυνος, να ακούσει.

Επισκέπτης

Re: Θέλω να υπηρετήσω στις Ειδικές Δυνάμεις και με αποκλείουν!

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Από τη στιγμή που είσαι γεννημένος το 1997 ακόμη και αν ήσουν 31/12/1997 γεννημένος δεν μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου είσαι εκτός. Επίσης ρε άνθρωπε του Θεού έχεις τελείωσε σπουδές Γερμανία και αντί να κάτσεις να δουλέψεις να ζήσεις μία αξιοπρεπή ζωή θες να γίνεις ΕΠΟΠ τών ειδικών δυνάμεων? Για ρώτα αυτούς που είναι μέσα που είναι γερασμένοι πριν την ώρα τους να σου πουν τι λαλακία θες να κάνεις. Άσε την θητεία και δούλεψε Γερμανία κάνε οικογένεια και άσε την ψωροκωσταινα. Εγώ που ήμουν επιτυχών στις ειδικές δυνάμεις προπερσι περιμένω να περάσει η τριετία να παραιτηθώ δεν αξίζει καθόλου πίστεψε με.
chpapa
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από chpapa »

Αξίζει δεν αξίζει για εμένα είναι ένα πράγμα το οποίο πάντα ήθελα να κάνω. Όχι οπωσδήποτε ΕΠΟΠ αλλά οι ειδικές δυνάμεις γενικότερα. 
Τέλος πάντων σε ευχαριστώ πάντως για την απάντηση και τη γνώμη σου! 

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Κατανοώ πλήρως την απογοήτευση. Δυστυχώς, μετά από αναβολή δεν δύναται να θητεύσει κάποιος στις καταδρομές. Δεν φταις εσύ γι'αυτό, αλλά η έλλειψη ενημέρωσης από πλευράς υπηρεσίας. Είναι μία από τις πολλές παθογένειες του στρατεύματος. Πραγματικά εύχομαι από καρδιάς στο εξής να υλοποιηθούν οι επιθυμίες σου. 
chpapa
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από chpapa »

Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου! 
Γνωρίζεις εάν υπάρχει η πιθανότητα μετά από θητεία σε οποιοδήποτε σώμα, να μπω ΟΒΑ ειδικών δυνάμεων;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε αυτή η δυνατότητα. Ο λόγος είναι ότι και εκεί υπάρχει όριο ηλικίας που σε αποκλείει. 

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε παλαιότερη προκήρυξη στο κάτωθι link:

67ΕΘ6-Φ71
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες